18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Find teknikken – og vind (del 13)

SpilXperten har overtalt en succesrig storgambler til at fortælle historien om, hvordan han egentlig er endt i en situation, hvor hverdagen handler om fodbold og odds – og hobby er blevet til arbejde. Han fortæller i en artikel-serie om de sjoveste episoder, de svære valg, de mange bekymringer og de fantastiske glæder ved det at udvikle sig til – og i dag være – det som mange af os drømmer os: Gambler af profession.

Find teknikken – og vind
Forestil dig, at du i dette øjeblik får en invitation til at spille med i en Masters-turnering i golf om et års tid. Hvis du klarer banen i par, så får du en million kroner, mens du med et dårligere resultat selv må punge ud med en anseelig sum penge. Invitationen vil nok få de fleste til at spærre øjnene op, men efter ikke så forfærdelig lang betænkningstid ville man nu nok afvise det ret prompte alligevel. Selv med et par års erfaring som hobby-golfer og sommerens to ture med vennerne, hvor der blev spillet om øl på den lille par-3 bane, så er det nu nok at tage munden for fuld ligefrem at begynde at udfordre Woods, Els og Singh i direkte duel.

Beslutningen ville nok blive lidt sværere, hvis du fik at vide, at du kunne benytte dig af Thomas Bjørn, Søren Kjeldsen og Anders Hansen lige så tosset du ville på din runde på banen. Du måtte simpelthen vælge hvilken spiller, du ville have til at slå de forskellige slag, helt afhængig af hvor på banen bolden ligger, hvor langt der er til hullet og alle de andre ting, der skal tages hensyn til, når en bold skal sendes af sted. Mon ikke de fleste så ville tage imod tilbuddet? Med et år til den store turnering havde du endda god tid til selv at fokusere på én af de nemmere ting ved golfen, nemlig putningen, så du trods alt også kan bidrage med noget, når den store dag oprinder. Med træning hver eneste dag vil du om nogle måneder være en habil putter, og så kan du bruge det sidste halve års tid op til turneringen til at se en del turneringer og lære af de bedste golfspilleres putning. Du vil sikkert lave ekstremt mange fejl i starten, men med tiden vil du få rettet de fleste fejl til, og inden året er gået, så vil du have en god plan for hvordan det næste put skal laves helt afhængig af boldens placering på green.

Som de bedste kuglepenne i tips-skuffen allerede har regnet ud, så kan man i den grad godt drage sammenligningen mellem ovenstående udfordring og situationen, hvor man langsomt vil forsøge at blive en vindende gambler. Jeg har nævnt mange af faldgruberne i de tidligere afsnit, og jeg har igen og igen nævnt, at man vil lave mange fejl i starten. Det gælder om at lære af disse fejl, og ikke mindst indse, at du ikke bliver Verdens Bedste Putter efter kun en uges træning. Det tager tid – lang tid – at finde den rette teknik, og der vil være uger (eller sågar måneder), hvor du ikke føler, at du får nok ud af anstrengelserne. Derfor er det også ekstremt vigtigt, at du ret hurtigt indser, at du ikke kan være ekspert på alle fodboldligaer i Europa. Glem alle spillene, som kun er til for at give dig spænding, og alle de spil som bare lige bliver skudt af i en håndevending. Spil VÆRDISPIL – og spil KUN når, du har en meget god grund til at være uenig med bookmakeren, enten i form af ekstra information eller en stor forskel på din grundlæggende opfattelse af et holds kvalitet. Du kan simpelthen ikke mestre alle spillets facetter, så hold dig til det, du er god til og har trænet på – så kan du med tiden blive én af de bedste puttere… undskyld gamblere indenfor netop din(e) ligaer.

Jeg er derfor heller ikke i tvivl om, at alle kan lære at vinde i længden. Efter mit første lære-år, som var meget op og ned, så har jeg siden været ekstremt stabil og i snit lavet overskud i 10 af 12 måneder hvert år. Hvis du skal spille under par og vinde de store penge, så skal du med stor sandsynlighed dog have hjælp udefra. Jeg har meget fint overskud på mine egne spil, men for at få omsætningen i vejret og få ekstra plus på bundlinjen, så er det som nævnt tidligere ikke nok at stå alene. Find nogle personer, der også er eksperter i netop deres rækker, som du kan udveksle spil med. På Internettet er du tæt på hele Verden, og på mange hjemmesider (inklusiv denne) behøver du end ikke at give dine egne fiduser til gengæld. Hvorfor så ikke benytte sig af det? Hvis Thomas Bjørn står klar med sin driver ved banens længste hul, er det måske ikke så smart at gå over og skubbe ham væk, fordi du den seneste uges tid har trænet med 6´eren og synes at det gik ganske godt på Driving Range i medvind.

Alle der ikke har prøvet at spille golf kan sikkert give mig ret i, at det ser uhyggelig nemt ud på TV. Hvor svært kan det egentlig være at ramme en bold med et kæmpestort stykke jern? Cirka 2-3 minutter efter de første gang prøver det (for så lang tid går der cirka, før de rammer bolden bare lidt første gang), så vil de give mig ret i, at golf er et ekstremt svært spil, som kræver meget god teknik. Og for at opnå denne, så kræver det træning, træning og atter træning. Nøjagtig det samme er gældende med gamblingen. Sofa-tipperne, der i smug spiller den ene kupon efter den anden til 50 kr., der aldrig går hjem, er altid de klogeste, når vennerne er samlet omkring en fodboldkamp. De har kun prøvet at tippe stort et par gange, hvor det gik galt, men det er lykkeligt glemt, og nu sidder de hver søndag eftermiddag og tænker på, hvor nemt det simpelthen må være at ramme et par kampe til odds 2,00 hver weekend og så proppe 5.000 kr. i lommen. Det er bare ikke så nemt! Det kan godt være, at de vandt øl-konkurrencen i putning til grill-festen i sommer, men de har aldrig været ude på stor bane, hvor der er bakker, langt til hullet og måske ujævnheder hist og pist.

Hvis du er en af dem, som synes slagene ser vældigt nemme ud i TV, men ikke selv træner og derfor heller ikke rammer en disse, når du bevæger dig ud på banen, så kom i gang med at træn! Lær teknikkerne, hav tålmodighed, fokusér på det du er god til. Så skal du nok komme med til en Masters på et tidspunkt.

Følg med i fortællingen om en storspillers tilblivelse og oplevelser her på Spilxperten. Et nyt afsnit lægges på siden hver mandag. Se tidligere afsnit her

Skriv et svar