18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Fremtiden er lys (del 14)

Nedenfor er sidste afsnit i den populære artikelserie om en storgambler. Inden længe vil vi tilbyde alle en julegave i form af denne artikelserie i bogform, hvor du også får håndgribelige værktøjer til at forbedre din chance for succes, når du spiller. Følg med her på siden.

SpilXperten har overtalt en succesrig storgambler til at fortælle historien om, hvordan han egentlig er endt i en situation, hvor hverdagen handler om fodbold og odds – og hobby er blevet til arbejde. Han fortæller i en artikel-serie om de sjoveste episoder, de svære valg, de mange bekymringer og de fantastiske glæder ved det at udvikle sig til – og i dag være – det som mange af os drømmer os: Gambler af profession.

Fremtiden er lys
For et par år siden, da mine indsatser og indtjening for alvor tog et gevaldigt hop opad talte jeg med et par gode kontakter om fremtidens spil-muligheder og bookmakernes udvikling. Dengang havde vi virkelig bange anelser. Hvis bare bookmakerne bliver bedre og bedre, så vil det alt andet lige også blive meget sværere for os gamblere at tjene en god skilling.

En del af den dunkle spådom er gået i opfyldelse. Bookmakerne er nemlig blevet langt bedre til at sætte odds. De bookmakere, som ikke blot kopierer odds fra andre (og ja, der er rigtig mange, som gør det), har forstået hvor vigtigt det er, at sætte de bedste odds, og det har betydet, at man i dag går en del længere imellem de deciderede ”fejl-odds”, som man for bare år tilbage næsten så hver anden dag.

Dengang kunne en bookmaker åbne med et odds på et hold i de danske fodbolddivisioner til odds 2,80, når det rigtige odds nok mere var 1,60, og der var heller ikke langt mellem gaverne i håndbold, ishockey, basketball og andre lidt perifere sportsgrene, hvor den enkelte bookmaker slet ikke havde kompetencer til at sætte de rigtige odds. Den tid er mere eller mindre ovre. I dag har bookmakerne et fælles system, så de straks får en mail, hvis de lægger odds online, der differentierer meget i forhold til konkurrenternes, og det samme er gældende, hvis andre bookmakere pludselig sætter oddset ned. Så på den led er det bare blevet meget sværere at være vindende gambler.

HELDIGVIS er det dog i den grad stadig muligt at vinde i længden, som den ivrige læser af denne artikelserie forhåbentlig for længst har indset. For det første er der ingen, der siger, at oddssætteren hos den enkelte bookmaker altid har ret. Det kan godt være, at han ikke laver kæmpestore fejl, men også småfejl kan være profitable at udnytte. For det andet, så er det helt umuligt for en bookmaker, der i weekenderne tilbyder odds på flere tusinde kampe, at have al information om det enkelte hold. Derfor er det både vigtigt at grave efter den information, som ligger udenfor oddssætterens rækkevidde, og lige så vigtigt at sidde klar, hvis/når der kommer ny information på en given kamp. Denne helt almindelige tirsdag er et fantastisk godt eksempel på sidstnævnte. I formiddags blev det således offentliggjort, at AaB stiller med næsten et rent reservehold i pokalkampen mod Vejle i morgen. Det ændrer naturligvis fuldstændig forudsætningerne for en sådan kamp. Bookmakerne havde sat sine odds ud fra, at AaB ville stille i nogenlunde stærkeste opstilling, og man kunne således score sig odds 3,65 i minutterne efter, at nyheden om AaB-truppen kom ud. To timer efter har mange bookmakere lukket kampen, og hvis man er heldig kan man få odds 2,60 hos en mindre bookmaker med lave limits. Det viser med al tydelighed, at der altid vil ligge værdi-odds at vente på os – også i fremtiden. Det kræver selvfølgelig, at man er en af de hurtigste til at få fat i denne information, og det er netop her, at det er vigtigt at have den fornødne tid, fingeren på pulsen og gerne et godt netværk, der kan give dig informationerne, hvis du ikke selv finder dem.

Jeg har i denne artikelserie forsøgt at fortælle lidt om, hvordan jeg har udviklet mig til at blive storgambler. Der har været mange op- og nedture (heldigvis flest af de første), og jeg har forsøgt at give en del gode råd til, hvordan ganske almindeligt fodboldinteresserede danskere også kan tjene på spil i længden. Der er som nævnt mange fælder, når man går i gang med at sætte sit spil i system, men jeg er ikke i tvivl om, at alle kan lære at blive en vindende gambler. Igen vil jeg dog ikke anbefale folk at sætte hus og hjem på projektet (i hvert fald ikke før, at du er helt sikker på at du er en vinder :-)), og for så vidt er der heller ingenting galt med bare at fortsætte med at være en fritidsgambler, der accepterer et tab i ny og næ.

Det vigtigste er at bibeholde det sjove aspekt i gamblingen. Selvom det i dag er et arbejde for mig, så står jeg stadig glad op hver morgen med udsigten til at skulle bruge dagen på at analysere fodboldkampe, snakke med kontakter, vurdere odds og finde det rigtige tidspunkt at spille et givent spil. Det er en utrolig spændende hverdag, og jeg føler mig ualmindeligt privilegeret. Pengene er også ganske gode og er naturligvis altid guleroden, men jeg gjorde det gerne for den halve eller kvarte gevinst. Derfor har jeg også som princip, at jeg ALDRIG fortæller andre end mine allernærmeste om mine indsatser eller gevinster/tab fra dag til dag. Det er de færreste, der kan sætte sig ind i, at man den ene dag omsætter for halvdelen af en gennemsnitlig årsløn, og den næste dag taber hvad der svarer til en jordomrejse. Hvad folk vil få endnu mere ondt i bagen af, er at fortælle om sine gevinster i tide og utide, for der er absolut ikke andre end dig selv (og måske kæresten/konen, som også nyder godt af den ekstra indtjening), som gider høre på succes-historierne. Selvom man mange gange næsten ikke kan holde igen med at fortælle andre, hvor godt det går i de gode perioder, så skal man altid lige stoppe op og tænke over, hvordan de mon reagerer og om man også ville have fortalt dem samme historie med fortsat fortegn i de dårlige perioder. Næppe!

Hvis du er en vindende gambler, så glæd dig over, at du er en sjælden art. Der er kun ganske få procent, som i det lange løb formår at lave et plus, der batter. Jeg er heldigvis én af disse, og det har jeg tænkt mig at udnytte i mange år fremover. Jeg ved godt, at jeg er jaget vildt af bookmakerne, for de hader gamblere som mig, der kun spiller værdispil og mange gange er klogere end deres egne oddssættere. Men så lang tid muligheden er der for at tjene gode penge på sin helt store hobby, så ville det næsten være dumt at lade være.

Til dem, som sidder og gnider sig i skæget og selv efter denne artikelserie ikke tør satse en brøkdel af spareskillingerne på at gætte på weekendens fodboldresultater kan jeg kun sige ”Fred være med det”, men I går glip af en helt masse gode oplevelser og en Verden fyldt med spænding. Man behøver bestemt ikke spille flere tusinde kroner for at have det sjovt med spil, men uanset hvordan man vender og drejer det, så ender det altid op med ét af mine yndlingsmantraer i livet:

Hellere satse og tage risikoen for tab, end at sidde tilbage og fortryde, at man ikke turde gøre det

Det var afslutningen på storgamblerens fortællinger her på SpilXperten. Responsen har været overvældende positiv, så inden længe vil det være muligt at bestille artikelserien som bogform med en hel masse ekstra-materiale. Følg med på SpilXpertens forside.

De seneste afsnit kan stadig læses her

Skriv et svar