18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Frankrig – Danmark: Odds og optakt m. Lars Christiansen (d. 8. december 2020)

Danmark skal spille gruppefinale mod de forsvarende europamestre fra Frankrig tirsdag aften. Kan Sandra Toft, Kristina Jørgensen og resten af det danske landshold snuppe sejren og tage makspoint med til mellemrunden? I denne artikel analyserer Danmarks mest scorende herrespiller all-time, Lars Christiansen, opgøret Frankrig – Danmark. Kampen fløjtes i gang kl. 20:30 tirsdag d. 8. december, og du kan se med direkte på TV2.

Odds på Frankrig – Danmark

Oddsene på kampen indikerer, at bookmakerne har tildelt Frankrig favoritværdigheden.

Hvem vinder kampen?
Frankrig: 1,66 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 7,50 – SPIL HER >>*

Danmark: 2,95 – SPIL HER >>*

Antal mål
Over 47,5 mål: 1,88 – SPIL HER >>*

Under 47,5 mål: 1,84 – SPIL HER >>*

Handicap (0-1,5)
Frankrig: 1,97 – SPIL HER >>*

Danmark: 1,76 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Spil på EM i håndbold hos ComeOn!*

Optakt til Frankrig – Danmark m. Lars Christiansen

Så er vi kommet til den direkte finale i Gruppe A, som står mellem Danmark og Frankrig. Der er meget mere end en sejr på spil i kampen; det handler nemlig om, hvem der skal have fire point med til mellemrunden – og dermed tage et stort skridt i retningen af en semifinale. Jeg tænker, at en 3-4 point yderligere i mellemrunden vil være nok til en semifinalebillet for vinderen af denne gruppefinale. Disse indledende bemærkninger blot for at understrege, at nationerne tager kampen meget seriøst, selvom de allerede er videre!

Nøglerne til dansk sejr mod Frankrig

En af de ting, som virkelig har virket for Danmark, er et rigtigt stabilt og godt forsvar. Samtidig ser vi et dansk hold, der vil frem over banen og lave de lette på mål på kontra. Dertil kommer, at vores breddespil har fungeret helt efter hensigten – og derfor har vores fløje været ekstremt effektive!

Det bliver også nøglen til sejr mod Frankrig at komme ud over kanterne, da franskmændene er meget stærke og aggressive i midterblokken. Får vi løst den franske fysik ved at slippe bolden videre, inden de får fat og låst os – så kan vi spille dem tynde over kanterne.

Generelt kan det siges, at alle danske spillere har leveret på et højt niveau, og det efterlader os med gode muligheder for at tage sejren (hvis alle altså rammer dagen).

De franske individualister kan presse Danmark-forsvaret

Jeg forventer, at vores forsvar bliver sat under et enormt pres, og derfor får vi et godt billede af, hvor langt vi kan presse de store nationer rent defensivt. I Frankrig møder vi et velspillende hold med mange hurtige og bevægelige spillere, som kan vinde de individuelle kampe i kampen. Derfor er det vigtigt, at vi er hårde, og at vi gør arbejdet færdigt i tacklingerne – det vil samtidig give gode arbejdsbetingelser for vores målvogtere, som er helt afgørende for en dansk sejr.

Frankrig har en særlig styrke i, at de defensivt kan variere mellem et 6-0-forsvar og et 5-1-forsvar uden at falde i niveau, og det kan give Danmark problemer. Samtidig har franskmændene et vildt højt topniveau, men til gengæld kan de også pludselig falde sammen og i perioder begå mange fejl.

De danske profiler: Nøglerolle til Sandra Toft
Jeg tror på, at Sandra Toft fortsætter med at levere på et højt niveau med +40 % i redningsprocent, da hun har hverdagen i den franske liga og kender skytterne – og netop dét kan give os de sidste procenter, vi skal bruge for at få en sejr til Danmark.

Den danske topscorerværdighed kunne meget vel blive delt mellem Lærke Nolsøe og Kristina Jørgensen, der begge har vist lovende takter i de indledende kampe.

Frankrigs profiler: Vi skal passe på Alexandra Lacrabere
Den franske højreback Alexandra Lacrabere spiller altid med stor autoritet, og hun er samtidig sikker på straffe. Estelle Nze Minko (venstreback) scorede 7 mål i sidste kamp og lavede tilmed en del målgivende afleveringer.

Dertil kommer to rigtigt gode målvogtere i Amandine Leynaud og Cleopatre Darleux. De er på niveau med Sandra Toft, hvis de rammer dagen.

Lars Christiansens dom: Danmark slår Frankrig i gruppefinalen

Danmark har spillet rigtigt godt og med autoritet. Sidst vi spillede en afgørende kamp mod Frankrig (ved VM 2019), vandt vi – det giver selvtillid og tro på, at vi kan spille op med de bedste hold i Europa.

Frankrig er et tophold i Europa, det skal der ikke være nogen tvivl om, og på papiret er det franske hold nok også stærkere end det danske – men det er ikke altid nok! Frankrig har mange gode spillere med skarpe individuelle færdigheder og en solid håndboldforståelse, så alt skal klappe, hvis vi skal stå med armene hævet over hovedet i sejrsrus tirsdag aften.

Jeg tror på, at det lykkes. Den brede kvalitet i det danske kollektiv bliver udslagsgivende for dansk sejr mod franskmændene.

Danmark vinder 27-26.

Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

Her kan du få et kort opsummeret overblik over holdenes præstationer i de foregående runder.

– Danmarks målvogter Sandra Toft var tvivlsom til åbningskampen, men hun har stået overbevisende i både første og anden kamp, og hun lader ikke til at have skadesproblemer.

– Danmark er uden Helena Elver, som man mistede til en skade forud for slutrundestart. Maria Fisker har meldt afbud.

– Frankrig er uden Allison Pineau og Manon Houette ved slutrunden.

– Danmark og Frankrig har begge vundet to af to kampe i Gruppe A. Begge nationer er derfor sikre på avancement til mellemrunden, og opgøret her handler således om, hvem der får flest point med over.

# Gruppe A KS V U T M P
1 Danmark 2 2 0 0 58-42 4
2 Frankrig 2 2 0 0 51-40 4
3 Montenegro 2 0 0 2 42-52 0
4 Slovenien 2 0 0 2 40-57 0

– Lærke Nolsøe (venstrefløj) blev dansk topscorer i Danmarks åbningskamp mod Slovenien (6 mål). Venstrefløjen delte den danske topscorer-titel med Trine Østergaard (højrefløj) og Mia Rej (playmaker) kamp to mod Montenegro (alle 4 mål).

– Aissatou Kouyate (højreback), Chloe Bouquet Valentini (venstrefløj), Laura Flippes (højrefløj) og Kalidiatou Niakate (venstreback) delte den franske topscorerværdighed i åbneren mod Montenegro (alle 3 mål). I kampen mod Slovenien trak Alexandra Lacrabere (højreback) og Estelle Nze Minko (venstreback) overskrifterne (begge 7 mål).

– Danmark slog senest Montenegro med 28-19 (13-11 ved pausen). I første runde sikrede Danmark en sejr mod Slovenien på 30-23 (14-12 ved pausen).

– Frankrig slog senest Slovenien med 27-17 (12-6 ved pausen). I åbneren slog franskmændene Montenegro med 24-23 (11-12 ved pausen).

– Frankrig slog Danmark ved Golden League i oktober 2020 (27-23). Da nationerne mødtes ved den seneste store slutrunde, VM 2019, var det imidlertid Danmark, der sejrede (20-18).

– De fem seneste dueller er endt med 3 x Frankrig-sejr (Golden League x2 + EM) og 2 x Danmark-sejr (VM + Golden League).

SpilXpertens dækning af EM i håndbold er sponsoreret af ComeOn!

Skriv første kommentar

Skriv et svar