18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Leandertal: Benjamin Leanders statistik gennemgang til weekenden (17. – 19. juli)

Leandertal fra Benjamin Leander Som noget helt nyt indfører vi nu Leandertal på artikelform på SpilXperten.com. Du kender måske Leandertal fra Twitter, hvor Benjamin Leander har delt ud af sin viden og dybdegående statistik. I disse artikler vil du kunne finde nogle af de statistikker som Leander finder mest relevante og interessante. I denne omgang tager han et kig på den danske topscorerduel, som spidser til mellem Ronnie Schwartz, Patrick Mortensen og Kamil Wilczek.

Odds på Superliga topscorer 2019/2020
→ Patrick Mortensen: Odds 1,68 – SPIL HER >>*

→ Kamil Wilczek: Odds 2,10 – SPIL HER >>*

→ Ronnie Schwartz: Odds 5,00 – SPIL HER >>*

Statistik fra Leandertal

Superliga: Topscorerduel under lup

Ronnie Schwartz og Patrick Mortensen duellerer om at hente Kamil Wilczek på topscorerlistens førsteplads. Jeg stiller skarpt på de to målslugere med statistiske briller.

Tre spillerunder resterer for FCM- og AGF-angriberen til at få scoret de nødvendige mål for at hente den hedengangne Brøndby-angriber. Det er med fordel til Mortensen med 16 mål mod Schwartz’ 15, og Schwartz bander nok sine holdkammerater i forsvarskæden langt væk for at tillade Mortensen to mål senest, da AGF vandt med 3-0 over FCM.

AGFs slutprogram inkluderer dog to udekampe mod FCK og FCN samt en hjemmekamp mod BIF, hvor FCM kan lukrere på to hjemmekampe mod de to svageste hold i mesterskabsslutspillet fra AaB og FCN.

Siden skiftet fra SIF til FCM har det været sparsomt med minutter for Schwartz, der dog har scoret tre gange på otte afslutninger fordelt udover 548 minutter i 2020. Altså en afslutning ligegodt hver 70.minut for “Plaffeministeren”.

Mortensen har spillet langt mere end Schwartz i foråret. Kun mod AaB ved to lejligheder har AGF-spydspidsen ikke fået fuld tid, hvilket har kastet 29 afslutninger af sig på 880 minutter – altså en afslutning ligegodt hver halve time og dermed langt bedre end Schwartz. Til gengæld har Mortensen kun seks scoringer på de 29 forsøg og altså en noget dårligere udnyttelsesprocent end Schwartz.

Den største forskel ligger dog på Expected Goals-kvaliteten i afslutningerne. Således har Schwartz’ otte afslutninger en samlet xG-score på 1,16 – altså 0,145 pr. afslutning i snit. Her har Mortensens ditto 29 afslutninger en samlet værdi på hele 5,77, altså næsten 0,20 pr. afslutning i snit.

I forhold til at iscenesætte angriberne vinder Mortensen også pænt hvad angår “berøringer i boksen”. 33 berøringer i boksen på 880 minutter Post-Corona er jævnt foran Schwartz’ 15 berøringer i boksen for hele foråret.

AGF er næppe favoritter til sølvmedaljer, men topscorertitlen får de favoritværdigheden til i den direkte duel mellem Mortensen og Schwartz.

Odds på Superliga topscorer 2019/2020
→ Patrick Mortensen: Odds 1,68 – SPIL HER >>*

→ Kamil Wilczek: Odds 2,10 – SPIL HER >>*

→ Ronnie Schwartz: Odds 5,00 – SPIL HER >>*

Stats fra denne artikel er hentet fra WyScout.com

Skriv et svar