18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Inden Zverev-brag: Dette er Rune en af de bedste til

Holger Rune spiller ottendedelsfinale mod Alexander Zverev i aften, og selvom den tyske verdensstjerne er svag favorit inden opgøret, peger Frederik Løchte Nielsen på to aspekter, hvor danskeren kan drille forhåndsfavoritten. 

Holger Rune har storspillet ved dette års French Open, og nu står opgaven altså på 4. seedede Alexander Zverev. 

Vi talte med Frederik Løchte Nielsen, hvor vi forholdte ham to aspekter, der har været omdiskuteret under årets turnering.

Alamy

Holger Rune har nemlig storspillet, men hans 1. serv procent har ligget på henholdsvis 59%, 53% og 53% i danskerens to første kampe, og det har medført moderat kritik fra eksperter. 

Vi talte med Holger Rune sidste år, som fortalte, at han sigter efter at lande 67% af sine første server.

“Mit fokus er at sætte cirka 67% første server . Det mål skal gerne nås i år. Jeg bruger hovedet bag min anden serv. Det skal jeg huske bag min førsteserv også, så jeg ikke bare tænker masser af fart og fyrer en serv af”, sagde Holger Rune til SpilXperten i april 2023.

Således er det altså ikke gået indtil videre ved French Open, men det bekymrer ikke Frederik Løchte Nielsen, der slår fast, at Rune efter hans mening er en af de bedste servere på ATP Touren.

“Jeg synes, Holger har en fantastisk serv. Det har han haft i lang tid. Han har mod og virkelig meget variation i sine server. Han besidder hele arsenalet.”

“Der er måske andre, der har et højere peak på første serven eller en bedre kickserv, men der er ikke mange, der har lige så mange strenge at spille på i sin serv, som Holger har. Der er jo også noget seriøs fart i hans serv, så han er en af de allerbedste på det punkt.”
Alamy

Et andet punkt, der har været omdiskuteret, er danskerens returneringer. Han er en af de spillere, der returnerer hårdest på ATP touren, og det medfører både fejl og “lette point”. 

Det er en strategi, som Frederik Løchte Nielsen er stor fortaler for, og han mener ikke, at Rune er for ambitiøs i sine returneringer, som det ellers har været nævnt blandt eksperter.

“Jeg synes bestemt ikke, at Holger er for ambitiøs på sine returneringer. Han kan sagtens finde ud af at være så offensiv på dem. Han stiller nogle vigtige spørgsmål til sin modstander, som virkelig skal serve godt – for ellers bliver spillet på Holgers præmisser, fordi han kan få en stærk returnering ind frem for blot at blokere den tilbage.”

“Det er svært som server, hvis man bliver reaktiv. Som server vil man gerne kontrollere tempoet i duellen, men hvis Holger tager den tidligt, så tager han kontrollen, og det vil jo så medføre lidt fejl hist og pist.”

“Du er færdig som server, hvis du ikke server ordentligt mod Holger, og så er det jo også en principsag for Holger. Det er sådan, hans spillestil er. Det bygger en vis attitude og mentalitet, og Holger tillader ikke modstanderen at diktere spillet.”

Husk, at du altid kan tjekke, hvordan du kan se Holger Runes næste kamp, og det kan du gøre her på SpilXperten. 

Skriv første kommentar

Skriv et svar