18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

NFL optaktsanalyse af Jørgen Bach

Spilxpertens NFL ekspert Jørgen Bach giver nedenfor sit bud på den kommende sæsons favoritter til at hjemtage SuperBowl trofæet. Jørgen er researcher på NFL for TV2 – ham Elming og Bøjgaard, har i øret under udsendelserne – og er aktiv spiller for DM favoritterne Avedøre Monarchs.

Her er Jørgens Bachs bud på den kommende sæson:

NFL-sæsonen bliver sparket i gang i denne uge og de 32 NFL-hold indleder kampen for at vinde SuperBowl XLII. NFL er den mest uforudsigelige sportsliga i verdenen, og er den liga, hvor flest hold har en realistisk mesterskabschance. Betyder det så, at det er totalt umuligt at forudsige favoritterne til årets SuperBowl-sejr? Absolut ikke!

Amerikansk fodbold er taktik på højt plan, og har et hold en svaghed, så vil det blive udnyttet omgående af modstanderne. Man kan ikke gå hele vejen til en SuperBowl sejr, hvis man har store huller på holdet, og derfor vil årets SuperBowl, igen i år, gå til et af de få komplette hold i NFL. Kun én gang siden 1994, hvor den nuværende liga-struktur blev indført, er mesterskabet gået til en ikke-favorit, nemlig St. Louis Rams i 2000-sæsonen. Men Rams var også et komplet hold, da de vandt. Overraskelsen bestod i, at deres mange unge talenter brød igennem et år eller to før forventet.

Så hvem er de komplette hold i NFL i denne sæson?

1. New England Patriots
New England tabte i de sidste minutter AFC finalen til Indianapolis Colts, og var sidste år allerede et af de allerbedste hold i NFL. Inden denne sæson har Patriots meget ukarakteristisk hentet masser af Free Agents. De signede bl.a. det måske største ledige navn i Pro-Bowl LB Adelius Thomas og hentede mega-stjernen Randy Moss, efter han har haft to dårlige sæsoner i Raiders. Patriots er på papiret det bedste hold i NFL.

2. San Diego Chargers
Chargers havde den bedste record i NFL sidste år, og havde førersædet til SuperBowl indtil Patriots sendte Chargers ud af slutspillet på hjemmebanen i San Diego. Chargers er spækket med unge talenter og har den nok mest talentfulde roster i NFL ført an af den bedste angrebsspiller i NFL, Ladanian Tomlinson, og den bedste forsvarsspiller, Shawn Merriman. MEN! Et internt opgør i Chargers organisation medførte fyring eller opsigelse af Head Coach Marty Schottenheimer og hans 4 topassistenter, så Chargers har nu en helt ny coaching staff. En ny coaching staff betyder et nyt system, og det betyder altid en tilpasningsperiode, og hvis man skal stole på alt statistisk, så betyder det, at Chargers IKKE vil komme i SuperBowl i år. En ny Head Coach viser sjældent imponerende resultater i sit første år, og en ny Head Coach har ALDRIG taget sit hold til SuperBowl.

3. Indianapolis Colts
De forsvarende mestre fra Indianapolis har igennem de sidste år været et af de bedste hold i NFL, og QB Payton Manning og Colts fik endeligt deres SuperBowl sejr sidste sæson. Men sejren var dyrt købt, idet Colts gamblede med deres lønloft for at få titlen, og har mistet flere spillere, fordi de ikke havde råd til at matche kontrakterne, som andre hold tilbød. Colts er stadigt et af de bedste hold i NFL, men nok en smule svagere end sidste år, og kan være i alvorlige problemer på forsvaret med Defensive Tackle Anthony McFarland ude for året.

4. New Orleans Saints
Anført af nye QB Drew Brees og superrookie Reggie Bush stormede Saints frem med ligaens bedste angreb, og var sidste sæsons helt store overraskelse. Saints’ imponerende angreb var nok til at føre Saints frem til semi-finalen i den noget svage NFC Conference, men svagheden på forsvaret kunne ikke håndtere Chicago Bears, som tog NFCs SuperBowl plads for næsen af Saints. Disse svagheder er blevet svagt forstærket med købet af CB Jason David og LB Brian Simmons, men spørgsmålet er om det er nok? Saints vil garanteret være at finde i slutspillet, men hvis ikke forsvaret finder ud af at stoppe kastespillet, så vil Saints ikke være i stand til at gå hele vejen.

5. Chicago Bears
Sidste sæsons NFC mestre vender tilbage med mere eller mindre samme hold, som sidste sæson. Bears have penge under lønloftet til at bruge på forstærkninger, men gjorde det ikke. Samtidigt sendte de deres nok vigtigste angrebspiller, RB Thomas Jones, til Jets, så der nu hviler et stort pres på Cedric Benson, som intet har vist i sine første 2 år i NFL. Bears er stadigt et godt hold, men komplet? Det er stort spørgsmålstegn med Grossman og Benson som de førende spillere i Bears angrebet.

6. Denver Broncos
Isoleret set har Broncos en fantastisk spillertrup, som hører med helt i toppen af NFL. MEN! De bliver anført af 2. års QB Jay Cutler, og hvor god bliver han i år? Cutler var den bedste af de tre super rookie QBs, som sidste år kom i ligaen. Titans’ Vince Young var Rookie of the Year. Cardinals’ Matt Leinart og Broncos’ Jay Cutler havde statistisk begge en top 5 sæson, det bedste nogensinde for en rookie QB. Men hvordan udvikler Cutler sig i sin 2. sæson i NFL? Broncos’ sæson står og falder med det spørgsmål.

7. Seattle Seahawks
Traditionen tro fulgte en skuffende sæson et SuperBowl-nederlag! Seahawks kom godt nok i slutspillet takket være en svag division, men generelt var sidste sæson en stor skuffelse for Seattle. Denne sæson er sidste chance for Seattle, for de har manipuleret med lønloftet for at holde sammen på holdet, men regningen kommer efter denne sæson. Seattle er stadigt nok det mest komplette hold i NFC, men pludselig er der bekymringer om skader hos RB Shaun Alexander og QB Matt Hasselback, og samtidigt puster unge 49’ers og Cardinals dem i nakken.

8. Baltimore Ravens
Et af NFLs mest komplette og erfarne hold sluttede med NFLs næstbedste record i sidste sæson, men sluttede en imponerende sæson med et skuffende play-off nederlag til Indianpolis Colts. Men de erfarne stjerner med noget dyrere kontrakter betyder at Baltimore’s lønloftsvindue lukkede i år. Baltimore havde ikke råd til at beholde deres free agents, og er klart det favorithold, som er mest svækket i forhold til sidste år. Deres måske bedste forsvarspiller Adelius Thomas er væk, og angrebet tog et gigantisk slag ved at miste startende fullback Mughelli og tre af de fem startende Offensive Lineman (hvis Ogden ikke bliver klar, som meget tyder på).

9. Philidelphia Eagles
Det bedste Front Office i NFL har igen, igen et af de mest komplette hold i NFL. Det er simpelthen imponerende, hvordan Eagles er i stand til at kontinuerligt at forstærke holdet, men uden QB kan det være lige meget. Intet hold i NFL er så afhængig af een enkelt spiller på holdet, og det kan vise sig at være katastrofalt for Eagles, hvis Donovan McNabb igen bliver skadet i år. McNabb har ikke spillet en fuld sæson i de sidste to sæsoner, og med Jeff Garcia’s skifte til Tampa, så er der ingen til at tage over i år, hvis han står på sidelinjen.

10. Dallas Cowboys
Dallas Cowboys er NFCs version af Chargers. Et godt hold, men med en komplet ny trænerstab efter Bill Parcells gik på pension, efter at han tillod mere eller mindre hele sin stab at flytte før sin pension. Hvis 2. Års starter QB Tony Romo kan fortsætte sin udvikling, så burde Dallas kunne gennemføre et seriøst play-off push, men det er bare svært at tro på med en komplet ny trænerstab.

11. Carolina Panthers
På papiret burde Panthers være meget bedre end de viste sidste sæson, men deres O-Line har store problemer og QB Jake Delhomme begynder at vise tegn på metaltræthed, og spillede meget under par i sidste sæson. Hans ringe spil samt tomhullet efter en Stephen Davis på pension betød, at Panthers sluttede med NFLs 27. bedste angreb. Det er ikke godt nok, og Panthers skal alvorligt forbedre sig, for at være en play-off contender.

12. Cincinnati Bengals
Carson Palmer, Chad Johnson, Rudi Johnson og TJ Houshmandzadeh udgør grundstenene i et af NFLs farligste og mest potente angreb, og de vil igen i år være blandt de bedste i NFL. Men det gør ikke Bengals til en reel SuperBowl kandidat, takket være et svagt forsvag. Bengals havde store problemer med lønloftet, og valgte klogelig at beholde de unge talenter på forsvaret og lade de dyrere og ældre spillere gå. Det hjælper holdet på lang sigt, men desværre bliver der også en overgangsperiode, og det betyder at Bengals ikke vil kunne matche de bedste hold indtil denne er gennemført.

Outsiders
Tre unge hold kunne tage springet op, som et af de absolut bedste hold i NFL i denne sæson, nemlig Jets, 49’ers og Cadinals. Alle tre hold er forholdsvis komplette i form af talent – spørgsmålet er bare hvor klar dette talent er på at konkurrere med de bedste hold i NFL. Jets er nok det sikreste bud på at konkurrere om en SuperBowl billet, men Cardinals har den største samling af unge supertalenter bortset fra Chargers og kan hoppe helt op blandt de allerbedste, hvis disse spillere udvikler sig som forventet. 49’ers er endnu et ungt hold, og er blevet væsentligt forstærket af en god off-season. Disse tre hold har ikke en bedre chance for at komme i slutspillet end de 12 hold nævnt ovenfor, men da alt handler om komplethed, så har disse tre hold potentialet til at ryge helt op i toppen af NFL – forudsat at alt klikker.

Skriv et svar