18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Tour de France, 2. etape: Odds og optakt d. 30. august 2020

2. etape oddsEfter masser af dramatik, styrt og den forventede sprinterafslutning på 1. etape, hvor den danske verdensmester blev nummer to, må man forvente noget andet på 2. etape. Her skal feltet nemlig over de første bjerge i årets Tour de France i form af to kategori 1-stigninger. Vil vi se klassementsrytterne tage teten, eller er der en lykkerider, der formår at holde hjem? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til 2. etape af Tour de France, der vises på TV2 og kan streames på TV2 Play. Etapen starter søndag d. 30. august kl. 13:20.

Odds på Tour de France 2020*

Odds på 2. etape af Tour de France

Bookmakerne har Julian Alaphillippe som den største favorit på 2. etape.

Hvem vinder etapen?
Julian Alaphilippe: 4,33 – SPIL HER >>*

Wout Van Aert: 8,00 – SPIL HER >>*

Sergio Higuita: 12,00 – SPIL HER >>*

Primoz Roglic: 19,00 – SPIL HER >>*

Thomas De Gendt: 21,00 – SPIL HER >>*

H2H
Romain Bardet: 1,66 – SPIL HER >>*

Rigoberto Uran: 2,10 – SPIL HER >>*

Odds på danskerne
Søren Kragh Andersen: 29,00 – SPIL HER >>*

Kasper Asgreen: 81,00 – SPIL HER >>*

Mads Pedersen: 201,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 30. august kl. 08:40. Odds kan ændre sig.

Læs også: SpilXpertens store guide til Tour de France

Odds-forslag: Mulighed for, at Bardet rammer udbruddet

Bardet vandt bjergtrøjen i sidste års Tour, og med tre kategoriserede stigninger, er det ikke en helt dum dag at starte titelforsvaret af den prikkede bjergtrøje. Ikke nok med, at Bardet er god til at køre opad, så er han også blandt de bedste nedkørere i feltet, hvor han både i 2017- og 2018-udgaven af Tour de France angreb på en nedkørsel. I optaktsløbet Dauphine viste Bardet god form og endte samlet som nummer seks.

Rigoberto Uran har ikke vist skræmmende styrke på det seneste, og i Dauphine endte han på en samlet 22. plads, på trods af, at flere af de store klassementsflok udgik undervejs. Læg dertil, at Uran deler kaptajnrollen med sine to landsmænd, Higuita og Martinez, og dermed ikke er EF Educations førsteprioritet.

Med Bardets form og hans position på AG2R tror vi på, at der er god mulighed for, at han ender over Úran på 2. etape.

SpilXperten.com anbefaler: Romain Bardet over Rigoberto Uran til odds 1,83 – SPIL HER >>*

Optakt til 2. etape: Rutebeskrivelse og et par bud på en etapevinder

Selvom ruteprofilen måske ikke ser så skræmmende ud igen, så kommer man ikke udenom, at 2. etape er en nøgleetape i årets Tour de France. Det er yderst usædvanligt, at arrangørerne allerede på 2. etape har arrangeret bjerge. Men ikke desto mindre betyder det, at de ryttere, der har forventninger om at køre klassement, skal være klar fra start – er de ikke det, så kan de allerede tabe Touren, før den nærmest er skudt i gang. 2. etape byder på i alt tre stigninger som strækker sig over i alt 187 kilometer, som skal køres i området omkring Nice, hvor Grand Départ også var, dagen forinden. Efter 47 kilometer rammer rytterne det første bjerg, Col de la Colmiane, som er en kategori 1-stigning på 16,3 kilometer med en gennemsnit stigning på 6,2 %. Herefter følger Col de Turini, som også er en kategori 1-stigning. Denne gang venter der 14,9 kilometer og en gennemsnitlig stigning på 7,4 %. Flere gange på bjerget er stigningsprocenten over 10 %. Herefter venter et dalstykke, inden rytterne rammer kategori 2-stigningen Col d’Eze, der stiger med 7 % i gennemsnit over 7,8 kilometer. På vej mod mål venter faktisk endnu en stigning, men denne er ikke kategoriseret – i stedet har arrangørerne valgt, at der på toppen af Col des Quatre Chemins, som stigningen hedder, skal uddeles bonussekunder til de tre første på toppen. Herfra er der 9 kilometer hen til målstregen, som i øvrigt er placeret på den engelske promenade i Nice.

Etapen lægger op til enten, at et udbrud får lov til at holde hjem, eller at de helt store klassementsryttere spiller ud på hinanden. Vi tror mest på det første. Her er der mange interessante ryttere, som kan formå at ramme det rigtige udbrud og ovenikøbet køre over de to kategori-1 stigninger, der venter. En af disse ryttere er belgiske Tiesj Benoot, som mest er kendt for sine resultater i endagsløbene. Tiesj Benoot er en relativt ung rytter, som i løbet af de sidste par år har taget skridtet op og er blevet en stabil rytter. Hans største resultat er sejren i Strade Bianche i 2018. Han kører for Team Sunweb, som ikke har nogen klassementsrytter, og dermed vil gå benhårdt efter etapesejre i årets Tour de France. Tiesj Benoot kører fint opad, og rammer han udbruddet, så kan han sagtens være en mand, der formår at holde hjem.

SpilXpertens bud på etapevinder: Tiesj Benoot til odds 51,00 – SPIL HER >>*

Søren Kragh Andersen er bosat i Monaco, tæt på Nice, og kender dermed stigninger, som feltet skal over. Ligesom Tiesj Benoot, kører Søren Kragh for Team Sunweb, og det ser ud til, at de ryttere får frie tøjler til at jagte etapesejren. Hvis der ikke bliver sat alt for vild fart i feltet, eller hvis Søren Kragh rammer et udbrud uden stærkere klatere, så er en dansk etapesejr på 2. etape bestemt ikke umulig. Det bliver svært, men Søren Kragh kan måske udnytte, at han kender området. Rolf Sørensen har fidus til Sunweb-rytteren.

SpilXpertens bud på en dansk etapevinder: Søren Kragh Andersen til odds 34,00 – SPIL HER >>*

SpilXpertens anbefaling og bud er skrevet ved udgivelsestidspunktet.

Hurtige noter til 2. etape i Touren

Herunder har vi et par bullet points, du bør have for øje i forhold til 2. etape.

– Der vil højst sandsynligt køre et udbrud afsted, som sidder ude foran det meste af dagen. Det er ikke urealistisk, at de kan holde hjem.

– Den indlagte spurt ligger allerede efter 16 kilometer, så sprinterholdene vil højst sandsynligt forsøge at holde samling på feltet, indtil feltet er forbi den indlagte spurt.

– Den første stigning, Col de la Colmiane (kategori 1), kommer efter 47,2 kilometer. Den stiger med 6,3 % over 16,3 kilometer.

– Den næste stigning, Col de Turini (kategori 1), kommer efter 84,9 kilometer. Den stiger med 7,4 % over 14,9 kilometer.

– Efter 145,2 kilometer kommer kategori 2-stigningen, Col d’Èze. Den er 7,8 kilometer lang og stiger med 6,1 %.

– Kort før mål kommer Col des Quatre Chemins, som ikke er kategoriseret, men hvor der er bonussekunder på toppen.

– Rytterne forventes at være i mål kl. 18:08.

Skrevet af Joakim Brandt.

Odds på Tour de France 2020*

Skriv et svar