18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danmark – Sverige: Odds og optakt m. Lars Christiansen (d. 11. december 2020)

Danmark indleder mellemrunden ved EM i håndbold med et naboopgør mod Sverige. Kan Sandra Toft og co. rejse sig fra nederlaget til Frankrig, eller er den svenske udfordring for stor? Vi har spurgt Danmarks mest scorende herrespiller all-time, Lars Christiansen, og han analyserer Danmark – Sverige i disse spalter. Kampen fløjtes i gang kl. 20:30 fredag d. 11. december, og du kan se med direkte på TV2.

Odds på Danmark – Sverige

Oddsene på kampen vidner om, at bookmakerne holder Danmark som favoritter.

Hvem vinder kampen?
Danmark: 1,52 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 9,00 – SPIL HER >>*

Sverige: 3,55 – SPIL HER >>*

Antal mål
Over 50,5 mål: 1,76 – SPIL HER >>*

Under 50,5 mål: 1,98 – SPIL HER >>*

Handicap (0-1,5)
Danmark: 1,68 – SPIL HER >>*

Sverige: 2,12 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret kl. 17:12 d. 11. december 2020. Odds kan ændre sig.

Optakt til Danmark – Sverige m. Lars Christiansen

Nu starter de sjove kampe for alvor, hvor det for holdene gælder om at sikre sig en plads i ”finale-weekenden”. Alt er stadig helt åbent i mellemrunden, og hvis Danmark vinder alle deres tre kampe, er de direkte videre til semifinalen. Det skal være målet, og derfor gælder det om at få det bedste udgangspunkt i kampen mod Sverige.

Der er vildt meget på spil i kampen. Vigtigst er selvfølgelig de 2 point, og dernæst status-spørgsmålet om håndboldhierarkiet i Norden. Samtidig kan Danmark lukke munden på den svenske træner, Tomas Axner, som har ytret stor utilfredshed med programmet og beskylder EHF og DHF for at give fordele til Danmark…

Men nok om kampene i kulissen – lad os se lidt på selve matchuppet!

Hvorfor vinder Danmark over Sverige?

Danmark er bedre på stort set alle pladser, og særligt kommer det danske forsvar til at gøre meget ondt på svenskerne. Det danske forsvarsfokus vil være på at holde de dygtige svenske stregspillere (se profilafsnittet længere nede) ude af kampen, og det gøres ved, at man hele tiden går hårdt på dem og sørger for at skubbe dem væk, så de ikke får ro på noget tidspunkt.

Dertil kommer, at vores velorganiserede angreb skal kunne overmatche det svenske forsvar. Jeg er helt overbevist om, at Jesper Jensen er et skridt foran sin direkte modstander Tomas Axner på alle parametre!

De danske profiler: Heindahl og Haugsted tager fat
Jeg forventer, at de danske profiler i kampen bliver Kathrine Heindahl og Line Haugsted (for deres aktioner i forsvaret). De skal spille med hovedet og undgå udvisninger, samtidig med at de skal gøre rigtigt ondt på de svenske spillere. Fysikken kan vinde kampen for Danmark.

I angrebet er det hele godt bundet sammen af Mia Rej, og så kommer vores kollektive styrke i spil. Det gør, at vi er svære at læse, da modstanderne hele tiden skal forholde sig til forskellige spillere, hvor flere kan ramme et højt niveau. Jeg tror, at Mie Højlund får sin store kamp, da hendes bevægelighed kan gøre ondt på svenskerne.

De svenske profiler: Blohm og Lagerquist på stregen
Sveriges mest iøjnefaldende styrke kommer med stregspillerne Linn Blohm og Anna Lagerquist, som også er de to stærke krumtapper i midterforsvaret.

Deres store stjerne Isabelle Gulldén er ikke så dominerende længere, og hun får ikke samme snor som tidligere. Hun har engang været holdets helt store ”verdensstjerne”, men hun er nu faldet i niveau – blandt andet pga. mindre tiltro/rolle.

Ellers har Sverige et godt kollektiv med fem slutrundedebutanter, som alle har vilje, men mangler erfaring. De er talentfulde, bevares, men de er ikke dygtige nok til at slå Danmark på bredden!

Lars Christiansens dom: Danmark indleder mellemrunden med sejr over Sverige

De to hold har et enormt kendskab til hinanden, og derfor kommer der ikke de store overraskelser. Rutinen og bredden falder ud til Danmarks fordel, og det er værd at bemærke, at den danske liga i rigtigt mange år har været rugeplads for svenske spillere. Danmark vinder, fordi de er bedre over hele banen, og fordi de har en solid plan med alt, de foretager sig. Det giver ro og tro på egne evner.

Jeg tror på en sikker dansk sejr, på mindst fire mål. 28-24 til Danmark og Mie Højlund som dansk topscorer.

Lad rejsen mod de sjove kampe begynde! ?

Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

Her kan du få et kort opsummeret overblik over holdenes præstationer i det indledende gruppespil

– Danmark endte som 2er i Gruppe A. Danskerne tabte gruppefinalen til Frankrig, og derfor fik de kun to point med over i mellemrunden.

– Sverige endte som 2er i Gruppe B. Svenskerne vandt kun en enkelt kamp i gruppespillet (spillede én uafgjort herudover), og derfor har de ét point med i mellemrunden.

– Lærke Nolsøe har været Danmarks mest scorende spiller i turneringen indtil videre. Venstrefløjen har sat 12 bolde i kassen på 17 forsøg. Kristina Jørgensen (venstreback) og Trine Østergaard (højrefløj) har begge scoret 11 gange på henholdsvis 22 og 15 forsøg.

– Linn Blohm og Melissa Petrén har været Sveriges mest målfarlige spillere indtil videre. Linn Blohm (stregspiller) og Melissa Petrén (venstreback) har begge scoret 12 mål ved slutrunden, på henholdsvis 16 og 30 forsøg.

– Danmark og Sverige mødtes senest ved EM-gruppespillet i 2018, og dengang vandt danskerne en målrig kamp med ét mål (30-29).

– Danmark og Sverige mødtes også ved VM-kvartfinalerne i 2017, men dengang var det svenskerne, der trak det længste strå (26-23).

SpilXpertens dækning af EM i håndbold er sponsoreret af ComeOn!

Skriv første kommentar

Skriv et svar