18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

For godt til at være sandt (del 9)

SpilXperten har overtalt en succesrig storgambler til at fortælle historien om, hvordan han egentlig er endt i en situation, hvor hverdagen handler om fodbold og odds – og hobby er blevet til arbejde. Han fortæller i en artikel-serie om de sjoveste episoder, de svære valg, de mange bekymringer og de fantastiske glæder ved det at udvikle sig til – og i dag være – det som mange af os drømmer os: Gambler af profession.

For godt til at være sandt
”Telefonen ringte. Der er NYT fra Mexico! Dette er et skräll-tip – jag vil kalle det EASY MONEY. Monterrey har nio spillara ute til kvällans match, och Tigres SKAL vinna denne. 1,90 er en sann gave frän bookies. Endvidare har jag hört från mine mexicanske kontaktan, at denne match skulle väre fixed…”

Tro det eller ej, så har jeg især tidligere, men også stadig, fået masser af beskeder som ovenstående. Der er rigtig mange lykkeriddere i gambling-verdenen, og de vil gøre alt for at komme ind i varmen de helt rigtige steder. Derfor bliver der smurt ekstra tykt på, når de enkelte analyser skal laves, og de får det til at lyde som om, at bookmakernes odds er en ren gavebod, hvor man bare kan tage pengene ned fra hylderne kvit og frit. Svenskeren, der lagde Tigres-tippet ud på sin hjemmeside, er et meget godt eksempel på de personer, som udelukkende kun ser kampen fra én vinkel, nemlig den hvor spillet kommer til at fremstå helt fantastisk. Det kan jo godt være, at Monterrey i ovenstående tilfælde har ni mand ude fra deres 30 mand store trup, men hvis de seks har været skader længe, og de sidste tre normalt ikke spiller på holdet, så klarer de sig nok endda. Det kan jo også være, at modstanderne har skader eller karantæne, men det nævnes der selvfølgelig intet om. For det andet, så er der bare INTET der hedder gaver og easy money, når det gælder spil. Der kan være fantastisk gode værdispil, ja – men gaver er der altså aldrig. I sport kan der som udgangspunkt ske alt. For det tredje, så skal man altid være utrolig varsom, når en del af argumentationen for et spil lyder på fix (aftalt spil). Det er nu engang yderst sjældent, at der forekommer denne slags i fodboldens verden, og man kan være ganske sikker på, at oddset allerede var faldet drastisk, hvis der virkelig var noget om det.

Selvom jeg havde et ganske fornuftigt første år, hvor det endte i et godt plus, så har de dårlige kontakter – som svenskeren – virkelig spist meget af mit overskud gennem årene. Især i den første tid er man lidt på bar bund, når et kontaktnet skal bygges op, og så er det nemmeste tit at tage kontakt til de gamblere, som viser sig mest frem på Nettet. Mange af disse er dog også de ”farligste” at følge eller dele viden med, for nok kan de grave noget god info frem i deres store netværk, men det hjælper bare ikke ret meget, hvis man får infoen sidst, at oddset allerede er spillet ned på det tidspunkt – og især ikke, hvis argumentationen næsten er taget ud i den blå luft.

De mange gode og tætte kontakter i især den danske fodboldverden overskygger dog heldigvis de dårlige, og det er generelt nødvendigt at have nogen andre eksperter at læne sig op ad, da man ikke selv kan være ekspert på alt. Efter et par ualmindeligt gode måneder i tæt kontakt med min mentor stod jeg pludselig helt alene, og der gik et stykke tid, inden jeg for alvor fik gang i indtjeningen igen. Med i bagagen havde jeg heldigvis en solid oplæring i alle de væsentligste elementer for at blive en succesfuld gambler, og det skylder jeg ham en stor tak for.

Jeg har før nævnt de mange faldgruber, som man støder på som gambler. Én af de største faldgruber, som jeg faktisk ikke har nævnt endnu (måske fordi det ærgrer mig grænseløst at jeg selv er faldet i den hele tre gange…) falder meget godt i tråd med min beskrivelse af svenskerens overmeldinger i dette afsnit. Man skal nemlig passe ualmindeligt meget på disse helt urealistiske spil-analyser, og tit har de samme mennesker det med også at ”snyde” med andre ting, deriblandt deres spil-statistik, som sminkes for et godt ord. Selv med en stor portion erfaring og alle de tidligere fejltrin klogere er jeg blevet narret hele tre gange af sådanne ”fidus-magere”. I alle tre tilfælde pudsigt nok af amerikanere, og uden at ville stemple alle amerikanere som fuskere, så skal jeg aldrig mere følge en amerikansk ”ekspert” med så imponerende spil-statistik, at det næsten grænser til det uladesiggørelige. For uanset om det er en spilanalyse eller spil-statistik på en ”ekspert”, så skal alle alarmklokker ALTID ringe, når tingene ser ud til at være for gode til næsten at være sande. For i ni af ti tilfælde så er det netop for godt til at være sandt.

Jeg kender en del danske gamblere, har kontakt til en del danske fodboldspillere og skriver med en del europæiske gamblere, men det har altid ærgret mig meget, at jeg ikke kunne finde nogen, der kunne give mig gode spil til NFL og NHL, da der er masser af kampe, høj tilbagebetaling og ingen begrænsning for, hvor meget man må spille på disse ligaer. Derfor søgte jeg Internettet igennem, og første gang jeg blev ”snydt” kostede det mig hverken mange penge eller bekymringer. Folkene bag ”ekspert-siden” på Internettet viste sig bare simpelthen ikke at være gode nok, og de lukkede ret hurtigt siden, selvom de på forsiden pralede vildt og voldsomt om deres store viden og erfaring. Anden gang er jeg ikke stolt af, idet jeg valgte at betale penge for at få spil fra en amerikansk side, som påstod at de var Internettets bedste. Jeg var naiv og troede på dem. Problemet var bare, at de kun hev de positive tal fra deres statistikker, så når de havde ramt 7 af 20 kampe en uge, så lød overskriften på forsiden: ”4 af 5 kampe (80%) ramt i NFL” – og så blev det end ikke nævnt at man kun havde ramt 3 af 15 kampe i NHL… Jeg nåede at tabe en del penge på den side, og ikke nok med, at det var pisse-ærgerligt, så følte jeg mig også en anelse snydt, da det gik op for mig, hvordan de kørte hjemmesiden.

Det var dog absolut intet at sammenligne med tredje gang, jeg faldt i ”den amerikanske fælde”. Hvis jeg anden gang havde tabt penge og følt mig snydt, så blev det overgået mangefoldigt, da jeg for et års tid siden endelig troede at jeg havde fundet min drømme-side på Internettet. Hjemmesiden tog mange penge for at sælge sine spil-fiduser til interesserede, og det synes jeg egentlig var ganske rimeligt med de fantastisk flotte statistikker, som de kunne fremvise. Cirka 15% plus lavede de, og det selvom de lagde 6-8 spil ud på siden næsten hver eneste dag året rundt. Det fik virkelig dollartegenene frem i mine øjne, og jeg var ikke i tvivl om sidens troværdighed, for man kunne – modsat de tidligere fuskersider – se listen over alle tidligere spil, og det så næsten ud til at være godt til at være sandt. Det var det også! Jeg, og sikkert mange andre, blev i den grad taget ved næsen. Der skulle gå en måneds tid, hvor jeg dels nåede at betale en del for spillene, men værre endnu tabte rigtig mange penge på alle de tabte spil. Hvad der dog undrede mig mest var, at lige præcis de ”eksperter” på hjemmesiden, som jeg ikke betalte penge for at følge, næsten ramt alt hvad de rørte ved, og da jeg 2-3 uger inde i forløbet begyndte at følge netop de før så skarpe ”eksperter”, ja da blev de pludselig ganske humane, og nøjagtig samtidig med mit skifte, så begyndte de håbløse ”eksperter” som jeg først havde fulgt pludselig at ramme plet hver gang. Det kunne naturligvis ikke være rigtigt, og efter en større søgning på Internettet fandt jeg desværre en del indlæg og artikler om netop denne sides tendens til at snyde folk. Det var forfærdeligt at læse om, og efter nogle timers vrede og bitterhed, så begyndte jeg at kigge fremad igen. Man lærer nu engang nogle rigtig brugbare ting af sine fejl, og igen blev jeg bekræftet i teorien om, at man i den grad skal være på vagt over for de ting, som bare ser for gode og ”sikre” ud. Som min bedste kontakt har fortalt mig 100 gange, så er det nu engang kun skatten og døden, der er sikkert her i livet…

Følg med i fortællingen om en storspillers tilblivelse og oplevelser her på Spilxperten. Et nyt afsnit lægges på siden hver mandag. Se tidligere afsnit her

Skriv et svar