18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Claus Elming: Spiltips til Vild med dans d. 20. november 2020

Elming og Vild med dansSidste fredag sagde vi farvel til Faustix og Asta, og denne fredag tager vi afsked med et nyt par i Vild med dans. Kan Wafande overleve nok engang? Bliver Hilda Heick ved med at hive seerstemmer? Kan Albert Rosin løfte sit niveau i en paso? I denne artikel får du Claus Elmings spiltips til Vild med dans.

Det er hårdt at være med i Vild med dans

Så gik den ikke længere for Faustix, med det civile navn Morten Olsen. DJ’en røg ud i en direkte danseduel med feltets anden musiker Wafande, der denne gang havde seernes gunst og fik en uge mere i Vild med dans.

Alle par udvikler sig rigtig flot i disse uger, hvor mere og mere begynder at sidde fast på rygraden, men der også vil komme flere og flere skader. Du tror det ikke, men det er absurd hårdt at være med i Vild med dans. Skader – små som store – sælger ikke billetter, så de fleste par holder det tæt til kroppen og ønsker i hvert fald ikke at tale om det i programmet.

Jeg har ved selvsyn set amatører som professionelle få blokader få timer før en udsendelse. Jeg har også set par springe generalprøven over eller humpe sig igennem en hel fredag for så kl. 20 at stille til start med et smil på læben og på heroisk vis kæmpe sig gennem 1 minut og 40 sekunders smerte.

Den eneste, jeg i en hel sæson ikke hørte brokke sig blot en enkelt gang, var bokseren Sarah Mahfoud, der mente at træningen i danselokalet var et dejligt afbræk fra hendes noget hårdere træning med boksepuden.

Sådan gik det i Vild med dans sidste fredag

Inden du får mine tips til den ottende danseduel, så er her lige en hurtig gennemgang af parrenes præstation i fredags:

Merete & Thomas, Quickstep, 45
Bum. Et enigt dommerpanel vurderede Meretes quickstep til årets hidtil bedste præstation og gav fem ni-taller. Merete kan danse alt, og når der så lige bliver proppet lidt 1920er pomp, pragt og fejlfrie charleston-trin ind over, så er det svært ikke at trække på smilebåndet af begejstring.

Emili & Mads, Showdans, 43
Det var vildt, det var lækkert, og det var hurtigt. Og det var også for hurtigt. I hvert fald for stakkels Mads Vad, der ikke ligefrem var en fisk i vandet i denne Beyoncé-dans. Selv Emili virkede af og til lidt ude af kontrol. Altså – det var sindssygt flot og en fest, der ikke er set magen til i programmets historie, men dommerpanelet var delt, selvom Jens Werner igen hev et euforisk 10-tal op.

Sara & Morten, Cha cha cha, 35
Der var en tredjeplads og de bedste karakterer til Sara indtil videre, men jeg synes faktisk ikke, det var hendes bedste dans. Det virkede lidt for indstuderet og ikke som om, hun var helt komfortabel med cha cha’en. Det er også en svær dans så sent i programmet, fordi det er den nemmeste at gå til, men en af de sværeste at perfektionere.

Janus & Karina, Moderne dans, 35
De åbnede ballet fredag, og det var med bare tæer og moderne dans, og jeg må igen tage hatten af for Janus, der er kommet vanvittigt langt siden første program. Han har rytme, og han bevæger sig lækkert, og i Karina har han fået den perfekte partner, der går langsomt frem og sørger for, at deres dans topper fredag aften.

Nukâka & Silas, Slowfox, 35
Det er sjældent at se så stor spredning i dommerpanelets vurdering. Anne Laxholm gav 5, Hübbe 6, resten 8. Men jeg forstår godt de to første. Det var ikke en rigtig slowfox, og det var sgu for melankolsk. Altså det er umuligt ikke at være vanvittigt imponeret, og de er supergode sammen, men dansen her var bare misforstået, og måske ville de lidt for meget efter sidste fredags Corona-karantæne.

Wafande & Mie, Samba, 30
Jeg elsker hans udstråling. Glad, smilende og fræk. Men (og jeg har skrevet det her før) han har stadig ikke købt 100 % ind på præmissen. Vild med dans er ikke et program, hvor man “gør det på sin måde”. Der sidder 5 dommere, som holder sig til dansemonopolets forstokkede regler for hæl og tå, rank ryg og falske smil. Så kom nu Waf – dans efter deres pibe. Jeg ved, du har det i dig.

Albert & Jenna, Quickstep, 28
Jeg kan på disse linjer ikke lide at være for hård ved nydanserne, fordi jeg ved, hvor svært det er, og hvor mange timer, der bliver lagt i træningslokalet, men Albert skal til at vise noget mere. Det er helt tydeligt, at det stadig er Jenna, der fører, og at han hopper lidt rundt med nogle indlærte serier af trin. Nu skal jeg altså se noget energi, rytme, dans, initiativ, overskud… you name it. Kom nu Alberto!

Hilda & Michael, Samba, 26
Altså hun er jo ikke den bedste danser, der er tilbage, men hun er den, der ubetinget udstråler den største glæde ved at være med. Hilda er en gave til Vild med dans 2020, og man skal være lavet af sten, hvis ikke hendes ydmyghed og taknemmelighed for at være gået videre går lige i hjertet.

Elmings spilforslag til Vild med dans fredag d. 20. november

Fredag skal de sidste otte par på gulvet igen, og de kan så kigge rundt på hinanden og konstatere, at halvdelen kommer i finalen. Som beskrevet i sidste uge, så har Coronaen nu gjort, at der kommer fire par i finalen.

Hvem der vinder Vild med dans er stadig et helt åbent spørgsmål. Husk på, at med fire par i finalen, så er både danse og sms-stemmer begge blevet meget vigtige. Før kunne man vinde finalen ved at vinde sms-afstemningen. Det kan man ikke nu.

Jeg synes lige nu, at to par har skilt sig ud. Merete og Thomas giver odds 3,75, mens Emili og Mads giver odds 2,25. Førstnævnte er stadig mit bedste bud.

Claus Elming anbefaler: Merete og Thomas vinder Vild med dans til odds 3,75 – SPIL HER >>*

Vi havde held i sidste uge med at forudsige omdansen mellem Faustix og Wafande, og på fredag tror jeg igen, at Wafande skal ud i en livgivende sidste duel. Denne gang mod Albert og Jenna, hvis det går, som dansepræsten (mig) prædiker. Wafande skal på gulvet i en quickstep, mens Albert danser paso, og den er trods alt nemmere at gå til, så det bliver exit for min gode ven. Og så bliver det i øvrigt rigtigt spændende at se, hvor længe seerne freder Hilda og Michael.

Claus Elming anbefaler: Wafande stemmes ud til odds 1,90 – SPIL HER >>*

I head to head har vi ramt de seneste to uger, og på fredag kan du spille Emili i direkte duel med Nukâka. Emili skal danse en Jive, som umiddelbart ligger bedre til hende, end en samba gør til Nukâka. Umiddelbart virker det også som om, Emili har mere dommertække, og det kan blive afgørende. Der er 1,40 på hende og partner Mads Vad.

Claus Elming anbefaler: Emili slår Nukâka i H2H til odds 1,40 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 19. november kl. 10:00. Odds kan ændre sig.

God fornøjelse, husk at danse og spil fornuftigt.
Claus Elming

Artiklen er sponsoreret af Mr. Green.

Skriv et svar