18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sorgenfri: Tips til 10. runde i Premier League d. 27. – 30. november 2020

Den 10. runde i Premier League starter fredag, og så er der engelsk topunderholdning helt frem til mandag. Navnkundige Søren Sorgenfri har taget et grundigt kig på runden, der blandt andet tæller London-derbyet Chelsea vs. Tottenham, og du kan læse Sorgenfris analyser til samtlige 10 kampe herunder.

Spil på Premier League*

10. runde i Premier League

Rundens store kamp er naturligvis Chelsea – Tottenham. Frank Lampard mod Jose Mourinho – lærlingen mod mesteren, Jose vender hjem til Stamford Bridge og alt det der.

Mourinho er en finurlig størrelse. Hans gennembrud med Porto i 2004 gjorde ham til trænergerningens superstar med flair for oneliners, der især gav Arsene Wenger røde kinder af raseri. Men efter Guardiola foldede sit smukke Barcelona-projekt ud, så skete der noget. Pludselig fremstod Mourinho som en gnaven og forurettet dinosaur, der prædikede lige dele pragmatisk fodbold og konspirationsteorier. Der gik mode i ikke at bryde sig om portugiseren og fodboldverdenen græd, da hans Inter-mandskab sejrede over Barcelona i Champions League. Underforstået var Guardiola lys, Mourinho mørke.

Det er ikke et fair billede, der er tegnet af Jose Mourinho. Han fremstår som den ypperste eksponent for 25 års portugisisk trænertankegods, der har set Portugal vinde EM, og portugisiske trænere er en eftertragtet vare og har som få fornemmelse for spillet uden bold. Den forståelse er også grunden til, at Jose Mourinhos Tottenham står med en glimrende chance for at blive engelske mestre i min optik, for det ligner, at han har gjort det igen; samlet et hold sultne spillere, der er klar til at tage kampen op med parnasset på et blandingsbrændstof af trods, talent og taktisk disciplin. Som kun Jose Mourinho kan det.

Crystal Palace – Newcastle X (1-1)

Jeg troede på Palace i sidste runde ude mod Burnley, men det var ud fra en forventning om, at Zaha var med. Han blev sendt i isolation i 11. time, og så gik det, som det plejer for Crystal Palace, når enmandshæren Zaha ikke er med.

Det ventes, at han heller ikke bliver klar til fredagsmødet med Newcastle. Steve Bruce valgte at hejse det hvide flag og spare Callum Wilson i nederlaget til Chelsea, men angriberen bør være med her for Newcastle. Det melder engelsk presse. Wilson vil trods alt give et afslutnings-sky Newcastle en form for offensivt våben. I de seneste syv møder mellem de to hold her, så er kampen gået under 2,5 mål, og der er heller ikke meget, der taler for en livlig affære på Crystal Palace.

Sorgenfri spår: Under 2,5 mål til odds 1,68 – SPIL HER >>*

Opdatering (27/11): Efter publicering er det kommet frem, at der er corona-tilfælde i Newcastle. Min første vurdering var, at der var en 1-1 kamp i kortene, men torsdag aften skrev lokalpressen og derefter de landsdækkende engelske medier, at Steve Bruces trup er ramt af virussen og mindst en – i skrivende stund unavngiven – spiller fra start11’eren er ramt. Men der meldes om tre indtil videre – heriblandt spillere og trænerstab er sendt i isolation. Med tanke for den udvikling samt Newcastles generelle skadesproblemer hælder jeg nu mere til en hjemmesejr.

Brighton – Liverpool 2 (0-3)

Liverpool gjorde fornemt kort proces med Leicester i sidste runde, men kom så ned på jorden mod Atalanta. Her gælder det Brighton, der er en finurlig størrelse. De spiller fin fodbold, men slipper sjældent igennem 90 minutter uden at begå store defensive fejl, og det koster. Senest tog de dog en saliggørende 2-1 sejr over Aston Villa, som alt andet lige vil give dem et rygstød før besøget af Klopps kompagni.

Brighton har dog haft det svære hjemme og er 0-2-2 på eget græs i denne sæson, og det gør ikke noget godt for chancerne mod de engelske mestre, når kometen Lamptey sidder ude med karantæne. Hans fart bliver savnet. Begge hold har enormt mange spillere på tvivlsom-listen, så hold øje med startopstillingerne og sidste nyt, men udfaldet bliver der næppe den store tvivl om. Liverpool har vundet de sidste otte møder med Brighton, og syv af disse har været sejre ved halv- og fuldtid.

Sorgenfri spår: 2/2 HT/FT til odds 2,55 – SPIL HER >>*

Manchester City – Burnley 1 (5-0)

Manchester City har det med Burnley, som Asterix og Obelix har det med romerske soldater – de nærmest falder over hinanden for at komme til at sætte håndmadder ind. De seneste tre møder på Etihad er således endt med 5-0 til Guardiolas mandskab, og de seneste seks kampe med City som værter har set de lyseblå vinde.

Burnley har gode muligheder for at arbejde sig op i tabellen stille og roligt i løbet af sæsonen, og det er rasende gode nyheder for Sean Dyche, at han igen kan bygge defensiven op omkring Mee og Tarkowski, som har sikret rene lagner i de seneste to kampe. Men en ting er at holde Brighton og Crystal Palace fra fadet, noget helt andet er, når de lyseblå horder kommer blæsende med mål og mord i øjnene. Burnley har tilmed ikke formået at score i fem af de seks seneste besøg hos City.

Sorgenfri spår: Manchester City -2,5 (AH) til odds 2,30 – SPIL HER >>*

Everton – Leeds 1 (3-2)

Hvis der går Asterix og Obelix i Manchester City – Burnley, så er der optræk til en omgang Bud Spencer-ish barslagsmål her.

Leeds først. De liljehvide kan kun takke sig selv for, at de ikke fik scoret mod Arsenal, men de 25 afslutninger ramte stort set alt andet på Elland Road end netmaskerne, og i takt med desperationen steg hos værterne, så kunne Arsenal tilmed have sat kontra-kniven ind. Men 0-0 blev det. Everton vandt 3-2 over Fulham i en kamp, der viste, at når først Richarlison, Calvert-Lewin og Rodriguez tager fat, så er der mål i luften. Men det var også en kamp, der viste, at når selv et hold som Fulham skubbede kæderne op og satte pres på, ja så var der huller i Evertons forsvar. Siden den kamp så har Everton desværre fået Digne på skadeslisten – franskmanden meldes ude i to måneder, og hans fremragende indlæg vil blive savnet.

Everton har lukket mindst to mål ind i deres seneste seks kampe, og de seneste fem kampe på Goodison er gået over 2,5. Det bliver et seværdigt møde mellem Evertons 343 og Leeds hybrid af en 4141, som jeg tipper falder ud til hjemmeholdets fordel.

Sorgenfri spår: 1-tallet + over 2,5 mål til odds 2,90 – SPIL HER >>*

WBA – Sheffield United X (0-0)

Kampen her burde rykkes til midnatstimen og med indløb til lyden af rungende malmklokker. Der er dømt gys og neglebideri på The Hawthorns mellem to hold, der virkelig har svært ved at score mål. De har begge den samme styrke – en stærk organisation og moral bygget op omkring gode ledertyper. Det giver en vis bund og håb i Bilic’ og Wilders respektive arbejde for at få gang i deres mandskaber.

Begge hold har tvivl – skader og corona-tests – om en god del spillere, så igen skal der holdes øje med news. Men det står støbt i cement, at det er to hold i målkrise, der tager livtag her. WBA har scoret seks sæsonmål (og heraf blev tre sat ind mod Chelsea) og Sheffield United blot fire.

Sheffield Uniteds nederlag til West Ham forleden viste med stor tydelighed, at når Chris Wilder skal hænge hatten på McGoldrick og McBurnie helt fremme, så er det ikke farligt nok. Sidstnævnte fylder godt, og McGoldrick er en dygtig tovejsspiller, men måltyve er de ikke. WBA’s Grant har ok potentiale, men han ligger virkelig meget alene på toppen. WBA har ikke scoret i deres tre seneste kampe, og The Blades har blot nettet en enkelt gang i deres tre seneste og med tanke for vigtigheden af affæren her for ligaens nummer 19 og 20, så går vi under 2,5. Helt under.

Sorgenfri spår: Under 2,5 mål til odds 1,67 – SPIL HER >>*

Southampton – Manchester United X (2-2)

Saints tabte sæsonens tre første kampe, men har ikke tabt siden. I de syv kampe er sydkystholdet stille og roligt kravlet op på de europæiske pladser. Når man taler om forbilleder for de små klubber, så er det som regel de hold, der gør sig på fysik – WBA og Bolton før i tiden eller det nuværende Burnley-hold eller et stærkt kontramandskab som Crystal Palace – man fremhæver. Men måske bør Southampton få større ros og trækkes frem på scenen som det gode eksempel. De udvikler og sælger spillere, samtidig med de praktiserer en både modig og seværdig spillestil. Og det er ikke fordi, der skal gå smagsdommeri i den, får når det svinger for Burnley med tunge tacklinger og insisterende indlæg, så er det for mig også ganske seværdigt. Men Southampton har på mange måder fundet deres egen boldsikre og seværdige stil. Her kommer Manchester United på besøg – et mandskab, som måske nok leder efter en stil, men de er de rene bæster på udebane med syv sejre i de seneste syv udekampe i ligaen. Det bekommer dem vel, når modstanderen skal lidt frem og giver rum, men Southampton er altid Manchester United en kilden modstander. Fire ud af de seneste fem møder i Southampton er endt uden vinder, og United må have den kommende kamp mod Paris SG en lille smule i baghovedet.

Sorgenfri spår: X’et til odds 3,65 – SPIL HER >>*

Chelsea – Tottenham 1 (2-1)

Chelsea har virkelig ramt den gode form og styrer afsted mod toppen. Der befinder Tottenham sig i skrivende stund, men kun to point skiller parterne.

Begge hold kan mønstre en formidabel offensiv kæde. Werner, Havartz, Abraham, Kane, Son og Bale på banen på samme tid. Alene Son og Kane har med 16 mål scoret flere mål end Burnley, WBA og Sheffield United tilsammen. Det er svært ikke at glæde sig bare en lille smule. Det er tilmed en kamp med et dybere lag, da dette London-opgør tager til i vigtighed som en affære mellem hovedstadens to stærkeste mandskaber, hvilket er en status, der næppe vil udfordres i et godt stykke tid, al den stund Arsenal tåger videre.

Men begge hold har også forsvar, der kan slå revner, hvilket understreger yderligere, hvorfor Tottenhams fans har taget Højbjerg til sig, for danskeren har vist sig som et jern og skjold foran centerblokken. Men her er Tottenham uden erfarne Alderweireld, der blev skadet mod City, og han vil blive savnet. Det udslagsgivende for mig er, at Chelsea har to hviledage mere – de var i ilden i Champions League tirsdag, hvorimod Tottenham spillede Europa League torsdag aften og ikke har bredeste trup.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Arsenal – Wolves 2 (1-2)

Arsenal er uden Pepe, der stangede sig til et rødt kort mod Leeds. Flot. Men her hvor Wolves kigger forbi mennesketomme Emirates, så lad os lige hoppe tilbage til Arsenals seneste hjemmekamp. Her blev de klædt af Aston Villa med 3-0, hvor gæsterne dygtigt lige dele straffede fejl og slog til i rummet bag Arsenals wingbacks og fik tremands-kæden på glatis. Det er et game, som Wolves har spillere, der kan gøre efter – ikke mindst når Traore fyrer op for motoren – men i det hele taget, så har Ulvene ekstremt boldsikre spillere, der kan sende de pasninger afsted, der kan åbne Arsenal. Det samme gjorde Leicester i øvrigt, da de vandt 1-0.

Gunners havde trods ti mand ok muligheder for at nappe sejren mod Leeds, men omvendt kunne de ikke have brokket sig, hvis det var endt med nederlag. Det var Leeds’ kamp, og det var også Leeds’ fejl, der gav Arsenal chancer i kampen.

Og det er lidt sådan, det er med Arsenal for tiden. Mismodigt hænger over Artetas mandskab, og det er de andres kamp. Wolves får Conor Coady tilbage, og var nok lidt skuffede over ikke at tage alle tre point mod Southampton efter en periode i anden halvleg, hvor ulvene virkelig satte tryk på, men måtte nøjes.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 3,90 – SPIL HER >>*

Leicester – Fulham 1 (3-0)

Leicester tog skuffede fra nederlaget på Anfield – skuffede over, at de ikke viste sig at være tættere på at kunne matche Liverpool tilmed i en tid, hvor de rødblusede har mandefald.

Men The Foxes får ikke meget bedre mulighed for at samle sig op igen end et møde med Fulham. Oprykkerne viste offensivt fornuftige takter mod Everton, men fik intet ud af anstrengelserne på grund af et forsvar som på ingen måde fremstår som en enhed. Så snart Everton satte damp under det direkte spil, så var enhver form for defensiv struktur forsvundet hos Fulham. Hvis der er et mandskab, der formår den type spil – Jamie Vardy anyone? – så er det Leicester.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 1,55 – SPIL HER >>*

West Ham – Aston Villa 2 (1-2)

Det er to hold lige under toppen, der runder af, og det er et ganske interessant møde. David Moyes har gjort det bedre med West Ham end ventet, og Aston Villas Dean Smith fører i denne sæson bevis for, at han kan mere end brænde penge af. Og sikke en første sæson bag sportsdirektørroret for Johan Lange i øvrigt. Aston Villa har kun spillet otte kampe, og tre af disse har været away. Og de har vist sig som et blændende udehold – det er som om, at når de møder et værtshold, der skal frem og diktere spillere, så giver omstillingerne den plads, der skal til for, at Grealish og co. kan galoppere afsted. Det er blevet til 3-0 ude over Fulham, 1-0 ude over Leicester og 3-0 over Arsenal på Emirates.

West Ham tog en vigtig sejr på The Bramall takket være ellers så udskældte Hallers fine træffer. Det er dog Antonio og Bowen, der er Hammers’ egentlige offensive drivkraft, men hold øje med, om Antonio bliver klar.

Moyes har gjort mange fornuftige ting med West Ham. Han har især stort fokus på, at defensiven ikke bliver alt for eksponeret, og fremme i banen slår de til, når modstanderen kvajer sig, eller når Bowen sætter noget op. Han har været dem et rasende godt køb og har scoret tre gange så langt i sæsonen. Forsvarsspilleren Cresswell er West Hams hemmelige våben som oplægger – han står bag tre assists.

I min bog er Aston Villa det bedre hold i ren match up, men Hammers vil vide at slå fra sig. De er således kommet på tavlen i alle sæsonens kampe bortset fra premieren.

Sorgenfri spår: Begge hold scorer til odds 1,60 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Spil på Premier League*

Skriv første kommentar

Skriv et svar