18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Morten Andersen: Disse hold ender i Super Bowl

Morten AndersenJørgen Bach udfordrer legendariske Morten Andersen til at kigge i krystalkuglen og pege på de hold, der ender i Super Bowl. Du kan se NFL Hall of Famerens bud i denne måneds udgave af It’s Good.

Spil på NFL*

Hvis du har spørgsmål til Morten Andersen og Jørgen Bach, er du velkommen til at kommentere artiklen.

NFL med Morten Andersen

Morten Andersen

Jørgen: “Sæsonen sluttede med nogle overraskende resultater både i den sidste spilleuge og ugerne før. Hvordan ser du de sidste uger?”

Morten: ”Jeg var i Carolina og se Saints søndag. Jeg var inviteret af ejeren af Saints til at komme til kampen, så jeg var oppe at se den på stadion i Carolina. Det var en nem sejr af Saints selv, og så var Lions næsten ved at tage Packers, så vi kunne komme op på #2 seed. Men så vendte den til sidst, og Packers vandt. Ja, så var Seattle faktisk tæt på at vinde over 49ers, men vi må nøjes med #3 seed.”

Jørgen: ”Jeg læste en artikel i dag, som skrev, at Saints er det bedste 3. seed nogensinde. Er du enig?”

Morten: “Ja, det er altså et godt hold. De savede Carolina midt over. De førte 35 – 3 ved pausen.”

Jørgen: ”Hvad er dit tilhørsforhold egentlig til Saints i dag? Det er den klub, som du har spillet længst tid for – og det hold, som du repræsenterer i Hall of Fame. Men hvad er tilhørsforholdet i dag?”

Morten: ”Ja, det er jo der, jeg har været længst. Jeg er optaget i Hall of Fame som Saints-spiller, jeg er i deres Ring of Honour, og jeg er i byens Hall of Fame. Ja, jeg bliver faktisk også optaget i byen Atlanta Hall of Fame i starten af februar. Det er det næste store for mig. Men jeg har stadig tæt kontakt med Saints. Jeg er involveret i en masse PR og events for Saints Fan-events osv.”

Jørgen: ”Hvordan var kampen i går så?”

Morten: ”Vi håbede som sagt på lidt hjælp fra Lions eller Seahawks, men fik det ikke. Men det bliver en hjemmebanekamp imod Vikings, og det er en kamp, som vi skal vinde.”

Jørgen: ”Og en lille hævn fra for to år siden, hvor de tabte i Minnesota på ”The Minnesota Miracle””

Morten: ”Minnesota har ikke spillet så godt de sidste par uger, så det burde være en overkommenlig opgave.”

Spil på kampen*

Jørgen: ”Der er meget snak om Kirk Cousins, men faktum er vel, at Vikings succes går igennem deres løbespil?”

Morten: ”Ja, der er utroligt meget snak om ham, men han kan ikke vinde de store kampe, så det bliver sjovt at se, hvad han kan i denne kamp. Han har ikke haft formatet i de, på papiret, store kampe. Jeg ved godt, at han ikke har den bedste angrebslinje, og at han måske ikke har tiden til at kaste bolden. Men han har samtidig lavet nogle katastrofebeslutninger i de store kampe.”

Jørgen: ”Ja, er det nul sejre i 8 eller 9 kampe på Monday Night, som er den store kamp hver uge…”

Morten: ”Det har du vist ret. Og så har de ikke rigtigt momentum lige nu. Jeg har svært ved at se, hvordan Saints taber. Og de andre kampe: Det er vel Miamis sejr, som var den sjoveste i går. Og efter den sejr, og flotte kamp af Ryan Fitzpatrick, kan man vel godt sige, at han er den bedste quarterback i AFC East i år. Det var der ikke nogen, som havde troet fra ham. Det er altså pudsigt. Og et New England-hold i krise; det ser skidt ud lige nu. Og selvom de er på hjemmebane, så er det et svært, svært match-up imod Titans og en storspillende Tannehill.”

Spil på kampen*

Jørgen: ”Patriots slutter sæsonen med at tabe 3 af de sidste 5 og Titans er 7-3 siden Tannehill blev starter. Et svært match-up med deres power running-back.”

Morten: ”Der er en stat, som taler for Patriots, og det er, at Belichick er 11 – 0 imod quarterbacks, som starter deres første kamp i slutspillet. Og Tannehill har ikke spillet i slutspillet før.”

Jørgen: ”Jeg er ikke utilbøjelig til at give dig ret. Det er en svær udebane i New England, men Titans kommer ind med momentum.”

Morten: ”Patriots-forsvaret begynder at vise svaghedstegn. Henry er brandvarm på runningback, og Tannehill har nogle gode våben. Og så er Brady altså ved at være en gammel mand. Han er ikke den normale Brady. Og Vrabel (Titans Headcoach, Mike Vrabel) imod sin lærermester Belichick. Tannehill er det bedste trade, som er lavet i år. Han er signet for 7M om året og har kastet 20 touchdowns med 6 interceptions, og har vendt Titans sæsonen rundt. Det er value for money, og efter min mening det bedste trade i sæsonen. Lidt anderledes end Antonio Brown. Ja, han var jo lige til prøvetræning i Saints.”

Jørgen: ”Har du noget insider viden til den work-out?”

Morten: ”Well, de skrev under med en anden spiller. Jeg talte med Mikey Loomis (Saints GM), og han sagde, at det ikke var godt. Det var én ting, at man kunne se, at han var ude af form, men en anden ting var det mentale aspekt – at man ikke ved, hvilken spiller, man får. Det er ikke godt for et hold på vej i slutspillet, som har god kemi. Det turde de ikke. Men det er jo også op til ligaen, om han må spille. De undersøger jo stadig, om han skal disciplineres, og han kan ikke spille, før det er færdigt. Men han tweeter videre, og det er helt til grin. Det er sørgeligt, og han burde få noget hjælp.”

Jørgen: ”Vi fik også en afgørelse i NFC East.”

Morten: ”Ja, vi venter stadig på en afgørelse om, hvorvidt Garrett er fyret eller ej. Mon ikke at han bliver fyret. Det er trods alt den dårligste division i ligaen. De underperformer. Masser af talent, men de ender 8-8 og vinder ikke divisionen, når de havde så mange chancer for at gøre det. Det er skidt. Og også lidt ærgerligt, for Eagles vinder divisionen, og med alle deres skader, så tror jeg ikke, at de har mange chancer imod Seahawks. Det ville Cowboys have haft. Eagles har så mange skader…”

Jørgen: ”Og de har overperformet. De slutter sæsonen 4-1 i de sidste 5 kampe og er fuldstændigt amputeret af skader. Men også en kæmpe ros til trænerstaben og Carson Wentz for kunne vinde under de vilkår.”

Morten: ”Fuldstændigt! Men der er nok ikke nok gazebind i hele verdenen til at kunne gøre en indsats imod Seahawks…”

Spil på kampen*

Jørgen: ”Enig. De har måske en minimal chance, fordi de er hjemme, og fordi Seahawks også kæmper med skader?”

Morten: ”Jeg kan ikke se det. Men flot at de er slutspillet. Og Cowboys… Så let som den division endte med at blive i år, og så kunne de ikke tage den. Den bliver ikke lige så let næste år. Eagles bliver friske, og Redskins har talent som en ny træner måske kan løfte. Ja, det ser ud til at blive Riviera og en ny GM, efter Allen også blev fyret.”

Jørgen: ”Og det virker fornuftigt. Både Browns og Redskins har været så dårlige i så mange år, at de bliver nødt til at få en erfaren træner ind, for at få styr på lortet. Der er muligvis trænere med en større upside end Riviera, men det er kontinuitet, der er brug for.”

Morten: ”Enig. Og jeg tog helt fejl af Browns: De har været en kæmpe skuffelse. De fandt aldrig rytmen. Mayfield tog et skridt tilbage, og man fik ikke rigtig noget ud af at hente Beckham. Og Kitchens bliver fyret. Mange roser ham som person, men resultaterne tæller, og de har ikke været der.”

Jørgen: ”Nej, og han lignede en person in over his head. Det virker uorganiserede, med mærkelige beslutninger på banen. Men det kan vel ikke overraske. Jeg har faktisk lidt ondt af manden. Han var runningback coach. Så bliver Hue Jackson og Todd Haley fyret, og han bliver forfremmet til Offensive coordinator, og pga. det gode arbejde der, så bliver han Head Coach. Så han bliver forfremmet to gange på et halvt år, og han ikke haft chancen for at lære sin nye rolle at kende. Han har aldrig stået i lære til at være Head Coach.”

Morten: ”Nej, og der mangler noget kultur. Jeg synes i øvrigt, at Bills-træner Sean McDermott bør blive Coach of the Year. Han har nemlig fået opbygget en god kultur. Både på banen, og udenfor hvor han har forstået kulturen i Buffalo, som er en af de mindste byer med et NFL-hold. De er tough, og skal nok give Patriots modstand næste år. Og Texans. De kan sagtens vinde over dem på lørdag. Jeg tror faktisk, at de vinder.”

Spil på kampen*

Jørgen: ”Du er kontroversiel lige nu. Det er tre sejre til udebaneholdene, som du lige har tippet.”

Morten Andersen: Sådan ender slutspillet

Morten: ”Jeg ved det godt. Jeg ved det, men sådan er det. Tre udebanesejre og Saints.”

Jørgen: ”Jeg kan sagtens følge det, og jeg er enig, men der bare et eller andet i min mave, som ikke kan lide 3 af 4 sejre til udebaneholdet. Det går imod alle statistikker.”

Morten: ”Men Texans offensive linje stinker. Det er virkelig dårligt, og DeShaun Watson har sluttet dårligt. De har mistet momentum, og det har Bills derimod lige nu. Så ved ikke, hvor kontroversielt det er. Jo, Titans er kontroversiel, fordi Patriots er så gode på hjemmebane historisk. Men jeg ser bare New England som et hold, som er træt. Jeg ved ikke, om man kan sige, at de er mætte. De har haft så meget succes, og det begynder at synge på sidste vers, så måske motivationen begynder at forsvinde lidt. Men Seahawks vinder over et skadet Eagles-hold, og jeg har altså også Bills, og så er der den Titans – Patriots kamp, som bliver spændende.”

Jørgen: ”Det giver os Titans på besøg i Baltimore i næste runde.”

Morten: ”Den vinder Ravens let. Friuge, hjemmebane og et markant bedre hold. Og Chiefs bør tage Bills hjemme også. Så skal de til Baltimore, og den vinder Chiefs også.”

Jørgen: ”Jeg kan godt lide valget af Chiefs. De har fundet formen på det rigtige tidpunkt, og har vundet de sidste 5. I NFC skal Saints så til Lambeau Field og Seahawks til 49ers.”

Morten: ”Vi vinder i Green Bay, og 49ers tager Seahawks.”

Jørgen: ”Enig, men jeg var meget overrasket over at Seahawks holdte den så tæt i søndags. Seahawks er ramt af skader og blev kørt fuldstændigt over af Cardinals ugen før med et stærkt løbespil og pass rush, som netop også er 49ers styrke, så jeg troede, at de ville køre Seahawks over.”

Morten: ”Det er sjovt med Marshawn Lynch. Det gav noget momentum i kampen, selvom han egentligt ikke spillede specielt godt. Han er meget populær. En spændende kamp.”

Jørgen: ”Så Saints – 49ers i NFC finalen?”

Morten: ”Ja. Og den har jeg helt tæt. Men skal vi ikke gøre gengæld, og så sige, at Saints tager den, når nu 49ers vandt i New Orleans.”

Morten Andersen: Dette bliver finalisterne Superbowl

Jørgen: ”Så Saints – Chiefs i Superbowl?”

Morten: ”Ja. Lige pt. – men der kan komme skader eller noget andet. Men sådan ser jeg det lige nu.”

Jørgen: ”Det var slutspillet. Hvis nu vi kigger på de hold, som ikke er i slutspillet.”

Morten: ”Skuffelserne er jo nemme at se. Vi har vendt Cowboys og Browns. Derudover Raiders. Jeg synes, at det har været skuffende, og lidt synd for de fanatiske Raiders-fans i den sidste sæson i Oakland. Bengals er det dårligste hold, men der var ikke mange forventninger til dem heller. Jets skuffer igen. Og Giants. Men Jets… Det værste nederlag i år var deres nederlag til Dolphins, da Dolphins var 0-7. Gase blev ydmyget af sit gamle hold, som burde være niveauer under Jets. Og så taber de gudhjælpemig igen til Bengals, da de er 0 – 11. Det er skidt. Det er pinligt!”

Jørgen: ”Jeg synes generelt at sæsonen er kendetegnede ved at være en komplet rollercoaster season. Dolphins starter som det dårligste hold i NFL måske nogensinde, men slutter godt. Cowboys har talent med hot and cold hele sæsonen. Jets kommer lidt tilbage og slutter 7-9.”

Morten: ”Men det værste må være Colts. Deres sæson bliver ødelagt, før den overhovedet er i gang, da Luck går på pension.”

Jørgen: ”Og det viser vel netop betydningen af en franchise quarterback. Colts ville have været i slutspillet med Luck.”

Morten: ”Ja, de ville formentligt have vundet divisionen med Luck.”

Jørgen: ”I den positive ende har jeg 49ers som den største overraskelse. De sluttede som det næst dårligste hold sidste år, og er nu 1st seed.”

Morten: ”Jeg har faktisk Ravens. Det hop de har taget i år, havde jeg slet ikke set komme. Men jeg har Nick Bosa som Defensive Rookie of the Year.”

Jørgen: ”Den får han nok. Hvad med Offensive? Den er lidt sværere.”

Morten: ”Jeg synes egentlig Josh Jacobs fra Raiders, men tror det bliver Kyler Murray.”

Jørgen: ”Ja, mon ikke det ender sådan. Der kommer noget hype og PR fra ligaens side ind over, og Murray er bare mere sexet. Ung quarterback, som var 1st overall draft pick. Og jeg har også Cardinals, som en overraskelse i år. Det er gået fra elendigt sidste år til middelmådigt i år. Det er gået meget hurtigt med at vende det hold.”

Morten: ”Ja, på angrebet i hvert fald. Jeg synes også, at Steelers har skuffet. Tomlin plejer at slutte sæsonen stærkt, men ikke i år. Men de har ikke en quarterback i år. Så er det svært. Det er så vigtigt at have en god quarterback. Ja, den dårligste signing i år må vel være at give Nick Foles $88M over 4 år. Og Coughlin røg også fra Jaguars.”

Jørgen: ”Spillede du under Coughlin i Giants?

Morten: ”Nej, jeg var der før Coughlin.”

Jørgen: ”Jeg er bare nysgerrig. Nogle af de historier, der kommer ud, virker helt skæve. Jaguars havde dobbelt så mange sager, altså fagforeningssager imellem spillerforeningen og klubben. Dobbelt så mange sager i de sidste tre år, som de 31 øvrige hold tilsammen. Der blev uddelt bøder ud for nogle ting, som spillerne var beskyttet af deres overenskomst for – fx at opsøge egen læge.”

Morten: ”Det virker som Coughlin. Det er slut med den Old-school opførsel. De unge spillere finder sig ikke i det i dag, hvor der måske var lidt mere respekt tidligere. Spillerne har fået mere magt.”

Jørgen: ”Sidst talte vi om Shumer i Giants og Quinn i Falcons. Du troede, at de begge blev, men Shurmer røg og Quinn blev.”

Morten: ”Shurmer røg. Men GM Gettleman blev ikke fyret. Det er jo normalt kun den ene, som ryger. Der skal være en syndebuk. Og derfor også overraskende, at både træner og GM blev fredet i Falcons. Men jeg kender ejeren Anthur Blank, og jeg er ikke overrasket. an lader sig ikke diktere af den offentlige mening. Og Cowboys: Ja, jeg ved ikke, hvorfor der ikke kommer en beslutning.”

Jørgen: ”Men Jerry Jones er jo i et dilemma, for ingen anden ejer er så dybt involveret i det daglige og de sportslige beslutninger, så hver gang der skal laves et ubehageligt valg, så udstiller han jo sig selv, fordi det var ham selv, som tog den beslutning, som skal laves om.”

Morten: ”Det er dybt underligt, at der ikke er kommet en beslutning. Garrett har været der i 10 år, så Jones må da kunne evaluere, om han vil have et skifte eller ej. Men jo længere tid der går, jo mere sandsynligt er det jo, at Garrett bliver. Men jeg kan ikke forstå, at det tager så lang tid.”

Jørgen: ”En ting, som jeg virkelig godt kunne lide ved Panthers nye ejer, var hans beslutning om at fyre Ron Riviera midt i sæsonen, hvor han sagde, at han vidste, at han ville noget andet end Riviera, og så var der ikke nogen grund til at udsætte Riviera for alle de spekulationer i pressen hver eneste uge – eller at tvinge ham til at træne et hold, som han ikke skal træne året efter. Det er hårdt! Men det viser en form for respekt.”

Morten: ”Ja, så længe, at Panthers var, hvor de var. Det ville jo være dumt, hvis de stadig spillede med om slutspillet, og man så forværrede chancen for det ved at fyre træneren. Men de var ude af slutspilbilledet på det tidspunkt.”

Jørgen: ”Men det er jo det, som gør situationen i Cowboys så mærkelig. Det er Jerry Jones selv, som har lagt pres på Garrett, og offentligt har startet presset på Garrett. Og så når det hele faldet sammen, så kan han ikke tage beslutningen, som han har truet med igen og igen.”

Morten: ”Well… Happy New Year. Ved faktisk ikke, hvad jeg skal sige. Men Garretts kontrakt udløber jo i midt januar, så Jones kan jo bare lade være med at forlænge, og så måske redde ansigt, fordi det ikke er en fyring.”

Jørgen: ”Det er satme også fesen lederskab. Men smart måde at komme ud af det dilemma, som han har sat sig selv i.”

Morten: ”Haha, absolut. Men han kan spinne historien bedre på den måde.”

Jørgen: ”Et sidste spørgsmål: Hvordan er det at forberede sig til disse kampe i forhold til normalt? Både i uge 17, hvor mange af holdene ikke har noget at spille for, men også at skulle sidde over.”

Morten: ”Jeg synes, at uge 17 var noget lort. De fleste af kampene betyder jo ikke noget for alvor. Jeg talte med Will Lutz (Saints-kicker) før kampen i søndags, og han sagde det samme. Han ville bare have kampen overstået, og spille en kamp, som betød noget. Det er en lang sæson, så spillerne bliver utålmodige. Man kunne se det i kampen. Panthers spillerne lignede en flok, som allerede havde bestilt tee-time og strandferien i Caribien. Men det mest besynderlige er, at mange spillere jo har nogle individuelle bonusordninger, som de kæmper for, men deres holdkammerater er ligeglade med kampen. McCaffrey i søndags kæmpede for 1000 – 1000. Altså 1000 yards rushing og 1000 yards receiving. Det har han garanteret i sin kontrakt.”

Jørgen: ”Men hvad med at sidde over? Ravens fx havde en uge 17 kamp, som intet betød, og så får de en friuge. Og så får de så en vind eller forsvind kamp.”

Morten: ”Jeg har faktisk kun prøvet én gang i min karriere at have en bye. Og jeg tror, at det er vigtigt for de hold, som har det. Spillerne får lov til at restituere lidt mere. Men samtidigt vigtigt at beholde rutinen og rytmen i sin forberedelse. Og de bedste hold, er dem, som kan gøre det. Patriots fx har rytmen fuldstændigt på rygraden, og de er aldrig faldet sammen i slutspillet. Sandsynligheden for at komme i Superbowl stiger markant med en bye week, men du ser af og til et hold falde fuldstændigt sammen, selvom de har haft en friuge.”

Spil på NFL*

Skriv et svar