18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

100-meter ved OL odds

Den mest prestigefyldte sprint-disciplin ved sommer OL er 100-meteren, hvor der er tradition for spænding, fart og nye verdensrekorder. Det psykologiske spil ved startblokkene og den enorme intensitet får publikum op af stolene, og alle sprint-løbere drømmer om at kunne stå med guldmedaljen ved OL. Usain Bolt er ikke med til dette års OL, og derfor skal vi kigge mod andre favoritter til at tage guldmedalejen ved OL i Tokyo. Vi samler her OL odds på de største favoritter på herre og kvindesiden, mens du også får et indblik i hvem favoritterne er og hvornår der løbes – vi bringer her optakt til disciplinen, der skydes i gang fredag d. 30. juli for kvinderne og lørdag d. 31. juli for mændene.

De olympiske lege mobile med glødende lejrild og brændende flammer

Bookmakernes odds til 100-meteren ved OL

Herrer

Odds er senest opdateret d. 30. juli 2021 kl. 9:50.
Odds kan ændre sig.

Kvinder

Odds er senest opdateret d. 30. juli 2021 kl. 9:50.
Odds kan ændre sig.

Favoritterne (mænd og kvinder)

Efter jamaicaneren og alletiders rekordholder Usain Bolt lagde løbeskoene på hylden efter OL i Rio i 2016, er feltet blevet mere åbent. Der er mange dygtige løbere, som vil håbe at de har hvad der skal til for at vinde guld ved OL. Bookmakerne har amerikanske Trayvon Bromell som relativt klar favorit til at løbe med guldet. Derefter vurderes det at Bromells landsmænd Ronnie Baker og Fred Kerley samt sydafrikanske Akani Simbine og canadiske Andre De Grasse har cirka den samme chance for at komme hurtigst i mål. Oddsene vidner dog om en vis niveauforskel mellem Bromell og resten af feltet.

Hos kvinderne er Florence Griffith-Joyner’s verdens- og OL-rekord fra 1988 stadig ikke blevet slået. Favoritten er Shelly-Ann Fraser-Pryce, der vandt OL-guld i 2012 og dermed blev den mest vindende, kvindelige 100-meter-løber ved OL. Landskvinden Elaine Thompson-Herah vurderes dog også af bookmakerne til at have gode chancer for at vinde guld. Oddsene på de to favoritter er ganske ens, og samtidig er der nogle outsidere i feltet som sagtens kan overraske på en god dag. Det er de amerikanske løbere, som har domineret 100-meteren hos kvinderne i mange år, men det ser i den grad ud til at blive anderledes i år, hvor favoritterne kommer fra Jamaica og Storbritannien. Du kan spille på både kvinderne og mændene hos bet365 – SPIL HER!

OL 100 meter løb – om disciplinen

100-meter-disciplinen er en af de helt store attraktioner ved OL, hvor der altid er høje forventninger. Et OL 100 meter løb er kort, intenst og fyldt med spænding, og med de store stjerner, der deltager i disciplinen, fortsætter sidste OL-slutrundes drama ved 100-meteren forhåbentlig igen. De indledende heats ved 100 meter løb OL afgør hvem der kommer i semifinalen, og derefter finalen. Disciplinen har været med ved de Olympiske Lege siden 1896, hvilket vidner om populariteten og opbakningen, og vinderen af 100-meteren kan også krones med den altoverskyggende titel som verdens hurtigste mand/kvinde. OL 100 meter løb afgøres på ganske kort tid, hvor vinderen er den, som kommer først over målstregen efter at have løbet 100 meter.

Hvilke dage løbes der?

Første runde for kvinderne er sat til fredag d. 30. juli mellem 9:00-12:30, mens semifinalen og finalen bliver afgjort d. 31. juli mellem 19:00 – 21:55.

Mændendes indledende runde er sat til d. 31. juli mellem 9:00 – 12:00, samme dag mellem 19:00 – 21:55 skal mændendes 1. runde også sættes igang. Søndag d. 1. august vil semifinalen og finalen tage plads fra 19:00 – 21:55.

Hvordan er formatet frem til finalen?

For kvinderne er der 3 runder, der spreder sig udover to dage. 1. runde bliver efterfulgt af en semifinale og en finale.

Mændene har på traditionel vis en indledende runde, som fører videre til 1. runde. Herefter går de ligeledes over til semifinalen og finalen.

100 meter løb – reglerne

100-meter-løbene er delt op mellem mænd og kvinder. Alle deltagere i et 100 meter løb OL starter ved startblokken, hvor en fod kræves placeret – herefter lyder startskuddet, der sætter de otte løbere i gang. Tyvstart medfører omstart samt diskvalifikation ved anden tyvstart. Vinderen er den, der er først over målstregen med overkroppen.

Andre sider til OL 2021