18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Bordtennis odds

Kineserne sidder tungt på bordtennistronen, og ved OL i 2016 blev alle fire bordtennisturneringer vundet af kinesiske spillere. Der blev således hentet guldmedaljer til Kina i både single- og holdturneringen på både herre- og damesiden. Ved det kommende OL er de største favoritter da også fra Kina, men tyskerne Dimitrij Ovtcharov og Timo Boll nævnes som nogen af de spillere, der potentielt kan drille kineserne. Chancen for en dansk OL-medalje i bordtennis er ikke stor, men det bliver alligevel spændende at se Jonathan Groth i aktion. Den unge dansker har i løbet af det seneste år taget store skridt i sin udvikling, og bordtennisspilleren har forbedret sin position på verdensranglisten, så han nu nærmer sig top 30.

De olympiske lege mobile med glødende lejrild og brændende flammer

Vinder af bordtennis

Fan Zhendong (China) – 2.20 – SPIL HER >>*

Ma Long (China) – 3.00 – SPIL HER >>*

Harimoto, Tomokazu (Japan) – 7.50 – SPIL HER >>*

Lin Yun (Taiwan) – 9.00 – SPIL HER >>*

Caldarano, Hugo (Brasilien) – 15.00 – SPIL HER >>*

Falck, Mattias (Sverige) – 17.00 – SPIL HER >>*

Ovtcharov, Dimitrij (Rusland) – 17.00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 13. juli 2021 kl. 13:34. Odds kan ændre sig.

KLIK HER* og se flere odds på bordtennis.

Odds på bordtennis ved OL 2021

Uanset om du tror på kinesisk dominans eller en dansk overraskelse ved det kommende OL, så er der gode odds at hente hos LeoVegas. Her kan du spille på alle de fire olympiske bordtennisturneringer, og hvis du ønsker lidt ekstra spænding i kampene, kan du med fordel tage et kig på det store spiludbud. LeoVegas er blandt de bedste bookmakere til bordtennis, og de giver dig som ny spiller en velkomstbonus. Den kan du læse mere om HER.

Glem ikke at tjekke andre olympiske discipliner dækket af SpilXperten for flere OL odds.

Sådan spiller du på bordtennis hos LeoVegas

Herunder finder du en guide til at spille på bordtennis ved OL 2021:

1. Gå til LeoVegas – klik her!*

2. Log ind eller opret konto

3. Sørg for minimum at have 1 krone stående på din spillekonto

4. Søg efter OL i søgefunktionen

5. Find bordtennis i oversigten og spil

Spil på bordtennis ved OL hos LeoVegas – klik her!*

Discipliner indenfor bordtennis

Der afholdes fem olympiske bordtennisturneringer ved De Olympiske Lege. Der spilles både en singleturnering og en holdturnering, og begge turneringerne afholdes både for mænd og kvinder. I holdturneringen stiller hver nation op med tre spillere, og der spilles bedst af fem kampe. Holdturneringens format er sådan, at der først spilles to singlekampe efterfulgt af en doublekamp. Hvis det samme hold ikke har vundet alle de tre første kampe, så spilles der yderligere to singlekampe, indtil et af holdene har tre sejre i alt. Udover disse turneringer afvikles der også en turnering for mixed doubles, hvor der spilles doublekampe med en mand og en kvinde på hvert hold. Der er masser af turneringer og spændende kampe at se frem til i de forskellige discipliner.

Det danske håb

27-årige Jonathan Groth er den eneste dansker til at repræsentere Danmark i årets olympiske bordtennisturneringer. Talentet har udviklet sig meget i løbet af det seneste år, hvor han er sprunget langt op ad verdensranglisten, hvor han på nuværende tidspunkt er placeret som nummer 31. Den danske bordtennisspiller er femdobbelt DM-mester, og derudover er hans bedste resultater en sekstendedelsfinale ved VM i 2015 samt sølv i herredouble ved EM i 2010 og 2016. Han har fået en god optakt til det kommende OL med en flot sølvmedalje ved European Games i 2019, som samtidig sikrede ham kvalifikationen til det kommende OL. Ved årets Olympiske Lege stiller han op i singleturneringen, hvor han kommer op imod verdens allerbedste spillere, og han vil derfor komme til at møde meget hård modstand. Jonathan Groth er Danmarks nye bordtennishåb, og vi håber på, at den unge bordtennisspiller kan gøre en god figur ved årets OL.

Bordtennis OL
Foto: Bildbyrån

Favoritterne

Kineserne har altid været et skridt foran, når det kommer til bordtennis, og det må man sige, at de stadigvæk er. De største favoritter til guldet er i hvert fald kinesere med enkelt europæiske islæt:

Ma Long

Den 32-årige kineser ligger nummer tre på verdensranglisten, og har vundet tre olympiske guldmedaljer, herunder både ved OL i Rio i 2016 og OL i London i 2012. Han nåede i 2020 VM-finalen, men måtte her nøjes med en sølvmedalje efter nederlag mod landsmanden Fan Zhendong i finalen.

Fan Zhendong

Fan Zhendong er et af de nyeste stjerneskud indenfor international bordtennis. På trods af en alder på blot 24 år har han allerede vundet VM fire gange, og han kommer ind til OL i Tokyo med tre VM-titler i træk. Det er i den grad en spiller i storform, og det ses også på verdensranglisten, hvor han er toprangeret.

Xu Xin

Xu Xin er en rutineret herre på 31 år fra Kina, som har en lang karriere bag sig med et hav af flotte resultater og titler. Han har vundet 17 titler på World Touren i single, og har vundet verdensmesterskabet i double tre gange. Ved det seneste OL i Rio i 2016 vandt han guld i holddisciplinen sammen med de to andre kinesiske legender Ma Long og Zhang Jike. Han kommer ind til OL som nummer to på verdensranglisten, og er dermed også en spiller i topform.

Tomokazu Harimoto

Tomokazu Harimoto er et ungt og fremadstormende talent fra Japan på blot 18 år. Han vandt sølv både i single og holdturneringen ved ungdoms-OL i 2018. Derudover har han en sølvmedalje fra VM i 2018, hvor det kun var verdensranglistens nummer et Fan Zhendong der kunne stoppe ham i finalen. Han kommer ind til OL-turneringen som nummer fire på verdensranglisten.

Chen Meng

Kinesiske Chen Meng er verdensranglistens nummer et, og den 27-årige stjerne kommer desuden ind til OL som regerende verdensmester. Hun vil helt sikkert være bookmakernes favorit til at vinde kvindernes singleturnering, og det er ingen overraskelse når man ser på hendes CV, som er fyldt med prestigefyldte titler.

Sun Yingsha

20-årige Sun Yingsha fra Kina kommer ind til OL i Tokyo som nummer tre på verdensranglisten. Hun har en guldmedalje i doubleturneringen fra VM i 2019 på CV’et, men ellers har hun ikke en lang liste af titler endnu. Det er en ung komet, som helt sikkert kommer til at vise sig frem på den store scene i de kommende år, og hun bliver også en svær modstander ved de kommende Olympiske Lege.

Liu Shiwen

30-årige Liu Shiwen har haft en lang og succesfuld karriere, og hun danner sammen med de andre kinesiske bordtennisspillere et stærkt hold. Hun vandt VM i single i 2019, og har derudover vundet et hav af titler på den international World Tour. Hun kommer ind til OL i Tokyo som nummer syv på verdensranglisten.

Det kinesiske herrehold

De tre øverst placerede spillere på mændenes verdensrangliste, Fen Zhendong, Ma Long og Xu Xin danner sammen det kinesiske herrehold. Der er altså tale om intet mindre end et dreamteam, som er kæmpe favoritter til at vinde holdturneringen ved det kommende OL, og der er lysår mellem dem og alle de andre nationer.

Det kinesiske kvindehold

Også på kvindesiden er kineserne kæmpe favoritter til turneringen for hold. Det kinesiske hold består af de tre førnævnte stjerner Chen Meng, Sun Yingsha og Liu Shiwen, som altså indtager verdensranglistens nummer et, to og syv. De er ligesom de kinesiske herrer enorme favoritter, og det er svært at se hvem der kan udfordre dette stærke hold.

Bordtennis historisk ved OL

I 1998 blev der for første gang spillet bordtennis ved De Olympiske Lege, og siden da har sportsgrenen været at finde på OL-programmet ved alle lejligheder. Der er således blev afholdt olympiske bordtennisturneringer ved otte OL indtil videre, og de kinesiske spillere har været altdominerende. I alt er det blevet til 53 kinesiske OL-medaljer, og heraf har de 28 været guldmedaljer. Antallet af OL-guldmedaljer er i meget imponerende – især når man tager i betragtning, at der indtil videre kun er blevet uddelt 32 guldmedaljer i alt. Af de fire guldmedaljer som kineserne ikke har vundet, er tre blevet ’tabt’ i mændenes single, hvor sydkoreanere løb med guldet i 1988 og 2004, mens svenske Jan-Ove Waldner vandt i 1992. Den sidste guldmedalje som Kina ikke vandt, var i kvindernes double i 1988. Ser man bort fra disse fire tilfælde, så har de kinesiske bordtennisspillere ryddet bordet, og både mændenes doubleturnering og kvindernes singleturnering er aldrig blevet vundet af andre nationer end Kina. Det samme gør sig gældende for både kvindernes og mændenes turnering for hold, som dog indtil videre også kun har været spillet i 2008, 2012 og 2016. Udover guldmedaljerne har kineserne selvfølgelig også hentet et hav af både sølv- og bronzemedaljer, og faktisk er det kun i mændenes singleturnering i 1988, at der ikke har stået en kinesisk spiller på podiet i en olympisk bordtennisturnering.

I løbet af de hidtidige otte Olympiske Lege, hvor bordtennis har været på OL-programmet, er det blevet til en enkelt bordtennismedalje til Danmark. Den stod Michael Maze og Finn Tugwell for, da de i 2004 dannede par i den olympiske doubleturnering, hvor de endte på en flot tredjeplads. Bronzemedaljen er således det bedste danske bordtennisresultat ved De Olympiske Lege indtil videre.

Som noget nyt kommer der ved OL i Tokyo 2021 en ny turnering, nemlig mixed double. Her spilles der doublekampe, hvor hvert hold består af en mand og en kvinde fra samme nation som man også kender det fra f.eks. badminton. I mixed double turneringen er det selvfølgelig også Kina, som er de helt store favoritter til at løbe med den første OL guldmedalje i mixed double i bordtennis.

Andre sportsgrene til OL