18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Odds på alpint skiløb

De alpine skiløjper er noget af det mest traditionsrige ved et vinter-OL. Her afvikles disciplinerne, som mange ser allermest frem til, når Der dystes i alpint skiløb på Xiaohaituo Alpine Skiing Field i Yanqing District i Kina mellem den 6. og 19. februar 2022. Her vil der være 11 begivenheder, hvor der er fem begivenheder for henholdsvis mænd og kvinder, og en enkelt mixed disciplin. Nedenfor kigger vi på programmet, odds på alpint skiløb, og nogle af favoritterne.

Glem ikke at tjekke andre olympiske discipliner dækket af SpilXperten for flere OL odds.

vinter-ol

Alpint skiløb OL

Begivenhederne på de alpine skiløjper er noget, som mange ser frem til, når der er vinter-OL hvert fjerde år. Der er tale om en af de mest traditionsrige dele af legene. Her skal skiløbere fra de forskellige nationer dyste i styrtløb, super-G, slalom, storslalom og kombineret. Desuden er der et team event til sidst i programmet, som altså løber af stablen mellem den 6. og 19. februar 2022. 

Du kan naturligvis spille på odds på alpint skiløb på flere af de forskellige begivenheder. Typisk er der mest tale om odds på alpint skiløb vinderspil af hvem der ender med at vinde guldmedaljerne i de forskellige events, som du også kan se lidt længere nede.

Odds bliver opdateret inden start.

Hvem vinder herrernes storslalom?

Marco Odermatt: 2,25 – SPIL HER >>*

Henrik Kristoffersen: 8,50 – SPIL HER >>*

Alexis Pinturault: 11,00 – SPIL HER >>*

Manuel Feller: 11,00 – SPIL HER >>*

Hvem vinder herrernes slalom?

Henrik Kristoffersen: 5,50 – SPIL HER >>*

Clement Noel: 5,55 – SPIL HER >>*

Manuel Feller: 7,50 – SPIL HER >>*

Sebastian Foss-Solevaag: 8,00 – SPIL HER >>*

Hvem vinder herrernes nordisk kombineret?

Johannes Lamparter: 3,00 – SPIL HER >>*

Jørgen Graabak: 4,00 – SPIL HER >>*

Vinzenz Geiger: 5,00 – SPIL HER >>*

Ilkka Herola: 7,00 – SPIL HER >>*

Hvem vinder kvindernes Super-G?

Lara Gut Behrami: 3,55 – SPIL HER >>*

Federica Brignone : 4,00 – SPIL HER >>*

Sofia Goggia: 5,75 – SPIL HER >>*

Cornelia Huetter: 9,00 – SPIL HER >>*

Find flere odds og spilmuligheder hos NordicBet.

Odds ved udgivelsestidspunktet, odds kan ændre sig.

Spil på alpint skiløb hos NordicBet

Spil med hos NordicBet, hvis du vil finde odds på alpint skiløb. Spilmulighederne vil blive større i takt med at startskuddet til vinter-OL 2022 nærmer sig.

1. Gå til NordicBet.dk – KLIK HER! *

2. Opret konto / log ind.

3. Tryk på “Sportsbook” på den øverste menulinje

4. Under oddsoversigten finder du ”OL” og trykker her.

5. Herefter vil du kunne finde ”Alpint skiløb” og alle de andre spilmuligheder, der er tilgængelige.

Dansk deltagelse ved OL alpint skiløb 2022

Danmark har én kvoteplads til alpint skiløb, og den er gået til Casper Dyrbye. Ved den seneste udgave af Vinter-OL var det også Casper Dyrbye, der repræsenterede Danmark i både slalom og storslalom. Der mistede han dog sin min ski i første løb i slalomkonkurrencen og kunne derfor desværre ikke gennemførte løbet. Den 16.2. kan du se ham køre slalom på National Alpine Ski Centre i Yanqing, 100 kilometer fra Beijing.

Alpint skiløb discipliner ved vinter-OL

Nedenfor kan du læse lidt om de forskellige begivenheder ved alpint skiløb ved vinter-OL 2022.

Styrtløb

Mange sportsfans ser frem til styrtløb, da der er fart over feltet. Her starter deltagerne højt oppe på et bjerg, og derefter handler det om at nå frem til målstregen så hurtigt som muligt.

Alpint skiløb OL slalom

Hvis du er glad for tekniske discipliner, vil du sikkert nyde at spille på og at se slalom. Her skal skiløberne gennemføre banen med porte, som de skal igennem på vejen frem til målet. Igen skal de i mål så hurtigt som muligt. I kvindernes kategori er slovakiske Petra Vlhová favorit til at vinde slalom. Hun specialiserer sig i slalom og storslalom, og vandt VM i 2021.

Storslalom

Naturligvis minder storslalom om slalom. Her skal skiløberne også gennem porte på banen, mens de bevæger sig frem mod målet. Her er forskellen at der er mindre sving samt færre af dem. Derfor er der en højere topfart i storslalom end i standard slalom. 

Selvom at ovennævnte Petra Vlhová specialiserer sig i både slalom og storslalom, er det den amerikanske skiløber Mikaela Shiffrin, som er favoritten til at vinde guld i storslalom. Hun vandt storslalom ved VM og i den regi slog hun rekorden for flest VM-medaljer i en enkelt disciplin. 

Netop i den forbindelse udtalte Shiffrin at enhver gang man er i stand til at være lidt hurtigere end Petra Vlhová, gør man et fantastisk arbejde. Derfor er det de to damer, som du nok skal analysere mest, hvis du spiller på damernes slalom og storslalom.

Super-G

Mens de andre begivenheder måske giver sig selv med navnet, skal du kende til alpint skiløb for at vide hvad Super-G er. Det er en forkortelse for Super Giant Slalom, altså super gigantisk slalom. 

Disciplinen er en nyere tilføjelse til vinter-OL, da den først kom på programmet i 1988. Her dyster deltagerne i en blanding af styrtløb og storslalom. Man kan sige at banen mest minder om styrtløb. Derfor har de stærke fartløbere typisk en større fordel end de tekniske løbere, der håber på at vinde guldet.

Kombineret Alpint skiløb OL

I programmet nedenfor vil du se at der er to tidspunkter ud for visse begivenheder. Det skyldes at den kombinerede kategori består af de to events i form af slalomløb og styrtløb. Her skal deltagerne altså konkurrere i begge ting, og det gælder om at have den hurtigste tid sammenlagt for at vinde guldmedaljen. 

Det pudsige ved denne kategori er at det var den første alpine disciplin, som kom på vinter OL-programmet i 1936. Senere blev den fjernet, da der kom storslalom. Men i 1988 kom den kombinerede kategori tilbage til mange sportsfans store glæde.

Alpint skiløb TV program

De er syv timer foran Danmark i Beijing, hvor der er Vinter-OL i denne omgang. Derfor skal du holde dig vågen til langt ud på natten, hvis du ønsker at se begivenhederne live. Nedenfor kan du se det kommende Alpint skiløb program ved Vinter OL-2022. Tidspunkterne er angivet i dansk tid.

Søndag den 6. februar klokken 4.00: Mændenes styrtløb

Mandag den 7. februar klokken 3.15 og 6.45: Kvindernes storslalom

Tirsdag den 8. februar klokken 4.00: Mændenes super-G

Onsdag den 9. februar klokken 3:15 og 6:45: Kvindernes slalom

Torsdag den 10. februar klokken 3:30 og 7:15: Mændenes kombinerede 

Fredag den 11. februar klokken 4:00: Kvindernes super-G

Søndag den 13. februar klokken 3:15 og 6:45: Mændenes storslalom

Tirsdag den 15. februar klokken 4:00: Kvindernes styrtløb

Onsdag den 16. februar klokken 3:15 og 6:45: Mændenes slalom

Torsdag den 17. februar klokken 3:30 og 7:00: Kvindernes kombinerede

Lørdag den 19. februar klokken 4:00: Team event 

Hvis du skal se alpint skiløb tv i dag i forbindelse med vinter-OL, kan du tjekke DR, TV2 og Discovery+, som sender begivenhederne fra Kina.