18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Spilskolen: Lektion 10 – Kan man leve af at oddse?

Spilskolen på SpilXperten.comVi er nået til vejs ende i SpilXpertens Spilskole. Efter ni ugers gennemgang af alt fra hvordan man opretter sig hos en bookmaker over hvor man finder de bedste odds og hvilke kampe man bør spille på, endte vi med at kigge meget på værdi, estimering af chancevurdering og asian handicap. Alt i alt er vi kommet godt rundt om de mest basale elementer, hvis man ønsker at udvikle sig fra tabende hyggespiller til en seriøs vindende gambler.

Ikke at vi påstår, at man alene ved at læse Spilskolen er sikker på at opnå kontinuerlig profit i al fremtid, men forhåbentlig har den givet dig en idé om, hvordan du bliver bedre til at finde de rigtige kampe, spille de rigtige steder og sætte de rigtige beløb. Det er i alle tilfælde vigtige forudsætninger for overhovedet at have en chance for at slå bookmakerne, og er du kommet dertil, hvor du efter de første ni lektioner i Spilskolen har forstået det hele og sidder med en god fornemmelse for, hvordan du kommer videre herfra, så er du nået et godt stykke og begår forhåbentlig lidt færre begynderfejl end du ellers ville have gjort.

Begynderfejl er naturlige
For som det er blevet nævnt tidligere, så vil du lave fejl i starten. Det kan slet ikke undgås – det er ganske naturligt. Du vil sikkert spille for mange kampe, fordi det nu engang er mest spændende, og du vil sikkert også stadig falde i og spille dine favorithold, selvom der ikke er værdi i spillet. Du vil nok også spille på hold som du har fidus til uden at skele til oddset og værdien i spillet, og du vil sikkert spille for store beløb på hold, som du bare ikke kan se tabe – hvorefter de gør det alligevel. Alle de fejl begår alle, og det tager lang tid at nå dertil, hvor man sjældent falder i. Erfaring er virkelig et nøgleord som gambler, for det er først, når du har tabt alt for meget på et ellers ”sikkert” spil, at du finder ud af, at intet er sikkert i sportens verden, og det er først når du for tredje gang i træk har tabt lige så meget på dit favorithold, som du forinden ellers vandt på et superspil fra en god kontakt, at du for alvor lærer af dine fejl og bliver klogere.

Mange småspillere udvikler sig ikke og lærer ikke af sine fejl. Andre vil gerne udvikle sig, men har ikke tiden eller talentet til at tage de næste skridt op ad stigen, så de falder tit tilbage til at spille egne spil på de store ligaer, hvor de ikke har en chance for at lave plus i længden. Endelig har vi dem, som langsomt – men sikkert – udvikler sig og finder sit eget lille setup, der virker bedst for én. Nogle spiller kun egne spil med succes, andre spiller kun spil fra spillesider ala SpilXperten med succes, fordi de har indset at de ikke har indsigten til at lave plus selv i en liga, mens nogle helt tredje gør begge dele.

De dygtigste tjener store penge
Langt de fleste storgamblere hører til i den sidste kategori. De har specialiseret sig i få ligaer, hvor de sæson efter sæson formår at lave store plusser. Det alene giver en god årlig profit, men for at booste både omsætning og overskud, så har de brug for flere spil, og her er det oplagt at bytte spil med andre gode gamblere eller finde spil på Internettet, som man enten kan finde gratis eller betale for. Med relativt store beløb på alle spil, så skal der pludselig ikke mere end få procents overskud til, før man på årsbasis kan lave flere hundrede tusinde kroner i plus. Det kræver naturligvis en stor omsætning, og det betyder også, at disse storgamblere for længst har opgivet at spille på små niche-sportsgrene, hvor bookmakerne som nævnt i en tidligere lektion har sat lave grænser for, hvor meget man må spille. En stor omsætning hver måned kræver store indsatser pr. spil, så det er fortrinsvis i de store fodboldligaer, at storspillerne har deres fokus, og langt hovedparten af spillene sættes hos bookmakere, der tilbyder Asian Handicap-odds (gennemgået i Lektion 9), da både odds og indsatser er højere her.

Så for at svare på denne sidste Lektions spørgsmål, så JA, det kan godt lade sig gøre at leve af at oddse, men det er de færreste der gør det. Det er de allerdygtigste, der har mange års erfaring, har tiden til at sidde foran computeren det meste af dagen, har pengene til at rulle en stor omsætning igennem (også i nedgangstider) og har både netværket, talentet og disciplinen til at få alle disse ting til at gå op i en højere enhed. Som vi også har nævnt tidligere, så får man problemer, hvis det bare halter på ét af de punkter, som vi lige har nævnt. Har man ikke den nødvendige tid, så går man glip af gode spil. Har man ikke den nødvendige disciplin, når det gælder værdispil og money management, så koster det dig også i længden, og har man ikke talentet og den totale indsigt i de rækker, man følger med i, så bliver man helt sikkert straffet. Oddssætterne bliver hele tiden bedre og bookmakerne bliver hurtigere opmærksomme på, når de har for høje odds, så man skal virkelig være oppe på beatet for at følge med.

Feelingen kan gøre forskellen
Og så undlod vi helt bevidst at nævne måske den allervigtigste egenskab, når det gælder en gamblers skæbne. Man skal have fornemmelse – eller feeling som det populært kaldes. Det er og bliver alfa omega, at man ejer den instinktive fornemmelse for, hvordan en kamp måtte udvikles sig, hvad tre skadede spillere får af betydning for den kommende kamp, hvordan en dårlig bane påvirker de to hold og så videre og så videre. Feelingen kan flytte en del procenter i ens chancevurderinger, og det er netop denne subjektive feeling, som især adskiller os fra dem der sætter odds på kampene. Hvis man som storspiller skal placere for millioner af kroner hver sæson på kampe i Premier League, Serie A, La Liga, Bundesligaen og Superligaen, så er det bare ikke tilstrækkeligt kun at være godt informeret på en liga. Det er helt fint, at du kender samtlige spillere, trænere, statistikker og holdenes sande kvalitet, men du kan være helt sikker på, at det gør oddssætterne langt hen ad vejen også. Derfor kan du måske godt hente nogle få procent på at kunne forudsige hvilke hold, der overrasker positivt eller skuffer i starten af sæsonen, men når holdenes top- og bundniveau er tydeligt for enhver kender af rækken, så skal man altså kunne noget helt specielt for at lave de store plusser. Og her er feelingen en væsentlig faktor.

Som nævnt tidligere i Spilskolen, så er det at oparbejde en god feeling ikke bare lige noget man kan læse sig til eller lære fra den ene dag til den anden. Det kræver i den grad indsigt og i mange tilfælde også flere års erfaring med spil på en liga. Har man samtidig haft foden indenfor i et elitesports-miljø, så skader det i den grad ikke, for mange af mekanismerne på et hold, når det lige har tabt fire kampe i træk eller har været meget heldige i en periode, er gældende i stort set alle sportsgrene. Her kan det mange gange være en fordel, hvis man har prøvet det på egen krop.

Hav tålmodighed!

Som den opmærksomme læser allerede har forstået, så kræver det sit at blive en vindende gambler, og det kræver enormt meget at præstere på så højt niveau, at man ligefrem kan budgettere med en månedlig spil-indkomst. Ingen kommer sovende til det, og man skal heller ikke forvente at gå fra at være hyggespiller til storgambler på to uger. Det tager rigtig lang tid, så hav tålmodighed, og glæd dig over, at du hver eneste halvsæson bliver klogere på de hold og den liga, du har valgt at følge. Skulle du spille lige op det første år, hvor du spiller seriøst, så er det ikke så ringe endda. Du vil måske føle, at tiden er spildt, men du er faktisk på rette vej, for i så fald har du allerede hentet de første 5-7 % på bookmakerne, og bliver du så endnu skarpere i fremtiden, så ligger de store overskud lige om hjørnet.

Når du så når det punkt, hvor du hver eneste uge finder gode værdispil og din tilbagebetalingsprocent i længden svarer til din betvalue, og når ti tabte spil i træk ikke påvirker din måde at spille på, ja så begynder det for alvor at ligne noget. For det er klare tegn på, at du analyserer rigtigt, laver plus på dine spil og ikke lader dig påvirke af nedgangsperioder.

I mellemtiden kan du glæde dig over, at du nu er kommet igennem Spilskolen. Forhåbentlig er du blevet klogere og har fået nogle ting at tænke over. Der vil sikkert stadig være en hel del ubesvarede spørgsmål, som du sidder med, men enten kan du stille dem i SpilXpertens forum, som kommentar til denne lektion eller bare gå i gang med at spille efter alle de gode råd, som vi har givet de foregående uger. Så vil du hen ad vejen helt sikkert lære en hel masse og forhåbentlig udvikle dig til at blive en bedre og rigere gambler.

Har du forstået alt, hvad vi har beskrevet i de ti lektioner, og føler du dig godt rustet i kampen mod bookmakerne, så kan vi hermed konkludere, at du har BESTÅET Spilskolen. Så er det bare med at komme i gang med at finde de gode værdispil!

Held og lykke med dine spil i fremtiden!

Den fuldendte lektionsplan i Spilskolen

Lektion 1 – Hvordan kommer jeg i gang med at oddse?
Lektion 2 – Hvad er et odds, og hvordan udregnes det?
Lektion 3 – Hvor finder jeg de bedste odds?
Lektion 4 – Hvad skal jeg spille på?
Lektion 5 – Hvor mange kampe skal jeg spille på?
Lektion 6 – Hvor meget skal jeg spille for?
Lektion 7 – Hvad er værdi – og er det vigtigt?
Lektion 8 – Hvordan estimerer jeg vindersandsynlighed?
Lektion 9 – Hvad er Asian Handicap?
Lektion 10 – Kan man leve af at oddse?

Skriv et svar