18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Danmark – Rusland: Odds og optakt m. Lars Christiansen (d. 15. december 2020)

Danmark har spillet sig frem til en regulær skæbnekamp mod Rusland ved EM i håndbold, og regnestykket er uhyre simpelt: Det er vind eller forsvind, og der er en EM-semifinale på højkant. Lars Christiansen, Danmarks mest scorende herrespiller all-time, analyserer Danmark – Rusland i disse spalter. Kampen fløjtes i gang kl. 20:30 tirsdag d. 15. december, og du kan se med direkte på TV2.

Lars Christiansens analyse til Norge - Danmark

Odds på Danmark – Rusland

Oddsene på kampen indikerer, at bookmakerne holder Rusland som ret klare favoritter.

Hvem vinder kampen?
Danmark: 3,00 – SPIL HER >>*

Uafgjort: 7,50 – SPIL HER >>*

Rusland: 1,59 – SPIL HER >>*

Antal mål
Over 51,5 mål: 1,78 – SPIL HER >>*

Under 51,5 mål: 1,87 – SPIL HER >>*

Handicap (0-1,5)
Danmark: 1,78 – SPIL HER >>*

Rusland: 1,89 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Spil på EM i håndbold hos ComeOn!*

Optakt til Danmark – Rusland m. Lars Christiansen

Så er der dømt direkte duel om en semifinaleplads. Danmark skal bruge sejren for at gå videre, mens Rusland kan nøjes med uafgjort.

Rusland er et fantastisk hold, og hvis de spiller op til deres allerbedste, burde de ikke kunne slås. Russerne er fysisk stærke og har en vanvittig vindermentalitet, da de har vundet alt, der er at vinde. Kan Danmark følge trop med dem over 50 minutter, så er muligheden for en dansk sejr dog virkelig til stede. Det, der kan være Ruslands ulempe, og samtidig Danmarks fordel, er, at russerne stort set spiller med de samme spillere, og derfor er det muligt at køre dem trætte, hvis man matcher dem hårdt op og løber solen sort. Da danskerne har skiftet en del ud i løbet af turneringen, har de en fordel i at have mange spillere friske – det skal udnyttes!

Nøglen til dansk sejr mod Rusland
Løb, løb, løb. Og når det ikke kan lade sig gøre, så pas på bolden med tålmodighed – spil lige indtil, at de rigtige chancer er der. Rusland spiller meget mand-mod-mand dueller, og det koster kræfter. Kan danskerne stoppe det, så slider det på kræfterne, og det skal Danmark så kunne udnytte mod slutningen.

Jeg er overbevist om, at Danmark kommer til at spille en del i overtal, da Rusland vil spille hårdt og ufint mod de hurtige og taktisk stærke danskere. Når Danmark så rent faktisk er i overtal, skal det selvfølgelig udnyttes.

Jeg tror desuden, at det danske forsvar står godt til det russiske angrebsspil. Aggressiviteten i det danske forsvarsspil kan gøre ondt på russerne, hvis Danmark fortsætter det fysiske pres på skytterne og gennembrudsspillerne. Det vil tappe russerne for kræfter, og når de bliver trætte og irriterede, kan de komme til at lave fejl.

Hvis de danske målvogtere så også leverer til vanligt høje standard, så er der gode muligheder for dansk sejr.

De danske profiler: Højlund og Mia Rej i fokus
Jeg tænker, at Mie Højlund bliver sat i scene med sine hurtige fødder overfor de lidt tungere russere, og den ”kamp” bliver spændende at følge. Højlund bør få en fremtrædende rolle, og hun kan potentielt blive kampens spiller, hvis hun lykkes (det må være netop Rusland-kampen, Jesper Jensen har gemt hende til).

Danmark kommer sikkert til at spille med både Mie Højlund og Mia Rej i bagkæden samtidig, og det gør, at man kan gennemføre det hurtige spil, som potentielt kan sætte de store, lidt tungere, russere under pres.

Jeg forventer, at Mia Rej og Mie Højlund må slås om den danske topscorerværdighed. Måske de deler den. ?

De russiske profiler: Dmitrieva og Managarova er giftige
Daria Dmitrieva er russernes playmaker, og når hun er på toppen, er hun en verdensklasse-spiller. Hun kan gøre ondt på danskerne med sit overblik, gennembrud og skud.

Yulia Managarova er Ruslands topscorer, og hende skal Danmark have et særligt øje på. Hun må ikke komme alt for godt i gang med målscoringerne, så hun tager mange afslutninger med stor selvtillid.

Lars Christiansens dom: Danmark slår Rusland i dramatisk kamp

Hvis Rusland skal slå Danmark, bliver det på, at de smadrer danskerne med hårdt og ufint spil. Danskerne kan potentielt blive deres egen værste fjende, hvis de hopper med på den ”smadre-vogn”.

Jeg tror dog på, at danskernes bredde og selvtillid kommer til at flytte ”den russiske bjørn”. Danmark vinder kampen på taktikken!

Mit tip, måske lidt med hjertet, er 27-25 til Danmark – og dermed også en dansk semifinale.

Trupnyt, statistik, H2H og seneste resultater

Her kan du få et kort opsummeret overblik over holdenes seneste præstationer.

– Danmark cruisede forbi et motivationsforladt spansk landshold med cifrene 34-24 i søndagens vigtige mellemrundekamp. Jesper Jensen havde sågar lejlighed til at spille bredden på sit landshold.

– Mia Rej blev, som forudset i den seneste optakt, dansk topscorer med 6 mål. Trine Østergaard scorede 5 mål fra fløjen.

– Rusland har ikke været i aktion siden fredag, hvor de spillede 28-28 med Frankrig.

– Antonina Skorobogatchenko, Yulia Managarova og Vladlena Bobrovnikova scorede alle 5 mål i dén kamp.

– Mia Rej er foreløbig dansk topscorer i turneringen med 20 mål (på 28 skud). Anne Mette Hansen følger efter med 18 mål (på 25 skud).

– Yulia Managarova har været den mest målfarlige russer med 17 mål (på 24 skud). Vladlena Bobrovnikova og Daria Dmitrieva følger lige efter med 16 mål (på henholdsvis 23 og 31 skud).

– Begge nationer spiller for at sikre sig en plads i EM-semifinalerne. Rusland kan nøjes med uafgjort, mens Danmark er pisket til at sejre.

– Danmark og Rusland mødtes senest ved EM 2018, og her sejrede russerne komfortabelt med 32-21. Topscoreren i den kamp, Anna Vyakhireva (9 mål), er ikke med ved slutrunden i 2020, og det er vigtige Anna Sen heller ikke.

– Rusland har vundet samtlige nationernes tre seneste indbyrdes opgør.

SpilXpertens dækning af EM i håndbold er sponsoreret af ComeOn!

Skriv første kommentar

Skriv et svar