18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Bordtennis odds

Kineserne sidder tungt på bordtennistronen, og ved OL i 2012 blev alle fire bordtennisturneringer vundet af kinesiske spillere. Der blev således hentet guldmedaljer til Kina i både single- og holdturneringen på både herre- og damesiden. Ved det kommende OL er de største favoritter da også fra Kina, men tyskerne Dimitrij Ovtcharov og Timo Boll nævnes som nogen af de spillere, der potentielt kan drille kineserne. Chancen for en dansk OL-medalje i bordtennis er ikke stor, men det bliver alligevel spændende at se Jonathan Groth i aktion. Den unge dansker har i løbet af det seneste år taget store skridt i sin udvikling, og bordtennisspilleren har forbedret sin position på verdensranglisten, så han nu nærmer sig top 30.

Vinder af bordtennis

Long Ma: 1,55 – SPIL HER >>*

Jike Zhang: 3,00 – SPIL HER >>*

Dimitrij Ovtcharov: 15,00 – SPIL HER >>*

Jun Mizutani: 26,00 – SPIL HER >>*

Jonathan Groth: 81,00 – SPIL HER >>*

Se flere odds på OL-bordtennis hos bet365 – KLIK HER!*

Odds ved udgivelsestidspunkt. Odds kan ændre sig

Odds på bordtennis ved OL 2016

Uanset om du tror på kinesisk dominans eller en dansk overraskelse ved det kommende OL, så er der gode odds at hente hos bet365. Her kan du spille på alle de fire olympiske bordtennisturneringer, og hvis du ønsker lidt ekstra spænding i kampene, kan du med fordel tage et kig på det store spiludbud. Bet365 er den bedste bookmaker til bordtennis, og de giver dig som ny spiller en velkomstbonus. Den kan du læse mere om HER.

Sådan spiller du på bordtennis hos bet365
Herunder finder du en guide til at spille på bordtennis ved OL 2016:

1. Gå til bet365.dk – klik her!

2. Log ind eller opret konto

3. Sørg for minimum at have 1 krone stående på din spillekonto

4. Tryk på OL 2016 i venstre side af skærmen

5. Find bordtennis i oversigten og spil

Spil på bordtennis ved OL hos bet365 – klik her!*

Discipliner indenfor bordtennis

Der afholdes fire olympiske bordtennisturneringer ved De Olympiske Lege. Der spilles både en singleturnering og en holdturnering, og begge turneringerne afholdes både for mænd og kvinder. I holdturneringen stiller hver nation op med tre spillere, og der spilles bedst af fem kampe. Holdturneringens format er sådan, at der først spilles to singlekampe efterfulgt af en doublekamp. Hvis det samme hold ikke har vundet alle de tre første kampe, så spilles der yderligere to singlekampe, indtil et af holdene har tre sejre i alt.

Det danske håb

23-årige Jonathan Groth er den eneste dansker til at repræsentere Danmark i årets olympiske bordtennisturneringer. Talentet har udviklet sig meget i løbet af det seneste år, hvor han er sprunget langt op ad verdensranglisten, hvor han på nuværende tidspunkt er placeret som nummer 31. Den danske bordtennisspiller er femdobbelt DM-mester, og derudover er hans bedste resultater en sekstendedelsfinale ved VM i 2015 samt sølv i herredouble ved EM i 2010. Ved årets Olympiske Lege stiller han op i singleturneringen, hvor han kommer op imod verdens allerbedste spillere, og han vil derfor komme til at møde meget hård modstand. Jonathan Groth er Danmarks nye bordtennishåb, og vi håber på, at den unge bordtennisspiller kan gøre en god figur ved årets OL.

Favoritterne

Kineserne har altid været et skridt foran, når det kommer til bordtennis, og det må man sige, at de stadigvæk er. De største favoritter til guldet er i hvert fald kinesere med enkelt europæiske islæt:

Ma Long
Den 27-årige kineser topper verdensranglisten og er regerende verdensmester samt World Cup-mester. Ved OL i 2012 stillede han kun op i holdturneringen, men her vandt han til gengæld også guld sammen med Zhang Jike og Wang Hao. I år stiller han både op i single- og holdturneringen, og det er ikke usandsynligt, at han snupper guldet i begge.

Zhang Jike
Zhang Jike vandt guld i både single- og holdturneringen ved OL i 2012, men i år må han alligevel overlade titlen som den allerstørste favorit til landsmanden Ma Long. Han er på nuværende tidspunkt nummer fire på verdensranglisten og måtte nøjes med bronze ved det seneste VM.

Dimitrij Ovtcharov
Ovtcharov er født i Kiev, men har haft sin opvækst i Tyskland, som også er det land han repræsenterer ved OL. Han er nummer fem på verdensranglisten og dermed den bedst placerede europæiske spillere. Ja faktisk er han den bedste bordtennisspiller, som ikke er kineser – verdensranglistens top fire udgøres nemlig udelukkende af kinesiske spillere. Ovtcharov er europæisk mester og spillede sig ved OL i 2012 til bronzemedaljer i både single- og holdturneringen.

Ding Ning
Kinesiske Ding Ning er 26 år og den største favorit til kvindernes olympiske singleturnering, som hun vandt sølv i ved det seneste OL. Hun er regerende VM-mester, men er med sin andenplads på verdensranglisten overgået af Shiwen Liu, som dog ikke formåede at spille sig til en af de Kinas to OL-pladser i singleturneringen.

Li Xiaoxia
Li Xiaoxia er 28 år og ligeledes fra Kina. Hun vandt guld i både single- og holdturneringen ved OL i 2012, og det forventes, at hun er den største trussel til Ding Ning. Hun spillede sig til bronze ved det seneste VM, men har tidligere vundet en lang række VM-guldmedaljer.

Feng Tianwei
Den 29-årige bordtennispiller er fra Singapore, og hun vandt bronze ved OL i 2012. Det forventes at hun blander sig i toppen, men det bliver meget svært at hamle op med de to kinesiske favoritter, når OL-guldet skal uddeles.

Det kinesiske herrehold
De to største favoritter til mændenes singleturnering, Ma Long og Xhang Jike, udgør sammen med Xu Xin det kinesiske herrehold. De er henholdsvis nummer et, fire og tre på verdensranglisten, og de er kæmpefavoritter til at vinde holdturneringen. Som de nærmeste konkurrenter finder vi det tyske hold, men der levnes ikke mange chancer til andre end det kinesiske dreamteam.

Det kinesiske kvindehold
Også på kvindesiden er kineserne kæmpe favoritter til turneringen for hold. Det kinesiske hold består af tidligere nævnte Ding Ning og Li Xiaoxia, og derudover får de selskab af verdensetteren Liu Shiwen. Førsteudfordreren anses for at være Japan, men ligesom på herresiden, så er det tvivlsomt, hvorvidt nogen vil kunne true kineserne.

Bordtennis historisk ved OL

I 1998 blev der for første gang spillet bordtennis ved De Olympiske Lege, og siden da har sportsgrenen været at finde på OL-programmet ved alle lejligheder. Der er således blev afholdt olympiske bordtennisturneringer ved syv OL indtil videre, og de kinesiske spillere har været altdominerende. I alt er det blevet til 47 kinesiske OL-medaljer, og heraf har de 24 været guldmedaljer. Antallet af OL-guldmedaljer er i meget imponerende – især når man tager i betragtning, at der indtil videre kun er blevet uddelt 28 guldmedaljer i alt. Af de fire guldmedaljer som kineserne ikke har vundet, er tre blevet ’tabt’ i mændenes single, hvor sydkoreanere løb med guldet i 1988 og 2004, mens svenske Jan-Ove Waldner vandt i 1992. Den sidste guldmedalje som Kina ikke vandt, var i kvindernes double i 1988. Ser man bort fra disse fire tilfælde, så har de kinesiske bordtennisspillere ryddet bordet, og både mændenes doubleturnering og kvindernes singleturnering er aldrig blevet vundet af andre nationer end Kina. Det samme gør sig gældende for både kvindernes og mændenes turnering for hold, som dog indtil videre også kun har været spillet i 2008 og 2012. Udover guldmedaljerne har kineserne selvfølgelig også hentet et hav af både sølv- og bronzemedaljer, og faktisk er det kun i mændenes singleturnering i 1988, at der ikke har stået en kinesisk spiller på podiet i en olympisk bordtennisturnering.

I løbet af de hidtidige syv Olympiske Lege, hvor bordtennis har været på OL-programmet, er det blevet til en enkelt bordtennismedalje til Danmark. Den stod Michael Maze og Finn Tugwell for, da de i 2004 dannede par i den olympiske doubleturnering, hvor de endte på en flot tredjeplads. Bronzemedaljen er således det bedste danske bordtennisresultat ved De Olympiske Lege indtil videre.

Andre sportsgrene til OL