18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Tour de France, 14. etape: Odds og optakt d. 12. september 2020

14. etape odds14. etape ligner en halv hviledag for klassementsrytterne, med to hårde etape på hver sin side af denne etape. Omvendt kan det være sidste chance for mange ad udbryderne til at tage en etapesejr. Ser vi et stort udbrud sejle væk med mange minutter, ligesom i går, eller bliver det mere kontrolleret med en massespurt til sidst? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til 14. etape af Tour de France, der vises på TV2 og kan streames på TV2 Play. Etapen starter lørdag d. 12. september kl. 13:20.

Odds på Tour de France 2020*

Odds på 14. etape af Tour de France

Bookmakerne har Peter Sagan som den største favorit på 14. etape.

Hvem vinder etapen?
Peter Sagan: 6,00 – SPIL HER >>*

Wout Van Aert: 7,00 – SPIL HER >>*

Marc Hirschi: 13,00 – SPIL HER >>*

Matteo Trentin: 13,00 – SPIL HER >>*

Julian Alaphilippe: 15,00 – SPIL HER >>*

H2H
Søren Kragh Andersen: 1,83 – SPIL HER >>*

Marc Hirschi: 1,83 – SPIL HER >>*

Odds på danskerne
Søren Kragh Andersen: 17,00 – SPIL HER >>*

Kasper Asgreen: 26,00 – SPIL HER >>*

Michael Valgren: 81,00 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Læs også: SpilXpertens store guide til Tour de France

Odds-forslag: Dansker vinder H2H-duel

I går var det en H2H mellem to franskmænd fra Groupama – FDJ, og i dag kigges der mod Team Sunweb og en interessant duel set med danske briller. Marc Hirschi vandt 12. etape, bl.a. på godt forarbejde af danske Søren Kragh Andersen. Marc Hirschi har vist sig at være god, både opad og i særdeles nedad, men etapen i dag indeholder ikke så høje højdemeter, som på 12. etape, som Hirschi vandt. Man skal heller ikke undervurdere de kræfter, som Hirschi brugte på etapen. Derfor tror vi mere på, at Søren Kragh Andersen får muligheden for at jagte etapesejren. Søren Kragh Andersen har selv udtalt, at han ville spare sig på 13. etape for netop at være klar til 14. etape.

Man kan også forestille sig, at Søren Kragh Andersen har en i banken, så Hirschi måske vil ofre sig for sin danske holdkammerat. Etapen ser ud til at passe Søren Kragh Andersen bedre end schweizeren, og derfor tror vi på, at danskeren ender øverst af de to Sunweb-ryttere.

SpilXperten.com anbefaler: Kragh Andersen over Hirschi til odds 1,83 – SPIL HER >>*

Optakt til 14. etape: Rutebeskrivelse og et bud på en etapevinder

14. etape starter i Clermont-Ferrand, hvor rytterne skal østpå mod den større franske by, Lyon. Undervejs skal rytterne over 5 kategoriserede stigninger, herunder tre kategori 4-stigninger. Dagens største udfordring er kategori 2-stigningen, Col du Béal. Den er 10,2 kilometer lang og stiger i gennemsnit med 5,6 %. Inden stigningen venter den indlagte spurt, som kommer efter 38 kilometer. Etapens afslutning indeholder to kategori 4-stigninger indenfor de sidste 15 kilometer.

Det er efterhånden sidste chance for lykkeriddere på 14. etape, som umiddelbart ser ud til at være for hård for sprinterne og for mild for klassementsrytterne. Med tanke på, at klassementsrytterne udfordrerede hinanden i går, og igen skal finde bjergbenene frem på søndagens etape, så er der stor sandsynlighed for, at et udbrud for lov til at holde hjem.

CCC har endnu deres første etapesejr til gode i årets Tour de France. Den olympiske mester, Greg van Avermaet, har vist sig frem i den forreste del af feltet de seneste par etaper, men er endnu ikke lykkedes med at komme med i et udbrud. Lørdag kunne sagtens være en mulighed for den olympiske mester. Den er tilstrækkelig hård for belgieren, og CCC har ikke noget klassementshåb, som van Avermaet skal passe på. Derfor har han frie tøjler til at tage på eventyr. I et kuperet terræn er van Avermaet bedst, og etapeprofilen ligger godt til ham.

SpilXpertens bud på etapevinder: Greg van Avermaet til odds 17,00 – SPIL HER >>*

Michael Valgren trænger til oprejsning, og det gør hans hold NTT i den grad også. Etapen burde være helt tilpas for den danske NTT-rytter, hvorfor hans primære mål først og fremmest må være at komme med i udbruddet. Han har tidligere i karrieren vist, at han kan sidde med på stigninger som dem på lørdagens etape, og med tanke på, at det efterhånden er sidste chance for at et udbrud til at holde hjem, så er det også snart sidste chance for, at Michael Valgren skal præstere et topresultat i årets Tour de France. Vi er optimistiske og tror på, at Valgren kan tage skridtet op på podiet som etapevinder af 14. etape.

SpilXpertens bud på en dansk etapevinder: Michael Valgren til odds 81,00 – SPIL HER >>*

Hurtige noter til 14. etape i Touren

Herunder har vi et par bullet points, du bør have for øje i forhold til 14. etape.

– 14. etape er blot 197 kilometer lang.

– Startsbyen for dagens etape er Clermont-Ferrand, hvor rytterne triller afsted kl. 13:20.

– Herfra skal rytterne mod øst og målbyen, Lyon.

– Etapen er kuperet med fem kategoriserede stigninger undervejs.

– Allerede efter 38 km passere rytterne den indlagte spurt, og her vil vi nok se en duel mellem Peter Sagan og Sam Bennett. Måske de endda prøver at komme med i det tidlige udbrud.

– En mulighed er også, at BORA – hansgohe sætter pres på, på den første kategori 4-stigning, der kommer før den indlagte spurt. Stigningen er kun én kilometer lang, men stiger med 8,2 % i snit, hvilket kan være for hårdt for Sam Bennett.

– Etapen er skræddersyet til mange af de danske ryttere, da stigningerne ikke er for stejle.

– Det kan være sidste chance for udbryderne, da resten af etaperne enten indeholder større bjerge, er en enkeltstart eller er flade til sprinterne.

– Etapens sidste stigning kommer med under 10 kilometer til mål. Det er en kategori 4-stigning på 1,4 km á 4,8 %

– Det forventes, at rytterne er i mål kl. 17:57.

Skrevet af Joakim Brandt.

Odds på Tour de France 2020*

Skriv et svar