18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Jan Blachowicz vs. Israel Adesanya: Odds og optakt d. 7. marts 2021

Jan Blachowicz vs. Israel AdesanyaIsrael Adesanya er en speciel fighter. Det er kun lidt over tre år siden, at han første gang satte sin fod i oktagonen, så det er svært at forstå, hvordan han er kommet så langt. Han har allerede udraderet en hel division, men nu går han efter titlen på letsværvægt, hvilket vil gøre ham udødelig, selvom det er muligt, at han endnu har sine bedste år foran sig. Mange taler om en potentiel super fight mod selveste Jon Jones, som om udfaldet af den her kamp er givet på forhånd, men de glemmer, at den forsvarende mester, Jan Blachowicz, er ved at skrive sit eget eventyr. Han er blevet undervurderet gennem hele karrieren, men han har flere gange vist, at han er den sidste, man skal dømme ude. Storkampen finder sted natten til søndag d. 7. marts. I denne optakt tager SpilXperten et nærmere kig på oddsene og de to mænd, inden de slippes løs i buret.

Af Loke Lamhauge Barrett

Optakt: Jan Blachowicz vs. Israel Adesanya – Stylebender jagter endnu et bælte

Adesanya kom ud som stor favorit, da de første bookmakere åbnede for spil på kampen, men selvom dette stadig er tilfældet, er oddset faktisk steget en tand, som vi er kommet tættere på eventet, så man i skrivende stund højest får 1.44 på en sejr hos bl.a. bet365 og Unibet. Omvendt kan man få 2.95 hos bwin, hvis man har fidus til Blachowicz. Jeg forstår godt linjen, men selvom jeg har meget svært ved at forestille mig, at Adesanya skulle tabe, med den form, som han er i, så tror jeg ikke, at jeg kommer til at røre ved et vinderspil på kampen.

Bookmakerne forventer, at vi får en afgørelse før tid. Man får højest 1.50 på dette spil hos bwin og Unibet, hvilket er en smule højere, end jeg havde forventet. Begge mænd er enormt farlige, så jeg er helt med på, at vi sandsynligvis får et finish, især når man tænker på den voldsballet, som favoritten leverede imod Costa. Det skulle have været et fortræffeligt matchup, men udviklede sig hurtigt til en opvisning. Han var i øvrigt uhyggelig mod Whittaker, som i bund og grund blev knockoutet to gange unødigt. Der er dog et scenarie, hvor Adesanya kan blive mere påpasselig, hvis han smager polakkens power tidligt, som det var tilfældet mod Romero. Samtidig er Blachowicz både bundsolid og meget hårdfør, hvilket også taler imod et stoppage. Foruden knockouten mod Santos, så er han ikke blevet stoppet i ti år, trods flere hårde kampe.

Hvis jeg endelig skulle røre ved noget, så ville det næppe blive favoritsejren før tid, som højest giver 2.20 hos betfair, men nok snarere en pointsejr, der giver 3.75 hos bet365 og bwin. Fem runder er dog lang tid, så jeg ved ikke, om den vil holde. Hvis man kan lide underdoggen, så giver en sejr før tid 3.90 hos bwin, mens pointsejren giver 9.00 hos bet365.

Hvis nogen sidder med kommentarer, spiltips eller spørgsmål, så skal man endelig byde ind. Jeg vil hellere end gerne diskutere det hele nærmere, hvis det skulle være.

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

The Last Stylebender

Hvis man er blandt dem, der følger kampsport religiøst, så kendte man Adesanya, før han fik debut i oktagonen. Han leverede et beatdown mod UFC-veteranen Melvin Guillard, der blev vist overalt på internettet, men mere lovende var, at han havde erfaring fra Glory, hvor klodens bedste kickboksere kæmper. Jeg holder fast i, at han burde være blevet mester, men han var meget uheldig med dommerne efter en hård kamp mod Jason Wilnis. Det er sjældent, at en striker af den kaliber vælger at dedikere sig fuldstændigt til MMA, så mine forventninger til nigerianeren var høje fra start, men selv med den baggrund kunne ingen havde forudset, hvad der ventede.

Hvis man ser på moderne MMA, så er det nok kun Jones og McGregor, der har haft en kometkarriere sammenlignelig med Adesanya. Der har aldrig kunne være tvivl om, at han var et unikt talent, men der er alligevel noget magisk ved en newcomer, der fra begyndelsen har en klar plan for, hvordan han vil tage over – og som kan bakke det op i buret. Sejren over Marvin Vettori i 2018 imponerede ikke nødvendigvis så mange, men den er ældet som fin vin. Hvis der var spørgsmål til hans brydning efter den, hvilket altid er tilfældet med unge strikere, så blev de gjort til skamme med mesterværkerne mod Brad Tavares og Derek Brunson. Herefter skuffede Adesanya mod sit idol Anderson Silva, det er let at tilgive, før han slog Kelvin Gastelum i en vanvittig krig. Jeg har ikke tvivlet på ham siden. Nok var nigerianeren ikke perfekt, han var menneskelig, men hver gang han har behøvet det, så har han kunne grave noget ekstra frem. Det ser man kun hos legenderne.

The Polish Power

Jeg ved ikke, hvad det modsatte af kometkarriere er, men hvis der findes et ord for det, så beskriver det Blachowicz vej til titlen ret nøjagtigt. Han var en af galionsfigurerne hos den polske organisation KSW, som er blandt Europas største, så jeg kendte til ham for længe siden, men jeg havde givet lidt op på ham, efter han i 2011 tabte via leg kicks til den farlige, men svingende Sokoudjou. Han var slet ikke overbevisende, da han tog revanche senere samme år, så selvom hans kurs mod UFC var sat, så var der næppe mange letsværvægtere, der mistede søvn over det. Mine forventninger ændrede sig dog med et trylleslag, efter Blachowicz slog Ilir Latifi med et af de bedste liver kicks, som jeg nogensinde har set. Smældet fra det gav genlyd gennem en fuld arena.

Det spark har kostet mig nogle penge. Polakken tabte nemlig fire ud af sine næste fem kampe, selvom det skal med, at to nederlag kom til contendere som Jimi Manuwa og Alexander Gustafsson. Jeg var faktisk stadig med, da han kæmpede for at beholde sit arbejde mod Devin Clark, men det var ikke et bet, som jeg havde det godt med. Jeg forstår stadig ikke rigtigt, hvad der skete med ham den aften i Gdansk, men efter et sjældent stående rear-naked choke vendte hans lykke fuldstændigt. Blachowicz har nu vundet otte ud af sine ni seneste kampe i, hvad der må være et af de største turnarounds i hele sportens historie. Han har fået hævn mod Manuwa og Corey Anderson, men derudover formåede han også at slå store navne som Luke Rockhold og Jacare på vej til titelkampen. Ingen gav ham en chance mod Dominick Reyes, der blev udråbt til de facto-mester, efter han kæmpede lige op med Jones. Han bukkede dog også under for polakkens power. Blachowicz har været underdog i syv ud af sine otte seneste kampe, så selvom Adesanya er sublim, så er intet skåret i sten mod den polske cinderella man.

Læs også: Optakt til Petr Yan vs. Aljamain Sterling

Skriv et svar