18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Ny travekspert på SpilXperten.com

SpilXperten.com har tilknyttet en ny ekspert, som vil indvie vores brugere i travsporten. Det er formentlig ikke en sport, som mange generelle sportsinteresserede har styr på. Derfor har vi taget en snak med den nye kusk her på siden – Jan Birch – om hvad man skal holde øje med, hvis man vil prøve kræfter med travsporten.

Jan Birch er selv 52 år og dedikeret til svensk travsport, hvilket han bl.a. har vist med et ekspertjob hos Danmarks Radio tidligere. Som skrevet er det primært svensk travsport, som Birch skriver om, hvilket han har hjulpet med at udforme en lille guide til.

Hvad skal man være opmærksom på i forbindelse med travsport?
– Distance
– Startspor
– Bane herunder baneforhold
– Hestens kusk.

Distance
Normaldistancen er 2140 meter, sprint er 1640 meter mens langdistance løbene enten er 2640 meter eller 3140 meter og derover. Tag oplysninger på den enkelte hest, hvorledes den har klaret den aktuelle distance. Det er set, at storfavoritter faktisk har svigtet, hvor det så viste sig, at det var hestens første start på den aktuelle distance. Dette har størst betydning ved 2640 meter.

Baneforhold
Baneforhold er mest vigtig på de nordsvenske baner, Boden og Bergsåker, idet hestene på disse to baner fra november til marts måned løber med specielle sko. På Boden vælger man at løbe på sneen.

Kusken + startspor

Kusken kan i mange tilfælde være nøglen til en pludselig succes, såfremt en amatørkørt hest pludselig skal køres af en professionel. Kuske, der kan anbefales nærmest spille i blinde, er Erik Adielsson, Ørjan Kihlstrøm, Bjørn Goop og til dels Jorma Kontio. Især Ørjan Kihlstrøm har den evne at give hesten et forsigtigt løb langs indersiden, og derefter udnytte hestens ressourcer ind på opløbet, her hvor alle travløb bliver afgjort, og ikke ved håbløse angreb i sporene en omgang fra mål som det ses nogen gange fra øvrige kuske.

Brugbare links til informationer om svensk travsport
www.travpunkten.se
www.guiden.se
www.aftonbladet.se
www.travronden.se

Spilleformer inden for travsport:

Vinder: Her skal hesten vinde
Plads: Her er der gevinst, hvis hesten man spiller er blandt de 3 første
Trio: Rigtig rækkefølge for de 3 første over målstregen
Dagens Dobbel: Vinderen af enten 5. eller 6. afdeling på V65 eller 6. og 7. afdeling på V75
V5: Vinderen af 5 løb, primært løb 2-6
V65: Vinderen af 6 løb, primært løb 3-8
V75: Vinderen af 7 løb, altid 4-10 løb.

Løb
De største løb inden for travsporten er Elitelopp på Solvalla sidste søndag i maj, derby på Jägersro første søndag i september og ellers Prix d´Amerique på Vincennnes banen nær Paris, hvis vi bevæger os uden for Sverige.

Jan Birch anbefaler samtidig Unibet som en rigtig god bookmaker, hvis man vil spille på trav. Bookmakeren udmærker sig både med udbud og LIVE betting.

UnibetUnibet tilbyder en 100 % velkomstbonus på op til 1000 DKK.

Skriv et svar