18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Kroatien – Danmark: Odds og optakt m. Lars Christiansen (d. 20. december 2020)

Danmark missede muligheden for at spille med om medaljerne af den fineste karat, da de fredag aften tabte EM-semifinalen med 24-27 til Norge. Skuffelsen skal dog hurtigt begraves, for allerede søndag står den på tidlig bronzekamp mod Kroatien. Lars Christiansen, Danmarks mest scorende herrespiller all-time, analyserer Kroatien – Danmark i disse spalter. Bronzekampen fløjtes i gang kl. 15:30 søndag d. 20. december, og du kan se med direkte på TV2.

Odds på Kroatien – Danmark

Oddsene på kampen indikerer, at bookmakerne har meget stor tiltro til Danmark.

Hvem vinder kampen?
Kroatien: 8,25 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 13,00 – SPIL HER >>*

Danmark: 1,12 – SPIL HER >>*

Antal mål
Over 51,5 mål: 1,93 – SPIL HER >>*

Under 51,5 mål: 1,75 – SPIL HER >>*

Handicap (5,5-0)
Kroatien: 1,86 – SPIL HER >>*

Danmark: 1,81 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 19. december 2020 kl. 14:50. Odds kan ændre sig.

Spil på EM i håndbold hos ComeOn!*

Optakt til Kroatien – Danmark m. Lars Christiansen

Kroatien har været den helt store overraskelse ved dette europamesterskab. Kroaterne har til alles overraskelse, og især deres egen, spillet sig med blandt de sidste fire hold i turneringen – men det er så også her, at det kommer til at stoppe for den stolte nation. De har helt sikkert klaret sig flot, og de er nok også blevet undervurderet af nogle af holdene, men det er slut nu!

Kroatien kan ikke true Danmark i kampen om bronze

Jeg kan ikke se, hvordan Kroatien skal kunne slå Danmark – især ikke efter deres lussing til Frankrig i semifinalen. Her blev de decideret udraderet og overmatchet på alle tænkelige måder. Kroatien har generelt overpræsteret i slutrunden, og spillet godt kollektivt, men de har ikke det, der skal til for at udfordre det danske forsvar.

Står Danmark aggressivt i forsvaret, med et stort fysisk pres, så bliver det meget svært for kroaterne at komme til gode chancer. Særligt når man har in mente, at Danmark har ”verdens bedste forsvarsspiller” i Line Haugsted i øjeblikket. Haugsted binder det danske forsvar sammen, og hun løser i det hele taget sine defensive opgaver fantastisk. Det har som konsekvens, at det bliver svært for kroaterne at løfte sig til opgaven – når de på forhånd ved, at det kommer til at gøre ondt.

Det er endvidere til Danmarks fordel, at Kroatien formentlig vil komme med stor respekt. I min optik bør kroaterne ikke være i stand til at gøre bronzekampen spændende.

Kroatiens største profil har været Camila Micijevic, men hun begynder at se lidt slidt ud.

Kan Danmark glemme nederlaget til Norge?
Der vil selvfølgelig altid være en chance i en bronzekamp, også for Kroatien – selvom den er meget lille. Hvori består chancen? Den indtræffer, hvis danskerne ikke formår at komme sig tilstrækkeligt oven på nederlaget til Norge og den missede finale – men jeg har ærligt talt svært ved at se det ske.

De danske profiler: Kollektivet løfter opgaven

Danskerne har spillet en meget flot turnering, med overskud og rigtigt gode præstationer på alle pladser. Samtidig har mange af spillerne aldrig vundet en medalje for Danmark, og det vil give en naturlig sult, som bør blive udslagsgivende over 60 minutter.

Min forventning er, at kollektivet bliver Danmarks største ”profil” i kampen. Står danskerne godt defensivt, åbner muligheden for mange kontrachancer, og det er nøglen til at slukke Kroatiens muligheder.

Lars Christiansens dom: Danmark slår Kroatien komfortabelt

Danmark er klar favorit her. Danskerne spillede en rigtigt god semifinale, og de er ikke på noget tidspunkt i turneringen blevet udspillet. Kroatien blev decideret udspillet mod Frankrig. Jeg tænker, at næsten alle danske spillere kommer på banen i den sidste kamp ved et flot dansk EM 2020, hvis ellers kampen forløber efter Jesper Jensens drejebog.

Danmark vinder 30-22, og Mia Rej eller en af fløjene (pga. lette kontrascoringer) bliver topscorer.

Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

Her kan du få et kort opsummeret overblik over holdenes seneste præstationer.

– Det var nok engang lige-ved-og-næsten for Danmark mod Norge, da sidstnævnte sejrede med 27-24 i semifinalen. Danskerne gik til pause med en tremålsføring, men niveauet dalede i 2. halvleg.

– Mia Rej blev dansk topscorer i semifinalen med 7 mål (på 9 skud).

– Mia Rej er samlet dansk topscorer ved EM med 31 mål (på 46 skud). Anne Mette Hansen har scoret næstflest, nemlig 23 mål (på 35 skud).

– Det tog ikke meget mere end 15 minutter, førend det kroatiske guldhåb brast mod Frankrig. Franskmændene sejrede med 30-19, og de gik til pause med en 10-målsføring.

– Tre spillere delte den kroatiske topscorer værdighed med hver 3 mål i semifinalen (Dora Krsnik, Katarina Jezic og Valentina Blazevic).

– Camila Micijevic er kroatisk topscorer i turneringen med 32 mål (på 61 skud).

– Kroatien og Danmark har begge tabt to kampe i turneringen hidtil, og nederlagene er kommet til de samme nationer, nemlig Norge og Frankrig.

– Kroatien og Danmark har ikke mødt hinanden siden 2012.

– Mens kroaterne jagter deres første medalje nogensinde ved et EM, er danskerne på jagt efter deres første sæt medaljer siden 2004.

SpilXpertens dækning af EM i håndbold er sponsoreret af ComeOn!

Skriv første kommentar

Skriv et svar