18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 34. runde i Ligue 1 d. 19. maj 2024

Sæsonens sidste runde i Frankrig spilles søndag aften: Ni kampe. To betydningsløse opgør, seks styk hvor kun eet af holdene på banen har æren på spil, samt een dyst hvor begge har noget vigtigt at spille for: nedrykningstruede Le Havre mod Marseille der kæmper for en Europa-billet. Tjek denne optakt med analyser af og spilforslag til alle rundens kampe.

(Foto: Sportimage Ltd / Alamy Live News)

Disclaimer: Optaktens spilforslag, ”Bøyes bud”, er skud fra hoften. Hvis overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud: 23/24: Seneste optakt gav et overskud på 3,97 units. Samlet for 33 optakter: 292 tip, balance -0,7, tilbagebetaling 99,8% (flatbetting). Bemærk: I denne sæson hentes alle optaktsodds fra sponsoren Expekt. Deciderede eksperttip (unitbetting) i 23/24: 29 franske tip, indsats 135 units, balance +35,89, tilbagebetaling 126,6%. Hold også øje med Dagens Spil (flatbetting) som jeg typisk leverer fre-man; ofte med franske kampe. L1 i DS i 23/24: 45 tip. Balance -6,34.

Le Havre – Marseille 2 (0-1)

Søndag d. 19. maj. Kl. 21:00

Le Havre skal nok blot undgå et stort nederlag; så sikrer normannerne sig en ny sæson i den bedste række. Marseille skal vinde for at have chancen for at nå en Europa-plads, men har en onsdagskamp i benene. Det kunne godt blive en målfattig affære.

Le Havre (15) tabte 1-0 i Nice i seneste runde. Fuldt fortjent nederlag i en kamp hvor normannerne skabte meget lidt og dermed slet ikke formåede at følge op på seneste hjemmekamps 3-1 over Strasbourg.

Men Le Havre ligger alligevel lunt i nedrykningskampen. Kan ikke rykke direkte ned, og der er tre point, plus en klart bedre målscore, ned til Metz der indtager playoff-pladsen (og møder PSG i sidste runde). Le Havres måldifference er 11 mål bedre end messinernes. Det skal med andre ord gå meget galt før normannerne havner på playoff-pladsen.

Nyt fravær i offensiv-midtbanemand Kechta der scorede to mål mod Strasbourg, men har karantæne nu. Fortsat skadestvivl om angriber Bayo der er gået glip af seneste to runder (men han mistede sin startplads allerede i marts, så savnet er til at overse).

Marseille (8) tabte 1-0 i Reims denne onsdag. Vældigt uheldigt. Marseille var klart bedst og burde have vundet, men på een eller anden måde formåede bolden at holde sig uden for netmaskerne. Dvs bortset fra da forsvarer Mbemba begik selvmål…

Træls for Marseille der dermed står med meget lille chance for at snuppe en Europa-billet. Det kræver sejr i Le Havre samt nederlag til Lens og/eller Lyon. Og hvis det kun er Lyon der indhentes, er der en yderligere betingelse: At Lyon ikke vinder pokalfinalen mod PSG 25. maj.

Uheldigt for Marseille der ellers var 2-2-0 i Ligue 1 op til Reims-opgøret (dog kun 2-2 i Toulouse i seneste udekamp), inkl 3-1 over Lorient i seneste weekends hjemmekamp. Samtidig med et Europa League-engagement hvor Atalanta var for stærk i semifinalen.

Fortsat skadestvivl om midterforsvarer Gigot der missede Reims. Angriber/topscorer Aubameyang var tvivlsom før Reims-opgøret, men spillede 90 minutter.

Bøyes bud: Under 2,5 mål til odds 1,94 – SPIL HER >>*

Lens – Montpellier 1 (2-0)

Søndag d. 19. maj. Kl. 21:00

Lens kan sikre sig en Europa-billet med sejr her, og det bør ske mod mandefaldsramte Montpellier.

Lens (6) spillede 1-1 i Rennes i seneste runde. Heldigt resultat, for det nordfranske hold skabte meget lidt. Kom ufortjent foran i 48. og forsøgte så at køre den hjem. Lykkedes ikke men det blev dog til et point.

I seneste hjemmekamp vandt Lens fortjent 2-0 over bundholdet Lorient.

Den nordfranske klub sidder pt på ligaens sidste Europa-billet, a point med – men med meget bedre måldifference end – Lyon. Bagved lurer Marseille, tre point efter, men med en bedre måldifference end Lens.

Der bør med andre ord være masser af motivation hos Lens i sæsonens sidste hjemmekamp (og kamp).

Angriber Wahi er tilbage efter karantæne. Fortsat skadestviv om forsvarsstyrmand Danso der blev skadet mod Lorient, og om defmidtbanemand El Aynaoui der blev skadet 4. maj.

Montpellier (12) tabte 0-2 til Monaco i seneste rundes hjemmekamp. Fortjent nederlag.

Det var Montelliers første tab i seneste syv runder (4-2-1), men flere af resultaterne har været vældigt heldige, inkl 1-2-gevinsten i Toulouse i seneste udekamp.

Kreatør og topscorer Savanier er i karantæne for anden runde i træk. Tilbage fra to kampdages karantæne er derimod venstreback Mincarelli (starter/afløser) og venstrefløj Nordin. Sidstnævnte (flot forår) går dog nok glip af Lens pga en skade.

Det samme gør defmidtbanemand Ferri, skadet mod Monaco, midterforsvarer Kouyaté der gik glip af Monaco, samt målmand Lecomte der har misset de seneste to runder. I hans fravær har andenkeeper Bertaud dog stået fortrinligt, både mod Toulouse og mod Monaco.

Endelig er der stærk tvivl om den driblestærke fløjspiller Tamari.

Bøyes bud: Lens -1 asian handicap til odds 1,73 – SPIL HER >>*

Lille – Nice 1 (3-2)

Søndag d. 19. maj. Kl. 21:00

Lille skal vinde for at være sikker på at holde Brest bag sig, og uden klassekeeper Chevalier mellem stængerne, kan det blive målrigt mod Nice der har en onsdagskamp i benene, men kan spille frit.

Lille (3) vandt 1-2 i Nantes i seneste runde. Fortjent sejr og et godt svar på forrige rundes spektakulære (men fortjente) 3-4-nederlag mod formstærke Lyon på Les Dogues’ ellers så stærke hjemmebane. Første nederlag på eget græs siden september, dvs i 18 kampe (inkl pokal og Conference League).

Formen er glimrende med 6-2-2 i seneste 10 runder (inkl et uheldigt 1-0-tab hos ligatoer Monaco). I sidste runde gælder det om at holde Brest bag sig og snuppe tredjepladsens direkte billet til CL-gruppespillet. Fjerdepladsen giver en kval-billet.

Lille må igen undvære offensivmand Yazici (starter/indskifter) og har nyt fravær i klassekeeper Chevalier (blandt de allerbedste i ligaen). Rutinerede Mannone er en habil afløser mellem stængerne, men har ikke Chevaliers bemærkelsesværdige evner.

Nice (5) tabte 1-2 hjemme mod PSG denne onsdag; i en udsat kamp. Uheldigt nederlag, for Riviera-drengene spillede bedst og skabte flest chancer. Det trods rødt kort i 75. Men pariserne var altså mest effektive – selv om de (allerede mestre) stillede reservepræget.

Surt for Nice der var 3-2-0 op til PSG-opgøret, inkl 1-3-gevinsten i Strasbourg i seneste udekamp samt 1-0 over Le Havre i seneste weekends hjemmekamp.

Nu har Nice kun æren at kæmpe for: Kan ikke nå fjerdepladsen og kan ikke nås af nr 6.

Venstreback Bard har karantæne efter sin udvisning mod PSG. Der er dog en glimrende afløser i Perraud.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,84 – SPIL HER >>*

Lorient – Clermont X (1-1)

Søndag d. 19. maj. Kl. 21:00

Lorient skal vinde stort for at have en chance for at undgå nedrykning (chancen er lille, uanset), men formen (og fraværet af topscorer Bamba) taler ikke just for en sprudlende bretonerindsats – selv om modstanderen er den nedrykningsdømte agterlanterne Clermont. Der nok vil fighte i sin sidste L1-kamp.

Lorient (17) tabte 3-1 i Marseille i seneste weekend. Bretonernes syvende L1-nederlag i træk (de seneste seks fuldt fortjente), samt niende runde i streg uden sejr. Inkl 1-2-tabet mod Toulouse i seneste hjemmekamp.

Dermed er håbet om redning meget, meget lille før sidste runde. Lorient er næstsidst og ligger til direkte nedrykning med tre point op til Metz der indtager playoff-pladsen. Messinerne har desuden en måldifference der er syv mål bedre end Lorient, og Metz er bedst indbyrdes.

Lorient kan dog håbe at Metz får tæv af PSG, fx 0-4, og så skal bretonerne ”bare” slå nedrykningsdømte Clermont med 4-0…

Venstre wingback B. Mendy der scorede mod Marseille, har fået tre kampdages karantæne for sin opførsel efter kampen, men suspensionen træder først i kraft i næste uge.

Derimod har følgende karantæne mod Clermont: angriber/topscorer Bamba og højre wingback Katseris. Fortsat skadesvivl om offensivmand Kari, der har misset de seneste to runder, og midterforsvars-afløser Touré der gik glip af Marseille.

Agterlanterne Clermont (nr 18) tabte 0-1 til Lyon i seneste rundes lokalderby på hjemmebane. Uheldigt nederlag mod en reservespækket modstander, men dér står Clermont nu: to nederlag i træk, inkl 4-1-lussingen i Monaco, og nedrykning er en realitet.

Det ville dog ligne træner Gastien og hans hold dårligt hvis de ikke ydede en fightindsats i sæsonens sidste runde.

Fortsat skadestvivl om defmidtbanemand Gonalons, ude de seneste runder, mens højreback Konaté (ude siden midtmarts) fortsat er ukampdygtig.

Bøyes bud: X til odds 4,30 – SPIL HER >>*

Lyon – Strasbourg 1 (3-1)

Søndag d. 19. maj. Kl. 21:00

Forårsstærke Lyon skal spille pokalfinale senere på måneden, men har også mulighed for at snuppe en Europa-billet via ligaen med mindst uafgjort her og går nok efter sejren i sæsonens sidste (hjemme-)kamp. Strasbourg vandt derbyet mod Metz, men har ellers virket umotiveret i seneste runder og er mandefaldsramt.

Lyon (7) vandt 0-1 i Clermont i seneste rundes lokalderby i Auvergne-Rhône-Alpes. Dermed er Les Gones er 11-1-2 siden januar og står lige nu med tre sejre i træk, inkl 3-2 over Monaco og 3-4-gevinsten hos Lille.

Bundholdet Clermont var – trods status af lokalrival (lillebror) – en helt anden kaliber end Monaco og Lille, og Lyon tillod sig at startspare alle de seks idealstartere der pga kort-akkumulation ville gå glip af pokalfinalen mod PSG 25. maj hvis de så gult mod Clermont.

Det gik – sejren kom i hus – men det holdt hårdt; det var en heldig gevinst.

De seks kan til gengæld gå til stålet mod Strasbourg (de skal dog undgå skader), for en eventuel advarsel her når (så vidt jeg ved) ikke at betyde noget for pokalfinalen; derimod eventuelt for næste sæsons første runde.

Før sidste runde indtager Lyon syvendepladsen, dvs den placering der lige netop IKKE giver en Europa-billet – medmindre pokalvinderen allerede har een. Dvs at Lyon kan tabe pokalfinalen mod PSG og alligevel snuppe en Europa-billet via ligaen (pokalfinalens Europa-billet er dog bedre; Europa League-gruppespil mod Conference League-kvalifikation). Men så skal Les Gones holde fast i syvendepladsen. Marseille er tre point efter, men har en bedre måldifference. Omvendt kan Lyon indhente Lens på sjettepladsen. De er a point, men Lens har en måldifference der er to mål bedre.

De seks idealstartere der blev startsparet mod Clermont: Lacazette, Nuamah, Tolisso, Maitland-Niles, Tagliafico og Benrahma.

Fortsat skadestvivl om angrebsindskifter Baldé der missede Clermont.

Strasbourg (13) vandt 2-1 over lokalrival Metz i seneste rundes hjemmekamp. Bemærkelsesværdigt comeback med 0-1 indtil 89. minut, men fuldt fortjent; alsacianerne var klart bedst i dette Derby d l’Est.

Som de altså godt kunne motivere sig til. Forud for Metz-opgøret havde Strasbourg tabt tre i træk, inkl 3-1 i Le Havre i seneste udekamp, og lignede et hold der var gået på tidlig sommerferie.

Nyt fravær i offensivmand Sahi, og skadestvivl om fløjspiller Bakwa (god sæson) og angriber Gameiro. Desuden fortsat tvivl om fløjafløser Mwanga og midtbaneafløser Deminguet, begge ude siden 4. maj. Ukampdygtige er fortsat angrebsindskifter Mothiba samt fløjafløser Angelo.

Bøyes bud: Lyon -1,25 asian handicap til odds 1,84 – SPIL HER >>*

Matched freebet op til 600 kr.
18 +. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudeluk via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Kun for nye spillere Min. indsats på 100 kr til odds 1,80 Maks freebet op til 600 kr. Aktiveres under “mine tilbud” og skal bruges inden 60 dage. Skrill og PaySafeCard indbetalinger er ikke bonusberettigede. Freebet gælder kun som et livebet. Alle regler og vilkår

Metz – PSG X (1-1)

Søndag d. 19. maj. Kl. 21:00

Metz kæmper mod nedrykning. Har en lillebitte chance for at snuppe en direkte redningsbillet, men også en lillebitte chance for at blive indhentet på platoff-pladsen og rykke direkte ned. Mon ikke messinerne går efter point eller smalt nederlag for at undgå sidstnævnte scenario? PSG er mester og skal undgå skader før pokalfinalen (og må undvære udeholdsfans på stadion), så træner Enrique stiller nok med en del reserver.

Metz (16) tabte 2-1 i Strasbourg i seneste rundes Derby de l’Est. Messinerne bragte sig foran ved den giftige angriber Mikautadze (georgierens niende mål siden han i januar vendte tilbage til Metz efter et fiaskopræget efterår i Ajax), men alsacianerne fik fortjent vendt rundt på tingene i de sidste minutter.

Fortjent, men surt for Metz der nu har meget lille chance for at indhente Le Havre (tre point og 11 mål bedre) og dermed opnå direkte redning fra nedrykning. Men playoff-pladsen er også til at leve med – to kampe mod en L1-klub. Og god chance for at Metz holder fast i den; der er tre point ned til Lorient, og bretonerne skal desuden indhente syv mål.

Man kan dog ikke afvise at Lorient vinder klart over nedrykningsdømte Clermont, så messinerne fokuserer nok på at undgå stort nederlag mod PSG.

Tvivl om venstreback Udol der har misset de seneste to runder.

PSG (1) vandt 1-2 i Nice denne onsdag; en udsat kamp fra 32. runde. Heldig sejr mod et hjemmehold der spillede bedst og producerede flest chancer, men flot kamp af et ungt og reservepræget parisermandskab med venstrefløj Barcola i hopla.

Sejren kom efter tre PSG-nederlag i træk: to i CL-semifinalen mod Dortmund og seneste weekends (ligeledes reserveprægede) 1-3-tab hjemme mod Toulouse. Hvor ligatopscorer Mbappé dog fik lov at starte inde (i sin sidste hjemmekamp for PSG); han scorede da også. Men han blev sparet mod Nice.

Pariserne er for længst mestre og har altså kun æren at spille for. Samt det faktum at skader skal undgås før 25. maj-pokalfinalen mod Lyon. Så startopstillingen mod Metz rummer nok også en del reserver.

Midterforsvarer/venstreback Hernandez, ukampdygtig siden 1. maj, mangler stadig.

Bøyes bud: Under 3 mål (asian) til odds 2,12 – SPIL HER >>*

Monaco – Nantes 1 (2-0)

Søndag d. 19. maj. Kl. 21:00

Nantes har kun æren at spille for, og bretonske fans er forment adgang på stadion. Det ligner en sejr til formstærke Monaco selv om sølvet allerede er sikret.  

Monaco (2) vandt 0-2 i Montpellier i seneste runde. Anden sejr i træk inkl 4-1 over Clermont  seneste hjemmekamp, og monegaskerne har nu sikret sig sølvet.

Kreatør Akliouche er nyt fravær (og kollega Golovin er fortsat ukampdygtig), men kollega Minamino er tilbage efter karantæne og kan tage hans plads.

Midtbanemand Zakaria er fortsat skadet. Ny tvivl om angriber Embolo der udgik med skade mod Montpellier. Fortsat skadestvivl om midterforsvarer Maripan der missede Montpellier og venstreback Jakobs der er gået glip af seneste fem runder, mens kollega Caio, der for nyligt vendte tilbage efter lang skadespause, nok stadig ikke er startklar. Den unge reserve Ouattara startede inde som venstre wingback mod Montpellier og scorede, men spillede ikke ret godt, hverken defensivt eller offensivt.

Endelig kan det nævnes at angriber/topscorer Ben Yedder i ugens løb har været i retten for at vidne i en voldtægtssag der startede sidste år.

Nantes (14) tabte 1-2 til Lille i seneste rundes hjemmekamp. Fortjent nederlag og fjerde runde i streg uden sejr. Inkl 0-0 hos lokalrival Brest i seneste udekamp – dog et opgør hvor Brest mistede to vigtige spillere i første halvleg.

Men andre resultater betød at Nantes i seneste runde sikrede sig endegyldigt mod nedrykning. Dvs succes for træner Kombouaré der tog over i marts og fik en glimrende start. Han har i alt høstet otte point i syv kampe inkl tab mod stærke Lyon, Rennes og nu Lille.

Som mod Brest stillede Nantes forsigtigt mod Lille; med et femmandsforsvar. Men angriber Abline fik scoret sit fjerde mål i seneste seks kampe.

Nu har midtbanemand Chirivella karantæne. Fortsat skadestvivl om midterforsvarer Castelletto, der missede Lille, og defmidtbanemand kollega Augusto, ude de seneste tre runder. Ukampdygtig er stadig venstrefløj Simon, ude siden slutmarts, og angrebsindskifter Ganago.

Bøyes bud: Monaco -1,25 asian handicap til odds 1,87 – SPIL HER >>*

Reims – Rennes X (2-2)

Søndag d. 19. maj. Kl. 21:00

Kun æren at spille for i denne kamp, så hvorfor ikke lukke med en omgang underholdende feriebold?

Reims (10) vandt 1-0 hjemme mod Marseille denne onsdag; en udsat kamp fra 32. runde. Vældigt heldig sejr i et opgør hvor Champagne-drengene blev domineret spille- og chancemæssigt.

Det fem dage efter Reims – ligeledes drønheldigt og ufortjent – havde fået 1-1 hos liga-firer Brest. Hvormed Champagne-drengene er 1-1-0 siden assistenttræner Diawara overtog cheftjansen fra Will Still (efter tre nederlag i træk og fem kampe i streg uden sejr).

Med en tiendeplads har Reims kun æren at kæmpe for, men det drejer sig om sæsonens sidste hjemmekamp (og kamp), så mon ikke det tæller en del – selv om det spillemæssigt ikke just er fantastisk for tiden.

Den danske venstrefløj/angriber Daramy der har misset de seneste syv kampe (har været savnet), mangler nok stadig.

Rennes (9) spillede 1-1 mod Lens i seneste rundes hjemmekamp. Uheldigt pointtab i en kamp hvor bretonerne var klart bedst og dermed fulgte spillemæssigt op på forriges rundes 2-3-sejr i Metz.

Det blev i det mindste til et point via indskifter Salahs udligning i 82. minut efter Lens ufortjent havde bragt sig foran i 48. Men det hjælper intet i kampen om at nå en Europa-billet. Det løb er kørt nu hvor Rennes har fire point op.

Angriber Terrier og defmidtbanemand Matusiwa (ex-Reims) er tilbage efter karantæne. Markante folk.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,62 – SPIL HER >>*

Toulouse – Brest 1 (2-1)

Søndag d. 19. maj. Kl. 21:00

Brest kæmper for bronze (og direkte adgang til CL-gruppespil), men viser tvivlsom form og mangler nok vigtige folk. Toulouse viser god form og vil nok gerne slutte sæsonen af på værdig vis.

Toulouse (11) vandt 1-3 i Paris i seneste weekend – fortjent gevinst mod et reservepræget mesterhold – og kom dermed tilbage på sejrshesten efter det uheldige 1-2-nederlag mod Montpellier i seneste hjemmekamp.

Toulouse er 4-2-1 siden midtmarts og viser stærk form. Kun æren at spille for, men den vejer også temmelig tungt.

Den danske midterforsvarer Nicolaisen er klar efter karantæne og kan få sin startplads tilbage fra afløser Diarra der er ny mand i skammekrogen.

Brest (4) spillede 1-1 mod Reims i seneste weekends hjemmekamp. Rasende uheldigt i et opgør hvor bretonerne var klart bedst, men endnu en glimrende illustration af hvor grum en grad de har været præget af gummiben i en vaklende afslutning på en ellers flot sæson.

Brest har kun taget een sejr i seneste fem runder (til gengæld en spektakulær 4-5-gevinst hos lokalrival Rennes i seneste udekamp). Den dårlige periode betyder at sølvet er forsvundet. Men Brest kan ikke nås af nr 5, og bronze plus direkte CL-gruppespilsadgang er stadig en mulighed. Brest er nr 4 a point med Lille på tredjepladsen. Lille har en måldifference der er to mål bedre.

Desværre må Brest nok, som mod Reims, undvære to vigtige folk, midtbanemand Lees-Melou og offensivmand Del Castillo.

Bøyes bud: Toulouse +0,5 asian handicap til odds 1,93 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af Expekt.

Tips fra Ligue 1

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

3 Kommentarer

Skriv et svar

  1. Jens Bøye

    Lens-Montpellier: Lens har forsvarsstyrmand Danso tilbage. Til gengæld er der markant tvivl om målmand Samba:; det ligner en start til den erfarne reservekeeper Leca der stopper karrieren efter denne sæson.