18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

It’s Good! NFL med Hall of Famer, Morten Andersen

Morten AndersenMorten Andersen, Hall of Famer i NFL, diskuterer den aktuelle situation i NFL med vores egen Jørgen Bach. Hvilke trænere skal frygte for jobbet? Hvordan ser den øjeblikkelige power ranking ud? Kom helt tæt på NFL med denne måneds udgave af It’s Good.

Spil på NFL*

Hvis du har spørgsmål til Morten Andersen og Jørgen Bach, er du velkommen til at kommentere artiklen.

NFL med Morten Andersen

Morten Andersen

Jørgen: “Vi havde fire kampe med kæmpe betydning for slutspilsbilledet i weekenden. Skal vi ikke starte med at vende dem, og den vilde kamp i New Orleans?”

Morten: ”Wow, det var en vild kamp! Og det viser, at når man har to elitehold, så betyder forsvar og hjemmebane ikke så meget. Det var high powered! Den kunne have gået begge veje, men jeg er overrasket over, 49ers-angrebet kunne sætte så mange point på brættet, og at de kunne have de eksplosive spil hele kampen igennem. Deres QB spiller godt – måske over evne i denne kamp. Over forventning i hvert fald. God sejr for 49ers, for nu har de førersædet i NFC, men Saints har lidt nemmere hjem i forhold til 49ers, som har bl.a. Seahawks i en af de sidste kampe. Saints har Colts på søndag. Jeg skal se den. Den markerer 10-års jubilæet for deres Super Bowl-sejr over netop Colts og Payton Manning.”

Jørgen: ”49ers har Falcons, Rams og Seahawks ude.”

Morten: “Man skal ikke kimse af Rams. De ser virkeligt gode ud lige nu. Deres forsvar spiller forrygende, og det er siden, at de fik Jalen Ramsey fra Jaguars. Så kunne de skifte til man coverage, og blive mere kreative i deres pass rush.”

Jørgen:” Det er jo faktisk lidt sjovt. For isoleret set spiller Ramsey jo ikke fremragende, men hans tilstedeværelse betyder så meget for holdet. Det er en stærk observation!”

Morten: ”Ja, det handler ikke om hans spil, men lige så meget om hans presence – man kan lave om på forsvaret, hvilket ikke er muligt, hvis man ikke har en ”shut-down” cornerback.”

Jørgen: ”Og angrebet er begyndt at klikke, og de komplimenterer hinanden…”

Morten: ”De har fået gang i Gurley. Det var vel også lidt på tide i spilleuge 13. De er den nye dark horse, for sådan som de spiller nu, så kan de slå alle. Men de betaler for en langsom start. De tabte et par kampe, som de aldrig skulle have tabt. Den i Tampa. De er for gode til at tabe den. Men forsvaret er oppe som det 7. bedste i NFL.”

Jørgen: ”Lige for at vende tilbage: Saints har Colts, Titans og Panthers. Burde være to sejre og en lige kamp i Tennessee. Men nemmere end 49ers.”

Morten: ”Absolut. Man kan sagtens forestille sig, at 49ers taber til Rams eller Seahawks. Det er i hvert fald sværere kampe end Titans. Det bliver spændende til sidst.”

Jørgen: ”Baltimore – Bills?”

Morten: ”Bills har været konsistente. De har et af de bedste kasteforsvar, og de spiller jo virkeligt godt imod Ravens. Holder dem til 225 yards.”

Jørgen: ”Men en undervurderet kamp i medierne. Den er blevet overskygget af 49ers – Saints. Det her var en fantastisk kamp.”

Morten: ”Den var ikke højt scorende, og det gør forskellen i dækningen. De hænger på med Ravens til det sidste, men det er svært at vinde med 17 point. Så kan man have et monster-forsvar ligesom dengang vi havde The Dome Patrol i 80erne. Da vandt vi mange kampe med under 20 point i offense. Men Lamar er skadet nu, så det bliver spændende at se, hvad det betyder for Ravens fremad.”

Jørgen: ”Bills har Steelers, Patriots og Jets i de sidste tre kampe, så hvis de vinder divisionen, så er det fortjent.”

Morten: ”Puha, det er godt nok et svært program. Og de starter imod Steelers. Den bliver lavt scorende.”

Jørgen: ”Det er to af de fire bedste forsvar. Men hvordan ser du Bills chancer imod Patriots? De tabte igen? Og ser vel ikke så gode ud længere.”

Morten: ”Jeg giver dem stadig ikke mange chancer. Det er et godt forsvar at skulle op imod for et svagt Bills-angreb.”

Jørgen: ”De har Jets, Bills og Dolphins tilbage. Det er svært at se, hvordan de skulle miste deres 2. seed. Hvad med Cowboys – Bears?”

Morten: ”Jeg så ikke hele kampen, men fra hvad jeg har set, så var det ikke godt nok. Dak spillede okay, men Zeke fik under 100 yards og Trusbisky spillede hæderligt. Dallas er den største skuffelse i NFL i år. De underperformer.”

Jørgen: ”Men de får højst sandsynligt en hjemmebanekamp i slutspillet. Eagles vandt Monday Night, men Cowboys er vel stadig det bedre hold med de mange skader, som Philly har?”

Morten: ”Tight-End Ertz er vel det eneste våben, som Eagles har tilbage. Jeg faldt i søvn til den kamp. Det var for ringe.”

Jørgen: ”Men kigger du før sæsonen, så havde Eagles måske den bedst trup, men de er fuldstændig smadret af skader. Cowboys er relativt friske – de underperformer bare.”

Er Jerry Jones giftig for Dallas Cowboys?

Morten: ”Det er heller ikke nemt at være Dallas med en ejer som Jerry Jones, som udtaler sig om alt. Det gør det svært for Garrett, for det er hans ejer, som hælder benzin på bålet.”

Jørgen: ”Så du Jerry Jones udtalelse om Garrett? ”I’m confident that Jason will coach in the NFL next year.””

Morten: ”Hahaha. F*** en melding. Han undlod at sige, at det var for Cowboys. Garrett er under pres, og det ved han jo, men det hjælper ikke, at ejeren kommer ud med sådan én til medierne”

Jørgen: ”Hvordan er det at spille på et hold, som underperformer, og hvor træneren med stor sandsynlighed er på vej ud af døren?”

Morten: ”Det er svært. Specielt i Cowboys’ situation. De har talentet, men de vinder bare ikke de kampe, som de bør vinde. Det er eddermame hårdt. Det vi snakkede om tidligere: Momentum går begge veje, både negativt og positivt. Se Giants. 9 nederlag i træk tangerer den længste nederlagsstime. Det er et af de ældste hold i NFL. Men det bliver mentalt. Når de hold får modgang i en negativ stime, så tænker spillerne måske ”here we go again” – de bliver reaktive, og de venter bare på, at det går galt. Det er smittende. Man skal have nogle stærke profiler. Måske er det fordi, Dak og Zeke er deres største profiler. De er unge spillere, og har måske ikke erfaringen.”

Jørgen: ”Men Cowboys kan stadig se slutspillet. Hvad med de hold, som ikke kan det – fx Browns? Kitchens er vel ”dead-man walking”? Mister en træner et lockerroom i den situation?”

Morten: ”Det kommer an på, hvordan han behandler spillerne. Hvis han har respekt og har været god til at kommunikere med spillerne og er konsistent i sine handlinger og viser, at han er forsøger, så mister han det ikke nødvendigvis. Jeg kan give Petrino som eksempel. Han havde mistet holdet fra sæsonstart. Han viste ikke nogen interessere i spillerne. Men han var god til at råbe og skrige. Det var helt til grin. Han var vant til college spillerne, og kunne slet ikke omstille sig til et professionelt hold. Vi havde ingen respekt for ham. Jeg tror ikke, at Jason Garrett har mistet sit hold endnu. Så længe han kommunikerer på godt og ondt, og ikke bare låser sig inde på et kontor og tager sig af ansvaret.”

Jørgen: ”Vi så det vel med Ron Riveira efter, at han blev fyret. Jeg har aldrig set en træner få så meget respekt og reaktion fra spillerne efter en fyring.”

Morten: ”Han har behandlet spillerne godt. Han har været en players’ coach, og han har jo selv været en virkeligt god spiller. At resultaterne så udebliver er irrelevant for spillerne, for det handler om måden, han har opført sig på.”

Hvilke NFL Head Coaches kan mærke presset lige nu?

Jørgen: ”Hvilke Head Coaches ryger? Garrett sidder vel på det yderste af stolen.”

Morten: ”Den har jeg faktisk ikke taget stilling til endnu. Kommer an på slutspillet. Hvis de kommer i slutspillet, så er jeg ikke sikker, på at han ryger.”

Jørgen: ”Selv hvis Cowboys er one-and-done – altså taber den ene kampe i slutspillet?”

Morten: ”Jeg er ikke sikker. Han kalder ikke spillene mere. Det gør hans coordinators. Jeg tror, at han overlever.”

Jørgen: ”Hvad med andre trænere? Quinn i Falcons og Shermer i Giants. Begge to af dine gamle hold.”

Morten: ”Quinn er svær. Jeg vil faktisk sige 60-40, at han bliver. Ejeren i Falcons er meget besindig og tager ikke vilde beslutninger. Og man skal ikke undervurdere, hvor vellidt Quinn er i klubben, hos ejeren og i byen. Det er ikke en træner, som man bare hælder ud. De har underperformet, men er det Dan Quinns skyld? Og når man kommer ind i en dårlig stime, så er der nogle spillere, som ikke fokuserer på holdets bedste, men eget bedste. Det er voksne mennesker, og det er ikke trænerens skyld, når en spiller drikker sig i hegnet. Jeg siger ikke, at det er et konkret problem i Falcons. Bare et eksempel.”

Jørgen: ”Og Shermer?”

Morten: ”Åh, den er svær. Han har ikke leveret, men er samtidig blot i sit andet år. Mara-familien (ejere af Giants) plejer at have mere tålmodighed. Jeg tror faktisk, at han bliver. Jeg ved heller ikke, om Browns-træneren ryger. Kommer vel an på de sidste kampe. Men når nu du har Mayfield, Hunt, Nick Chubbs, Jarvis Landry og OBJ på holdet og ikke engang kan slutte i top 15 på angrebet, så har du et gigantisk problem. Det er skidt. Den offensive linje er et stort problem. Ja… han ryger nok. Han ryger før Shermer.”

Jørgen: ”Det kræver noget mentalt for trænerne og spillerne i sådan en situation…”

Morten: ”Du skal vise, at du er professionelt. Ikke alle kan spile for et hold, som Patriots, som vinder så mange kampe. Du skal vænne dig til at tabe, men du skal aldrig kunne lide det. Det er op til den individuelle spiller at forblive professionel i den situation. De er jo på prøve i den situation, og spiller for deres fremtid og måske den næste træner. Det er noget nemmere for holdene i toppen.”

Jørgen: ”Og en god anledning til at kigge på power ranking. Lad os starte i NFC!”

Power ranking i NFL 2019

Morten: ”Den er også lettere. I toppen er de oplagte: 49ers, Saints. Derefter Seattle og Packers. Så har jeg Vikings. Det er top 5. Så Rams. De er et bedre hold end Cowboys lige nu. Men er uden for, fordi de har Seahawks og 49ers i divisionen. Jeg tror, at Cowboys er bedre end Eagles. I AFC. Ravens øverst. Chiefs, Patriots og Bills. Titans før Houston. Steelers er de eneste, som ellers kan komme i slutspillet.”

Jørgen: ”Jeg er enig. Steelers er det eneste hold, som har samme niveau som Titans og Texans. Det kommer an på, hvordan kampene går imellem Titans og Texans. De skal mødes to gange på tre uger, og Titans er vel favoritter lige nu.”

Morten: ”Jeg er vild med Mike Vrabel. Og Tannehill har løftet holdet. De har scoret over 30 point i de sidste uger, og fører redzone-offense. De scorer touchdown på 73 %. Det er vildt! Og special teams giver dem god field position. Og så er jeg vild med Derrick Henry. Old-school. Kæmpe respekt for ham, som bare jerner derudaf.”

Morten: ”Hvordan ser din top 10 ud?”

Jørgen: ”Jeg har Ravens, 49ers og Saints som de tre bedste hold i NFL.”

Morten: ”Me too. Og de næste er Chiefs, Seattle og Packers.”

Jørgen: ” Uhh, jeg vil stadig sætte Patriots i den kategori.”

Morten: ”Well, jeg har dem som de næste. Som nummer 7. Derefter Vikings, Bills og Rams.”

Jørgen: ” Vi er rørende enige. Og hvad med 4, 5, 6? ”

Morten: ”Chiefs bedst efter deres sejr i New England. Så Seahawks og Packers.”

Jørgen: ”Men Chiefs er så flaky. Det er hot and cold. Deres kamp imod Raiders: De blev lukket ned i 3 quarter, men scorede så 31 point i det ene quarter.”

Morten: ”Jeg er nok mest i tvivl om Packers. Rodgers ligner ikke sig selv.”

Jørgen: ”Enig. Han var kendt som en gunslinger, men tager ikke chancer længere. Og der er den her vilde stat: Han har kastet 4 INTs de sidste to sæsoner. Det tegner ikke på vildskab.”

Morten: ”Det er godt nok ikke meget. Men han er også ved at være gammel. Måske har han kun et par sæsoner tilbage, men sådan som han spiller, så skal han have hjælp af sit forsvar, og det får han ikke lige nu. Det er bekymrende.”

Jørgen: ”Skal vi lade det være det, og snakkes igen, når grundspillet er forbi?”

Morten: ”Lad os det. God Jul!”

Jørgen: ”God Jul!”

Spil på NFL*

Skriv et svar