18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Fornøjelse bliver til forretning (del 10)

SpilXperten har overtalt en succesrig storgambler til at fortælle historien om, hvordan han egentlig er endt i en situation, hvor hverdagen handler om fodbold og odds – og hobby er blevet til arbejde. Han fortæller i en artikel-serie om de sjoveste episoder, de svære valg, de mange bekymringer og de fantastiske glæder ved det at udvikle sig til – og i dag være – det som mange af os drømmer os: Gambler af profession.

Fornøjelse bliver til forretning
Selvom jeg i sidste afsnit beskrev, hvordan jeg selv var faldet i et par ”amerikanske fælder”, så vil de fleste seriøse gamblere opdage, at de ret hurtigt bliver i stand til at skelne de rigtig gode spil-eksperter fra de mindre gode. Der findes et hav af analyser til alverdens fodboldkampe overalt på Internettet, men når det kommer stykket er det kun et fåtal af dem, som der virkelig er noget i. Langt de fleste indeholder bare gentagelser af de informationer, som er tilgængelige på klubbernes hjemmesider – informationer som bookmakerne selvfølgelig også har læst. Og hvor mange gange har man ikke læst en analyse om ”at Sønderjyske på førstepladsen i rækken bør være store favoritter mod Kolding på sidstepladsen. Derfor lyder 1,70 som et rent gaveodds”. Det er jo ren amatøragtigt at konkludere, at et odds er rigtig godt bare ved at kigge på tabellen, men der er enormt mange, som gør det. Tabellen er naturligvis en pejling, men hvad med holdenes kvalitet, skader, karantæner, spillemæssige niveau p.t. og formkurven, for bare at nævne nogen af de vigtigste elementer, når et odds skal vurderes. De bliver mange gange udeladt, og livet som gambler er simpelthen for kort til dårlige analyser. Derfor er det ekstremt vigtigt i din jagt på fremtidig gevinst, at du får driblet udenom alle de dårlige ”eksperter” og ikke kaster penge efter deres sypige-tips.

Netop det at sortere information var én af de vigtigste ting, jeg lærte det første års tid efter jeg begyndte at sætte mine spil i system. Man bliver aldrig 100% god til det, for der vil altid være gode spil, som man har valgt fra af forskellige grunde, som bagefter viser sig faktisk at have været et godt spil. Eller en ekspert på en hjemmeside, som pludselig viser sig at være knaldgod, efter at man egentlig har droppet at følge ham. Det må man så tage med. Man skal tage rigtig mange beslutninger hver eneste uge som gambler, så allesammen kan ikke sidde lige i øjet hver gang.

Da jeg havde spillet seriøst i et års tid var jeg kommet til det punkt, hvor jeg efterhånden havde taget tusindvis af beslutninger, spillet hundredevis af spil og haft mange tusinde kroner i omsætning. Det bliver derfor en ganske naturlig del af hverdagen, og det adrenalin-kick, som man i starten fik hver aften, når resultaterne skulle tjekkes, er der ikke mere på samme måde. Humør-kurverne bliver strukket godt ud, så hvor det tidligere var ”JA JA JA!!!! – endnu en gevinst” eller ”PIIIIIIIIIIISSSSSSSSSSSSSSSSS – Fucking uheld! – Jeg taber igen!”, så bliver det pludselig til at man kan have ”gode uger, hvor humøret er lidt højere” eller ”dårlige uger, hvor man forsøger ikke at lade det gå ud over humøret”. På en måde går den spændende bibeskæftigelse fra at være fornøjelse til at være forretning. Man kan måske sige, at det bliver lidt kedeligere, når man når dette punkt, men dels skulle det gerne blive mere indbringende, og dels så er spændingen der jo altid – endda endnu mere konstant, da man typisk spiller flere og flere spil, når man for alvor finder ud af, hvilke ligaer man selv er skrap til, og hvilke personer rundt omkring, der er skrappe på andre ligaer.

Da jeg havde spillet seriøst i halvandet års tid, da var jeg så småt ved at vænne mig til, at der ikke blev jublet højlydt over hver enkelt kamp, som gik hjem, da én ny jo allerede var i gang. Og skulle man skiftevis juble og græde hver gang en kamp var færdig, så ville man med tiden blive endnu mere underlig, end nogen måske allerede mente man var i forvejen… Uanset hvor kold og kynisk man end bliver, så kommer der bare spil undervejs, som man må reagere på – og heldigvis for det, for det er jo nu engang hele spændingen og lidenskaben, som gør det så fantastisk at være gambler. I maj måned for få år tilbage havde jeg en spil-oplevelse, som jeg håber, men tvivler på nogensinde bliver overgået. Sammen med en god kammerat havde vi spillet et stort system på tipskuponen (som jeg kun meget sjældent spiller på), og alt flaskede sig i løbet af lørdagen. De store favoritter tabte på stribe, og vi havde garderet dem alle. Da halvdelen af kampene var spillet og vi stadig havde alle rigtige, havde jeg den mavefornemmelse, som man nogle gange kan få, at dette kunne blive én af de helt store dage. Nye kampe gik i gang, og igen var marginalerne med os. Flere overraskelser – og flere røg af. Det hele endte med at vi med én sølle kamp tilbage stadig havde alle kampe rigtige, og for at vide nøjagtig hvor vi stod, så ringede vi til Tipstjenesten for at høre, hvad præmierne ville blive i tilfælde af henholdsvis 1, x og 2 i den sidste kamp, som netop var gået i gang. Beskeden lød, at der kun blev udbetalt førstepræmie til én vinder i tilfælde i tilfælde af et 1-tal eller et 2-tal. Vi havde en 12-halvgardering i sidste kamp!!!!

Forude ventede 90 minutters nervepirrende og ubeskrivelig spænding, som overgår alt hvad jeg før og siden har oplevet som gambler. Heldigvis kunne jeg ikke følge kampen live på TV, for så havde jeg nok ikke haft netop det fjernsyn i dag. I stedet sad jeg helt ude på kanten af stolen og fulgte kampen på livescore. Og naturligvis blev det ikke en kedelig kamp. Jublen var enorm i stuen, da udeholdet kort inde i kampen bringer sig foran 1-0. Før pausen udligner hjemmeholdet dog samtidig med, at udeholdet får målmanden vist ud – og pausen blev udnyttet effektivt til at bande og svovle over den uafgjorte stilling, holde modet oppe over at hjemmeholdet trods alt burde vinde nu – samt tørre sved fra pande, hænder og computertaster. I 2. halvleg skete der intet i 25 minutter, hvorefter udeholdet pludselig bringer sig foran 2-1. Jeg vidste ikke om jeg skulle juble eller græde, for de var jo stadig 10 mand, og uafgjort var stadig ikke helt usandsynligt. Minutterne går dog, omend det føles som en evighed, og da vi så småt nærmer os overtiden ringer jeg til min kammerat, så vi kan juble sammen, når kampen er slut og de ca. 900.000 kr. er i hus…

På en bookmakers hjemmeside kan vi se, at der er fire minutter lagt til, og alt står stille i stuen omkring mig. I det sidste tillægsminut får hjemmeholdet hjørnespark, og vi holdet vejret. Tik-tak, tik-tak —– GOAAAAAAAAAAAAAAAAAALLLLLLLLLLL!!!! står der pludselig på hjemmesiden. 2-2…….. Min mave slog knuder, mit stemmebånd gik på stand-by og min kammerat sagde bare ”nej, nej, nej” cirka 100 gange i træk. Tænk at være SÅ tæt på SÅ stor en gevinst – og så blive ”snydt” for den i allersidste sekund. Det var en helt utrolig surrealistisk oplevelse, og jeg sov ikke mange timer den nat.

Ærgelsen var enorm i flere dage efter, men vi kunne ikke komme udenom at hele dagen var en tur i den største og sjoveste gambler-rutchebane man overhovedet kunne forestille sig. Netop det gjorde skuffelsen lidt nemmere at kapere, for vi havde jo også været heldige undervejs, og bare det at få denne oplevelse var det hele værd. At vi så også, så kloge som vi var, havde satset et ret stort beløb på X´et, da vi fandt ud af, at vi ville tage hele puljen selv ved 12 – det gjorde jo så også, at smilene trods alt var til stede i vores ansigter…

Følg med i fortællingen om en storspillers tilblivelse og oplevelser her på Spilxperten. Et nyt afsnit lægges på siden hver mandag. Se tidligere afsnit her

Skriv et svar