18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Leanders Lup: Karantæne til Kvistgaarden, tak

Benjamin Leander spidser pennen til sidste dommergennemgang for i år set med dommerbriller på. Bla. efterlyses der karantæne til en ærlig Mathias Kvistgaarden.

Foto: IMAGO / GOnzales Photo, Teis Markfoged

Randers – Vejle (fredag)

Vitalt bundbrag i Kronjylland, hvor driftsikre Jens Maae var valgt som opmand. Vi fik rekordhøjeste 35 frispark i opgøret – flest i de foreløbigt 101 afviklede SL-kampe – hvor Maae gik defensivt til værks og ikke havde “internationalt niveau” i tankerne – præcis som forventet i en bundkamp, hvor intensiteten overgik skønhedsfaktoren.

Fem logiske advarsler, alle uddelt i 2. halcvleg, var helt som forventet, og 41-årige Maae er generelt et ufatteligt sikkert kort i stort set alle kampe, selvom han deponerede sit FIFA-dommer-skilt i 2021.

Især gæsterne fra Vejle gik unødigt hårdt til værks, og både Oliver Provstgaard, Saeed Ezatollahi og Denis Kolinger trak decideret unødvendige kort. Sidstnævnte sidder nu i skammekrogen til forårspremieren mod AGF.

Lyngby – Silkeborg (søndag)

Stor tænding i postnummer 2800, hvor Jakob Sundberg måtte af med syv advarsler i opgøret – hele fire af dem i samme sekvens for en massekonfrontation, hvor Magnus Jensen, Frederik Gytkjær, Mark Brink og Pelle Mattsson måtte i bogen. TV fangede ikke sekvensen hvor Jensen og Brink røg i totterne på hinanden, men kortene til Gytkjær og Mattsson var uundgåelige i forhold til det tumult, det medførte.

Det samme var gult til Pascal Gregor for at sparke bolden væk og til Casper Dani Winther for en soleklar holdeforseelse.

OB – FC Nordsjælland (søndag)

Foto: IMAGO / Gonzales Photo, Nicolai Berthelsen

Blandt rundens mere kontroversielle episoder finder vi OBs udligning mod FCN, hvor fynboernes straffespark måske aldrig burde være fløjtet pga. frispark i opspillet.

Gæsternes Jeppe Tverskov kaldte det “en lille fejl” i post-match-interviewet, og den præmis kan jeg egentlig godt købe.

Der laves en minimal holdeforseelse fra OBs hårde hund, Sven Köhler, som splitsekundet forinden har mistet bolden til FCNs Daniel Svensson. Tyskeren holder lige akkurat nok fast til, at Svensson ikke kan nå frem til bolden, og i stedet kan Leeroy Owusu sende Bashkim Kadrii i dybden, hvorefter OB-spydspidsen tudetosset bliver kantet af en uforudseende Adamo Nagalo.

Mads Kristoffer-Kristoffersen dømmer af uransaglige årsager IKKE straffespark og laver heller ikke en afværgemarkering for at vise, at han har taget stilling. Den rutinerede dommer står 7-8 meter fra situationen og burde fint kunne konkludere, at Kadrii kommer først på bolden og kluntet bliver kantet af Nagalo.

Efter et kort VAR-review blev Kristoffersen bekræftet i straffesparket til Kadrii, hvor der dog ikke blev kigget på, om der var frispark i opspillet. Jeg synes heller ikke, situationen LIVE gør, at man sidder tilbage med et uopklaret justitsmord, men med det sagt havde man nemt kunne fløjte et frispark til FCN i situationen, for Köhler forsøger ikke at spille bolden i ret høj grad, og holdeforseelsen får ret klare konsekvenser for Svensson.

Rationalet fra VAR-vognen bliver nok “der skal mere til”, og i de langsomme gengivelser SER tingene også ekstremt meget mere dramatiske ud end hvis man spiller situationen i real-tid, hvor man kan se, at Svensson bliver holdt minimalt tilbage. Derfor lever jeg med, at VAR ikke skrider ind, men havde bestemt også levet med, hvis Kristoffersen havde fløjtet frisparket i kampens hede.

Brøndby – Hvidovre (søndag)

Udramatisk affære i Brøndby, hvor storebror var suveræne og endte med at slå lillebror Hvidovre med 4-0.

Alligevel lykkedes det dog Mathias Kvistgaarden at løbe med kampens enlige dommermæssige overskrift, fordi Brøndbys vævre kantspiller igen havde det svært i duel med tyngdeloven og efter 25 minutter faldt teatralsk, da han rundede den tidligere Brøndby’er Daniel Stenderup.

Stenderups hånd på Kvistgaardens mave var næppe plantet med større kraft, end når man slår sig på maven efter en god julefrokost, men alligevel gik Kvistgaarden i græsset, og dommer Jørgen Burchardt hoppede på limpinden og trak gult til Hvidovre-stopperen.

I al fairness skyndte en brødebetynget Kvistgaarden sig over til dommer Burchardt og fik fortalt ham, at det gule kort var forkert. Han kunne passende have bedt om at få det selv i stedet, for selvom der ER kontakt mellem Kvistgaarden og Stenderup er det af så overfladisk en karakter, at Kvistgaarden overdriver med det formål, at trække et gult kort på Stenderup.

Skæbnen ville, at netop Kvistgaarden var i karantænefare og med fire strafpoint, som gives for advarsler tildelt for film, ville have sendt ham i karantæne til den voldsomt vigtige sæsonpremiere mod FC Midtjylland.

Det er fint, at Kvistgaarden får stoppet den uretfærdige sekvens og efterfølgende selv italesætter sit filmeri som “klamt og usportsligt” overfor Discovery, men skal der for alvor konsekvens bag sådan en aktion, skal disciplinærinstansen tildele Kvistgaarden de fire point, han stod til at modtage i situationen. En opfordring, som hermed er givet videre.

FC København – AGF (søndag)

Gang i den i Parken, hvor AGF kæmpede en effektiv 2-1 sejr hjem. Sandi Putros var i ilden med en rekordtidlig advarsel til Nicolai Poulsen efter bare 36 sekunder.

Advarslerne til både Christian Sørensen og Frederik Brandhof virkede dog malplacerede udfra kampens ellers fine linje, hvor Putros kom af sted med helt gennemsnitlige 22 frispark. Bevares, jeg kunne fra min plads i Parken godt se et par FCK hjørnespark, som blev dømt som forkerte målspark til AGF, men det kommer altså ikke i kategorien over “skandaløst dårlig indsats”. Det bemærkes knap nok i bedømmelsesrapporten.

Situationen, hvor Denis Vavro kommer ulykkeligt af sted er helt uden skyldsspørgsmål for AGFs Magnus Knudsen, som kommer løbende ind foran Vavro i det øjeblik, slovakken har fyret kanonen af. Der er ingen løftede fødder eller andre former for onde intentioner fra Knudsen – kun en fatal kontakt fra Vavros fod op på AGF’eren, som givetvis medfører pause resten af året for FCK-stopperen.

Skriv første kommentar

Skriv et svar