18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Rundager: Tips til 25. runde i Serie A d. 2. – 4. marts 2021

Michael Rundager på Serie A Scudettoen peger mod dansk succes i den ene eller anden form, for det er fortsat Christian Eriksens Inter og Simon Kjærs Milan, der er de to førende hold i Serie A. Inter ser dog langt mere ustoppelige ud, og det er også tvivlsomt, om nogen kan nå dem. Andre spændende kampe udspiller sig om Champions League-pladserne og overlevelse, og alle disse giver Michael Rundager sit bud på udfaldet af.

Få din bonus hos LeoVegas*

Rundens kamp: Sassuolo – Napoli 1 (2-1)

Sassuolo fik en uventet hviledag i weekenden, da deres kamp imod Torino blev udsat grundet COVID-19 udbrud i Torino. Derfor må det forventes at de tjekker ind i en markant friskere forfatning end Napoli, som spillede både torsdag og søndag i sidste uge. Men en sejr kan genskabe et lille håb om europæiske pladser for Sassuolo, da de netop vil komme endnu tættere på en af deres nærmeste konkurrenter. Napoli skal forsøge at komme videre efter en svær periode med exit i Europa League med et samlet nederlag på 2-3 til spanske Granada, og fire nederlag i de seneste syv kampe (alle turnering inkluderet).

Sassuolo må fortsat klare sig uden et par spillere, da Jeremie Boga og Vlad Chiriches stadig er skadet. Specielt sidstnævnte har været stærk i bagkæden og vil blive savnet. Heldigvis for dem er Manuel Locatelli i storform igen efter en lang periode med under niveau præstationer. Kan han fortsætte samme niveau sammen med Francesco Caputo og Domenico Berardi er Sassuolo aldrig lette at spille imod. Det vil også kræve noget stort af dem, hvis de skal ende med plads i Europa i sæson 21/22. Deres formkurve har ikke været stabil, og skulle de formå at vinde eller spille uafgjort i midtugen, vil det være første gang siden december at de tre kampe i streg undgår et nederlag. Sidst de to hold mødtes var det mere eller mindre overlevelse for værterne, som alligevel tog hjem med en sejr efter straffespark og en sen scoring i tillægsminutterne. Gentager samme kampbillede sig taber Sassuolo med 2-3 mål. De bliver nød til at være markant skarpere i deres opbyggende fase på egen banehalvdel, ellers vil de blive straffet på omstillinger. Vi har set en tendens til mange af den slags boldtab over en længere periode. Desuden skal de udnytte Napolis manglende stabilitet i bagkæden, da der har været stor rotation i de seneste par måneder. Dette må være guf for en snu Caputo, som blot skal fodres med listige bolde i feltet.

Napoli vandt stensikkert over Benevento i weekenden, hvor blandt andet Dries Mertens scorede et noget heldigt mål i deres 2-0 sejr. Målet til 2-0 sat ind af Matteo Politano, var til gengæld mesterligt sat op af Piotr Zielinski og Lorenzo Insigne. Kan de to herre genskabe samme præstation bliver det en svær opgave for Sassuolo. Spørgsmålet er til gengæld om de er i stand til det og hvor længe de kan holde samme intensitet, som Sassuolo, der har spillet to kampe færre indenfor samme uge. Napoli må stadig klare sig uden Konstantinos Manolas, Hirving Lozano, Victor Osimhen og Andrea Petagna. Desuden må de undvære Kalidou Koulibaly pga. karantæne og står dermed uden mange brikker fra foretrukne start-11 og mangler muligheder for at rotere. Skal Gli Azzurri blande sig i toppen er det her en ”must win” kamp, men de mangler skræmmende meget kvalitet og har en cheftræner, som udmærket ved at sædet brænder under ham. Det er ikke optimale forhold med pistolen for panden, og jeg tror Sassuolo med ekstra hvile og mindre pres tager sejren i hus.

Michael Rundager tror på: 1-tallet til odds 3,75 – SPIL HER >>*

Lazio – Torino

(Udsat)

Juventus – Spezia 1 (3-1)

Juventus er på nuværende tidspunkt 10 point efter Inter på førstepladsen, men har en kamp i hånden, hvilket kan gøre det en smule mere spændende. Der skal dog ske drastiske ændringer før Juve vil være i stand til at hente så mange point på Inter. De er et forholdsvist ungt hold, med mange uprøvede spillere i et af verdens største klubber. Dommen omkring Cristiano Ronaldo er hård, og han bliver vejet for let i disse dage, hvorimod cheftræner Andrea Pirlo fredes. I sidste runde skabte de ikke nok og spillede 1-1 imod Verona uden at havde gjort sig fortjent til mere. Fremtiden virker lys for de forsvarende mestre, da Ronaldos mål blev skabt af Dejan Kulusevski og Federico Chiesa. Juventus skal finde de samme takter frem, som netop under scoringer, hvor Chiesa brød ud af et til tider stift Juve mandskab og tage en uselvisk dybdeløb. Desuden skal de udnytte Spezias store vilje til at spille fodbold på græsset ved at erobre bolden højt på deres banehalvdel. Sidst de to hold mødtes spillede Juventus hurtigt og kombinerede sig igennem Spezias semihøje pres med få berøringer og dybdebolde mellem de to stoppere, hvilket gav en 1-4 sejr. De samme dyder skal de finde frem til igen.

Spezia formåede i weekenden at vende et truende nederlag til et point, da de ved pausen var bagud 0-2 mod Parma. Begge hold havde mere eller mindre to chancer at skrive hjem om, så at kampen endte 2-2 var mere et tegn på effektivitet i situationen end høj kvalitet. Begge mål scoret af Emmanuel Gyasi var mere eller mindre med skinnebenet, i situationer hvor bolden blev tyret ind på skinnebenet af ham. Ikke desto mindre er Spezia inde i en imponerende periode med syv point i de seneste fire runder, og lever i den grad i Serie A. De scorer mål og driller de flest hold, men har samtidig kæmpe udfald, hvor de kan tabe hele kampen på gulvet. Kan de ikke begrænse denne periode besidder værterne for meget kvalitet til at de kan forvente at scorer lige så mange mål. Derfor forventer jeg en målrig affære, hvor de forsvarende mestre fortsat bibeholder lidt spænding i toppen med en sejr.

Michael Rundager tror på: Juventus -1,5 (AH) til odds 1,91 – SPIL HER >>*

Fiorentina – Roma 2 (0-2)

Fiorentina spillede i weekenden noget af en ørkenvandring, da de tabte 1-0 til Udinese. Til samme kunne de lige knap skabe chancer til over 1 i xG (ifølge Wyscout) og spillet flød meget sjældent på modstanderens banehalvdel. Fiorentina er absolut blevet noget mere solide defensivt, men det er tydeligt af cheftræner Cesare Prandelli ingen ideer har til spillet fremadrettet. Deres chancer opstår primært fra indlæg og deres mål virker ganske tilfældige, de kommer dog typisk fra indlæg, som er blevet clearet ud i opsamlingsområder strategisk udfyldt. Men det kan næppe være ambitionen på den lange bane at leve med et sådan udtryk. I forrige weekend kan man fristes til at tro noget andet kom frem efter deres 3-0 sejr over Spezia, men også her måtte de leve med tilfældigheder og to karatespark fra Dusan Vlahovic og Gaetano Castrovilli. Deres største håb imod den kommende modstander er at holde nullet og venter på et heldigt øjeblik, hvor bolden enten bliver clearet skævt eller de selv kan slynge bolden i nettet.

Roma spillede en helt igennem vanvittig kamp mod AC Milan i weekenden, hvor de på mirakuløs vis kun tabte 1-2. Begge hold skabte en håndfuld gode chancer, men det defensive haltede i den grad for Roma, hvis bagkæde har været alternativ i et par runder efterhånden. Fraværslisten er blevet en anelse smaller, men de står stadig uden Chris Smalling, Roger Ibanez og nu også Edin Dzeko. Det bør dog ikke slå dem ud og i en sæson, hvor de stadig ikke har slået et tophold, men fortsat ligger nummer fem. De har været ganske sikre imod holdene lige under toppen blandt andet fordi de har en dygtig offensiv med mange bud på en målscorer. De spiller energisk og har en fornuftig bænk med Pedro og Stephan El Shaarawy, der kan give det afgørende indhop. Fiorentina får det svært og ser vi på den interne statistik har Roma vundet seks af seneste 10 Serie A dueller. Roma har sågar vundet de tre seneste med en samlet målscore på 8-2. Derfor forventer jeg en vigtig sejr til hovedstadsklubben.

Michael Rundager tror på: 2-tallet til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Genoa – Sampdoria X (1-1)

Genoa var i 2020 helt ovenpå i det indbyrdes regnskab, hvor de vandt to gange og spillede en uafgjort. Men sidst de to hold mødtes i Genoa vandt Sampdoria til gengæld 0-1. Genoa slog faktisk senest gæsterne på Luigi Ferraris tilbage i maj 2011, så det kan blive en lille historisk begivenhed for cheftræner Davide Ballardini og hans mandskab. Genoa har dog efter en fantastisk periode under Ballardini nået deres peak og er stille og roligt begyndt at rulle ned af den stejle bakke igen. To point er det blevet til i de seneste tre runder, hvor de senest blev udspillet af Inter og tabte 3-0. Det er blot blevet til to scoringer i denne periode og med lidt mindre held var det ikke blevet til en eneste scoring. Samlet har de produceret lige knap 1.2 xG (ifølge Wyscout) og kun en afslutning fordelt over de tre runder blev estimeret til at være højere end 0.1 xG. Det er ikke længere en overraskelse for modstanderne at de skal respektere Genoa, hvilket efterlader meget lidt muligheder og tilfældigheder. Specielt tilfældigheder er noget de har levet højt på. Når de får meget tid på bolden imod en defensiv og passiv modstander har de svært ved at skabe gennembrud, og det kan blive et problem imod den kommende modstander, som netop vil stå kompakt på egen banehalvdel.

Sampdoria var heldige ikke at tabe med 4-5 mål i weekenden, da de tog imod et sprudlende Atalanta hold. De fik overraskende meget boldbesiddelse, da Atalanta var uhyre effektive i deres boldomgang. Det betød at Sampdoria hurtigt blev spillet ned foran eget felt og ikke fik mange muligheder for farlige omstillinger. De skal for alt i verden forsøge at give så meget af initiativet til Genoa, og lokke dem frem på banen da de mangler fart i bagkæden. Noget som blandt andet Mikkel Damsgaard vil kunne udnytte. Udover Damsgaards fart får de også brug for markant højere kvalitet defensivt og offensivt fra Albin Ekdal på den centrale midtbane. Skal de vinde bliver det på en i første omgang solid defensiv indsats og det kræver mere fra Ekdal, end hvad han har leveret på det seneste. Jeg tror det bliver en mindre ørkenvandring, hvor begge hold ikke tør åbne op for alvor, og derfor ender den uafgjort.

Michael Rundager tror på: X’et til odds 3,20 – SPIL HER >>*

Cagliari – Bologna 1 (3-2)

Cagliari fik endelig hul på det ekstra betændte byld, da de slog Crotone 0-2 i weekenden. En pligtsejr men med deres manglende effektivitet foran mål har intet været sikkert. Dermed vandt Rossoblu for første gang i Serie A siden d. 7. november. Ligesom mod Torino i runden forinden, skabte de flest chancer og denne gang formåede de at udnytte dem, efter et pragtfuldt hovedstødsmål fra Leonardo Pavelotti. Ydermere fik deres topscorer Joao Pedro lov til at juble efter et sikkert straffespark, og rammer han først ind i en stime af mål, som han er kendt for fortsætter de med at vinde kampe. Han bliver enormt vigtig for værterne, da han uden tvivl er deres farligste mand foran mål. De vil dog være sårbare på venstre side, da Charalampos Lykogiannis er ude med karantæne, og specielt duellerne på kanterne bliver altafgørende for deres succes defensivt.

Bologna har høstet 8 point i de seneste fire runder og slog senest Lazio 2-0 og spillede uafgjort ude imod Sassuolo. Det har kanoneret dem langt væk fra nedrykningsstregen og lunt i midten af tabellen på en 11. plads. Ser vi bort fra de seneste fire runder eller hvad der svarer til en måned er der ikke den store forskel på de to mandskaber når det kommer til kvalitet i truppen og budget. Derfor må det forventes at blive en underholdende kamp med god gang i den i begge ender af banen, men hvor jeg tror Cagliari vil fortsætte med at lukrere på trænerskiftet. Cheftræner Leonardo Semplici vil i samme grad som da Genoa skiftede træner tidligere på sæsonen opleve stor fremgang. Derfor forventer jeg en underholdende affære, hvor hjemmeholdet tager guldet i sidste ende.

Michael Rundager tror på: 1-tallet + Over 2,5 mål til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Atalanta – Crotone 1 (3-0)

Atalanta er sammen med Inter det varmeste hold i Serie A for tiden og virker til at time deres top på et fornuftigt tidspunkt op til knockout kampene i Champions League og det sidste lange seje træk i sæsonen. Den mængde højintense løb spillerne tager i løbet af kampene er dybt imponerende og svært at dæmme op for, hvilket Sampdoria fik at føle i sidste runde. Her vandt Atalanta sikkert 0-2 uden at være specielt meget på bolden, da de hurtigt sætter den på spil. Udover formen må vi også tilskrive deres mere kontrollerede pres med et middelhøjt udgangspunkt en del af æren. De står kompakt centralt og isolerer deres modstander til en side, for at lægge en presfælde som så kan give dem et hav af omstillingsmuligheder. Atalanta skal dog undvære Marten De Roon pga. karantæne og Duvan Zapata forventes fortsat ude. Dette er to vigtige spillere, men Atalanta lever af at finde dygtige erstatninger til deres system og det har også i dette tilfælde. Mario Pasalic eller Ruslan Malinovsky træder sikkert ind i positionen ved siden af Remo Freuler på den centrale midtbane.

Crotone tabte deres sjette kamp i streg og befinder sig stadig på en sidsteplads. De var fuldkommen overmatchet i sidste runde imod et andet nedrykningstruet hold, da Cagliari kom på besøg. Her tabte de 0-2 og formåede blot at ramme målet en enkelt gang, da Pedro Pereira havde et flot frisparksforsøg afvist af Alessio Cragno på mål. Det var dog deres første kamp med en chanceproduktion på over 1, da de sneg sig op på 1.05 xG (ifølge Wyscout). Vi skal tilbage til d. 17. januar for at finde deres seneste kamp med samme bedrift. Dette har også betydet et trænerskifte, da Giovanni Stroppa blev fyret i weekenden og erstattes nu af Serse Cosmi. Om han er den rette, vil tiden vise, han anses dog for at være en dygtig taktikker, som måske kan sætte strategien rigtig til at høste flere point. Cosmi og Co. får en svær midtugekamp imod brandvarme Atalanta. Deres eneste chance er hvis La Dea undervurderer gæsterne. Men selv i det tilfælde vil jeg havde svært ved at se et andet udfald end en hjemmesejr.

Michael Rundager tror på: Atalanta -2,5 (AH) til odds 2,38 – SPIL HER >>*

AC Milan – Udinese 1 (2-1)

AC Milan er ikke færdig med at kæmpe med om mesterskabet. Det viste de i stor stil, da de i weekenden besejrede Roma 1-2 i hovedstaden. Kampen var voldsomt medrivende og begge hold var mere interesseret i at score mål end at forhindre dem. Det affødte et hav af chancer til begge mandskaber, hvor Milan absolut skabte de største chancer. Alene i løbet af første halvleg skulle de havde scoret tre mål. Roma havde selv 5-6 store chancer, hvilket indikerer at Milans ellers så solide defensiv fra tidligere på sæsonen har smuldret i skader og for mange kampe.

Milan konkurrerer stadig i Europa League og de to seneste kampe imod Crvena Zvezda trak tænder ud, men de er videre. I min bog bliver de til gengæld nødt til at prioritere allerede nu, da truppen er for sårbar til at de kan gå efter mesterskabet/Champions League pladser og Europa League. Skadeslisten er igen lang for Milano-klubben som kan notere Ismael Bennacer, Hakan Calhanoglu, Ante Rebic, Zlatan Ibrahimovic og Mario Mandzukic på listen. Der kan ikke roteres meget uden at truppen bliver for svag, men Verona venter i weekenden og i næste uge står den på Manchester United. Derfor bliver det svært at forudsige præcis, hvad cheftræner Stefano Pioli vælger at gøre til den kommende kamp. Bagkæden er intakt lige såvel som ankermændene lige foran, men offensivt skal de håbe Franck Kessié eller Rafael Leao leverer.

Udinese har hevet ti point ind i de seneste fem runder og har sneglet sig ind i endnu en af deres gode perioder. Senest slog de Fiorentina 1-0 og runden forinden hev de et ganske ufortjent 2-2 resultat med sig imod Parma. Udinese skal have kæmpe ros for at forblive et pænt stykke fra nedrykningsstregen i stort set hele sæsonen til trods for manglende kvalitet på mange positioner. Deres spillestil holder dem i live, da de forsvarer godt og samtidig har været dygtige til at skabe gode muligheder på få midler. De tre seneste kampe har dog været en undtagelse, hvor de ikke kan snige sig over en xG produktion på over 2 samlet. Rodrigo de Paul har været inde i en stærk periode med assist i de to seneste kampe og generelt fornuftige præstationer. Skal Udinese tage noget med fra en svær udebane må det forventes at skulle komme fra ham. Værterne har vundet de to seneste kampe efter tætte kampe, og det samme tror jeg bliver tilfældet i midtugen.

Michael Rundager tror på: Milan vinder med præcist ét mål til odds 3,75 – SPIL HER >>*

Benevento – Verona 2 (1-2)

Benevento var et såret dyr, som inden sidste weekends 2-0 nederlag til Napoli havde stoppet blødningen. De styrtdykker ned af tabellen efter blot ni point i ti kampe, men havde trods alt undgået nederlag tre kampe i streg forinden sidste runde. De lykkes egentlig langt hen ad vejen i at begrænse deres modstandere i at få store chancer, men der kommer ingen aflastning, da de selv skaber endnu mindre og deraf stort set ikke scorer. De har passeret målmanden to gange i de seneste fem kampe og det skriger til himlen at de har brug for en profil. Der venter en modstander som har profiler, men i stor stil har en forsigtig tilgang til det offensive, og det skal Benevento lukrere på. De har ofte vist gode takter i kombinationsspillet når de endelig får tid på bolden, hvilket kan blive tilfældet imod Verona.

Verona er ubesejret i de seneste tre kampe, hvor det er blevet til fem point. Senest spillede de lige op med de forsvarende mestre med et 1-1 resultat, hvor de ugen forinden må føle sig snydt for tre point mod Genoa. De små hovedløse fejl der blev begået i den kamp, var fjernet imod Juventus og holder de samme struktur i bagkæden og sikre boldomgang får Benevento ikke mange chancer. De to hold har mødt hinanden syv gange siden 2016 og har fordelt sejre ligeligt med tre hver og en pointdeler. Verona har ikke nævneværdige afbud til opgøret og må forventes at komme i stærkeste, hvilket bliver svært for Benevento at kontrollere. Derfor forventer jeg en tæt kamp, men en lille sejr til Verona.

Michael Rundager tror på: Verona vinder med præcist ét mål til odds 4,10 – SPIL HER >>*

Parma – Inter 2 (0-2)

Parma har to weekender i streg stået med tre point i hånden i pausen og efterfølgende smidt en 2-0 føring i de sidste 45 minutter. Der er absolut bedring at spore, og det har unægteligt været godt for deres tro på overlevelse. Men det har været kampe imod direkte konkurrenter om nedrykningspladserne som er blevet smidt væk. Parma vil med stor sandsynlighed kun blive stærkere fremadrettet, da deres trup er til mere end 15 point i 24 kampe. De besidder en masse fart og fysisk power i angrebet, hvilket komplimenterer deres spillestil perfekt, men en mindre identitetskrise i begyndelsen af sæsonen har spoleret meget. Nu handler det om overlevelse og her kan de forsvare at vende tilbage til de primitive dyder, hvilket har hjulpet på resultaterne.

Inter er deres egen værste fjende fremadrettet i deres jagt efter et mesterskab. Kan Antonio Conte holder den enormt brede trup tilfreds når spilletiden er sparsommelig efter exit i både pokalen og Champions League. Romelu Lukaku er fortsat ustoppelig og med Christian Eriksen i topform har de fået markant mere kvalitet i spillet med bolden. Eriksen og Nicolo Barella har splittet stort set alle forsvar ad i den seneste tid og det bliver formentlig kun skarpere fremadrettet. Deres defensive organisation er eminent og vi finder nok ikke et bedre kontrahold i verden på nuværende tidspunkt. Det må dog forventes at Inter skal frem på banen og finde andre redskaber op af værktøjskassen i midtugen. Her vil de savne Achraf Hakimis 1v1 styrke og fart på kanten, da han er ude med en karantæne. Heldigvis for dem var Hakimis erstatning, Matteo Darmian i storform imod Genoa i deres seneste 3-0 sejr, hvor det også blev til en scoring. Det er blevet til to mål og en assist i seks kampe fra Darmian, når han har spillet wingback positionen. Inter har vundet de to seneste gange de har været på besøg på Ennio Tardini, og det forventer jeg også bliver tilfældet denne gang.

Michael Rundager tror på: 2-tallet til odds 1,28 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar