18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Dagligdagen som gambler (del 12)

SpilXperten har overtalt en succesrig storgambler til at fortælle historien om, hvordan han egentlig er endt i en situation, hvor hverdagen handler om fodbold og odds – og hobby er blevet til arbejde. Han fortæller i en artikel-serie om de sjoveste episoder, de svære valg, de mange bekymringer og de fantastiske glæder ved det at udvikle sig til – og i dag være – det som mange af os drømmer os: Gambler af profession.

Dagligdagen som gambler
Mange spekulerer nok over, hvordan det er leve som gambler. Står man op kl. 11 hver formiddag for lige at tjekke dagens odds igennem, inden man bestiller en sandwich med kylling og bacon fra den lokale bager som morgenmad? Og bruger man derefter lige et par timer på sofaen på at se højdepunkterne fra gårsdagens kampe i SAS Ligaen og Premier League, mens man indtager to-tre liter cola, hvorefter der lige placeret et par store spil hos diverse bookies? Og begyndes aftenen så med endnu en udbragt pizza, inden der surfes over på livescore for at følge den hele aftenen, samtidig med at der spilles onlinepoker på tre-fire borde i baggrunden??? Svaret er nej, for det er faktisk sjældent, at jeg får pizzaen bragt ud…

Nej, det at være gambler kræver såmænd langt mere end bare at arbejde få timer om dagen med venstre hånd. De professionelle gamblere, som jeg har mødt i mit netværk, er alle intelligente unge mænd, som for de flestes vedkommende kunne være kommet rigtig langt i de fleste brancer i erhvervslivet. Som i alle andre jobs, så kræver det en lang række specialle egenskaber for at være rigtig god gambler, og jeg har allerede nævnt en del af dem i de tidligere afsnit. Som bekendt, så er det langt fra nok, at man skal have et godt kendskab til den sport, som man spiller på. At være succesfuld gambler kræver blandt mange andre ting i den grad også tid, penge og disciplin.

Man kommer aldrig til at tjene store penge på sine spil, hvis man kun lige sætter sig til computeren hver anden aften eller lørdag formiddag, når kæresten er nede i byen for at shoppe for de 1000 kr., som du bildte hende ind, at du vandt i sidste uge for netop at ”købe” dig et par timers ro foran computeren. Det er et krav, at man er online hver eneste dag, og for langt hovedparten af storgamblerne, så er det nødvendigt at være online stort set hele døgnet. ”Hvorfor?”, vil mange nok spørge, og svaret er, at det i den grad kræver en del arbejde at finde kampe, hvor oddssætterne har taget fejl. For som jeg har gjort opmærksom på før, så skal man altså finde kampe (og helst så mange som muligt), hvor du ligger med en helt anden vurdering af kampen end den oddssætter, som givetvis lever af at følge blandt andet den pågældende liga for at være i stand til at sætte odds herpå. Der skal mere end stilling og sidste resultater til. Mange gange kræver det information, som bookmakeren ikke er i besiddelse af, og netop jagten på denne information og generel indsamling af data om holdene i de rækker, som du følger, kræver rigtig meget tid. De fleste gange fører det end ikke til et spil, for i 90 % af tilfældene har oddssætteren ramt nogenlunde det rigtige odds, eller måske kun lavet en lille fejlvurdering.

Der skal også mere end ét af disse værdispil til om ugen for at tjene store penge på spil, og det bringer mig naturligt videre til nødvendigheden af en relativt stor pengebeholdning. Naturligvis er det ikke alle, der lige har 100.000 kr. at tage ud af familiebudgettet, og man kan også starte med langt mindre, men har man en drøm om at tjene gode penge (og det skal man jo helst, hvis der bruges så meget tid på det), så kræver det en vis kapitalsum. Hvis du eksempelvis er meget kritisk i din søgen efter spil – som du altid bør være – og måske ikke har det store kontaktnet (som er SÅ vigtigt i både din søgen efter information, men også når det kommer til udveksling af spil), så vil du nok højest finde 3-4 spil om ugen med solid værdi. Det giver cirka. 15-20 spil om måneden, og selv med en rigtig flot tilbagebetalingsprocent på 110 (som langt de færreste kan holde i længden), så vil du ”kun” vinde 1.500-2.000 kr. i gennemsnit, hvis du satser 1.000 kr. pr. gang. Og så giver det altså en noget bedre timeløn at gå med aviser, hvis du har brugt 15-20 timer pr. uge på arbejdet med at finde spillene. Det er netop af den grund, at de fleste ”ludo-tosser”, som er de personer der tror at de fra den ene dag kan blive en succesfuld gambler med stor indtjening uden overhovedet at have forstand på værdi-begrebet, sjældent får held med deres satsning. Man bliver altså ikke bare lige succes-gambler fra den ene dag til den anden.

Omvendt skal dette ikke være en opfording til håbefulde gamblere om at spille hele opsparingen, når man føler sig sikker på, at man er god nok til at lave overskud på sine spil. Mit råd er at starte stille og roligt op. Når du så har bevist, at du over et halvt år kan lave overskud, så kan du begynde at overveje at sætte dine indsatser gradvist op.

Jeg har sat mine indsatser op mange gange siden jeg startede at spille seriøst. Efter nogle hundrede spil bør man have en god fornemmelse om, hvorvidt man har talentet for fremtidigt overskud eller ej. Føler man, at mulighederne absolut er til stede, og regnskabet viser det samme, så er mulighederne uanede. Det ultimative er naturligvis at kunne leve af at spille, og efter mine første to-tre år med overskud, så var jeg ikke mere i tvivl. Det er i den grad muligt for de bedste at leve af dette. For dem, og også for de mange som kun har spillet som en bibeskæftigelse, så kræver det dog en stor omgang disciplin at arbejde koncentreret og målrettet omkring alle potentielle spil, og hele tiden forsøge at foretage de rigtige valg af kampe og indsatser. Jeg bruger typisk de første dage af ugen på at lukke den forgangne weekends kampe og se frem mod den næste. Det betyder, at der læses kampreferater og ses TV-indslag fra kampe i de ligaer, som jeg koncentrerer mig mest om. På den måde holder jeg mig fuldt opdateret på mine fokus-rækker samtidig med, at jeg kan efterrationalisere på sidste uges beslutninger. Samtidig danner jeg mig et overblik over midtugens og weekendens kampe, så jeg allerede på et tidligt tidspunkt har en klar fornemmelse af, i hvilke kampe der kan ligge et godt værdispil. Onsdag og torsdag bruges på at undersøge alle de tilgængelige oplysninger om de udvalgte kampe og så hurtigt som muligt få skåret antallet til, så jeg ved nøjagtig hvilke kampe, der for alvor skal graves endnu dybere i. Nogle gange er jeg også bare så sikker på, at et odds er sat helt forkert ved første øjekast, at der ikke er tid til at gå i dybden med informationsindsamlingen.

Fredag går typisk med at få snakket med de af mine kontakter, som kan bidrage med nyttig viden til de udvalgte kampe, hvorefter spil typisk sættes. Lørdag og søndag er normalt travle dage, hvor sidste informationer om skader, sygdom eller oddsændringer mange gange kan give værdi i et hold, som man ikke havde på listen tidligere på ugen. Her er det også, at de matematiske evner skal stå sin prøve, for mange gange har man kun ganske få minutter (nogle gange kun sekunder) til at afgøre om der er værdi eller ikke i eksempelvis odds 1,97 på et asiatisk handicap, der hedder -0,75. Og så er det naturligvis også her, at klimakset på ugen i form af tæt overvågning af kampene er at finde. Udover de nævnte opgaver i løbet af ugen, som absolut kun er de overordnede ting, så har jeg et hav af telefonsamtaler og mail-korrespondancer med et stort antal mennesker i mit netværk, hvor massevis af mulige spilobjekter og potentielle fejlodds diskuteres igen og igen.

På mange område kan det vel sammenlignes med det at være børsmægler. Der skal laves et meget stort forarbejde i bestræbelserne på at vurdere, om der er værdi i at investere sine penge i en given aktie (fodboldhold), og mange gange kan selv små ting ændre forudsætningerne. Derudover kræver det en stor del feeling for, om investeringen kan give pote, og mange gange skal der tages hurtige beslutninger. Forskellen er bare, at insiderviden som gambler er lovlig, og det er der god grund til at prise os lykkelige for.

Følg med i fortællingen om en storspillers tilblivelse og oplevelser her på Spilxperten. Et nyt afsnit lægges på siden hver mandag. Se tidligere afsnit her

Skriv et svar