18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Tour de France, 5. etape: Odds og optakt d. 2. september 2020

5. etape oddsFra bjerge på gårsdagens etape til en flad etapeprofil på 5. etape. Dette ligner umiddelbart en sprinterafslutning, men afslutningen er tricky og går blidt opad det sidste stykke ind mod målstregen. Formår sprinterholdene at holde samling på feltet, eller er der er par puncheurryttere, der vil forsøge sig? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til 5. etape af Tour de France, der vises på TV2 og kan streames på TV2 Play. Etapen starter onsdag d. 2. september kl. 13:20.

Odds på Tour de France 2020*

Odds på 5. etape af Tour de France

Bookmakerne har etapevinderen fra 3. etape, Caleb Ewan som den største favorit på 5. etape.

Hvem vinder etapen?
Caleb Ewan: 3,00 – SPIL HER >>*

Sam Bennett: 3,75 – SPIL HER >>*

Giacomo Nizzolo: 7,00 – SPIL HER >>*

Cees Bol: 11,00 – SPIL HER >>*

Wout Van Aert: 12,00 – SPIL HER >>*

H2H
Matteo Trentin: 1,50 – SPIL HER >>*

Jasper Stuyven: 2,50 – SPIL HER >>*

Odds på danskerne
Mads Pedersen: 17,00 – SPIL HER >>*

Søren Kragh Andersen: 151,00 – SPIL HER >>*

Michael Valgren: 401,00 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Læs også: SpilXpertens store guide til Tour de France

Odds-forslag: Trentin længder bedre end Stuyven

Matteo Trentin ligger nummer fire i konkurrencen om den grønne trøje og er dermed stadig i spil til den. I de to spurter hidtil i årets Tour er han endt på henholdsvis en 12. plads og en 8. plads. Han er meget overladt til sig selv i spurterne, og han skal selv sørge for at komme frem i feltet. Afslutningen på 5. etape er til gengæld skræddersyet til ham, da den stiger en smule på hele opløbet. Derfor må det forventes at blive en hårdere spurt end tidligere.

Jesper Stuyven skal højst sandsynligt køre lead-out for danske Mads Pedersen. Den danske verdensmester har i dag udtalt, at der intet er at rafle om, og at det er ham de skal køre for i spurterne. Om Stuyven bliver andenmand eller tredjemand er ikke klart, men hans primære opgave er altså at aflevere Mads Pedersen i den bedst mulige position, og derefter kan han selv rulle over stregen.

Vi ser en fin værdi i en Trentin, der spurter helt til stregen, overfor en Stuyven, som højst sandsynligt stopper med at spurte 100-200 meter fra målstregen.

SpilXperten.com anbefaler: Trentin over Stuyven til odds 1,50 – SPIL HER >>*

Optakt til 5. etape: Rutebeskrivelse og et par bud på en etapevinder

5. etape strækker sig fra Gap til Privas og er i alt 183 kilometer lang. På papiret kan det godt lige en relativt flad etape med en forventet massespurt til sidst, men faktisk starter rytterne i næsten 1000 meters højde og kan se frem til en etape, hvor det går mest ned, men også op hele dagen. Ikke voldsomme stigninger, men små kuperede bakker, heriblandt to kategori 4-stigninger. De to stigninger er henholdsvis 4,1 kilometer og 2,7 kilometer lange. De første fem kilometer går opad, og herfra går det nærmest nedad i 100 kilometer, lige bortset fra den indlagte spurt, som kommer efter 48 kilometer. På de sidste otte kilometer af etapen stiger det med 1-3 %, ikke noget vildt, men måske nok til, at de helt tunge sprintere kan mærkes.

Alexander Kristoff viste god fart på 1. etape, men skuffede siden på 3. etape. Nu venter der en spurt, der godt kunne passe nordmanden godt. Han er god til de hårde spurte, hvor det lige kræver lidt ekstra end bare at spurte, som tilfældet var på 3. etape. Det handler om at gøre de sidste kilometer så hårde så muligt, så de hurtigste sprintere som Ewan og Bennett bliver mærkede. Der må være flere hold, der er interesserede i at gøre afslutningen så hård som muligt, heriblandt Sagans BORA, Trentins CCC og UAE-mandskabet med Kristoff. Kristoff har allerede vundet én etape i årets Tour, så at oddset er så højt på ham, er vi lidt uforstående overfor. Ewan er selvfølgelig favorit, men at Kristoff ikke engang er i top 7 er vildt. Odds 21 fortjener et skud på, at han vinder endnu en etape i årets Tour.

SpilXpertens bud på etapevinder: Alexander Kristoff til odds 21,00 – SPIL HER >>*

Endnu en forventet massespurt, og her er det bare umuligt at komme udenom Mads Pedersen. Han beviste på 1. etape, at han har farten. Spørgsmålet er, hvordan han formår at placere sig, inden han begynder at åbne op. Han har selv udtalt, at det er ham, der skal køres for. Derfor ligner han også det mest realistiske bud på en dansk etapevinder på 5. etape.

SpilXpertens bud på en dansk etapevinder: Mads Pedersen til odds 17,00 – SPIL HER >>*

Hurtige noter til 5. etape i Touren

Herunder har vi et par bullet points, du bør have for øje i forhold til 5. etape.

– På papiret ligner det en transportetape uden de store udfordringer.

– Gårsdagens etape i bjergene kan have indflydelse på, hvordan sprinterne har det i dag.

– Den indlagte spurt kommer efter 48 km., men det er ikke givet, at alle sprinterne vil køre efter den. Nogen vil højst sandsynligt spare kræfter til finalen.

– Den første kategori 4-stigning er Col de Serre Colon. Den kommer efter 130 kilometer. Den er 4,1 km lang og stiger med 3,7 % i snit.

– Den næste stigning er ligeledes en kategori 4. Den hedder Cote de Saint-Vincent-de-Barrès (2,7 km à 4,2 %).

– De sidste otte kilometer af etapen går relativt lidt opad. Det er ikke umuligt at slå et hul på de sidste par kilometer. Derfor skal sprinterholdene også være vågne.

– Det er interessant. Sprinterholdene skal være vågne, men må stadig ikke sætte så høj en fart, at deres sprinter bliver presset. Det kan åbne op for ryttere med power (f.eks. danske Michael Valgren).

Skrevet af Joakim Brandt.

Odds på Tour de France 2020*

Skriv første kommentar

Skriv et svar