18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Claus Elming: Tips til Conference Championship i NFL 2021

Claus ElmingNFL-eksperten Claus Elming kigger nærmere på Conference Championship-runden, som efterlader os med de to finalister i Super Bowl LV. Hvem skal deltage i verdens største sportsbegivenhed? Claus Elming deler her en række spændende spiltips til Conference Championship, der afvikles søndag aften og natten til mandag. God fornøjelse!

Bonus hos Mr. Green*

Divisional Playoff-runden blev ikke helt så spændende, som vi havde håbet på, men den blev alligevel temmelig dramatisk. De sidste to års MVPs Lamar Jackson og Patrick Mahomes udgik nemlig begge med hjernerystelser, og mens førstnævnte måtte forlade slutspillet med Ravens, så håber Chiefs, at deres stjerne quarterback bliver klar til søndag.

I New Orleans spillede Tom Brady sig i sin karrieres første NFC-finale, da han sammen med Buccaneers slog Saints med Drew Brees ud af playoffs. Det var med stor sandsynlighed sidste gang, vi så sidstnævnte på banen.

Conference Championship

Vi skal i gang med semifinalerne til Super Bowl, også kaldet Conference Championship-runden. Faktisk spilles der jo om mesterskaber på søndag, når vi skal have fundet hhv. AFC og NFC mestrene, som 14 dage senere repræsenterer hver sin halvdel, når de mødes i Super Bowl LV.

Det er to meget interessante kampe med fire fabelagtige quarterbacks, vi kan se frem til på søndag.

NFC-halvdelen lægger ud med de gamles kamp, når 37-årige Aaron Rodgers skal møde 43-årige Tom Brady. Sidstnævnte står i sin 14. Conference Final i sine 19 NFL-sæsoner. Det er fuldstændigt vanvittigt.

AFC-halvdelen byder til gengæld på et møde mellem to unge studs, når Rocketman I Patrick Mahomes (forhåbentlig) skal op imod Rocketman II, Josh Allen. De er hhv. 25 og 24 år gamle.

Søndagens program (seedning i parentes):

Søndag d. 24. januar 2021
Kl. 21:05 NFC finale
Green Bay Packers (1) – Tampa Bay Buccaneers (5)

Kl. 00:40 AFC finale
Kansas City Chiefs (1) – Buffalo Bills (2)

Money in the bank

Hver uge får du et væddemål, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Jeg har ramt på 56 af de seneste 61 mulige spilforslag, og i sidste uge holdt Chiefs lige nøjagtig Browns stangen, og dermed er vi nu 17 ud af 19 i sæsonen og 2-0 i slutspillet.

Med kun to kampe på tapetet, vil jeg ikke på disse linjer give dig en Money in the bank i form af en vinder i de to kampe, men kigger i stedet i en anden retning.

Vi lægger ud med antal point scoret i søndagens første kamp. Aaron Rodgers og Green Bay Packers tager imod Tampa Bay Buccaneers på Lambeau Field. Det er en dejlig hjemmebane, der kommer til at være bidende kold, og måske nok kan sætte en dæmper på antallet af point i kampen.

Ikke desto mindre synes jeg, at der er lidt af en gave at hente her. Packers laver ikke under 24 point, og jeg tvivler på, at Bucs ikke får bolden i end zone mindst et par gange. Et realistisk bud på resultatet kunne være 27-17 til Packers (der er 1,57 for en Packers-sejr, og 5,00 igen, hvis Packers vinder med 7 til 12 point).

Min lille fidus her går dog på antal point i kampen, og her er der odds 1,18 på, at de to mandskaber scorer over 40 point til sammen, og det er Money in the bank.

Claus Elming anbefaler: Over 40 point i kampen til odds 1,18 – SPIL HER >>*

Ugens bedste bet

Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer, at odds-sætterne har skudt helt ved siden af. Her missede vi i sidste uge, da Rams blev kørt midt over af Packers, og dermed er vi nu 1-1 i denne kategori i slutspillet.

Vi bliver hos Packers og hos en af heltene fra sejren over Rams. Tight end Robert Tonyan har fået sit store gennembrud i den forgangne sæson, og han fortsatte storspillet mod Rams, hvor han havde flere vigtige catches.

Han greb fire bolde ud af fire mulige og havde i alt 60 yards i kampen. Og det er præcis der, vi skal hen. Fordi Tonyan bliver i min optik en af de vigtigste spillere for Packers i kampen mod Bucs.

Han skal operere i mellemrummet bag modstandernes linebackers og foran deres safeties, hvor Bucs faktisk ikke er særlig gode. Jeg kan ikke se ham gribe mindre end tre bolde, og kommer han bare i nærheden af sidste uges produktion, så fordobler du næsten din indsats. Der er odds 1,90 på, at Robert Tunyan får mindst 35 yards, og det må være ugens bedste bet.

Claus Elming anbefaler: Robert Tunyan over 34,5 receiving yards (inkl. overtid) til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Ugens overraskelse

Du får også i hver artikel mit bud på et crazy odds, som er for godt til ikke at prøve. Her lykkedes det ikke Ravens at besejre Bills, og dermed er vi her 0-2 i playoffs.

Inden slutspillet gik i gang, gennemgik min partner Thomas Qvortrup og jeg i podcasten NFL-showet, hvordan vi så slutspillet udvikle sig. Vi endte med en NFC-finale mellem Packers og Saints (tæt på), en AFC-finale mellem Chiefs og Bills (spot on), og en Super Bowl mellem Packers og Bills, og det kan stadig lade sig gøre.

Lige nu giver Bills odds 2,35 for en sejr over Chiefs på søndag. Det synes jeg faktisk er vanvittigt godt. Ikke blot fordi, det er ganske sandsynligt, at de vinder kampen, men også fordi vi endnu ikke ved, om Chiefs har Patrick Mahomes til rådighed, eller om han overhovedet kan fuldføre kampen.

Kan Bills vinde med bare fire point, så stiger det odds til 3,25 gange pengene, og det bør du næsten prøve. Du kan også spille på Bills med første scoring og en sejr til odds 3,80 (av, den er god).

Min anbefaling her går dog i en helt anden retning, nemlig at Chiefs-spilleren Darrell Williams scorer touchdown. Han har stille og roligt overtaget hvervet som første runningback for Chiefs og er blevet en vigtig brik i både løbeangrebet og kasteangrebet.

Samtidig er der no way in hell, at Chiefs – med Mahomes’ hjernerystelse in mente – kalder en QB sneak, hvis de kommer ned på 1-yard linjen, så der vil Williams med stor sandsynlighed blive bedt om, at hamre bolden over mållinjen.

Der er odds 3,10 på at Darrell Williams scorer i kampen, og husk på at det gælder både, hvis han løber eller griber et touchdown.

Claus Elming anbefaler: Darrell Williams scorer touchdown (inkl. overtid) til odds 3,10 – SPIL HER >>*

Tanker på falderebet

Til allersidst får du lige mine tanker om tre andre væddemål i runden, ok fire… ja ja, så fem da…

Josh Allen løber for mindre end 33,5 yards til odds 1,90*.
Dawson Knox scorer første TD i Chiefs-Bills til odds 21,00*.
Tom Brady kaster mindst én interception til odds 1,80*.
Der er odds 12,00* for overtime i hver af de to kampe.
Og dermed odds 144,00* for overtime i begge kampe.

God fornøjelse og spil ansvarligt.
Claus Elming

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Bonus hos Mr. Green*
Artiklen er sponsoreret af Mr. Green.

Skriv et svar