18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Danmark – Sverige: Odds og optakt d. 31. januar 2021 (Lars C.)

Danmark - SverigeDanmark og Sverige mødes i en ren nordisk finale ved VM i håndbold. Kan Mikkel Hansen og co. forsvare titlen, eller formår det afbudsramte svenske landshold at stryge helt til tops i Egypten? Danmarks mest scorende herrespiller all-time, Lars Christiansen, analyserer her Danmark – Sverige, der vises direkte på TV2 fra kl. 17:30 søndag d. 31. januar 2021.

Odds på Danmark – Sverige

Oddsene på kampen indikerer, at bookmakerne holder Danmark som pæn titelfavorit.

Hvem vinder kampen?
Danmark: 1,45 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 8,75 – SPIL HER >>*

Sverige: 3,45 – SPIL HER >>*

Antal mål
Over 55,5 mål: 1,84 – SPIL HER >>*

Under 55,5 mål: 1,84 – SPIL HER >>*

Handicap (0-2,5)
Danmark: 1,90 – SPIL HER >>*

Sverige: 1,77 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Odds på VM i håndbold*

Optakt til Danmark – Sverige m. Lars Christiansen

VM-finale! Det vi alle har håbet og troet på kunne ske med det danske landshold. Nu er det en realitet, og danskerne kan forsvare den flotte pokal. Det er så flot og fortjent, at Danmark er i finalen – efter en sikker sejr over Spanien, som er et klassehold. Det kræver sit af slå de forsvarende europamestre.

Der er endda mere på spil end ”bare” VM-titlen. Det er nemlig også kampen om tronen i Skandinavien de kommende år! Mange havde måske regnet med at se Danmark i finalen – men INGEN havde troet på Sverige. Absolut ingen: Selv den svenske presse havde udtalt inden afgang til Egypten, at det var historiens dårligste hold, der skulle repræsentere Sverige. Men de svenske spillere har lukket munden fuldstændigt på alle kritikerne.

Sverige

Sverige er, ligesom Danmark, ubesejret i turneringen. De har spillet godt over hele banen, og det er fuldt fortjent, at de står i finalen. Svenskerne har et rigtigt godt og bevægeligt 6-0-forsvar med fysisk stærke spillere i midterforsvaret. De er ekstremt boldsøgende og overdækker næsten i boldsiden. Bag ved forsvaret har de en kæmpe profil i Andreas Palicka, som til dagligt står i RNL og har været mere end stabil her i de sidste afgørende kampe.

Svenskernes angreb styres 100 % af SG Flensburg Handewitts playmaker, Jim Gottfridsson. Han har en hånd med i alt, der foregår, og samtidig ser han alle huller i modstandernes forsvar. Bliver du for defensiv på Gottfridsson, skyder han over eller rundt om dig, og bliver du lidt for offensiv, så bruger han finterne til at komme på kant. Han er smart og vildt håndboldintelligent – en verdensklasse playmaker.

Sveriges andre profiler er Hampus Wanne (venstrefløj og topscorer), Jonathan Carlsbogård (venstreback) og Albin Lagergren (højreback). Hampus Wanne er vildt hurtig, og han tør at tage de små vinkler i kampen med en stor tro på egne evner. Dertil kommer, at han er sikker på straffe. Jonathan Carlsbogård har et vanvittigt hårdt skud, og han tør at gå mod mål. Han er den store overraskelse på holdet. Albin Lagergren er meget bevægelig, og han har gode og tempofyldte finter.

Svenskerne har et godt kollektiv, hvor alle bidrager – lidt som vi ser det hos danskerne. Nordmanden Glenn Solberg har gjort det forrygende som træner i sin første turnering med Sverige. Han har roen, som afspejler sig på banen, og dertil kommer, at han har stor tiltro til sine spillere, som han lader få meget plads i forhold til at kalde spillene. Glenn Solberg har skabt et nyt svensk hold på alle måder.

Sveriges største udfordring er, at de er meget afhængige af Jim Gottfridsson, som alt går igennem. Kan Danmark få lukket ned for ham, er svenskerne sårbare. Herudover bør det pointeres, at svenskerne er urutinerede i at stå i store kampe med det nye hold, som på papiret har 20 kampe i gennemsnit mod Danmarks 100.

Danmark

Danmark spillede en tæt på perfekt kamp mod Spanien. Danskerne tog initiativet med 7-mod-6, spillede på bredden og fik samtidig Morten Olsen i gang med den velfungerende dirigentstok. Mikkel Hansen viste den verdensklasse, han har, og han fik sat en tyk streg under, hvor vigtig han er. 12 mål og en masse assists.

Nøglen til dansk succes i VM-finalen mod Sverige er at få smadret Jim Gottfridssons muligheder for at få overtaget. Dertil bliver det også vigtigt for danskerne at lægge pres på i kontrafasen, da Sverige gerne vil skifte ud.

Danmark skal fra start vise, at de er vant til at stå i sådanne finaler – rutinen skal blive en medspiller. Spillemæssigt skal Danmark fortsætte med højt tempo og en udstråling, der viser, at man er oven på mentalt og fysisk (Nikolaj Jacobsen har roteret en del, og mange er stadig friske).

Danmarks profiler mod Sverige: Det brølestærke kollektiv

Der kan fremhæves mange danske spillere som Magnus Landin, Magnus Saugstrup, Mathias Gidsel m.fl. Det er forskellige spillere, der har meldt sig ind, når der har været brug for det. Det er høj klasse, og derfor er Danmark så gode. Det danske kollektiv er i særklasse.

Lars Christiansens dom over VM-finalen: Danmark vs. Sverige

Jeg er overbevist om, at vi får en kamp på højt niveau med to hold, der vil spille håndbold og udfordre hinanden på alle mulige måder. Begge hold spiller hurtigt og med godt forsvar, men danskernes bredde og erfaring skal gøre forskellen.

Bud på kampresultat: 29-26 til Danmark
Bud på dansk topscorer: Mikkel Hansen (han fortsætter stilen fra semifinalen, og Danmark får sikkert en del straffekast)

Kom så Danmark, jeg tror på den VM-titel!

Danmark – Sverige: Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

– Danmark førte fra start til slut i semifinalen mod Spanien, og med en 35-33 sejr formåede danskerne at booke en plads i VM-finalen.

– Mikkel Hansen blev dansk topscorer, og kampens spiller i semifinalen, med 12 mål på 17 skud.

– Mikkel Hansen er Danmarks mest scorende spiller ved slutrunden, med 41 mål på 57 skud. Mathias Gidsel følger lige efter, med 38 mål på 47 skud.

– Sverige var kun bagud en enkelt gang i semifinalen mod Frankrig, som de dominerede fra start til slut. Svenskerne sejrede med 32-26 i en kamp, hvor de franske målmænd leverede meget ringe.

– Hampus Wanne blev svensk topscorer i semifinalen, med 11 mål på 13 skud.

– Hampus Wanne er Sveriges mest scorende spiller ved slutrunden, med 48 mål på 63 skud.

– Mens Danmark er forsvarende verdensmestre, snuppede Sverige en femteplads ved den seneste VM-slutrunde.

– Da Danmark og Sverige senest mødtes, ved VM i 2019, vandt danskerne med 30-26.

– To af nationernes fire seneste dueller er endt uafgjort efter ordinær tid (2 x 28-28). Danmark har ikke tabt til Sverige i ordinær tid siden OL i 2012.

Optakt til og odds på Danmark - Sverige d. 31. januar 2021*
SpilXpertens dækning af VM i håndbold er sponsoreret af ComeOn!

Skriv et svar