18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Petr Yan vs. Aljamain Sterling: Odds og optakt d. 7. marts 2021

Petr Yan vs. Aljamain SterlingBantamvægt er efterhånden ved at udvikle sig til sportens stærkeste division. Letvægt har stadig mest star power, men navne som Khabib, Conor og Poirier er ved at komme op i årene, hvilket kan efterlade et vakuum, som normalt fører til, at fansene begynder at se sig omkring. De skal ikke lede længe, for den kommende tid vil byde på en drabelig kamp om den trone, som Henry Cejudo efterlod tom, da han sidste år abdicerede. Petr Yan er flokkens nye leder, men den formidable russer har en lang række udfordrere foran sig, så det er umuligt at sige, hvem der ender tilbage med bæltet, når støvet har lagt sig. Hans første titelforsvar kommer mod Aljamain Sterling, der omsider er ved at indfri sit enorme potentiale. Slaget skal slås natten til søndag d. 7. marts. I denne optakt tager SpilXperten et nærmere kig på oddsene og de to kamphaner, før helvede bryder løs.

Af Loke Lamhauge Barrett

Optakt: Petr Yan vs. Aljamain Sterling – Divisionens alfahan skal findes

Yan kom ud som smal favorit, da de første bookmakere åbnede for spil på kampen, men oddsene er steget stødt, som vi er kommet tættere på eventet, så de fleste steder nu har den fuldstændig lige. Man får i skrivende stund 1.90 på en russisk sejr hos betfair, mens bet365 omvendt giver 2.00 på amerikaneren, hvis man skulle have et godt øje til ham. Hvis jeg skulle pege på en vinder, så ville jeg formentlig hælde marginalt til Yan, så jeg forstår virkelig godt linjen. Jeg har en rimelig klar føling for, hvor fordelene og faldgruberne ligger hos de to mænd, men jeg må samtidig indrømme, at jeg overhovedet ikke kan regne ud, hvordan det kommer til at se ud i praksis. Det er et sjældent, at jeg ikke har en fornemmelse af, hvad der venter, selv når jeg er gal på den, men uanset hvad er det et forrygende matchup, som jeg næppe kommer til at pille ved.

Bookmakerne hælder til, at vi får en afgørelse før tid. Man får højest 1.68 på dette spil hos 888sport og Unibet, hvilket desværre lader til at være fornuftigt sat. Yan er en vildkat, der slider modstandere op med pres og volume, men denne tilgang tager tid mod de bedste. Jeg har egentligt aldrig opfattet Sterling som nogen stor finisher, men han er blevet farligere på dette punkt, hvilket den imponerende submission mod Cory Sandhagen demonstrerede. Hans vej til sejr bør være grapplingen, men han bør næsten skulle finde et choke, hvis han skal vinde, da jeg har svært at forestille mig, at en scrambler som Yan kan blive taget ned og neutraliseret over fem runder.

Jeg siger en masse, uden at komme nogen vegne, men bookmakernes odds afspejler meget nøjagtigt de samme overvejelser. Man får højest 4.45 på en knockout til Yan hos Nordicbet, hvilket er markant mere end det øvrige marked, mens man højest får 4.85 på en submission til Sterling hos den samme bookmaker, hvilket igen stikker ud. Oddset på en pointsejr til 4.35 på begge mænd hos bwin falder i øjnene, så spørgsmålet, som ingen rigtig kan regne ud, er, hvor meget power russeren har. Vi ved, at det oftest tager tid, før han får kørt en modstander over, men dette burde egentlig betyde, at han bliver farligere, hvis han har flere runder til at arbejde, dog kun hvis poweren kan såre eliten i første omgang.

Hvis nogen sidder med kommentarer, spiltips eller spørgsmål, så skal man endelig byde ind. Jeg vil hellere end gerne diskutere alt nærmere, hvis det skulle være.

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

No Mercy

Yan kom til UFC som forsvarende mester hos ACB, Absolute Championship Berkut, men hans første to kampe fandt sted ved mindre events i Singapore og Rusland, på mærkelige tidspunkter, så selvom han var som skudt ud af en kanon, så var det de færreste, der opdagede ham fra start. Dette ændrede sig gradvist, som han fortsatte med at vinde mod bedre modstand. Jeg var meget imponeret over hans ufortrødne aggressivitet og boksning mod Douglas Silva de Andrade, der burde have været et seriøst step up, men det begyndte at blive alvor, da rutinerede strikere som John Dodson og Jimmie Rivera heller ikke kunne stoppe det. Mange pressure fightere, som ser fantastiske ud, rammer et loft, når de møder raffinerede teknikere, der kan time dem på vej ind, men selvom Rivera oplevede succes, så var det ikke tilstrækkeligt. Siden har Yan ødelagt to legender i Urijah Faber og Jose Aldo. Det var kampe fra start, men russeren trak fra ved at blive ved med at komme. Det er uvist, om den går mod eliten stående, men nu ved vi i hvert fald, at det kræver en monumental indsats, hvis man skal stå imod ham.

The Funkmaster

Sterling er efterhånden en gammel kending, selvom han med 31 år kun at ved at nå sin prime. Han er altid blevet betragtet som et enormt talent, men der var en periode, for nogle år siden, hvor han altid gled, når han for alvor steppede ud. Hans nederlag til Bryan Caraway ser ikke alt for godt ud, når man ser tilbage, men det var en garvet grappler, der fik hyllet ham ud af den. En split decision til Raphael Assuncao, som er kriminelt undervurderet, har jeg heller ikke så mange indvendinger imod, men jeg begyndte at tvivle på, hvor langt han kunne nå, efter han blev knockoutet cold på et minut i 2017 mod Marlon Moraes. Den kamp var åbenbart et wake-up call for Sterling, som har fået alt til at gå op i en højere enhed siden. Han har altid haft grapplingen, både sublime takedowns og kreative submissions, men han tog det til et nyt niveau, da han rev knæet i stykker på stakkels Cody Stamman med et Suloev stretch. Hans dominans mod Sandhagen, som jeg allerede har nævnt, burde få mere plads, men sejren beviste, at amerikaneren endelig var klar til at kæmpe om titlen. Vigtigst for mig er dog, hvordan han har udviklet sig stående. Han vil næppe stoppe de bedste her, men med fare for at overdrive, så ligner han lidt Jon Jones – han har længde, et godt jab og en høj arbejdsrate, men især frustrerende front og side kicks, som bryder modstanderens rytme. Dette kan blive en nøgle over for en maskine som Yan.

Buffet med det hele

Jeg kan ikke mindes en division, der har fået en renæssance som bantamvægt de seneste år. Den har simpelthen det hele. Foruden Yan, Sterling og Sandhagen, der kan komme til at mødes på kryds og tværs i titelkampe de kommende år, så har vi tidligere mestre som T.J. Dillashaw og Cody Garbrandt, der er på vej tilbage til toppen, darkhorses som Rivera, Assuncao, Pedro Munhoz og Rob Font, som kan true eliten på deres gode dage, legender som Aldo, Faber, Dominick Cruz og Frankie Edgar samt en Moraes, der trods nogle hårde nederlag ikke må afskrives. Jeg vil samtidig ikke udelukke, at den tidligere konge, Cejudo, kunne lokkes tilbage til buret, hvis en fighter ender med at skille sig ud fra flokken. Glem heller ikke mesteren på fluevægt, Deiveson Figueiredo, der kan ende med at rykke op.

Bantamvægt har aldrig været bedre, men det samme kunne siges om UFC som helhed, selvom det er et spørgsmål, hvem der skal overtage stafetten fra Conor og Khabib, når de forlader sporten. Khabib er efter alt at dømme allerede væk, mens ireren næppe vil nå fordums højder. Der skal dog nok komme nye stjerner. Israel Adesanya nærmer sig allerede crossover territoriet, selvom han har lidt vej. Hvis det ikke var for ham, så ville jeg pege på bantamvægt som en oplagt mulighed, når vi taler om must see TV, om end det er for tidligt at sige, hvem de specifikke bannerførere bliver. Der kommer større enkelte kampe i år, Stipe Miocic vs. Francis Ngannou 2 samt sværvægtsdebuten for Jones, som nok bliver mod vinderen, men hvis man ender med kun at se et UFC-event i år, så tror jeg ikke, at det kan gøres meget bedre end nu på lørdag.

Læs også: Optakt til Jan Blachowicz vs. Israel Adesanya

Skriv et svar