18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Liverpool – Chelsea: Odds og optakt d. 4. marts 2021

<b>Dommer:</b>Liverpool – Chelsea” title=”<b>Dommer:</b>Liverpool – Chelsea” style=”float:right” class=”textparser-right” /> Det er et af engelsk fodbolds nyere rivalopgør, der venter torsdag aften, når traditionsrige Liverpool tager mod det nye århundredes frække drenge i klassen fra Chelsea. Ja, det er en historie så gammel som Metusalem, vi kan fortælle om de 2 hold. Men rivaliseringen tog først for alvor fart, da vi gik ind i det 21. århundrede. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Liverpool – Chelsea. Der er kampstart torsdag d. 4. marts 2021 kl. 21:15. Se kampen på Viaplay eller på Xee.</p><p><a rel=Få din bonus hos LeoVegas*

Odds på Liverpool – Chelsea

Oddsene er en anelse i Liverpools favør, men det ser meget jævnbyrdigt ud ifølge bookmakerne.

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Liverpool – Chelsea: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Craig Pawson
Stadion:: Anfield, Liverpool
Vejret: 5° og let vind

Optakt til Liverpool – Chelsea: Skader, karantæner og startopstillinger

Liverpool var det store hold i engelsk fodbold i årevis. I egen selvforståelse var de stolte af de mange cup-titler, og fraværet af et mesterskab op gennem halvfemserne var bare uheldig varians. Da Chelsea med alle de mange millioner fra Abramovich trådte ind på scenen i begyndelsen af 00’erne med den noget specielle træner José Mourinho i front, skete der noget. De 2 klubber opbyggede på rekordtid – og måske særligt via de i alt 10 møder i Champions League i årene 2005-2010 – en intens og dybfølt rivalisering. Chelsea var “The New Kids on the Block”, og Liverpool havde et territorium at forsvare.

Rivaliseringen er fulgt med helt frem til i dag, selv om det eksotiske ved Chelseas ejerkonstruktion og pengeforbrug er taget en hel del af, og i moderne tid er det vel mere Manchester City, man kan vende sig mod med sin kritik af fodbolden i vor tid. Men det betyder ikke, at Liverpool og Chelsea er blevet perlevenner. Der er stadig følelser i klemme, og til torsdagens opgør er der endda sportsligt virkelig meget på spil.

Aktuelt er Liverpool nummer 6 og Chelsea 5. De er henholdsvis 1 og 2 point efter West Ham på 4. pladsen – og Liverpools byrivaler fra Everton er á point med Liverpool for en kamp færre end dem begge – så det er tæt i dét luftlag i stillingen, hvor der er kæmpe forskel på en placering op og en placering ned. 4. pladsen giver Champions League-bold, hvor både Liverpool og Chelsea i egen selvforståelse hører til. 5. pladsen giver Europa League. 6. pladsen byder endda på en næsten ydmygende kvalifikation til Europa League. For begge hold gælder det, at nederlag er utænkeligt i dette opgør.

Liverpool har fået en frygtelig begyndelse på 2021. De har bare vundet 3 af deres foreløbig 10 kampe i ligaen, og weekendens befriende 2-0-sejr over bundproppen fra Sheffield United satte en stopper for en kedelig stribe på 4 nederlag i træk. Omvendt ser det ud for Chelsea. Træner Frank Lampard røg ud, og ind er kommet Thomas Tuchel. Den tyske træner har straks sat sig præg på tingene, og det ligner et helt nyt hold. De har spillet 9 kampe med tyskeren som chef, og det er blevet til 6 sejre og 3 uafgjorte. Forsvaret ser pludseligt super-solidt ud, og der er bare lukket 2 mål ind i de 9 kampe.

Den tyske duel på trænerbænken er måske ikke så baseret på had-rivalisering. Men interessant nok alligevel. Jürgen Klopp og Thomas Tuchel udviser enorm respekt for hinanden, og det er ikke så underligt, når man ser på, hvordan deres trænerkarrierer minder om hinanden. Klopp begyndte i Mainz og fortsatte derfra til Dortmund. Samtidig tog Tuchel over i Mainz, og da Klopp efterlod Dortmund-pladsen ledig for at rykke til Liverpool, ja, så tog Tuchel over. Så man har jo egentlig bare ventet på, at Klopp trak sig i Liverpool, så der blev plads til Tuchel. Men det rakte tålmodigheden ikke til, og så tog Thomas Tuchel den franske udfordring op i PSG. Og nu er han så i Chelsea. Og står over for sin Master Yoda i et opgør, der, hvis de 2 trænere får sat deres personlige aftryk på det, vil byde på offensiv fodbold, tempo og masser af intensitet. Det kan blive en tv-torsdag extraordinaire foran skærmen.

Liverpool:
Alisson Becker (Mål, Fast) – Tvivlsom
Caoimhin Kelleher (Mål, Reserve) – Tvivlsom
Virgil van Dijk (Forsvar, Fast) – Skadet
Joel Matip (Forsvar, Reserve.) – Skadet
Joe Gomes (Forsvar, Fast/Reserve) – Skadet
Fabinho (Midtbane, Fast) – Tvivlsom
Jordan Henderson (Midtbane, Fast) – Skadet
Diego Jota (Angreb, Fast) – Skadet

Chelsea:
Thiago Silva (Forsvar, Fast) – Skadet
Callum Hudson-Odoi (Kant, Fast/Reserve) – Tvivlsom

Liverpool forventet startopstilling: Adrian; Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson; Thiago, Wijnaldum, Jones; Salah, Firmino, Mané.

Chelsea forventet startopstilling: Mendy; Azpilicueta, Christensen, Rüdiger; James, Kanté, Kovacic, Chillwell; Werner, Giroud, Mount.

Odds-forslag: Det ser lige ud. Måske endda helt uafgjort

Hvad Chelsea måske har af overhånd rent formmæssigt i ligaen, henter Liverpool på den indbyrdes statistik. I de seneste 7 møder – 5 i ligaen, 1 i FA Cup og 1 Super Cup – har Liverpool vundet 4 og spillet 2 uafgjort (1 af dem Super Cuppen i 2019, som Liverpool efterfølgende vandt efter straffespark). Så statistik, tal og beregninger får de 2 mandskaber til at se meget lige ud.

Liverpool er stadig hårdt ramt på fraværsfronten. Og det går værst ud over defensiven. Deres (nogen gange) magiske offensive trio med Salah, Firmino og Mané er klar til kamp. Det kan blive en benhård og meget seværdig duel med de 3 over for Chelseas forrygende defensive arbejde med danske Andreas Christensen som central figur. I den anden retning leder Chelsea stadig efter en måde at få gang i deres tyske indkøb, Timo Werner og Kai Havertz, for alvor.

De seneste 4 hjemmekampe for Liverpool er tabt. Mod modstand af svingende karakter. De 2 seneste dog mod Manchester City og Everton. Men det må være med en anelse bævende ben og måske en snert af tvivl på egne evner, de går på banen til dette opgør. Måske vil de alligevel holde fokus på at undgå nederlag snarere end at satse hele butikken for at vinde? Og mon ikke Chelsea vil være fint tilfreds med endnu en dele-løsning som i søndagens 0-0 mod Manchester United? Anbefalingen herfra bliver et kryds.

SpilXperten.com anbefaler: X til odds 3,70 – SPIL HER >>*

Læs også: Søren Sorgenfris gennemgang af midtuge runden

Liverpool – Chelsea: Statistik, topscorer og H2H

– Værterne fra Liverpool holder indtil videre til på tabellens 6. plads. Det er blevet til 43 point i 26 kampe med statistikken 12-7-7 og scoren 47-34.

– Hjemme på Anfield er Liverpool noteret for 7-2-4 og en måldifference på 22:16.

– Chelsea er nummer 5 i stillingen med 44 point for 26 kampe. Deres statistik siger 12-8-6 med scoren 41:25. På udebane er det blevet til 6-3-4 og 18:14.

– Liverpools topscorer er Mohamed Salah, som har lavet 17 mål. Det gør indtil videre egypteren til ligaens topscorer også.

– Hos Chelsea har Tammy Abraham været flest gange på måltavlen med 6 træffere.

– Da de 2 hold mødtes på Stamford Bridge i september, endte det 2-0 til gæsterne fra Liverpool.

Expected Goals: Liverpool vs. Chelsea – de seneste tre kampe

Liverpool
Sheffield United – Liverpool (0-2) 1,13 – 1,90 xG
Liverpool – Everton (0-2) 1,32 – 1,73 xG
Leipzig- Liverpool (0-2) 1,03 – 1,19 xG (Champions League)

Chelsea
Chelsea – Manchester United (0-0) 0,98 – 0,48 xG
Atletico Madrid – Chelsea (1-0) 0,74 – 0,50 xG (Champions League)
Southampton – Chelsea (1-1) 0,76 – 1,32 xG

Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Live stream Liverpool – Chelsea den 4. marts 2021

Vil du livestreame Premier League-kampen mellem Liverpool og Chelsea, kan du gøre dette nemt hos Viaplay Sport (309 kr. i måneden).

1. Gå til Viaplay.dk – KLIK HER!*

2. Klik på ”Prøv Viaplay”

3. Vælg ”Viaplay Sport”

4. Find kampen i kalenderen

Stream Liverpool – Chelsea hos Viaplay Sport – KLIK HER!*

Optakt til og odds på Liverpool - Chelsea d. 4. marts 2021*

Skriv et svar