18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Tour de France, 1. etape: Odds og optakt d. 29. august 2020

1. etape oddsÅrets Tour de France starter med en vis forsinkelse, men ikke desto mindre er det fantastisk, at verdens største cykelløb bliver gennemført. 1. etape byder som vanligt ikke på de store udfordringer, men der er alligevel to kategori 3-stigninger. Spørgsmålet er, om det er nok til at ryste sprinterne, eller om vi får en regulær sprinterafslutning på 1. etape af årets Tour de France? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til 1. etape af Tour de France, der vises på TV2 og kan streames på TV2 Play. Etapen starter lørdag d. 29. august kl. 14:15.

Odds på Tour de France 2020*

Odds på 1. etape af Tour de France

Bookmakerne har Sam Bennett og Caleb Ewan som de største favoritter til at vinde 1. etape af årets Tour de France.

Hvem vinder etapen?
Caleb Ewan: 3,25 – SPIL HER >>*

Sam Bennett: 3,75 – SPIL HER >>*

Giacomo Nizzolo: 7,50 – SPIL HER >>*

Wout Van Aert: 8,50 – SPIL HER >>*

Peter Sagan: 10,00 – SPIL HER >>*

H2H
Sam Bennett: 1,90 – SPIL HER >>*

Caleb Ewan: 1,80 – SPIL HER >>*

Odds på danskerne
Mads Pedersen: 29,00 – SPIL HER >>*

Søren Kragh Andersen: 126,00 – SPIL HER >>*

Michael Mørkøv: 301,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 29. august kl. 07:28. Odds kan ændre sig.

Læs også: SpilXpertens store guide til Tour de France

Odds-forslag: Forventet kamp mellem feltets bedste sprintere på 1. etape

På trods af to stigninger i kategori 3 undervejs på etapen, så kunne det meget vel ende i en massespurt, hvor de helt store sprintere skal afgøre, hvem der får lov til at trække den gule førertrøje over hovedet. Her ligner Caleb Ewan og Sam Bennett de to bedste bud på en etapesejr.

Caleb Ewan fik sit helt store gennembrud i sidste års Tour, da han vandt tre etaper. Han har et stærkt hold i ryggen, som kan køre et godt lead-out for ham. Især De Gendt og John Degenkolb er vigtige i det såkaldte tog. Som opvarmning til Tour de France har han kørt det belgiske etapeløb, Tour de Wallonie, hvor han hentede en første- og en andenplads på løbets tre flade etaper. Han endte i øvrigt som samlet to’er i pointkonkurrencen.

Sam Bennett har endnu sin første etapesejr i Tour de France til gode, på trods af, at han har kørt løbet to gange før. Hos Deceuninck-Quick Step er han kaptajn på de flade etaper, hvor danske Michael Mørkøv bliver hans vigtigste hjælper i positionskampen. Sam Bennett kørte også Tour de Wallonie, hvor han endte som nummer to på første etape efter Caleb Ewan, men tog senere revanche på tredje etape, som han vandt.

Det bliver en interessant duel mellem de, på papiret, to hurtigste sprintere i feltet lige nu. Alligevel har vi en fidus til Caleb Ewan. Hans tidligere bedrifter i Touren, hans præstation i Tour de Wallonie og hans lead-out taler for, at han formår at placere sig bedre end Sam Bennett, som endnu ikke har bevist sig på den helt store scene i Tour de France.

SpilXperten.com anbefaler: Caleb Ewan ender foran Sam Bennett til odds 1,83 – SPIL HER >>*

Optakt til 1. etape: Rutebeskrivelse og et bud på en etapevinder

1. etape er en ganske kort en af slagsen, sammenlignet med andre år. Blot 156 kilometer skal rytterne køre i og omkring Nice. Starten går i Nice Moyen Pays, mens målstregen er placeret på Promenade d’Anglais, som ligger i hjertet af den sydfranske by. Ruten er lavet således, at det er en rundstrækning, som rytterne skal køre tre gange, hvor den sidste rundstrækning så er forlænget. Undervejs skal feltet over kategori 3-stigningen, Cote de Rimiez der er 5,8 kilometer lang og stiger med 5,1%, to gange. Efter de har passeret stigningen anden gang, er der knap 50 kilometer til mål. De første 20 kilometer er i lidt kuperet område, mens de sidste 30 kilometer er helt flade. Desuden på store, lige veje, hvor det nærmest er umuligt for eventuelle udbrydere at holde afstand til feltet.

Hvis Peter Sagan har gode ben, så er der mulighed for, at han kan sende sit hold frem på de to kuperede stigninger, for at teste de øvrige sprintere i feltet. Enten for at sætte dem fra feltet, ellers så bare for at markere, at Peter Sagan er med. Rammer Peter Sagan dagen, så er han heller ikke uden chancer i en regulær spurt, om end Ewan og Bennett begge vil være større favoritter. Alligevel synes vi, at odds 10 er en anelse for højt med tanke på, at der trods alt er et par stigninger undervejs og når den gule trøje er på spil. Mon ikke Peter Sagan ville elske, at kunne iklæde sig løbets førertrøje.

SpilXpertens bud på etapevinder: Peter Sagan til odds 11,00 – SPIL HER >>*

Mads Pedersen ligner det bedste bud på en dansk etapevinder på 1. etape, om end chancerne ikke er særligt store. Ikke desto mindre viste den danske verdensmester, at han faktisk godt kan spurte, da han sejrede på en sprinteretape i Polen Rundt. Det er nok mere ønsketænkning end realistisk, da feltet er spækket med hurtige folk i forhold til Polen Rundt.

SpilXpertens bud på en dansk etapevinder: Mads Pedersen til odds 67,00 – SPIL HER >>*

SpilXpertens anbefaling og bud er skrevet ved udgivelsestidspunktet.

Hurtige noter til 1. etape i Touren

Herunder har vi et par bullet points, du bør have for øje i forhold til 1. etape.

– Der vil højst sandsynligt køre et udbrud afsted, som sidder ude foran det meste af dagen.

– Chancen for, at de bliver hentet er stor, især med tanke på, at de sidste 30 kilometer er på brede, lige veje, hvor der ikke er de store udfordringer for feltet.

– Enten tager sprinterholdene ansvar i feltet for stille og roligt at køre udbryderne ind, ellers ser vi et Bora-Hansgrohe-mandskabet sætte højt tempo i feltet på stigninger, for at sætte pres på de øvrige sprintere. Sker dette, er Peter Sagan i en god position til at vinde etapen.

– Rytterne rammer Cote de Rimiez for første gang efter 42,7 kilometer.

– Efter 88 kilometer er årets første indlagte spurt.

– Det forventes, at feltet rammer foden af Cote de Rimiez kl. 16:25.

– Efter 97 kilometer rammer rytterne toppen af Cote de Rimiez for anden gang.

– Herfra venter der lidt kuperet terræn.

– De sidste 30 kilometer på vej ind til mål er fuldstændig flade eller faktisk nedadgående.

Skrevet af Joakim Brandt.

Odds på Tour de France 2020*

Skriv et svar