18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Spilskolen: Lektion 3 – Hvor finder jeg de bedste odds?

”Betyder det virkelig så meget, om jeg får odds 1,80 eller 1,85 på en kamp? Det er jo kun en forskel på sølle 0,05, og om jeg vinder 400 kr. eller 425 kr. for min 500-lap betyder umiddelbart ikke det store for mig. Og vel heller ikke for de fleste andre?”. Sådan vil størsteparten af spillere nok spørge.

Det kan nu godt være, at det ikke lyder af meget, men i længden kan det faktisk gøre en rasende forskel, om du i gennemsnit spiller på odds, der ligger 0,05 under det, som du i bedste fald kunne have scoret dig på hvert enkelt spil. Hvor stor forskel der er tale om gennemgås senere, men først er det vigtigt at forstå, at der er langt større muligheder for ”odds-shopping” end de fleste forestiller sig.

Selvom du har gjort dit hjemmearbejde godt og lige præcis fundet den bookmaker, som passer bedst til din spillestil og som er kendt for at være blandt dem, der har de højeste odds (=bedste tilbagebetalingsprocent), så er det jo ikke sådan, at de ligger højst af alle bookmakere på alle tre tegn. Tager vi aftenens enlige kamp i den spanske Primera Division mellem Santander og Valencia, så ser odds for blot nogle udvalgte bookmakere på nuværende tidspunkt således ud i opgøret mellem de to hold:

Bet365 3,25 3,30 2,20
Unibet 3,40 3,30 2,10
Nordicbet 3,35 3,30 2,13
Betsafe 3,35 3,35 2,15
888sport 3,25 3,25 2,20
Bwin 3,70 3,10 2,05

Som det tydeligt fremgår, så er bookmakerne ikke vanvittigt uenige, og det vil de sjældent være få timer før kampstart på en liga som Primera Division, hvor stort set alle informationer om holdene er tilgængelige. Der er dog nogle minimale forskelle. De højeste odds på henholdsvis 1, X og 2 er markeret med fed, og som forventet ligger der ikke én bookmaker med højeste odds på alle tre tegn. Med en tilbagebetalingsprocent, der ligger i nogenlunde samme lag, så er det naturligvis sådan, at når Bwin ligger med højt odds på 1-tallet, så vil odds på de andre tegn være tilsvarende lavere end de andre bookmakere.

Mange penge i længden

Hvis vi opstiller et tænkt eksempel, hvor du spiller for 300 kr. om dagen hele året til et gennemsnitsodds på 2,00, så vil du når året er omme have kørt en omsætning igennem på 109.500 kr. Rammer du rigtigt halvdelen af gangene, så vil du i sidste ende spille lige op, da du hver anden gang vinder din indsats dobbelt igen og dermed dækker underskuddet ind fra de tabte spil. Men har du f.eks. konto hos kun én bookmaker, og du konsekvent spiller til odds, der i gennemsnit er bare 0,10 under det odds, som du kunne have fået (hvilket er situationen for mange), så har du i situationen, hvor du rammer rigtigt halvdelen af gangene, nu pludselig et årligt underskud på 5.475 kr. Mange brugere af SpilXperten spiller for en del mere end de 300 kr. om dagen, så man kan selv gange med f.eks. syv, hvis du spiller for ca. 2.000 kr. om dagen. Så taler vi om store beløb, der er til at forstå.

Som omtalt i Lektion 2, så skal du være cirka 5-8 % klogere end bookmakeren på den enkelte kamp, hvis du bare skal gå i nul med dine spil. Netop derfor gælder det om at udnytte alle de områder, hvor der kan hentes nogle procenter. Og det kan der lige præcis her. Tager vi odds-sammenligningen ovenfor på Santander-Valencia, så ligger bookmakerne alle med en tilbagebetalingsprocent mellem 92 og 95 %, men tager vi de højeste odds på 1, x og 2 blandt de opstillede bookmakere, hvilke var 3,70, 3,50 og 2,20, så giver det nu en tilbagebetalingsprocent på 99 %. Altså har vi allerede hentet 4 % i forhold til bookmakeren med den bedste tilbagebetalingsprocent – og vi er dermed kommet et vigtigt skridt nærmere de 100 %.

Kan man så altid fange det højeste odds? Nej, det er stort set umuligt, for der er rigtig mange bookmakere på markedet, og det kræver sin kapital, hvis du skal have penge stående ved f.eks. 50 forskellige odds-udbydere. Men langt mindre kan også gøre det, og det gælder om at finde det antal, som man vurderer passer til ens egen spillestil. Det er klart, at hvis du kun hyggespiller med en enkelt kupon om måneden, så er der ingen grund til at have konto ved 10 forskellige bookmakere, men spiller du dagligt eller flere gange om ugen – og ønsker at tjene penge på dit spil – så er det et must, at du mindst har i hvert fald en håndfuld odds at vælge imellem hver gang du finder en interessant kamp.

Sammenligning af odds

Hvis du på et tidspunkt begynder at se, at du rent faktisk er i stand til at kunne lave plus på dine spil og har oprettet dig hos en god portion bookmakere, så du altid har en god mulighed for at få så højt et odds som muligt, vil du i mange situationer herefter kunne få brug for nogle af de hjemmesider, som på Internettet specialiserer sig i at indsamle bookmakernes odds og sammenligne disse.

Får du eksempelvis et supergodt spil fra en ven, som der skal handles hurtigt på, eller du ser et kanonspil fra en af de succesfulde eksperter på siden, så har du simpelthen ikke tid til at åbne alle de 20 bookmakere, du eventuelt måtte have konto hos for at finde det højeste odds. Her er odds-sammenlignings-siderne et meget fint værktøj, som sparer dig for en masse tid – og mange gange også penge.

På disse sider kan du nemt og enkelt finde din kamp og se oddsene fra et hav af bookmakere samtidig med at du lynhurtigt vil kunne se hvor du finder det højeste odds. Nedenfor er et eksempel fra en af de mest kendte sammenligningssider, nemlig Betbrain.com, hvor vi ved at skrive Valencia i søgefeltet ude til venstre, og derefter vælge kampen nedenfor, hurtigt får en liste over mange af de bookmakere som har odds på den føromtalte kamp i Spanien i aften. Ved efterfølgende at trykke på ”Home”, ”Draw” eller ”Away” får du oddsene sorteret på det enkelte udfald. I dette tilfælde har vi sorteret bookmakerne efter hvem der har det højeste odds på 2-tallet.

Der findes en del af sådanne sider, og vi har langt fra overblik over alle, men af dem vi har erfaring med kan vi anbefale følgende:

Betbrain.com: Den mest kendte af alle, som hele tiden bliver endnu bedre og hurtigere.

Tip-ex.com: Kendt for at være hurtig til at opdatere ændringer i odds. Søg på hold oppe i øverste højre hjørne.

Oddsoddsodds.com: En af de relativt nye sider, der dog ikke viser så mange bookmakere, hvis du ikke er medlem på siden.

Måske kan du finde nogle, der er endnu bedre, men sikkert er det, at du får brug for en foretrukken sammenlignings-side, for du vil i mange situationer miste værdifulde procenter, hvis du er for lang tid om at sætte et spil.

Hvem skal jeg vælge?

Det store spørgsmål er så, hos hvilke bookmakere du skal vælge at oprette dig. Som udgangspunkt er der ikke den helt vilde forskel, da konkurrencen har gjort, at stort set alle efterhånden ligger på nogenlunde den samme tilbagebetalingsprocent på deres odds, og du kan være sikker på, at uanset hvilke bookmakere du måtte vælge, så har de odds på de største fodboldligaer i Europa, de største ligaer i andre populære sportsgrene samt anden dansk topsport som håndbold og ishockey. Men har du specielle ønsker ude i niche-sportsgrenene som f.eks. odds på dansk floorball, skak eller engelsk rugby, så skal du bruge lidt tid på at gennemgå bookmakerne, for her er der en ret stor forskel fra den ene til den anden.

Det er ekstremt svært at anbefale én eller flere bookmakere frem for andre, da alle gamblere har forskellige behov og forventninger, når man går i gang med at spille. Lidt hjælp kan vi dog give dig, for vil man gerne spille hos en bookmaker, som har odds på så meget dansk sport som overhovedet muligt, så skal du primært søge mod Nordicbet, Bet24, Unibet, Bwin, Bet365, Scandic Bookmakers, Betsafe, Danbook og Centrebet. Bookmakerne ved godt, at størstedelen af omsætningen altid vil komme fra de store fodboldligaer, men en del gør en dyd ud af at skille sig ud på udbuddet i alverdens andre sportsgrene. Dels for at trække nye kunder til og dels for at skabe noget mer-omsætning.

Er du mere interesseret i at finde en bookmaker, hvor du kan spille rigtig store beløb på primært fodbold, så kan vi anbefale blandt andre Pinnacle Sports, Expekt, Bet365, Centrebet, Unibet, Nordicbet og de asiatiske bookmakere, som vi kommer ind på i en senere lektion.

Tag et kig i vores bookmakerguide, hvor vi gennemgår de mest populære bookmakere blandt danske spillere. Her kan du læse om bl.a. hvilke spil der udbydes, om service/support, om hvor nemt det er at foretage indbetalinger, om bookmakeren har DK-licens og meget mere.

Bliv klogere på bookmakernes odds, bonusser og support – besøg SpilXpertens bookmakerguide

Langt de fleste af de populære bookmakere på det danske marked har en god support, hvor man kan tale med en dansk medarbejder, hvis der skulle opstå problemer. Som omtalt i Lektion 1, så er der i langt størstedelen af tilfældene tale om dybt professionelle virksomheder, som sjældent laver fejl, og det er yderst sjældent, at man hører om kunder, der direkte er blevet snydt af en bookmaker. Det vil give en uoprettelig skade på ry og omdømme, hvis ikke kunderne behandles godt.

Limits

Så kan man altid diskutere, om kunderne bliver behandlet ”godt”, når det kommer til limits. Limits betyder, at den enkelte bookmaker sætter grænser for hvor meget man kan spille på en given kamp, en liga eller i det hele taget. Som sådan er det helt forståeligt, at alle bookmakere må beskytte sig selv ved at sætte grænser for, hvad folk kan spille på en Jyllandsseriekamp i fodbold eller en 2. divisionskamp i håndbold. Det er også helt i orden, at man ikke kan spille en million på en Superliga-kamp, da der pludseligt kan opstå sygdom eller et skadeshelvede, som bookmakeren ikke altid kan nå at reagere på, før spillerne ved det. Det kan også forsvares, selvom den aldrig var gået i stort set alle brancher, at bookmakerne går ind og vurderer den enkelte gambler, når denne har spillet et stykke tid, og så beslutter at denne virker så kompetent, at han måske fremover kun kan spille halvdelen af hvad andre kan. Men når vi mere og mere ser bookmakere limitere kunder lige så snart at de kan se, at man ikke er helt dum, og grænsen for hvad man kan spille for sættes ned til så få kroner, så end ikke en hyggespiller kan se nogen idé i at placere et spil, så begynder man at kunne stille spørgsmålstegn ved, om der overhovedet er tale om bookmaking, når man i den grad ikke tør tage kampen om mod spillerne.

Du vil ret hurtigt få en fornemmelse af hvilke bookmakere, der limiterer hurtigere og kraftigere end andre. Måske spiller du stadig for så relativt små beløb, at du endnu ikke er løbet ind i problemet, men begynder du med tiden kontinuerligt at vinde penge og sætte dine indsatser gradvist op, så vil du næsten uundgåeligt støde ind i problemet på et tidspunkt.

Heldigvis er der stadig rigtig mange bookmakere, der ikke er bange for selv de skarpe gamblere, og nøjes du med at spille på de store ligaer vil du ikke opleve problemer hos langt de fleste af bookmakerne. Det er når du begynder at spille store beløb på de små sportsgrene eller lavere ligaer, at du bliver fanget af deres overvågningssystem, og så er der tit ingen vej tilbage.

Bonusser

Hvor limits er noget fanden har skabt, så er bonusser helt ovre i den anden grøft. Hvem elsker ikke at få penge forærende? Her er simpelthen tale om, at bookmakerne i forsøget på netop at lokke dig til at sætte penge ind hos dem tilbyder bonusser af varierende art og størrelse.

Bookmakerne ved godt at det kan være svært at differentiere sig fra konkurrenterne, når stort set alle har den samme tilbagebetalingsprocent og det samme udbud, så heldigvis for os gamblere har de i de senere år overbudt hinanden igen og igen, når det gælder bonusser. I dag kan du hos flere af bookmakerne få helt op til 1.000 kr. forærende når du opretter dig, og det er bestemt værd at tage med – specielt hvis du er nybegynder og gerne vil starte ud med at spille for små beløb. Så er 1.000 kr. en rigtig god starthjælp. På SpilXpertens forside kan du ude til højre se en liste over de bonusser, som bookmakerne tilbyder i øjeblikket.

Har du brug for overblik over bookmakernes bedste bonusser? Besøg bookmakerguiden her på SpilXperten.com

Bonusser er og bliver velkomne, men pas alligevel på, at det ikke er dem alene, der styrer dit valg af bookmaker. Selvom 750 eller 1.000 kr. lyder af mange penge, så vil det i længden ikke betale sig, hvis du vælger en bookmaker, som ikke tilbyder odds i de special-rækker hvor du er allerbedst, eller hvis netop denne bookmaker generelt har en lidt lavere tilbagebetalingsprocent på de rækker du spiller i. Vær også opmærksom på, at bookmakerne har forskellige krav til, hvad du skal gøre, før du kan trække din bonus ud.

Når alt kommer til alt vil vi opfordre dig til at sætte dig ind i, hvad bookmakeren er for en størrelse før du opretter dig og sætter penge ind. Læs i bookmakerguiden, læs i vores forum, spørg dine venner eller slå bookmakeren op på Google. Der er meget få brodne kar imellem, og følger du din sunde fornuft og vælger en af de bookmakere, som har været på markedet i mange år og har et godt navn, så går du sjældent galt i byen. Vælger du derimod at oprette dig hos bookmakere blot fordi de gentagne gange har haft odds langt over de andre bookmakere på kampe, som ellers har været meldt op på spillesider eller forums gennem flere timer, så skal alarmklokkerne ringe. Det er nemlig et tegn på, at noget ikke fungerer hos den pågældende bookmaker.

Med penge på kontoen hos de rette bookmakere, så er vi nu helt klar til at gå på jagt efter de gode odds. Men er der nogle ligaer, der er bedre at spille på end andre? Det handler næste uges lektion om.


Tips:
– Find en af de større fodboldkampe i løbet af ugen og slå denne op på en af odds-sammenlignings-siderne. Tag så det højeste odds på henholdsvis 1, x og 2 og se hvor tæt du kommer på 100 % i tilbagebetaling. Måske du ligefrem kan finde så høje odds, at du kan lave en lille skilling på at spille på alle tre tegn.

Du kan se under Tips i Lektion 2 hvordan du udregner tilbagebetalinsprocenten.


Den foreløbige lektionsplan i Spilskolen

Lektion 1 – Hvordan kommer jeg i gang med at oddse?
Lektion 2 – Hvad er et odds, og hvordan udregnes det?
Lektion 3 – Hvor finder jeg de bedste odds?
Lektion 4 – Hvad skal jeg spille på?
Lektion 5 – Hvor mange spil skal jeg sætte?
Lektion 6 – Hvor meget skal jeg spille for?
Lektion 7 – Hvad er værdi – og er det vigtigt?
Lektion 8 – Hvordan estimerer jeg vindersandsynlighed?
Lektion 9 – Hvad er Asian Handicap?
Lektion 10 – Kan man leve af at oddse?

Hvis du mener, at du måske kan være afhængig af spil, anbefaler vi, at du ringer til den Danske Spillemyndigheds hjælpelinje, StopSpillet, hvor du kan få helt gratis rådgivning. Hvis du vil læse mere om SpilXpertens tilgang til ansvarligt spil, læs alt om det her. Du kan kontakte StopSpillet på følgende telefonnummer: 70 22 28 25.

Skriv første kommentar

Skriv et svar