18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Kun tre gange er det sket før: FCN indtræder i sløjt selskab trods førerposition

SpilXperten er taget en tur i arkiverne for at se på, hvordan det historisk har set ud i Superligaen efter de første 13 runder.

FC Nordsjælland topper 3F Superligaen, men det er bemærkelsesværdigt, at førerholdet har samlet så få point efter 13 runder.(Foto: Martin Sylvest/ Ritzau Scanpix 2022)

FC Nordsjælland topper aktuelt 3F Superligaen med 25 point efter 13 kampe, hvilket er et pointsnit på blot 1,92. 

Det har på mange måder været en underlig superligasæson, og i øjeblikket kigger mange danske fodboldfans måbende på FC Nordsjælland, der har skiftet en tilværelse ud som akut nedrykningstruet ud med at være mesterskabsbejler.

Anderledes kan det ikke være, når man topper Superligaen efter 13 runder.

Det er kun sket tre gange før

Hvis man rynker på næsen over, at FC Nordsjælland topper tabellen med blot 25 point, er det ikke helt uforståeligt. Det er nemlig et yderst sjældent syn, at førerholdet har samlet under 2,0 point i snit efter 13 runder. 

Faktisk er det kun sket tre gange før, siden ligaen blev oprettet som en erstatning for 1. division tilbage i 1991. 

De tre tidligere tilfælde fandt sted i henholdsvis 13/14, 99/00 og 93/94 sæsonen. 

Det er ikke sket, efter den nye struktur med mesterskabs og nedrykningsspil blev indført i 16/17 sæson.

Det er værd at bemærke, at holdene i 93/94 sæsonen blot fik to point for en sejr, men for at skabe det bedst mulige sammenligningsgrundlag har vi valgt at omregne en sejr til tre point i alle sæsoner siden 1991.

Alle tal er trukket fra SuperStats.

Skriv et svar