18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sorgenfri: Tips til 27. runde i Premier League d. 6. – 8. marts 2021

Den 27. runde i Premier League byder på en styrkeprøve mellem de to Manchester-klubber. Kan Ole Gunnar Solskjær gøre noget ved Pep Guardiola på Etihad Stadium? Det giver Søren Sorgenfri sit bud på i denne artikel, hvor samtlige rundens engelske kampe gennemgås.

Runde 27 i Premier League

Kan nogen huske Alex Ferguson? Ja, dig der på bagerste række? Alle husker selvfølgelig den sejrrige skotte, og igen vil vi mindes om hans flotte tid i Manchester United, når der blændes op for Manchesters store derby i denne runde. For de røde plejede at eje byen, mens bysbørnene tossede rundt på Maine Road i en eller anden lavere division. Nu er Manchester lyseblå, og City styrer mod titlen, men minderne har det røde Manchester dog lov til at have.

Burnley – Arsenal X (1-1)

Burnley var i ilden onsdag med 1-1 mod Leicester og kastes altså ud i den tidlige lørdagskamp mod udhvilede Arsenal. Det er hård kost. Burnley har tvivl om en håndfuld spillere i den smalle trup, der virkelig får lov til at arbejde for lønchecken i disse uger. De har bare seks point ned til stregen, så alle point tæller.

Arsenal går benhårdt efter at vinde Europa League og har derfor en stor kamp i næste uge mod Olympiakos, så det er sandsynligt, at Arteta roterer her.

Burnley har spillet de seneste fire hjemmekampe til X, selv om det kun var store redninger fra Schmeichel, der onsdag holdt dem fra tre point. Arsenal er ubesejrede i de seneste seks besøg på Turf Moor, og Sean Dyche ved, at hans tropper ikke skal for meget på eventyr, men holde kæderne stramt. De seneste syv af otte kampe mellem de to på Burnleys hjemmebane er gået under 2,5.

Sorgenfri spår: X’et til odds 4,10 – SPIL HER >>*

Sheffield United – Southampton 2 (1-3)

Sheffield United sneg sig til en 1-0 sejr over Aston Villa trods de var ti mand i 30 minutter. Så der lever stadig et lille håb om overlevelse, men den mission gøres altså ikke nemmere at de absurd mange skadede spillere, som Chris Wilder må undvære. Således ligner det, at Wilder er uden stoppere til kampen her og skal forvandle et par midtbanespillere til opgaven. Hold øje med lineup – dog vil Wilder håbe på en ny forrygende præstation af Oliver Norwood, der fandt noget af sit fine dybtliggende playmakerspil fra sidste sæson frem i sejren over Aston Villa.

Southampton har ligeledes en lang liste med skadede spillere. Krisen er noget nær total for Vestergaard og co. med bare et point i de seneste ni kampe. De har tilmed ikke scoret i fem af de seneste seks udekampe, men de får ganske enkelt ikke bedre chance for at slå sig ud af krisen end mod et Sheffield-hold hårdt ramt af skader og fravær blandt profilerne. Det er kun på grund af Sheffields lazaret, jeg går med Saints her.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Aston Villa – Wolves 2 (0-2)

City dominerede naturligvis kampen, som de nu gør, men skæbnen var alligevel hård ved Wolves i 4-1 nederlaget. Med lidt koldblodig og marginaler så havde Nuno Santos’ tropper nappet et X frem for et mindre sammenbrud i de sidste minutter.

Det store spørgsmål til dette derby er naturligvis om værterne får Jack Grealish med igen. Som leder, igangsætter og som temperaturmåler. Han er dog tvivlsom, så som altid – hold øje med opstillingen.

Hvis ikke Grealish er med, så forventer jeg en kamp, hvor Aston Villa får lov at dominere mod et kompakt og disciplineret Wolves-hold, der slår kontra den anden vej. Wolves er 3-2-1 i de seneste seks ligakampe, og Aston Villa er på mange punkter lidt som Leeds. Man ved aldrig helt, hvad man får.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 3,20 – SPIL HER >>*

Brighton – Leicester X (1-1)

Brighton sendte samlet 40 afslutninger afsted i de to kampe mod Crystal Palace, og WBA og brændte tilmed to straffespark mod sidstnævnte. Og fik nul point ud af anstrengelserne. Graham Potter må virkelig begræde, at truppens offensivspillere er så rasende ineffektive. Potter må efterhånden have det, som når man får en juleskrabekalender, hvor alting ser så godt ud, men man bare ved, at man ender med ni sure juletræer og en afgrundsdyb skuffelse.

Potters humør bedres næppe af, at han stadig er uden de vigtige folk March, Lamptey og Webster til mødet med Leicester. Gæsterne har også en del skader at slås med, så hold øje med startopstillingen. The Foxes priste sig lykkelig for Schmeichels fremragende kamp i midtugen, der sikrede 1-1 mod Burnley.

Brighton har blot vundet en gang i de seneste 17 hjemmekampe og skal finde en måde at knække Leicester på, som er udover at være et virkelig stærkt udehold med 9-4-1 away heller ikke har tabt i de seneste otte møder med Brighton.

Sorgenfri spår: X’et til odds 3,35 – SPIL HER >>*

Manchester City – Manchester United 1 (2-1)

Et ikonisk udtryk når man er i London er ’mind the gap’ i undergrunden. Det er relevant her, hvor der er derby i Manchester. City er gået fra at være de larmende naboer til at dominere fodboldbyen. Siden 2013 har Uniteds rolle være beskeden i engelsk topfodbold og selv om Solskjær på sin vis har sat skik på visse dele af de røde djævles spil med 21 udekampe i træk uden nederlag, så er der et stykke vej endnu. Der er også stadig elementer af taktisk naivitet, der som forleden mod Crystal Palace kunne have forvandlet 0-0 til et nederlag til Londonholdet, da et uafstemt forsvar efterlod Van Aanholt med frit skud. Den slags ting.

City derimod har vundet de seneste 15 ligakampe i træk og med tanke for, at gæsterne er uden Pogba, De Gea (barsel) og svingende Martial er tvivlsom i en periode, hvor United leder efter offensive løsninger efter par nulløsninger, så må det gå værternes vej. De sidste fem kampe mellem dem er gået over 2,5.

Der er 14 point mellem de to hold før kampstart. Det hul er større efter denne runde. Mind the gap.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 1,54 – SPIL HER >>*

WBA – Newcastle 1 (1-0)

WBA var cirka en centimeter fra at fra det spåede 1-1 resultat mod Everton, men Diagnes støvlespids var akkurat offside, da han ’udlignede’ i overtiden.

WBA fik ellers i de sidste 20 minutter mod Everton vist, at de kan få skabt kaos og uro i modstandernes rækker, men det blev altså til et nederlag som optakt til denne vigtige gyser mod Newcastle. Der er ni point mellem de to hold, så WBA kan kun bruge en sejr, hvis de skal bevare håbet om overlevelse. Steve Bruce har været under et konstant pres denne sæson, men spillet har set bedre ud for Newcastle på det seneste, men Newcastle er jo Newcastle, så skaderne er væltet ned over det nordengelske. Callum Wilson, Almiron og Saint-Maximin har samlet scoret mere end halvdelen af Newcastles mål, men er nu ude med skader. Det er præcis den type nyheder, som WBA’s træner Sam Allardyce har brug for til skæbnekampen – Allardyce har i øvrigt en fortid i Newcastle, hvor han modtog et gyldent håndtryk på 4 millioner pund, da han blev fyret. Pengene brugte han blandt andet på at købe et feriehus i Spanien, som han har navngivet Casa St. James.

Newcastle har tabt syv af de seneste udekampe, og får WBA lagt et tryk med både tempo og fysik a la kampen mod Everton, så får Allardyce noget at grine af i Casa St. James.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 2,48 – SPIL HER >>*

Liverpool – Fulham 1 (2-0)

Kan du huske den der rungende alarmlyd, som alle bad guys har installeret deres huse, skibe, rumfartøjer og alt muligt andet med i Star Wars og 007-film? Den alarm lyder dybt og faretruende over Anfield disse dage, hvor Jürgen Klopp har rigeligt at gøre med at forsvare sig mod, hvorfor Liverpool er i færd med et Premier League all time dårligt titelforsvar. Svaret er ellers ligetil – corona, skader og en spillestil der i denne mærkværdige sæson er nærmest slidt op.

Senest blev Liverpool besejret hjemme af kløgtige Chelsea til de rødblusede fem hjemmenederlag i rap.

Fulham har ikke mindst takket være Joachim Andersen syet defensiven sammen og er det hold i bund-10, der har lukket færrest mål ind. Senest blev det til et 1-0 nederlag til Tottenham, hvor kun den besynderlige håndboldregel stod i vejen for 1-1. Denne meget rigide regel skal nu debatteres, men en eventuel regelændring kan ikke foretages før næste sæson, så det hjælper ikke Fulham her og nu. Men man forstår Scott Parker, når han siger, at mærkelige regler og VAR dræber spillet og især glæden ved sporten.

Fulham har oppet sig gevaldigt de seneste måneder, men der har stadig været problemer at spore mod hold med godt øje for dybdeløb. Liverpool anyone?

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 1,36 – SPIL HER >>*

Tottenham – Crystal Palace 1 (2-0)

Crystal Palace tager turen fra det dybe syd og kører nord for Themsen til dette Londonopgør. Det er dog ikke et klassisk Londonopgør med årelang rivalisering, men er af stor vigtighed for begge hold. Gæsterne skal hurtigst muligt bringe sig i afgørende sikkerhed fra bundstriden og har i de seneste tre kampe samlet fem point, der viser, at de trods alt kan klare sig uden Zaha.

For Tottenham er dette kamp tre i den tretrinsraket jeg tidligere nævnte – en stime af tre kampe mod modstandere som Spurs alt andet lige skal slå, men også havde brug for at besejre over og bruge pointene til at rykke frem mod fjerdepladsen. De to første kampe i den tretrinsraket blev vundet med samlet 5-0 over Burnley og Fulham og nu skal det sidste stik tages hjem før det store brag mod Arsenal venter i næste runde.

Når Mourinho har alle mand på dæk og fit, så har han vel nok med Bale, Kane og Son ligaens bedste offensive trio. Det er især et boost, at Bale igen spiller som fodboldspilleren Bale og ikke, hvad der nu end skete med Bale i Madrid-Bale.

Tottenham har vundet de seneste fire hjemmekampe mod Crystal Palace og øger samlingen her. Spurs’ fart og løbemønstre er for meget for Crystal Palaces nuværende skadesramte forfatning.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 1,48 – SPIL HER >>*

Chelsea – Everton X (1-1)

Chelsea har stadig ikke indkasseret på Stamford Bridge med Thomas Tuchel på sidelinjen. Det er tydeligt at se tyskeren har distanceret Chelseas spil fra Lampards ved for det første at bruge spillerne på de rigtige positioner, men for det andet at have stort fokus på at alle felter på banen lukkes godt af, når modstanderne er på bolden. Det er ikke tilfældigt, at en spiller som Andreas Christensen med fortid i Mönchengladbach trives i Tuchels tyske skole.

At holde Everton fra fadet i 90 minutter bliver Chelsea en stor udfordring. Ancelottis folk er knivskarpe i de små rum, men er alligevel gået fra banen uden at score i fem kampe – alle kampe fik modstanderne med dygtighed lukket ned for netop de små rum.

Kampen her er en direkte duel om fjerdepladsen mellem Chelsea som netop nummer fire og Everton lige efter med et point færre. Det bliver en tæt affære som ingen har lyst til at tabe.

Sorgenfri spår: X’et til odds 4,20 – SPIL HER >>*

West Ham – Leeds 1 (2-1)

David Moyes har nu luftet ambitioner om top-4. Skotten kan ligesom heller ikke rigtigt løbe fra længere, at West Ham er i gang med en strålende sæson og har holdet til at drille de store. Spørgsmålet er så om Hammers kan modbevise de kritiske røster, der spår, at Londonholdet slides ned over de næste uger og går i stå. I den kontekst er en kamp mod Leeds en interessant lakmustest. Oprykkerne er total kompromisløse i deres spillestil, og det giver enten sejr eller nederlag. Deres seneste x ligger tilbage i november.

Leeds har haft en uge til at forberede sig på denne kamp, så hold øje med sidste nyt, da en del spillere hos Leeds er tvivlsomme.

West Hams seneste otte kampe har set over 2,5 mål i syv af dem og med tanke for de mange dygtige boldspillere på begge hold, så bør der objektivt set vente os en seværdig kamp.

West Ham har blot tabt to kampe siden jul og fortsætter det uventede angreb på top-4. West Hams styrke ligger ikke mindst i en stærk midtbane, og hvis ikke Leeds får profilerne som Philips klar til tage kampen på midtbanen op, så tager West Ham den her.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 2,13 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Spil på Premier League*

Skriv første kommentar

Skriv et svar