18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Derfor er Andreas Schjelderup ikke den nye Erling Håland

FC Nordsjællands talentfulde nordmand Andreas Schjelderup har på det seneste været rygtet til flere store klubber, og undervejs har Schjelderup fået tilnavnet “den nye Håland”. 

Derfor har SpilXperten, med hjælp fra OPTA, indsamlet statistik på begge spillere.

Er Andreas Schjelderup den nye Erling Håland? Det har SpilXperten kigget nærmere på. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

For at gøre det så sammenligneligt, som det overhoved er muligt, har vi sammenlignet Andreas Schjelderups statistikker med Erling Hålands periode i Molde, hvor målmaskinen slog sine folder, fra han var 16-18 år gammel. 

Der er ingen tvivl om, at Andreas Schjelderup er talentfuld, men at sammenligne ham med Erling Håland er forkert. Det er to komplet forskellige spillertyper. 

Det viser de stats, som SpilXperten har indsamlet. 

Som ovenstående tal viser, er Erling Håland en spiller, der kommer til flere chancer i løbet af en kamp, end Andreas Schjelderup gør. 

Så selvom FCN-profilen er topscorer i Superligaen i indeværende sæson, så er der en væsentlig forskel, når man kigger på Expected Goals.

Den norske superstjerne fra Manchester City kom til flere og større chancer, da han spillede i Molde, end Andreas Schjelderup nogensinde har gjort.

Ovenstående tal siger også noget om, at Andreas Schjelderup er en spiller, der er meget mere på bolden, end Erling Håland havde for vane, da han spillede i Molde. 

FCN-profilen er altså en spiller, der er mere involveret i spillet, hvor Erling Håland i højere grad er en spiller, der bliver serviceret af andre – det kunne for eksempel være en spiller som Andreas Schjelderup.

Det faktum, at Andreas Schjelderup er mere på bolden end sin landsmand, afspejler sig også i ovenstående statistikker, hvor det fremgår, at Andreas Schjelderup skaber flere chancer for sine medspillere, end den norske målmaskine gjorde, da han tørnede ud for Molde.

Derudover er der en ret markant forskel i, hvad de to nordmænd gør med bolden ved fødderne. Andreas Schjelderup udfordrer oftere end sin landsmand. 

Desuden er der den helt åbenlyse fysiske forskel, når man ser på de to spilleres statur, hvor Manchester City-stjernen måler hele 195 cm, hvilket er hele 19 cm mere end de 176 cm, Andreas Schjelderup måler.

Så det er, på baggrund af den indsamlede data, svært at argumentere for, at de to nordmænd minder om hinanden, hvorfor prædikatet “den nye Håland” er en smule misvisende.

Kun fremtiden vil dog vise, om FCN-profilen en dag kommer til at præstere på samme høje niveau som Manchester City-bomberen.

Skriv et svar