18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Sorgenfri: Tips til Boxing Day i Premier League d. 26. – 27. december 2020

Sorgenfri tipper Premier LeagueSøndag d. 27. december er der hele fire kampe på programmet i Premier League. Søren Sorgenfri er klar med analyserne til både Leeds – Burnley, West Ham – Brighton, Liverpool – West Bromwich og Wolves – Tottenham. God fornøjelse!

Spil på Premier League*

Boxing Day: 15. runde i Premier League

Det sørme, det sandt, det Boxing Day. Eller bare anden juledag om man vil, som vi tager fat på her.

En runde med en lang række spørgsmålstegn. Kan United fortsætte stimen på udebane? Tager Arsenal stadig vand ind med en storkamp mod Chelsea på programmet? Og hele runden rundes fornemt af med mødet mellem Nuno Santos’ og José Mourinhos Wolves og Spurs.

Frem med fadet med konfekt og tit frem fra bjerget af indpakningspapir mod skærmen, mens Premier Leagues julestemning rammer skærmen over et par dage.

Leicester – Manchester United 2 (1-2)

Halleluja så er vi i gang med Boxing Day-runden med sprød svær. Det er svært ikke at glæde sig til den her affære, hvor Leicester som værter har godt med selvtillid efter en fin sejr ude over Spurs. The Foxes indtager andenpladsen, men der sker også ting og sager udenfor banen hos de blåblusede, der er i konstant udvikling. De har netop indviet et nyt træningsanlæg med golfbane til den nette sum af 100 millioner pund med første træningsdag juleaftensdag. Det kan du jo tænke lidt over, mens du sidder og glæder dig over den hjemmestrikkede julegave, der stumper lige under navlen. Det er noget af en julegave selv for en fodboldklub, og understreger at mestrene fra 2016 gør mange rigtige ting på både og udenfor banen.

Leicester venter at have 11-målsskytten Jamie Vardy klar til mødet med Manchester United, der er sande bæster som gæster. De har vundet ti udekampe i rap og ligner mere og mere en dark horse, når man ser bort fra de kampe, hvor Solskjær får taktikken galt i halsen.

De to hold er ret ens i den forstand, at de foretrækker at være på udebane målt på statistik. Leicesters akilleshæl er hjemmebanen King Power, hvor de er 3-0-4. United har vundet alt på udebane og har i det hele taget vundet fem ud af de seneste seks møder med Leicester City.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Aston Villa – Crystal Palace 1 (1-0)

Roy Hodgson lignede mere og mere en mand, der havde fået fyldt lakskoene med varme møtrikker efterhånden, som Liverpool hamrede basser ind. 7-0 stod der på lystavlen på Selhurst Park til gæsterne, og en slukøret stadionspeaker ønskede en glædelig jul.

Nu venter en tur til Villa Park, hvor Crystal Palace har tabt de to seneste besøg tilmed uden at score. I det hele taget så er der noget med rene lagner og Aston Villa for tiden. De har holdt nullet i de seneste tre kampe i en forrygende december måned, der har set dem tage syv af ni mulige point.

De har vundet de to seneste hjemmekampe mod Crystal Palace, og selv om Grealish sikkert ville score oftere på en yderligere position, så klæder det ham og Villa med en mere central placering. Barkley er muligvis med igen her.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 1,97 – SPIL HER >>*

Fulham – Southampton X (1-1)

Godt nyt for Fulham. Joachim Andersen fik sin karantæne annulleret og kan være med til ’danskermødet’ med Jannik Vestergaard. Begge har gang i en flot sæson.

Fulham er ved at strikke noget sammen i bunden af tabellen og har ikke tabt i de seneste tre kampe, der alle er endt uafgjorte. Deres seneste fire kampe er gået under 2,5 efter en sæsonbegyndelse, hvor der var noget mere halløj i skydeteltet. Det hænger lidt bedre sammen for dem nu.

Southampton har tvivl om Danny Ings, og Vestergaard kommer især på dødbolde til at være Fulham et ubehageligt bekendtskab. Gæsterne har tvivl om Danny Ings.

Sorgenfri spår: X’et til odds 3,35 – SPIL HER >>*

Arsenal – Chelsea 2 (1-3)

Arsenal har tabt otte ud af sæsonens 14 ligakampe, og har fejret jul i krisens tegn frem mod lokalbraget her. Mødet mellem Arsenal og Chelsea er kampen mellem de to hold, der i Premier Leagues tid har været Londons fremmeste til at tage kampen op med især byen Manchesters magtmonopol. Men det er gået hver sin vej for de to London-hold. Chelsea er ved at bygge et nyt hold op, der kan duellere om titlen, hvorimod Arsenal er falmet voldsomt de seneste år og tilmed er i en situation, hvor Özil åbenbart ikke skal bruges, og man ofte sidder med indtryk af, at det er de unge håbefulde, der overstråler de velbetalte profilspillere. Det er en bizar krise, som Gunners er havnet i, og selv om Arteta påberåber sig tid og tålmodighed, så kan der ikke være meget vin tilbage i den kalk, hvis det bliver til endnu et nederlag i klubbens værste sæsonstart i årtier. Arsenal har ikke vundet i syv kampe, men Chelsea er også gået en smule i stå med to nederlag i rap. Man kan godt se en deler for sig her, men på den anden side, så er der bare så mange tunge lodder i Chelseas vægtskål i form af grundlæggende bedre kvalitet, struktur og spillere, der kan afgøre kampen.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Manchester City – Newcastle 1 (2-0)

”Vi er nødt til at vinde de her kampe.”

Sådan sagde Guardiola efter 1-1 kampen mod WBA. En uafgjort fulgt af en fin sejr ude over Southampton, og nu er vi der så igen. En kamp som Manchester City skal vinde, hvis de skal gøre sig håb om at hale ind på det brede top-fire felt. Makkerparret Stones – Dias ser efterhånden stærke ud i centerblokken, hvor Kompany efterlod et større hul, end City forventede, og Bernado Silva var strålende mod Saints plus Sterling er begyndt at nette igen. Alt i alt ligner det pil op for City.

Trods en konstant personalekrise med mandefald på grund af skader og covid-19, så holder Newcastle fast i en placering i midten af rækken og vil ærgre sig over, det blot blev til 1-1 mod Fulham, der fik Andersen smidt ud. Steve Bruce får ofte en del flak på de sociale medier, men i min optik er det ikke fair. Vi kender alle Newcastles historie, den uberegnelige klubejer Mike Ashley, de konstante rygter om nye ejere og træner og alt det andet, der gør Newcastle til lidt af en trykkoger. Det vil være nemt at ansætte et udenlandsk stort trænernavn med en mere eventyrlysten spillestil, men er truppen reelt til det? Det er ikke en fest at se Bruces mandskab i gængs dansk klaphat-forstand, men bare det at holde Newcastle fri af bundens hængedynd er et godt stykke arbejde.

Newcastle kommer ikke til at være meget på bolden her og vil håbe på en farlig kontra eller to eller bare en VAR-lig omgang et eller andet i den første af tre kampe i et grusomt juleprogram for The Magpies. Efter City venter Liverpool og så Leicester. Med andre ord en jul in the trenches for Newcastle. City har efter Newcastle og Everton ude og så Chelsea på ’Broen’. Kampen mod Newcastle er ’en af dem vi skal vinde’.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 1,14 – SPIL HER >>*

Sheffield United – Everton 2 (0-1)

Det er to hold i hver deres ende af formkurven, der tager livtag her. Everton har vundet tre i træk, hvorimod Sheffield United ikke har vundet i 17 ligakampe, hvis vi medregner sidste sæson. Der var dog en smule optimisme at spore for The Blades efter 1-1 mod Brighton. Her trak Lundstam dog rødt og vil være savnet.

Sheffield Uniteds problem er todelt. Et – truppen har ikke den nødvendige kvalitet. 2 – deres taktiske trumfkort med overlappende stoppere, der skyder med frem, er kaldt og luret af modstanderne.

Det forlyder, at Sheffield United forbereder sig på et særdeles aktivt transfervindue, hvilket giver god mening, men lige kæmper The Blades ikke bare for få liv i sæsonen, men for at undgå at være det pointmæssige dårligste hold i Premier Leagues historie.

Sheffield United har tabt de seneste fire hjemmekampe med præcis et mål.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 1,87 – SPIL HER >>*

Leeds United – Burnley X (2-2)

Der er gang i netmaskerne hos Leeds. De seneste fire kampe er gået over 2,5, hvilket måske skyldes, at de liljehvide har lukket mindst to mål ind i de fire kampe. Senest blev det til et 6-2 nederlag i særdeles mindeværdig kamp mod rivalerne Manchester United.

Burnley bygger stille og roligt op til at bevæge sig væk fra bunden. De har taget otte point ud af 12 mulige i de seneste fire kampe, hvor de heller ikke har tabt.

Leeds har lidt af en forsvarskrise i mere end en forstand op til dette Lancashire derby. Den ene stopper efter den anden ryger ned med skader, og senest er Liam Cooper meldt ude. Han ventes ikke klar til at mødet med The Clarets.

Sorgenfri spår: Begge hold scorer til odds 1,62 – SPIL HER >>*

West Ham – Brighton X (1-1)

Dette er lidt af en eksamen for West Ham. Efter 3-0 nederlaget til Chelsea så skal The Hammers for det første samle sig op igen, men for det andet også bevise at de reelt har noget at gøre i top-10 feltet. Brighton er ganske habile ude og tager flest point på fremmed græs, men har også svært ved at få gjort tingene færdige.

De forstærkes efter alt at dømme her med hurtige Lamptey, og med stortalentet på kanten til at understøtte Welbeck, så begynder det at ligne noget.

West Ham vil helst være det afventende hold, og det bliver interessant at se dem føre dansen mod et Brighton-hold, der vil have dygtigt fokus på at straffe dem med dybdeløb. I de seneste seks møder – ude og hjemme – har Brighton faktisk ikke tabt til West Ham.

Sorgenfri spår: X’et til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Liverpool – WBA 1 (4-0)

Sam Allardyce har overtaget et hold efter Slaven Bilic med en god moral, der med vind i ryggen og held kan arbejde et resultat hjem mod alle odds. Det så vi mod Manchester City. Men i den seneste kamp så vi også et hold, der ikke skal have meget modvind for det går den anden vej. Allerede før det tidlige røde kort til Livermore så Aston Villa som det bedre hold i den 3-0 sejr. Her skal WBA så en tur til Anfield mod et Liverpool-mandskab, der varmede op til julen med en 7-0’ over Crystal Palace. Liverpool har scoret mindst to mål i deres seneste otte hjemmekampe, og de bryder næppe den tradition mod et WBA-hold, der i den grad skal have offensive forstærkninger til januar, hvis ansættelsen af ’Big Sam’ skal give den mindste mening.

Sorgenfri spår: Liverpool -1,5 (AH) til odds 1,41 – SPIL HER >>*

Wolves – Tottenham 2 (0-1)

Wolves leder lidt efter rytmen uden Jimenez ombord. Senest blev det til et skuffende nederlag til Burnley, hvor Nuno Santos langede kraftigt ud efter dommeren, og det er i skrivende stund uvist, om han får en karantænestraf af FA efter udfaldet.

Det er to trænere, der for det første kender hinanden godt og for det andet langt henad vejen er to alener af samme stykke. De har begge dygtigt fokus på spillet uden bold, så vi må forvente os to hold, der vil lure på åbninger hos hinanden.

Seks af Tottenhams seneste syv kampe er gået under 2,5 mål, og Spurs har vundet de to seneste besøg hos Wolves med præcis et mål.

Sorgenfri spår: Under 2,5 mål til odds 1,69 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Spil på Premier League*

Skriv et svar