18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sorgenfri: Tips til 6. runde i Premier League d. 23. – 26. oktober 2020

Søren Sorgenfri deler her sine tanker omkring den 6. spillerunde i Premier League. Hvem vinder Manchester United – Chelsea? Kan Liverpool klare sig uden van Dijk? Forlænger Aston Villa deres stime med lutter sejre? Læs med herunder. God fornøjelse!

Spil på Premier League*

6. runde i Premier League

Så er der igen Premier League på programmet. Har du ligesom jeg undret dig over – og ladet dig overraske af – mærkværdige resultater og kampe, der slår kolbøtter? To ex. fra sidste runde var Chelsea, der med 2-0 var på sikker kurs mod tre point og lignede et hold, der bare ville hamre søm i Southamptons kiste, eller Tottenham, der indtil ti minutter før tid førte 3-0 mod West Ham. Begge kampe endte 3-3.

Idrætsforsker Kristian Raun Thomsen skrev forleden en kronik bragt i Information om Premier Leagues vanvidsresultater, at ”… intet hold vil optræde konsistent” og ”… intet har været som det plejer siden marts”, hvorfor selv mastodonter som Liverpool bliver pryglet som i 7-2-nederlaget til Aston Villa.

Hvorfor?

”Vaner giver kognitiv stabilitet. Når kampugerne ruller derudaf og til forveksling ligner hinanden, er alt, som det plejer. Vi er langt fra denne tilstand, hvilket gør grundlaget for den fokuserede toppræstation vanskeligere” skriver han.

Med andre ord: Når vanerne brydes, så opstår der sprækker i hverdagens sikkerhed. Der er smitteregler, nye autoriteter blander sig i spillernes hverdag, VAR og ingen tilskuere og meget mere. Når intet er, som det plejer, så er resultaterne det heller ikke.

Kronikken er værd at læse.

Aston Villa – Leeds 1 (2-0)

Vi skal ikke mange måneder tilbage for at finde et Aston Villa, der lignede et mandskab, der frivilligt havde trukket bundproppen og gjorde klar til at synke. Nu er de det eneste hold tilbage med en 100 procents statistik, der siger 12 point for fire kampe.

Senest en kynisk sejr over Leicester, og her gælder det Leeds fredag aften. Gæsterne er uden Kalvin Phillips, der blev skadet i nederlaget til Wolves mandag aften. Liam Cooper er også ude, men især fraværet af den engelske landsholdsspiller, Phillips smerter som midtbanens bindeled. Aston Villa har ingen nye skader, og kan stille samme hold som det, der vandt over Leicester. Aston Villa har vundet de seneste fire hjemmekampe, og da Leeds’ er gået under 2,5 i deres tre seneste kampe, så venter der – famous last words – næppe en målfest her.

Sorgenfri spår: Under 2,5 mål til odds 2,39 – SPIL HER >>*

West Ham – Manchester City 2 (1-4)

West Ham lignede mod Tottenham et hold, der ville få store klø, men fik på forunderlig vis 3-3 hentet med hjem fra Nordlondon, og noget tilsvarende magisk skal findes frem her. David Moyes har aldrig vundet over Pep Guardiola, og jeg fandt en kuriøs statistik, der siger, at City har scoret mindst fire i de seneste fem besøg hos West Ham. Der kan man da tale om en had/kærlighedsmodstander.

West Ham har problemer i offensiven – både Haller og Antonio meldes tvivlsomme og især fraværet af sidstnævnte vil gøre ondt. City er ramt af en ny skade – denne gang er det aldrende Fernandinho, der er ude. Her gør han Laporte, Mendy, Ake samt De Bruyne, der er tvivlsom, selskab. Manchester City har vundet de sidste 11 møder med West Ham, og når værterne så nemt kunne skilles ad af Spurs – før Spurs fik en nedsmeltning – så venter sejr nummer 12 her.

Sorgenfri spår: Manchester City -1,5 (AH) til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Fulham – Crystal Palace 2 (1-2)

Begge hold kommer til kampe her med fornemmelsen af et spark i tænderne. De spillede begge 1-1 i den forgangne runde på udligninger i slutfasen. Fulham var på sejrskurs ude, indtil Billy ’a fat lad from Sheffield’ Sharp udlignede for Sheffield United. Crystal Palace havde ok styr på sagerne mod Brighton, men lod sig presse for langt tilbage til sidst og indkasserede i minut 90.

Palace har ikke vundet i de tre seneste kampe og er generelt ikke et stærkt udehold (medmindre den står på tidlige julegaver på Old Trafford) og har tabt fem af de seks seneste udekampe i Premier League sammenhæng. Fulham har spillet to hjemmekampe i denne sæson og tabt begge med en samlet score på 0-6. Flere af de nye spillere som Joachim Andersen er ikke spilleklar endnu, og med tanke for gæsternes kontraekspertise med raketter som Townsend, Batshuayi og Zaha samt unge spændende Eze, så tror jeg, de kører hjem til Croydon med det længste strå.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 2,85 – SPIL HER >>*

Manchester United – Chelsea 1 (3-2)

Frank Lampards store problem må være, når han kigger på taktiktavlen og skal beslutte sig for, hvem han går med i centerforsvaret. Når hold som WBA og Southampton kan sætte tre mål ind, som det er sket i løbet af de seneste tre kampe, så er det stærkt bekymrende for de blå.

Nuvel, de holdt 0-0 mod Sevilla, så der er lidt at bygge på før mødet med Manchester United, men der er som regel gang i den, når Chelsea spiller ude. De seneste ni away-kampe er gået over 2,5.

Solskjær har fået et par vigtige sejre. Først 4-1 ude over Newcastle og derefter 2-1 over Paris SG. Der er tvivl om Maguire bliver klar til kampen her, men ifølge engelsk presse ser det lovende ud. Det ventes, at Solskjær holder fast i 3412-formationen. Pogba spås at komme i spil fra start, og selv om Manchester United ikke er begyndt sæsonen i Champagne-form, så peger pilen op. Og så venter der os nok et straffe i den her affære.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 2,50 – SPIL HER >>*

Liverpool – Sheffield United 1 (5-0)

Liverpool må indstille sig på at undvære Van Dijk for resten af sæsonen. Det er helt indlysende et kæmpe-tab, men her mod Sheffield United skal vikaren Fabinho være opgaven voksen. Han leverede i øvrigt en fornuftig indsats mod Ajax.

Liverpool kan, bortset fra den hollandske stopper samt Allisson, stille op i noget nær stærkeste opstilling alting taget i betragtning – og slippe offensiven løs mod et haltende Sheffield United-hold.

Pressen er begyndt at finde flosklerne om den svære anden sæson (som ikke har hold i virkeligheden) frem, men The Blades er bare hårdt ramt af skader og har været det hele sæsonen så langt. Skader er ren gift for en kontraspillestil så indøvet som Sheffield Uniteds. John Egan er tilbage som vigtig styrmand i centerforsvaret, men Max Lowe, John Fleck samt Jack O’Connell er ude. For Sheffield United gælder det om at arbejde sig ind i sæsonen igen for de har bestemt kvaliteten til at overleve. Men jeg er ikke sikker på, at Liverpool tager fanger på Anfield mod et hold i Sheffields forfatning pt. Liverpool har vundet 27 ud af de seneste 28 hjemmekampe og scoret mindst to i 26 af dem. Overfor dem står et Sheffield-hold, der har tabt seks af de seneste syv udekampe.

Sorgenfri spår: Liverpool -2,5 (AH) til odds 2,80 – SPIL HER >>*

Southampton – Everton X (2-2)

Hjemmeholdet har vist sig som en virkelig sejlivet størrelse, og den meget fleksible 442’er driller de fleste. Che Adams ligner han for alvor har fundet sig tilpas i Premier League siden skiftet fra Birmingham, og nu får han en offensiv legekammerat i Nathan Redmond, og derfra er det bare at levere service til Danny Ings. Walcott må ikke spille her mod sin egentlige arbejdsgiver, og det er da en slags gode nyheder for Everton. De har trods en virkelig stærk sæsonstart ikke så meget at glæde sig over pt. En smal trup er ramt af vigtige fravær – de rejser til sydkysten uden blandt andre Rodriguez, Richarlison og Seamus Coleman. Holdets egentlige stjerne sidder jo på bænken i skikkelse af veldekorerede Carlo Ancelotti, og mon ikke den erfarne italiener lever fint med en deler her. Det plejer dog at være ganske underholdende målt på mål, når de to hold mødes – fem af de seneste seks indbyrdes kampe er gået over 2,5.

Sorgenfri spår: X’et + begge hold scorer til odds 4,45 – SPIL HER >>*

Wolves – Newcastle 1 (2-1)

Wolves kommer til kampen her med en fin 1-0 ude over Leeds, og tager imod Newcastle, der ikke greb deres muligheder mod Manchester United og blev klædt af med 4-1.

Gæsterne har dybe panderynker omkring målmandsposten. Dubravka er skadet, men Karl Darlow har vikarieret ganske flot. Han er dog tvivlsom til kampen her, hvorfor 3. valget Mark Gillespie muligvis skal i spil.

Steve Bruce vil ifølge lokalpressen sy defensiven godt sammen med Schär foran de fire bagerste ikke mindst for at holde hurtige Traore stangen. Men det bliver altså lange 90 minutter mod et så pasnings-sikkert hold som Wolves. Værterne har dog ofte kvaler med at bryde de hold ned, som sidder dybt og ikke giver dem det ønskede bagrum at operere i. Så det kan kræve tålmodighed fra ulvenes side. De sidste tre møder er endt 1-1, men jeg tror Wolves napper den denne gang.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Arsenal – Leicester 1 (2-0)

Leicester havde krammet på Arsenal i sidste sæson og tog fire af seks mulige point. Men der er store spørgsmålstegn for The Foxes før mødet med Arsenal. Blandt andre er Ndidi ude sammen med Soyuncu, og der er stor tvivl om Jamie Vardy. Så hold øje med seneste nyt her.

Begge hold var i aktion med sejre til følge i torsdagens Europa League, men Arsenals kamp mod Rapid Wien var uden Willian og Ceballos, og der er stadig usikkerhed om duoen kan spille mod Leicester.

Når alle mand er klar, så ligner Leicester en dark horse til en plads i top-4 med mange interessante spillere som Maddison og Barnes. Men når de er ramt på skader, så er det her, at et Arsenal-hold stærkere end længe set skal tage fuld plade på Emirates, hvor de har vundet otte ud af de seneste ni hjemmekampe mod et Leicester-hold, der kommer til med to nederlag i ligaen i rap uden overhovedet at komme på tavlen.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 1,93 – SPIL HER >>*

Brighton – WBA 2 (1-2)

Det er en nøglekamp for begge hold her. De ved at sejre mod forventede modstandere i den nederste halvdel har ekstra stor vigtighed og værdi. Brighton har spillet til mere, men har kun fire point for fem kampe, og WBA har to for samme antal kampe. Slaven Bilic er en snu fætter, og han ved, at vejen til at smerte Brightons tiltagende gode pasningsspil er at sætte fysisk ind. Jeg tror ikke, vi skal forvente os en klassisk skønhed af en kamp, men intensisten vil være stor.

Brighton er et dårligt hjemmehold med fem nederlag i de seneste seks ligakampe på eget græs, og der er scoret over 2,5 i seks af de seneste syv hjemmekampe.

Der er lang tid til mandag, så hold øje med nyheder, men min mavefornemmelse siger mig, at det bliver en af de kampe, hvor værterne vil forsøge at dominere og kombinere sig igennem, men straffes på en omstilling eller et par dødbolde.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 4,75 – SPIL HER >>*

Burnley – Tottenham 2 (1-4)

Tottenham smed på spektakulær vis en 3-0 føring mod West Ham i de døende minutter, og mon ikke Mourinho i ren frustration fandt nøglebundtet frem og ridsede biler, mens spillerne var i bad. Vi kender Mourinho som en ærgerrig type, og han vil være opsat på at få vist 3-3 mod West Ham var et freakresultat. Det kommer til at gå udover et Burnley, der er hårdt ramt på resultater og selvtillid. Værterne er uden vigtige Mee, men også Bardsley vurderes i skrivende stund som tvivlsom, og Sean Dyches tropper har blot et point. Det tilmed efter et apatisk transfervindue. Man må for Dyches skyld håbe, at ledelsen har åndsnærværelse nok til at indse denne sæson, er en stor succes, hvis man overlever. Man skal heller ikke underkende værdien af, at Turf Moor ikke er Turf Moor uden tilskuere. Højbjerg er ved at falde til som de facto leder på holdet og en offensiv, der siger Kane, Son og Bale – det bliver kun sjovt for Burnley, hvis Spurs’ defensiv leverer, som de gjorde i de sidste otte minutter mod West Ham.

Sorgenfri spår: Tottenham -1,5 (AH) til odds 2,80 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Spil på Premier League*

Skriv første kommentar

Skriv et svar