18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

100-meter ved OL odds

Den mest prestigefyldte sprint-disciplin ved sommer OL er 100-meteren, hvor der er tradition for spænding, fart og nye verdensrekorder. Det psykologiske spil ved startblokkene og den enorme intensitet får publikum op af stolene, og alle sprint-løbere drømmer om at kunne stå med guldmedaljen ved OL. Usain Bolt er endnu engang storfavorit til at løbe med guldmedaljen, men kan jamaicaneren trues ved OL i Brasilien? Du kan naturligvis spille på Bolt og de andre løbere – vi bringer her optakt til disciplinen, der skydes i gang fredag d. 12. august for kvinderne og 13. august for mændene.


Bookmakernes odds til 100-meteren ved OL

bet365*
Tror du på Usain Bolt, Asafa Powell eller en helt tredje? Bet365 er klar med en lang række spil på OL, hvor du naturligvis kan spille på 100-meter. Kan Usain Bolt slå verdens- og OL-rekorden ved sommerens Olympiske Lege? Spil med her hos bet365.

Min. 18 år │ Regler og vilkår gælder │ Spil Ansvarligt │ Selvudelukkelse via ROFUS.NUStopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25) 

betfair*
betfair tilbyder alle nye spillere en velkomstbonus. Så kan du frit spille på, hvem du tror løber med sejren ved den prestigefyldte disciplin.

Min. 18 år │ Regler og vilkår gælder │ Spil Ansvarligt │ Selvudelukkelse via ROFUS.NUStopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25) 

Favoritterne (mænd og kvinder)

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at jamaicaneren og alletiders rekordholder Usain Bolt er storfavorit til at løbe med sejren igen. Oddsene hos bookmakerne vidner også om, at der er stor tiltro til Bolt og hans evner på 100-meteren. Udover Usain Bolt er hans landsmænd fra Jamaica Asafa Powell og Yohan Blake, der er klar til at presse forhåndsfavoritten Usain Bolt.

Hos kvinderne er Florence Griffith-Joyner’ verdens- og OL-rekord fra 1988 stadig ikke blevet slået. Favoritten er Shelly-Ann Fracer-Pryce, der vandt OL-guld i 2012 og dermed blev den mest vindende, kvindelige 100-meter-løber ved OL. Som hos mændene er der dog ikke en klar favorit. 100-meteren hos kvinderen er i mange år blevet domineret klart af de amerikanske løbere, der har sat sig tungt på medaljerne. Du kan spille på både kvinderne og mændene hos bet365 – SPIL HER!

Fænomenet Usain Bolt

Usain Bolt er uden tvivl OL største atletik-stjerne, og der er endnu engang store forventninger til jamaicaneren, der skal forsøge at nappe flere OL-medaljer. Bolt er den eneste, der har genvundet 100- og 200 meter ved to OL i træk. Med verdensrekorden på både 100 meter og 200 meter er Usain Bolt nok engang klar til at vise evnerne frem i Brasilien. Det bliver svært at se, hvem der skal true den suveræne Usain Bolt ved sommer OL-slutrunde. Atletikfænomenet har også selv udtalt op til OL, at han kan slå sin egen verdensrekord. Tror du også på Bolt, kan du spille med hos bet365 – SPIL HER!*

Om disciplinen

100-meter-disciplinen er én af de helt store attraktioner ved OL, hvor der altid er høje forventninger. Løbet er kort, intenst og fyldt med spænding, og med de store stjerner, der deltager i disciplinen, fortsætter sidste OL-slutrundes dram ved 100-meteren forhåbentlig igen. De indledende heats afgør, hvem der kommer i semfinalen og derefter finalen. Disciplinen har været med ved de OL siden 1896, hvilket vidner om populariteten og opbakningen, og vinderen af 100-meteren kan også krones med den altoverskyggende ’titel’ som verden hurtigste mand/kvinde. Disciplinen afgøres på ganske kort tid, hvor vinderen er den, der kommer først over målstregen efter de 100 meter.

Hvilke dage løbes der?

De indledende heat, samt runde 1, bliver skudt i gang lørdag d. 13. august. Dagen efter, d. 14. august, venter semifinaler samt ét af de største højdepunkter ved OL – nemlig finalen.

Hvordan er formatet frem til finalen?

De indledende heats løbes 12. og 13. august for henholdsvis mændene og kvinderne. De fire bedste fra hvert heat går videre til semifinalerne. Det afgøres her, hvem der skal i finalen og i sidste ende løbe med om medaljerne og OL-titlen.

Regler

100-meter-løbene er delt op mellem mænd og kvinder. Alle deltagere i løbet starter ved startblokken, hvor en fod kræves placeret – herefter lyder startskuddet, der sætter de otte løbere i gang. Tyvstart medfører omstart samt diskvalifikation ved anden tyvstart. Vinderen er den, der er først over målstregen med overkroppen.

Andre sportsgrene til OL