18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Claus Elming: Spiltips til semifinalen i Vild med dans d. 12. december 2020

Elming og Vild med dansSpændingen tager til i Vild med dans, hvor vi er nået frem til semifinalen, som afvikles lørdag d. 12. december. Hvem må forlade Danmarks største dansekonkurrence kort før finalen? Og hvem har seernes gunst, når det virkelig gælder? Vi har spurgt Claus Elming, hvis analyse og Vild med dans spiltips du finder i denne artikel.

Vild med dans om lørdagen i december

Vi er midt i december og første gang har julemåneden Vild med dans på programmet. Og ligeledes for første gang, så kører showet om lørdagen.

Jeg mener, at vi lavede en enkelt lørdag, mens jeg var vært på programmet, fordi der var fodboldlandskamp fredag, men det er første gang, at Vild med dans ligger fast om lørdagen.

Det kan for seertallene vise sig at blive lidt en gave, når nu Danmark er lukket helt ned. Ingen julefrokoster, ingen firmafester, ingen åbne restauranter. Men til gengæld Vild med dans semifinale på TV2 lørdag aften.

Det kan betyde over en million seere igen og måske flere sms-stemmer i spil, end vi har set hidtil i sæsonen, eller for den sags skyld i de seneste par sæsoner.

Mens der bliver trængsel i sofaen, så er studiet til gengæld tomt, da folkene bag programmet har valgt at afvikle både semifinale og finale uden tilskuere.

Sådan gik det sidste lørdag i Vild med dans

Den første lørdag blev desværre for Sara Bro og Morten Kjeldgaard også den sidste. Hun røg ud af programmet efter 9 uger i Vild med dans, og måtte efter en direkte duel med Albert og Jenna sige farvel og tak. Det var i øvrigt årets sidste omdans.

Inden du får mine forudsigelser, så her lige et hurtigt kig tilbage på parrenes præstation i lørdags, hvor alle var på gulvet i en individuel dans og så den lynhurtige og underholdende marathondans, hvor de fik fra 1 til 5 alt efter, hvor langt de kom.

Emili & Mads, Slowfox, 50 + 5
Efter forrige uges chok, hvor de fandt sig selv i omdans, gjorde de rent bord i lørdags. Og der var i den grad fuld plade. En Rumba – i øvrigt Mads Vads yndlingsdans – skulle vise sig at blive årets første med maksimum fra dommerne. Fem 10-taller hev de frem, og da parret samtidig vandt Marathondansen, var der 55 i karakterer, hvilket er første gang i programmets historie, og indtil der kommer seks dommere ikke kan overgås.

Nukâka & Silas, Wienervals, 47 + 1
Jeg ved, at Silas Holst læser disse linjer, og måske var det min opsang i sidste uge, der fik ham og partner Nukâka Coster-Waldau tilbage på sporet. De dansede til nummeret Jingle Bells og kastede sig ud i en Cha-Cha, der var på et meget højt teknisk niveau med et par lækre overraskelser undervejs og viste, hvor god en danser Nukâka er (blevet). To 10ere og tre 9ere blev det til fra dommerne.

Merete & Thomas, Vals, 45 + 2
De åbnede juleballet med en jive, men der var ingen julegaver fra dommerne. For første gang i tre uger var der nemlig ingen 10-taller fra de fem danseeksperter, men derimod “kun” 4 x 9 og en 8er fra Jens Werner. Dermed fik parret en tredjeplads, men de kom dog sikkert videre med seerstemmerne. Det var ikke parrets bedste dans, men Merete er stadig en fornøjelse at se på gulvet, og så danser hun bare med en selvtillid, der er blevet større og større gennem de sidste 10 uger.

Albert & Jenna, Vals, 42 + 4
Hallo mand. Hvad skete der lige der? Albert fyrede den af og lignede for første gang en rigtig danser. Han var superskarp på gulvet og gav den gas i en vild jule-jive til Rockin Around The Christmas Tree, og der var fuld knald på hele vejen igennem. Han havde glædet sig til jiven og med god grund. Det her var hans bedste dans, og kan de holde den begejstring, så kan de også charme sig i finalen. De fik for første gang over 40 i karakterer og blev også en flot nr. 2 i Marathondansen.

Semifinale i Vild med dans lørdag d. 12. december

På lørdag er der semifinale og som skrevet tidligere, er der ingen omdans. Det vil sige, at alle parrene skal på gulvet to gange, får hver to karakterer, og når seernes stemmer er talt op, så bliver tre par sendt videre til næste lørdags finale.

Fra første fløjt har jeg set Merete, Emili og Nukâka med deres respektive partnere i finalen. Nu er vi én udsendelse fra, at det sker, men jeg er godt nok i tvivl om, hvad seerne gør for Albert og Jenna. De er det svageste led på dansegulvet, men de er supercharmerende og har helt sikkert fat i børnefamilierne hjemme foran skærmen. De stod for første gang i en omdans i lørdags, og der stemte seerne dem videre. Hvad sker der på lørdag?

Ja, det vi ved er, at der skal danses tre gange samba og en gang wienervals. Og hvordan kan det så være, at alle ikke danser det samme? Det er faktisk helt tilfældigt, at tre par er endt med at have sambaen tilbage, mens Nukâka og Silas som det eneste par allerede har danset den og i stedet skal på gulvet i den rundtossede wienervals.

Den dans får de fire par karakterer for, og så skal de konkurrere på lige vilkår, når de alle skal på gulvet i den sensuelle argentinske tango. Det er lækkert, sexet, intenst og altid et højdepunkt med masser af drama indbygget. På dansegulvet, men også i den efterfølgende karaktergivning.

De to sæt karakterer lægges sammen, omregnes til point fra 1 til 4, lægges sammen med seerstemmerne, der også er omregnet til point fra 1 til 4. Det vil med andre ord sige, at uanset hvordan det går på gulvet, så bliver det meget tæt løb i kampen om at komme med i finalen. Tre ud af de fire tilbageværende par går videre, kun ét må sige farvel kort før finalen.

Semifinale-scenarier
Lad os komme med et tænkt eksempel:

Emili vinder dansen foran Merete, Nukâka og Albert.
Merete vinder sms-afstemningen foran Albert, Emili og Nukâka.

Det vil give følgende stilling:

Merete 3 + 4 = 7
Emili 4 + 2 = 6
Albert 1 + 3 = 4
Nukâka 2 + 1 = 3

Her går Nukâka direkte ud.

Et andet eksempel:

Merete vinder dansen foran Emili, Nukâka og Albert.
Merete vinder sms-afstemningen foran Albert, Nukâka og Emili.

Merete 4 + 4 = 8
Albert 1 + 3 = 4
Nukâka 2 + 2 = 4
Emili 3 + 1 = 4

I tilfælde af pointlighed er seerstemmerne tiebreaker, og det vil altså sende Albert i finalen og Emili ud af konkurrencen.

Endnu et eksempel:

Merete vinder dansen foran Emili, Nukâka og Albert.
Emili vinder sms-afstemningen foran Merete, Albert, Nukâka.

Emili 3 + 4 = 7
Merete 4 + 3 = 7
Albert 1 + 2 = 3
Nukâka 2 + 1 = 3

Det sender altså endnu engang Albert videre og en af de tre kvinder ud. Kort fortalt, hvis han ikke får færrest stemmer, er han næsten sikker på at gå i finalen. Den eneste måde det ikke kan ske er, hvis to af de andre par får samme karakterer af dommerne.

Sidste eksempel:

Emili vinder dansen. Nukâka og Merete får samme karakterer. Albert ender som nr. 4.
Merete vinder sms-afstemningen foran Emili, Albert og Nukâka.

Emili 4 + 3 = 7
Merete 3 + 4 = 7
Nukâka 3 + 1 = 4
Albert 1 + 2 = 3

I dette tilfælde får både Merete og Nukâka tre point fra dommerne, og det sender dem begge videre, mens Albert må forlade konkurrencen.

Der er selvfølgelig flere andre kombinationer, men ovenstående illustrerer, at Albert har gode chancer for at gå videre, hvis han ikke ender sidst i sms-afstemningen.

Spiltips til Vild med dans lørdag d. 12/12

Dermed tager vi chancen og forudser, at Nukâka og Silas bliver sorteper.

Claus Elming anbefaler: Nukâka og Silas stemmes ud af Vild med dans til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Tror du på Albert i finalen, så kan du også tage en chance på, at han får sms-stemmer nok til at vinde det hele. Det er ikke det mest sandsynlige, men trods alt ikke umuligt. Lige nu får du faktisk fine odds 15* for Albert og Jenna som vindere hos Mr. Green.

Jeg tror dog stadig, at Merete og Thomas kombinerer dans og sms-stemmer bedst af de tilbageværende par og har dem fortsat som favoritter. De giver odds 2,25 som vindere af årets udgave af Vild med dans (Emili og Mads er favoritter til odds 2,00).

Claus Elming anbefaler: Merete og Thomas vinder Vild med dans til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

God fornøjelse, husk at danse og spil fornuftigt.
Claus Elming

Artiklen er sponsoreret af Mr. Green.

Skriv et svar