18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Nærmest voksen (del 3)

SpilXperten har overtalt en succesrig storgambler til at fortælle historien om, hvordan han egentlig er endt i en situation, hvor hverdagen handler om fodbold og odds – og hobby er blevet til arbejde. Han fortæller i en artikel-serie om de sjoveste episoder, de svære valg, de mange bekymringer og de fantastiske glæder ved det at udvikle sig til – og i dag være – det som mange af os drømmer os: Gambler af profession.

Nærmest voksen
Med efterhånden en del års erfaring indenfor denne branche er jeg mere eller mindre faldet i alle de fælder, som man overhovedet kan falde i. Og der er virkelig mange, skulle jeg hilse og sige. Jeg har fået et par rifter hist og pist (= tabt en del penge), men det er overfladiske skrammer og jeg har stadig livet i behold (= jeg er kommet over tabene og klarer mig fint i dag). Ingen gamblere kan med ærlighed i stemmen påstå, at de er totalt fejlfrie, men det gælder i den grad om at minimere de fejl, som er så uhyggeligt nemme at lave, og som langt de fleste ”hygge-tippere” laver hver eneste gang de spiller.

Når jeg i dag tænker tilbage på den måde jeg spillede på, da jeg var yngre, er min reaktion egentlig kun et lille smil og en let hovedrysten, for på den ene side, så forstår jeg virkelig godt de mange tusinde mennesker (mig selv inklusive da jeg var yngre) som ikke har den store tro på gevinst i det lange løb, men mest af alt spiller for at få styret spilletrangen i kroppen og få mest muligt hygge ud af de 100 fodboldkampe, der vises på TV i løbet af ugen. På den anden side spørger jeg mig selv, hvordan jeg kunne være så forfærdelig dum, for jeg kunne reelt lige så godt have smidt pengene ned i en brønd og så nydt spændingen ved at se, hvor hurtigt de mon ville blive våde og ubrugelige. Jeg ved, at det er sat på spidsen, men det er ikke for ingenting, at 95 % af alle gamblere taber i det lange løb og reelt aldrig har en realistisk chance for at vinde, for de laver de samme fejl igen og igen. Fint for dem, der kan leve med det, og bookmakerne skal jo også have brød på bordet, men for dem, som inderligt gerne vil vinde i længden må det virkelig være hårdt at være så mega-uheldig hver eneste uge, når kun 1-2 kampe er forkerte på den 5-ling eller 6-ling, som er blevet lavet hos Tipstjenesten…

Jeg skal være den sidste til at spille hellig, for i flere år inden og omkring 20-års alderen gik jeg selv rundt og troede at det var totalt umuligt at vinde i spil. Jeg ville virkelig gerne, men nåede ret hurtigt til den erkendelse, at jeg enten skulle være heldig at møde en trold, der ville opfylde et ønske for mig, eller også skulle jeg vinde i Lotto (som pludselig virkede så nemt, for alle kendte næsten én der havde vundet…). Chancen for det første var nok tættere på at være større end det sidste, så jeg besluttede heldigvis ret hurtigt at kvitte lotto-kuponerne og chancen for de mange millioner på én gang. Livet er for kort til at spille lotto.
I stedet lavede jeg et simpelt budget, hvor ”målet” var kun at tabe 1000 kroner om måneden. Det var en del penge for mig dengang, men ”spilledjævelen” (som siden er blevet min gode og trofaste ven…) var helt umulig at holde nede, så jeg trøstede mig med, at jeg trods alt holdt mig under smertegrænsen i de fleste måneder. Jeg tænkte egentlig ikke så meget over tabene, for som de fleste andre små-gamblere, så har man en klar tendens til kun at huske gevinsterne. Jeg tror de fleste har en kammerat, som kommer til én hver sjette eller syvende uge og stolt fortæller om de 600 kroner han så flot vandt på seks Superliga-kampe til samlet odds 20. Nogle af vennerne og især ham selv går med den overbevisning, at han er supergod til at tippe, men sandheden er jo, at han garanteret har spillet 30-40 af disse kuponer i mellemtiden, som der ikke er blevet vundet på, og så er det samlede regnskab jo alt andet end flot. Mærkeligt nok oplever man aldrig en ven ringe hver mandag og fortælle om, hvordan han nu igen har tabt på spil. Det viser jo omverdenen, at man er uvidende om noget så vigtigt som weekendens fodboldkampe, og det tab af ansigt vil de fleste jo forsøge at undgå…

Og så endda, for da jeg var omkring de 20 år og så småt havde fået banket ind i knolden, at 3 kampe til odds 1,25 langt fra er sikre på at gå hjem og at det ALDRIG kan betale sig at spille 3-5 kampe pr. kupon, så var én af mine bedste venner for alvor ved at komme ud på en glidebane. Vi var stadig unge og uerfarne udi spilleverdenen, men begyndte så småt at få penge mellem hænderne. Han spillede adskillige tusinde kroner op om dagen, og rutcheturen varede i nogle uger, før pengekassen var tom og han heldigvis ikke kunne spille mere op. De største fejl han lavede var at spille for at vinde det tabte tilbage, at spille for langt mere end han havde råd til og at spille på ting han ikke havde forstand på. Heldigvis fik han stoppet i tide, og intelligent som han faktisk er – tro det eller ej – så gik det med tiden også op for ham, at han nok ikke havde det store talent for at vinde penge i spil. Den dag i dag spiller han små hyggebeløb på kampe som eksperter ala dem på SpilXperten foreslår.

Det lærte jeg en del af, og jeg kunne måske selv være havnet i den samme situation, hvis jeg ikke i tide havde ”set lyset”. Alle der interesserer sig for fodbold og har prøvet at spille for bare 20 kroner kan nikke genkendende til det fantastiske adrenalin-kick, som det giver at følge de kampe, man spiller på. Det er ekstremt spændende, og det er ikke så sært, at nogle mennesker kan blive afhængige af det. Noget af det vigtigste, når man spiller, er ret hurtigt at gøre op med sig selv, hvad målet er. Er det udelukkende for hyggens skyld, så SKAL der kun spilles om småpenge medmindre du selvfølgelig har råd til andet, mens et mål om at tjene penge kræver en enorm stor indsigt – og ikke mindst at du formår at drible let og elegant udenom alle de forbandede fælder, som jeg allerede har nævnt en hel del af i det ovenstående.

Havde jeg været 20 år i dag, så sad jeg i dette øjeblik og overvejede, hvor meget jeg skulle spille på mit favorithold i aftenens TV-kamp, for ikke nok med, at alle TV-kampe naturligvis skulle have et spil. Alle mine favorithold havde da også fortjent en skilling, og det uanset om de havde skuffet mig nok så grusomt op til adskillige gange. Gad vide, hvorfor jeg aldrig vandt penge dengang…

Følg med i fortællingen om en storspillers tilblivelse og oplevelser her på Spilxperten. Et nyt afsnit lægges på siden hver mandag. Se tidligere afsnit her

Skriv et svar