18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Rundager: Tips til 26. runde i Serie A d. 6. – 8. marts 2021

Michael Rundager på Serie A Selvom Serie A ikke byder på derbyer denne weekend, som resten af Europa gør, så er der stadig topkampe på menuen. Juventus skal hjemme tage imod Lazio, mens Inter og Atalanta brager sammen i mandagens kamp. Michael Rundager tager her sit grundige blik på den 26. runde af Serie A og giver anbefalinger samt optakt.

Rundens kamp: Inter – Atalanta 2 (2-3)

Rundens helt store brag venter i den 26. spillerundes sidste kamp, når Inter tager imod Atalanta. Begge hold må siges at være formstærke og forventningerne til kampen er høje. Atalanta kan skabe lidt ekstra spænding om mesterskabet samtidig med at de kan bevare deres plads i top-4, hvorimod Inter med en sejr vil kunne cementere deres direkte rute mod et mesterskab for første gang i mere end ti år.

Inter tændte for autopiloten i midtugekampen imod Parma, som blev vundet med 1-2. Romelu Lukaku var involveret i begge scoringer, som blev sat ind ganske sikkert af Alexis Sanchez. Cheftræner Antonio Conte har en enormt stor opgave foran sig når det kommer til at holde alle spillere til ilden. Derfor må det glæde ham, når de står med to kampe om ugen, da det giver mulighed for at rotere i start-11. Conte taler åbent om at spillerne skal presse hinanden og vigtigheden af gode præstationer, som den Sanchez leverer. Dette vidner om en trup med stort overskud og netop Contes doseringsopgave. Overskuddet er dog stadig tyndt i bagkæden, hvor Parma med deres ene scoring fuldstændig udstillede Inters manglende evner til at organisere sig i og omkring feltet på en hensigtsmæssig måde. Spillede de mindre direkte, men forsøgte sig med mere boldbesiddelse og knap så mange kontrastød ville dette komme endnu mere til udtryk – så godt set af Conte med en defensiv tilgang. Deres forreste pres er noget nær perfekt samtidig med at deres centrale midtbane er arbejdsomme og effektive på bolden. Derfor er de ekstremt svære at spille imod, men det bliver en stor mundfuld at stå overfor brandvarme Atalanta.

Atalanta lukkede og slukkede deres kamp imod Crotone kort tid inde i anden halvleg, og kunne derfor hvile vigtige spillere i alle kæder efter 60-70 minutter. Lige så vigtig som hvilen er, betyder det også en del for indskrifterne at de får 20-30 minutter fremfor 10-15. Duvan Zapata har været lidt ude på et sidespor med blot tre scoringer i de seneste ti kampe han har været involveret i. Men så er det heldigt for Atalanta at Luis Muriel er flyvende og Josip Illicic viser bedring i hans spil. Det kom til udtryk med blandt andet et mål og en assist fra dem begge imod Crotone. Atalanta skal turde at spille en åben kamp og satse på at score flere mål end Inter fremfor at spille påpasselige. Kan de blæse igennem med overtalssituationer via kanterne og slynge det ene indlæg og cutback afsted efter det andet, vil værterne komme i store problemer pga. deres svage bagkæde. Atalanta har for vane at sende mange folk i feltet og det vil gøre ekstremt ondt på Inter. Godt nok er Atalanta ti point fra Inter på toppen, men det her kan meget vel være kampen som åbner mesterskabsduellen op igen. Jeg forventer en spændende kamp med et udfald Inter ikke har stået i siden d. 6. januar. Nemlig et nederlag i Serie A.

Michael Rundager tror på: 2-tallet til odds 3,70 – SPIL HER >>*

Spezia – Benevento 1 (2-1)

Spezia og Benevento har stille og roligt fundet tilbage til deres plads nede omkring nedrykningsstregen. Men en sejr i weekenden vil kunne bringe dem ekstremt tæt på overlevelse. Der skal typisk 36-40 point på kontoen når sæsonen er ovre for at undgå nedrykning, og med en sejr vil et af de to hold komme op på 28 med 12 kampe tilbage.

Spezia var flyvende for en kort bemærkning med sejre over AC Milan og Sassuolo, men har i de seneste tre runder tabt 3-0 til Juventus og Fiorentina samt spillet 2-2 mod Parma. Ingen af de tre hold er inde i en formstærk periode, bortset fra Parma, som til gengæld stadig har meget at bevise. Spezia spiller friskt til med højt pres og modige pasninger inde centralt, og det er prisværdigt – det er blandt andet derfor de har skabt overraskende resultater. Men med det nuværende spillermateriale giver det også down perioder, hvor de egentlig er godt med i kampene, men taber på dumme fejl. Nu skal de til gengæld spille en kamp, hvor de kan forvente noget større succes med hvad de foretager sig.

Benevento har scoret to mål i de seneste seks kampe og er ikke overraskende uden en sejr i samme periode. De har blot formået at afslutte mod modstanderens mål 16 gange i de tre seneste kampe, hvoraf syv af dem har været indenfor rammen. Omvendt har de lukket 11 mål ind siden d. 30. januar, da de blev rundbarberet af Inter. De styrtdykker i tabellen og spillet fungerer ikke – var der et hold med behov for en pause, så var Benevento. De får en gylden mulighed for at få vendt det hele imod et hold de har slået fem af de i alt otte gange de har stået overfor hinanden. I denne sæson kom de til gengæld ikke godt ud af det, da de tabte med hele 0-3 i egen hule. Jeg forestiller mig ikke det samme resultat, men Spezia har spillet markant bedre end gæsterne i denne sæson, og det vil blive udslagsgivende. Værterne vinder og tager et vigtigt skridt imod overlevelse.

Michael Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,20 – SPIL HER >>*

Udinese – Sassuolo X (1-1)

Udinese har igennem sæsonen taget en vis kropsdel på stort set alle hold, og senest gik det ud over AC Milan. Kampen endte 1-1 og Udinese måtte sågar føle sig en smule snydt efter at havde været foran helt frem til 97. minut. Ud fra spil og chancer var resultatet dog på alle tænkelige måder retfærdigt nok. Udinese er ubesejret i de seneste tre kampe og har blot tabt en enkelt gang i de seneste syv. De er svære at blive rigtig kloge på, da de har individuel kvalitet som kan afgøre fodboldkampe og et fornuftigt kollektiv. Ender Udineses stolthed på den 11. plads de lige netop indtager når sæsonen er afsluttet, fortjener cheftræner Luca Gotti titlen som årets træner. De står overfor en modstander de ikke har tabt til i de fem seneste opgør, og det skyldes blandt andet deres fysiske overlegenhed i denne duel. Det skal de igen forsøge at lukrere på med en kompakt defensiv, der må undvære en skadet Samir Santos i bagkæden, men ellers er intakt.

Sassuolo spillede en ganske fornuftig kamp imod Napoli, men måtte sande at de sov i timen i vigtige sekvenser. Derfor måtte de nøjes med 3-3 og endnu en gang stå tilbage med en masse boldbesiddelse og et point. Deres presspil var uhyre effektivt imod Napoli, som havde enormt svært ved at spille sig væk fra egen banehalvdel. Finder de samme pres frem kommer Udinese stort set ikke til at være på bolden – problemet er bare, at det behøver de heller ikke være for at vinde. Sassuolo skal forsøge at holde Udinese væk fra indlæg og lokke dem til at spille bolden centralt, hvor de vil have nemmere ved at kontrollere kampen. Derudover skal deres effektivitet foran mål forøges, så de ikke står med 28 afslutninger og kun et mål, som i forrige runde da de spillede 1-1 imod Bologna. Kigger vi på de ti seneste interne opgør har begge hold vundet tre kampe og resten har endt uafgjort. Jeg tror vi igen ser et uafgjort resultat ligesom tidligere på sæsonen.

Michael Rundager tror på: X’et til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Juventus – Lazio 2 (1-2)

Juventus har store problemer med at stille hold, da skadeslisten er forfærdelig lang. Rodrigo Bentancur er netop blevet testet positiv for COVID-19, hvilket vi ved fra tidligere har skabt en anelse ængstelighed blandt resten af truppen. Derudover er Paul Dybala, Matthijs de Ligt, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Juan Cuadrado og Arthur skadet. For at gøre deres udfordringer i bagkæden værre, så må de også undvære Gianluca Frabotta i den kommende kamp pga. en karantæne. Det er tydeligvis et hårdt ramt Juve mandskab, som heller ikke får det til at fungere på banen. Senest blev det dog til et lidt mere sprudlende mesterskabshold, som nedlagde Spezia med 3-0. Men deres spil flyder ikke og cheftræner Andrea Pirlo har svært ved at finde rytmen i en sæson, hvor der bliver prøvet mange forskellige formationer og spillersammensætninger. Det er i den grad en overgangssæson – og så er det blot imponerende at de allerede har vundet en pokal, skal spille Coppa Italia finale og stadig kæmper med om mesterskabet i Serie A og Champions League trofæet. Netop fordi de konkurrerer i alle turneringer fortsat står de også med skadesproblemer nu. Truppen er bred, men bliver svært udfordret nu og Prilo har vundet mange point på at kunne skifte dygtige spillere ind. Det bliver et problem i weekenden.

Lazio er selv en smule ramt på skader da Luiz Felipe stadig er ude samtidig med at Stefan Radu og Manuel Lazzari er skadet. Det vigtigste for dem, er til gengæld at Ciro Immobile, Luis Alberto, Francesco Acerbi og Sergej Milinkovic-Savic er klar. Med dem har de kerne, de spillere som løfter niveauet hos de andre. Udover de er klar, så er de også markant mere udhvilet end værterne, da deres midtugekamp ikke blev spillet grundet COVID-19 udbrud hos Torino. Derfor fik de heller ikke visket deres 2-0 nederlag til Bologna væk fra sidste weekend, og må være sultne efter at lægge et hårdt pres på de forsvarende mestre. Lazio skal være effektive på deres omstillinger og håbe Luis Alberto rammer dagen, da det er noget af det han er bedst til. Samtidig med det skal de udnytte Juves tvivlsomme bagkæde (grundet skader) ved at søge Immobile konstant. Juventus har for mange bolde i luften samtidig med skader og derfor tror jeg på en kæmpe overraskelse med sejr til udeholdet.

Michael Rundager tror på: 2-tallet til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Roma – Genoa 1 (2-0

Roma hev en vigtig sejr i land med 1-2 over Fiorentina, som dermed holder dem aktuelle i kampen om Champions League pladser. Deres manglende evne til at slå topholdene har besværliggjort det for hovedstadsklubben. Derfor er kampe som den kommende enormt vigtig, da det lader til at være deres eneste mulighed for at holde trit med resten af toppen. De har også være ganske stabile imod alt udenfor top-7 og kan derfor med en sejr, snige sig forbi Atalanta og Juventus for at indtage tredjepladsen. Det bliver ikke nogen let opgave, da de mangler vigtige spillere som, topscoreren Jordan Veretout, Roger Ibanez, Edin Dzeko og Marash Kumbulla. Deres bredde er derfor en anelse presset og de må formentlig stille med en alternativ bagkæde, medmindre Chris Smalling er klar til at spille fra start. Roma har stadig en masse offensiv kvalitet og skaber generelt mange chancer, hvorimod de ikke skal føle sig alt for presset over Genoas offensiv.

Genoa har ikke vundet i fire kampe og har klaret frisag med en uafgjort i de to seneste hjemmekampe. Holdet er kommet ned på deres reelle niveau igen efter en fremragende periode med ny træner. Deres defensiv er blevet læst af modstanderne, som dermed ved, hvordan de skal spille udenom den centrale midt og fylde på med indlæg i bagerste område eller cutback for at score og cheftræner Davide Ballardini virker ikke til at have et modspil. Vi skal tilbage til 18. maj 2014 for at finde den seneste sejr til Genoa, og jeg tror bestemt ikke de skal forvente meget andet end et nederlag i weekenden. Roma tager en sikker sejr.

Michael Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,53 – SPIL HER >>*

Crotone – Torino X (1-1)

Crotone skal til at vinde nogle kampe for at overleve, og den kommende kamp imod et af de hold der måske kan overhales, kommer på et belejligt tidspunkt. Torino har endelig fået lov til at rejse ud af byen, men de kan ikke rejse med blandt andet Andrea Belotti, Karol Linetty, Bremer og Stephane Singo. Derudover er perifere spillere som Nicola Murru og Nicolas N´Koulou også inficeret med COVID-19. Truppen er mildest talt opløst og det bliver svært at forestille sig helt præcis, hvordan cheftræner Davide Nicola vil løse opgaven. Tidligere på sæsonen spillede de to hold en jammerlig kamp med blot 12 skudforsøg og to indenfor rammen TIL SAMMEN. Boldomgangen var forsigtig og det bliver formegentlig meget af det samme vi kan forvente, da meget er på spil. Torino kan sagtens taget omstændighederne i betragtning leve med et point.

Crotone bør gå benhårdt efter tre point, da de ikke får en større mulighed for det i de næste mange runder. Sæsonen er muligvis fortabt, men de kan efterlade et respektabelt udtryk ved at gå efter sejre ved at spille frit i kampe som denne. Det er klart at de skal passe på ikke at få fingrene i klemme som i sidste rundes 5-1 nederlag til Atalanta. Men de har intet at tabe fremadrettet. Kan de slutte sæsonen af med 15 mål til deres stærke angriber ”Simy”, kan de måske tjene lidt penge på ham. Cheftræner Serse Cosmi er til gengæld lidt tør og pragmatisk så det bliver interessant at se, hvilken gameplan han lægger uvis om hvad Torino bringer. Kampen bliver formentlig slået ud af rytme konstant grundet manglende kvalitet hos Crotone og Torino, som sikkert bare vil overleve. Derfor forventer jeg et uafgjort resultat.

Michael Rundager tror på: X’et til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Fiorentina – Parma 1 (1-0)

Fiorentina lignede for en stund et hold sikker på ikke at rykke ned, men efter denne runde kan det billede godt være smuldret en smule. De kan under alle omstændigheder ikke tåle et nederlag, da Torino, Cagliari og i sådan et tilfælde også Parma ville begynde at kigge efter dem i tabellen. Der hersker ingen tvivl om at Parma er i bedring, og burde havde stået med seks point fra de seneste tre runder. I stedet står de med to og lider under et bundholds lod. I midtugen spillede de 1-2 imod et som altid påpasseligt Inter mandskab. Jeg vil dog give cheftræner Roberto D’Aversa ret i langt hen ad vejen, at kampen lige så godt kunne have endt uafgjort. Parma misbruger et par gode hovedstødschancer og i stedet for at få point, taber de med et enkelt mål. De har fået tilstrækkelig med individuel kvalitet på kanterne og en stor tilstedeværelse inde foran mål, som gør at de kan udfordre via kanterne og komme til indlæg forholdsvis simpelt og smertefrit.

Fiorentina er en anelse ramt på afbud da Frank Ribery er ude med en karantæne og Gaetano Castrovilli, Igor Julio og Christian Kouamé alle er ude med skader. Specielt Castrovilli bliver et stort tab for værterne, da han stort set altid er involveret i det, der lykkes for dem offensivt. Desuden vil Ribery mangle som det ekstra ukendte på banen – man ved aldrig, hvilket niveau han kommer med, men rammer han dagen afgører han fodboldkampe. Cheftræner Cesare Prandelli skal håbe at det unge skydegale stjerneskud, Dusan Vlahovic ikke sparker den ni meter over mål efter hvert skudforsøg, men rammer plet nok gange til at afgøre kampen. Ni mål har han scoret og fjerner vi Castrovilli’s mål er det lige så mange, som resten af truppen har scoret – han er vigtig! Kan Parma lukke ned for ham bør de kunne hive en sejr i hus. Det er dog lettere sagt end gjort, da fornuftige spillere som Sofyan Amrabat og Giacomo Bonaventura også har lidt bold i benene. Jeg tror Fiorentina forstår alvor af situationen og hiver en kneben sejr i hus.

Michael Rundager tror på: Fiorentina vinder med præcist ét mål til odds 3,65 – SPIL HER >>*

Verona – AC Milan X (1-1)

Verona er flyvende med otte point i de seneste fire kampe, hvori et uafgjort resultat imod Juventus er at finde. I midtugen gik det udover Benevento, da de ikke overraskende skabte to mål på gennembrud i venstre side og så et noget kluntet mål til Kevin Lasagna. Lasagna har dermed åbnet sin målkonto for det solide midterhold, hvilket kan blive afgørende, da hans fart og gennembrudsstyrke er essentiel i Veronas hurtige omstillinger. Verona kom foran 3-0 efter 50 minutter og kunne holde en anelse mere igen efterfølgende, for således at spare på kræfterne til en stor kamp mod AC Milan. En af deres forcer er klart og tydeligt deres evne til at skabe overtal på venstre side og derigennem komme til chancer via indlæg. Spørgsmålet er om indlæg vil give dem noget særligt at arbejde med imod Milans stærke midterforsvar anført af Simon Kjær. Men Milan har vist store svagheder imod hold med stor gennembrudsstyrke på kanterne, og det skal Verona udnytte.

Milan har som stort set hele sæsonen en lang liste af skadet spillere, hvilket lægger en dæmper på deres favoritværdighed til de fleste kampe efterhånden. Zlatan Ibrahimovic, Sandro Tonali, Hakan Calhanoglu, Ismael Bennacer og Mario Mandzukic er alle ude og forventes ikke tilbage til de kommende kampe. Ikke desto mindre står cheftræner stadig med en håndfuld enormt dygtige spillere, som bare ikke præsterer for tiden. I midtugen måtte de helt ud i 97. minut for at hente et point ind på kontoen, da Franck Kessié scorede på straffespark. Holdet er slidt helt ned og får stort set ingen hvile. Weekendens kamp er uhyre vigtig, hvis de fortsat skal have en reel chance for at vinde mesterskabet, men allerede d. 11. marts venter storopgøret imod Manchester United i Europa League. Derfor tror jeg Pioli vil forsøge at finde en balance uden at prioritere den ene kamp over den anden. Det kan koste dyrt i weekenden, men Milan har været det stærkeste hold på udebane i denne sæson, med 10 sejre en uafgjort og et nederlag. Det er blandt andet fordi Milan har vist sig at være et ganske fornuftigt kontrahold, som er dygtige til at absorbere pres og skabe hurtige omstillinger. Derfor tror jeg også de vil overleve dette opgør ved at køre et point hjem.

Michael Rundager tror på: X’et til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Sampdoria – Cagliari 2 (0-1)

Cagliaris nye cheftræner, Leonardo Semplici har fået en drømmestart på sin tid i klubben. Med sejre over Crotone og Bologna har de lige præcis kravlet sig op over nedrykningsstregen, med et enkelt point ned til Torino, som dog har spillet to kampe færre. Udover de to sejre har de gjort det ved at holde nullet i begge, hvilket også har været under opsejling, da de blot har lukket et enkelt mål ind i de fem foregående kampe. Det har været en sæson, hvor marginalerne ikke har været på Cagliaris side, da spil og chancer har været til mere end 21 point efter 25 kampe. De har manglet effektivitet foran mål, men med tre scoringer på få chancer i de to seneste runder har vist at det måske er ved at vende. De må dog klare sig uden Giovanni Simeone, som er ude med en skade – det kan dog diskuteres om de kommer til at savne ham. Joao Pedro scorede ikke imod Bologna, men spillede en fornuftig kamp, og kan blive et problem for Sampdoria.

Sampdoria fik rystet de to seneste nederlag af sig, og spillede 1-1 ude mod Genoa. Godt nok er det blevet hverdag igen for Genoa, men de er stadig svære at spille imod, så resultatet er ganske fornuftigt. Ydermere formåede de at begrænse Genoa til seks afslutninger og havde det ikke været for et rent tonser mål fra Davide Zappacosta ville Sampdoria havde vundet på en fantastisk scoring af Lorenzo Tonelli. Sampdoria skal forsøge at tage styringen imod Cagliari, som uden tvivl ikke vil gå efter meget boldbesiddelse imod de kontrastærke værter. Det tror jeg ikke Sampdoria har en dygtig nok midtbane til, samtidig med at gode gamle Antonio Candreva, som har været vigtig for deres offensiv, med stor sandsynlighed vil være tyndslidt. Vi skal tilbage til 2012 for at finde en kamp imellem de to mandskaber, hvor udeholdet vandt. Her vandt Cagliari 0-1 og det resultat tror jeg vil gentage sig.

Michael Rundager tror på: 2-tallet til odds 3,00 – SPIL HER >>*

Napoli – Bologna 1 (2-1)

Napoli spillede en vanvittig kamp i midtugen, da de besøgte Sassuolo og vendte hjem med et point i håndtasken efter at havde spillet 3-3. Begge hold gjorde det svært at spille flydende fodbold, og det lyder måske underligt når der blev scoret seks mål, men det var begrænset, hvad der blev skabt af chancer. Napoli er stadig i problemer, og havde enormt svært ved at spille sig ud af det høje pres Sassuolo lagde. De bærende kræfter var igen Piotr Zielinski og Lorenzo Insigne, hvorimod resten havde svært ved at byde ind med det store grundet presset. Defensivt må det forventes at blive markant bedre med Kalidou Koulibaly og Konstantinos Manolas tilbage, som stopperpar. Der skal uden tvivl andre boller på suppen, når man tillader 4-5 fornuftige chancer imod sig, begår to straffespark og scorer et selvmål.

Bologna har været inde i en fornuftig periode med point i fire kampe i streg op til midtuge kampen imod Cagliari. En kamp som de tabte 1-0 efter stort set at være på bolden konstant, men uden den store effektivitet. De har for få spillere som tør spille bolden fremad, men mangler også en stærk ”target man” at spille op på når Mussa Barrow spiller alene i angrebet. Deres pres fungerede til gengæld fornuftigt, og er et våben de kan tage i brug i perioder af den kommende kamp. Kan de lykkes med et par bolderobringer højt på Napolis banehalvdel har de kampafgørende spillere, som netop Barrow, men også Riccardo Orsolini eller Andreas Skov Olsen (fra bænken) og selvfølgelig Roberto Soriano. Cheftræner Sinisa Mihailovic har ikke den bedste statistik imod Napoli, da han blot har vundet en gang i 17 forsøg i løbet af sin trænerkarriere. Omvendt har cheftræner Gennaro Gattuso aldrig tabt til Bologna, og jeg tror heller ikke det kommer til at ske i weekenden. Napoli bør vinde og holde liv i håbet om Champions League pladser.

Michael Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,56 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv første kommentar

Skriv et svar