18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Sæsonoptakt til Champions League

Champions League sæson optakt fra LisbergEr der nogen, der kan vippe Bayern München af tronen, og hvem ender i finalen? Nicolai Lisberg har taget et kig på de største favoritter til verdens største klubturnering, Champions League. I denne artikel finder du Lisbergs bud på, hvor langt de forskellige hold når. Hvad er Midtjyllands chancer? Hvem vinder trofæet med de store ører? Hvem bliver topscorer?

Få din bonus hos Unibet*

Spanien:

FC Barcelona:

Ronald Koeman har i sine første tre kampe sat et positivt aftryk på Barcelona, der er blevet mere aggressive i genpresset, og hvor bevægelserne rent offensivt er langt mere flydende end tidligere. Ansu Fati er stadig kun 17 år, men han har vist, at han i momenter kan aflaste Lionel Messi, så ikke alt skal komme fra argentineren, mens Coutinho ser ud til at være genfødt efter tilbagekomsten. Sergiño Dest på højre back giver formentlig noget fart frem ad banen, som de har savnet, men Barcelona mangler en decideret angriber, og så er forsvaret ikke godt nok til at vinde Champions League. Store udfald på udebane i de forgangne år skaber også tvivl om rygraden på holdet.

Så langt kommer Barcelona: Kvartfinale-semifinale

FC Barcelona til at vinde Champions League: til odds 12,00 – SPIL HER >>*

Real Madrid:

Defensiven er blandt de bedste i Europa, og et gammelt mundheld lyder, at offensiven vinder kampe, men defensiven vinder titler. Jeg tror dog ikke, at Real Madrids offensiv er god nok til at vinde de fornødne kampe. Eden Hazard er jokeren på dette hold, for hvis belgieren kan holde sig fri af skader og ramme niveau fra Chelsea-tiden kan han give angrebet et tiltrængt løft, for det er der brug for. Kun en gang i de seneste 14 kampe på tværs af alle turneringer har de scoret tre mål eller flere, så selvom Zinedine Zidane om nogen er Mr. Champions League, så er Real Madrid blot blandt outsiderne til titlen i år.

Så langt kommer Real Madrid: Kvartfinale-semifinale

Real Madrid til at vinde Champions League: til odds 12,00 – SPIL HER >>*

Atlético Madrid:

Apropos gode forsvar og halvsløje offensiver. Atlético Madrid viste deres enorme klasse mod Liverpool, og deres store problemer mod RB Leipzig i dette års Champions League. Diego Simeones tropper er en svær modstander for samtlige hold, men de kan omvendt også komme i knibe mod mindre mandskaber. Luis Suárez giver fornyet energi til angrebet, men den tidligere Barcelona-stjerne har ikke scoret et mål på udebane i Champions League siden 2015. Meget, og også for meget, afhænger af João Félix, men portugiseren kan trods sit store talent ikke sparke Atlético Madrid hele vejen til en finale, og så var det også en bet, at de på sidste dagen af transfervinduet mistede Thomas Partey.

Så langt kommer Atlético Madrid: Ottendedelsfinale-kvartfinale

Atletico Madrid til at vinde Champions League: til odds 26,00 – SPIL HER >>*

England:

Liverpool:

Disse linjer er skrevet kort tid efter, at Liverpool har tabt hele 7-2 mod Aston Villa. Et fuldstændig vanvittigt resultat, men uden at lægge for meget i det, så har Liverpool nogle udfordringer rent defensivt, som vi efterhånden har set i længere tid. Holdet har dog en stor bredde, og indkøbet af Thiago giver dem en ny dimension i spillet. Er alle mand klar har de den stærkeste start 11’er i Europa, men de skal håbe på, at Alisson ikke render ind i flere skader. Liverpools chancer øges også af, at African Cup of Nations er udskudt til 2022, så hverken Sadio Mané eller Mohamed Salah misser dele af sæsonen.

Så langt kommer Liverpool: Semifinale-finale

Liverpool til at vinde Champions League: til odds 7,00 – SPIL HER >>*

Manchester City:

Det er endnu ikke blevet helt godt for Manchester City i Champions League, og spørgsmålet er, om der er grund til optimisme. De første par kampe i Premier League har vist, at der stadig er kæmpe store fejl i defensiven, og selvom meget kan ske i det næste halve års tid, så skal der også ske store forandringer. Manchester City’s muligheder består i, at den nye duo Ruben Dias og Aymeric Laporte viser sig som en langsigtet løsning, og at Benjamin Mendy ikke skal spille fast på venstre backen. Champions League afgøres først i foråret, så det gælder om at ramme topformen på det rette tidspunkt. Den er Manchester City langt fra nu, men truppen er til en plads blandt de allersidste.

Så langt kommer Manchester City: Semifinale-finale

Manchester City til at vinde Champions League: til odds 5,50 – SPIL HER >>*

Tyskland:

Bayern München:

Som forsvarende mestre er Bayern München naturligvis en af de absolutte favoritter til at gentage bedriften fra i sommer. Tabet af Thiago er dog essentielt, og kampprogrammet har været næsten ubarmhjertigt for Bayern-spillerne, der ikke har haft og ej heller får meget ferie. På et tidspunkt koster det, og det kunne meget vel betyde en formnedgang omkring foråret, når det hel skal afgøres. Et par gode handler på transfervinduets sidste dag har dog styrket bredden i truppen, de har verdens bedste målmand og angriber, og Bayern München kommer også i år til at være blandt de sidste.

Så langt kommer Bayern München: Semifinale-finale

Bayern München til at vinde Champions League: til odds 5,00 – SPIL HER >>*

Borussia Dortmund:

Det lykkedes for Dortmund at holde fast i Jadon Sancho, og offensiven med englænderen, Erling Håland, Marco Reus, (hvis han holder sig skadesfri) Thorgan Hazard og Giovanni Reyna har kvalitet til at gå hele vejen. Problemerne kommer bagude, hvor forsvaret ikke er godt nok, og hvor Roman Bürki på målmandsposten ikke har niveauet til at bære sit hold helt frem til succes. En god lodtrækning i gruppen giver avancement til knockout-kampene, men meget mere end en kvartfinale bliver det ikke til for Lucien Favre, der ikke har bevist, at han rent taktisk kan stille noget op mod større hold på udebane.

Så langt kommer Borussia Dortmund: Ottendedelsfinale-kvartfinale

Borussia Dortmund til at vinde Champions League: til odds 41,00 – SPIL HER >>*

Italien:

Juventus:

Den gamle dame har i årevis jagtet Champions League-trofæet, og de har flere gange været tæt på. Indkøbet af Cristiano Ronaldo har ikke givet dem det fornødne skub, og de skuffede fælt mod Lyon sidste år. Offensivt har de vel nok den bredeste og bedste trup af alle hold, men det er den ellers historisk solide defensiv, der er en udfordring. Bonucci og Chiellini er henholdsvis 33 og 36 år, og De Ligt er ofte skadet. På trænerbænken er der også grundt til at være skeptisk. Andrea Pirlo er kommet til helt uden erfaring, og selvom det har været fint i de først to kampe i Serie A, så ved vi endnu ikke, hvordan det kommer til at fungere. Men potentialet er stort, og de kommer sikket videre fra gruppen, selvom det måske bliver på en andenplads bag Barcelona.

Så langt kommer Juventus: Semifinale-finale

Juventus til at vinde Champions League: til odds 14,00 – SPIL HER >>*

Inter:

En svær gruppe med Real Madrid, Gladbach og Shakhtar Donetsk kan ret beset betyde et farvel allerede inden knockout-fasen, men jeg har dem med her, fordi deres fundament er bedre end eksempelvis Chelseas, der dog har en væsentlig lettere vej til ottendedelsfinalerne. Makkerparret Lukaku og Lautaro har høj, høj klasse, og i forsvaret er der også masser af erfaring fra øverste hylde at trække på, ligesom tilgangen af Hakimi giver dem et ekstra våben. Måske de lige mangler lidt kvalitet på positionen bag angriberne. Hvis bare de havde en dygtig offensivspiller, der tidligere har stået i en europæisk finale, som kunne få gang i karrieren igen…

Så langt kommer Inter: Ottendedelsfinale-kvartfinale

Inter til at vinde Champions League: til odds 31,00 – SPIL HER >>*

Frankrig:

PSG:

Det var lige ved og næsten for PSG, da Thomas Tuchels tropper spillede sig hele vejen frem til finalen, inden Bayern blev deres overmænd. Trioen bestående af Neymar, Mbappé og Di Maria er absolut verdensklasse, men afgangen af Thiago Silva bagude svækker dem. Det var ham der holdte sammen på forsvaret, og Marquinhos og Kimpembe som duo holder ikke samme niveau, og så mangler de kvalitet på begge backs. Sidste års finaleplads skal også ses i lyset af en gunstig vej til finalen, og de mangler på dette niveau stadig at bevise sig mod de største hold.

Så langt kommer PSG: Kvartfinale-semifinale

PSG til at vinde Champions League: til odds 10,00 – SPIL HER >>*

FC Midtjyllands chancer:

Liverpool, Atalanta og Ajax. Der venter et par fede opgør for FC Midtjylland og deres fans, men det er svært at se, hvordan de skal kunne gå videre fra puljen. Liverpool kan de ikke gøre noget ved hverken hjemme eller ude, mens Atalanta i efterhånden flere sæsoner har vist, at de er et af Europas absolut bedste offensive mandskaber. Ajax er ikke, hvad de var for et par sæsoner siden, og de har også i dette transfervindue mistet et par profiler. Dobbeltopgøret mod Ajax i november, bliver derfor kampene, hvor de skal forsøge at skrabe deres point sammen, og på plussiden tæller det så absolut til deres fordel, at FC Midtjylland defensivt har forbedret sig enormt meget det seneste års tid. Stopperduoen Sviatchenko og Scholz har europæisk klasse, i Pione Sisto har de fået en spiller, der kan levere det uventede, men det bedste midtjyderne nogenlunde realistisk kan håbe på er fem seks point og en tredjeplads i gruppen, selvom det dog nok ender med en sidsteplads.

Hvem vinder Champions League:

Det helt store spørgsmål. Og også det sværeste af slagsen. Det er marginaler, der ofte skiller fiasko fra succes, og det at spille godt i oktober og november er ikke lig med succes i foråret. Der er realistisk et 6-7 mandskaber, der kan gå hele vejen, så hvem har det største potentiale? Hvem kan rammer noget gyldent i april og maj, og hvem har en smule held i lodtrækningen? Er alle mand klar, så er Liverpool det bedste hold i Europa, og der er stadig tid til at få løst de defensive udfordringer. Udover Thiago har de fået ekstra bredde til offensiven, og de har en gangbar europæisk stil, som vi efterhånden har set prøver på en del år, så englænderne løfter pokalen med de store ører den 29. maj i Istanbul efter en finalesejr over Bayern München.

Lisbergs bud: Liverpool vinder Champions League til odds 7,00 – SPIL HER >>*

Hvem bliver topscorer:

Sidste års topscorer Robert Lewandowski scorede 10 af sine 15 mål i gruppespillet, så det gælder om at holde øje med spillere for hold i favorable grupper. Erling Håland kunne blive en joker, da Dortmund har fået en relativt let gruppe, ligesom Liverpool og Mohamed Salah måske kan lukrere på, at de møder hold, der gerne vil fremover banen og dermed efterlader meget plads bagude. Ronaldo og Messi mødes i gruppespillet, men de scorer ikke ligeså mange mål som tidligere i karrieren, så favorit til topscorertitlen er igen Robert Lewandowski. Polakken har scoret fem mål i de første tre kampe i Bundesligaen, han tager straffe, og særligt mod Salzburg og Lokomotiv Moskva har han fine chancer for at komme på tavlen.

Lisbergs bud: Robert Lewandowski bliver Champions League topscorer til odds 6,00 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv første kommentar

Skriv et svar