18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 18. runde i Bundesligaen d. 7. – 9. januar 2021

Efter en kort vinterpause ruller bolden igen i Bundesligaen. Kan Lindstrøm fortsætte formen mod Dortmund, og forværrer Bayern Gladbachs krise? Nicolai Lisberg, redaktør på Bulibold.dk, er klar med gennemgang af samtlige kampe. 

Bayern München – Gladbach 1 (3-1)

Sidst de to mødte var i pokalen, og her blev det til en historisk ydmygelse af Bayern München, der tabte hele 5-0. I sæsonåbningen endte det uafgjort, og generelt har Gladbach en uforlignelig evne til at ramme et topniveau mod Bayern. Det får de i den grad også brug for fredag, for der er ikke meget top over det, vi har set fra Hütters tropper i efteråret. Faktisk er det overraskende, at han fortsat er Gladbach-træner efter en forfærdelig december måned, der gør, at de kun har to point ned til stregen. I den korte pause er det desuden blevet offentliggjort, at hverken Zakaria eller Ginter forlænger med Gladbach, hvorfor de søger væk til sommer på frie transfers.

Med Bayern er historien lidt en anden. Det er ikke fordi, de har ramt et uhørt højt niveau, men alligevel kan intet stoppe dem på vejen mod deres tiende mesterskab i træk. Så langt så godt. For her og nu spiller corona sydtyskerne en puds, og det i en sådan grad, at de har forsøgt at udskyde kampen, men dog uden held i skrivende stund. Coman, Davies, Hernandez, Neuer, Nianzou, Sané, Richards, Tolisso og Upamecano er alle smittet med corona. Hos Gladbach mangler man Bennetts, Doucouré, Zakaria og Scally grundet sygdom, mens Bensebaini er til Africa Cup of Nations.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,41 – SPIL HER >>*

RB Leipzig – Mainz X (1-1)

Tedesco nåede tre kampe for RB Leipzig, efter de sagde farvel til Jesse Marsch, og det var et lidt blandet aftryk, han efterlod med sejr, nederlag og uafgjort. Særligt hjemmebanenederlag mod Bielefeld på 2-0 var tenderende til pinligt og noget af det dårligste vi har set et Leipzig-mandskab præstere i Bundesligaen.

Måske Leipzig gerne havde hentet Bo Svensson, som Mainz altså satte kløerne i for et år siden, og som siden da bare har bygget på og som inden denne runde faktisk er bedre placeret end lørdagens modstander. Svensson har været dygtig til at sætte sit hold op mod de store hold i ligaen, og mod et Leipzig-mandskab, der fortsat kæmper for at finde sig selv, så er de bestemt ikke uden chance lørdag. Specielt fordi Leipzig er uden flere profiler.

Lisbergs bud: X’et til odds 4,05 – SPIL HER >>*

Bayer Leverkusen – Union Berlin 1 (2-1)

Patrik Schick var tæt på ustoppelig før vinterpausen, men efteråret sluttede lidt mat for Leverkusen, der med et 2-1-nederlag mod Freiburg mistede tredjepladsen. Når alt går die Werkselfs vej, er de med afstand det tredjebedste hold i ligaen, men de har nogle tæt på uforklarlige udfald undervejs, hvorfor det også i højere grad handler om at fastholde pladsen i top 4 frem for at duellere med Bayern og Dortmund

Hos Union var efteråret godkendt, selvom de skuffede lidt i Conference League. De ligger dog fortsat godt til i forhold til igen at sikre sig europæiske pladser, og så har de det fortsat godt med at spille mod hold, hvor de kan lukrere på omstillinger. Leverkusen kommer ikke til at spadsere hen over berlinerne, men de får en sejr, selvom de er uden Kossounou, Aranguiz og Tapsoba.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,86 – SPIL HER >>*

Freiburg – Arminia Bielefeld 1 (2-0)

I slutningen af december kunne Christian Streich fejre 10-års jubilæum som Freiburg-træner, og det kunne han gøre på en sensationel fjerdeplads. Freiburg var efterårets største positive overraskelse, men kan de fastholde niveauet i foråret?

Det er nok tvivlsomt, men de bør om ikke andet komme godt fra land, når de hjemme tager imod Bielefeld, der ellers sluttede godt af med en udesejr mod Leipzig. Gæsterne skal være glade for, at Fürth tager den ene plads ned, for de kan sagtens komme i problemer, når sæsonen skal gøres op. Til dette opgør er de uden både Klos og Kunze, der er i karantæne, mens Freiburg har alle mand klar.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,64 – SPIL HER >>*

Hoffenheim – Augsburg 1 (4-2)

Det var som vanligt underholdende at følge Hoffenheim i dette efterår, og da de først fik truppen spillet sammen og luget ud i de værste skader, så blev det også stabilt. Derfor kunne de overvintre på en femteplads a point med Leverkusen på fjerdepladsen.

Augsburg ramte også en form for stabilitet og tabte kun en enkelt gang i de sidste seks kampe i ligaen , hvor det endda blev til en meriterende 2-1-sejr mod Bayern München undervejs. De har en trup, der er bedre end en aktuel 15. plads, men jeg er stadig usikker på, hvor jeg har dem henne. To hold, der gerne vil frem af og investerer meget i omstillingerne. Det skal ganske givet ende med en sejr til Hoffenheim, men det bør også kaste mål af sig. Augsburg er ramt af krantæne til Oxford, mens Koubek er ramt af corona.

Lisbergs bud: BTS i første halvleg til odds 4,10 – SPIL HER >>*

Greuther Fürth – VfB Stuttgart X (1-1)

Jeg var hård mod Fürth i efteråret, men de fortjente det også efter 17 kampe, der kun bød på fem point. Fire af disse i de tre sidste kampe. På den måde fik oprykkerne sluttet efteråret hæderligt an, og kan de tage fornyet tro på tilværelsen med ind i forårspremieren mod Stuttgart? I givet fald skal det ske uden Emil Berggreen, der har fået sin kontrakt opsagt i løbet af pausen.

Hos Stuttgart er det næsten gået ubemærket hen, at de er gledet helt ned på en 16. plads, efter et efterår hvor de havde mange skader. Flere profiler, heriblandt Kalajdzic er nu tilbage, og det kan være med til at vende sæsonen for die Schwaben, der til denne kamp dog døjer med flere corona-afbud, hvorfor jeg ikke tror, de får de tre point her.

Lisbergs bud: Fürth (+0,5) AH til odds 1,88 – SPIL HER >>*

Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund X (2-2)

Rundens kamp spilles lørdag aften, når Dortmund gæster Eintracht Frankfurt, hvor danske Jesper Lindstrøm meget vel kan få en hovedrolle, efter han havde en hel fantastisk afslutning på 2021. Det havde Dortmund omvendt ikke, og det der på et tidspunkt lignede en spinkel mulighed for at byde Bayern op til dans ligner nu en sæson, hvor den igen hedder top 4, og så kan man forberede sig på en fremtid uden Haaland.

Nordmanden virkede en kende frustreret hen mod slutningen af efteråret, efter han kom tilbage fra skade, og spørgsmålet er, om de mange transferrygter spiller ind. Dortmund har i hvert fald brug for Haaland på absolut topniveau, hvis de skal have gevinst ude mod Frankfurt, som måske endda fortjener at være små favoritter her, i et opgør der dog kan gå begge veje.

Lisbergs bud: X til odds 4,15 – SPIL HER >>*

Hertha BSC – FC Köln 2 (0-2)

Stor by, store problemer. Hertha og Köln dyster en evig kamp om at være Tysklands galehus, men lige i øjeblikket er det holdet fra Berlin, der klart fører den kamp. For under Baumgart har Köln fået skabt et fundament, hvor chancen for Europa er større end risikoen for nedrykning. Også selvom man i pausen lidt overraskende sendte Chicos videre.

Hos Hertha er det ikke lykkes for Bobic at skabe ro, og det sker heller ikke under Korkut, selvom han egentlig har fået en hæderlig start med to sejre og en uafgjort i de første fire kampe. Angrebet er begyndt at fungere, men det er stadig et hold, hvor man hele tiden føler, at den næste katastrofe venter lige om hjørnet, og med masser af corona-afbud kan de godt få en svær start på foråret.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,56 – SPIL HER >>*

VfL Bochum – Wolfsburg X (1-1)

Gæsterne var en af efterårets helt store skuffelser, og spørgsmålet er, om Kohfeldt allerede kan være på vej ud igen. Der var i hvert fald intet, der fungerede for ham i slutningen af året, så hvor meget har han kunnet rette op på med en kort pause?

Hos Bochum har der ikke været grund til at justere det store, ser vi kun på point samlet sammen. For med ligaens måske bedste målmandspræstation fra Manuel Riemann har de samlet flotte 20 point sammen. På et tidspunkt ophører deres marginaler samt Riemanns mirakler, men det behøver ikke ske allerede i den første kamp i foråret.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,64 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv første kommentar

Skriv et svar