18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Claus Elming: Spiltips til finalen i Vild med dans d. 19. december 2020

Elming og Vild med dansDanmarks modigste dansere indtager gulvet en sidste gang, når finalen i Vild med dans afvikles lørdag d. 19. december 2020 fra kl. 20:35. Bliver det Merete, Albert eller Nukâka, der løber med sejren? Det giver den tidligere vært på programmet, Claus Elming, dig svaret på her. Rigtigt god fornøjelse!

Hvem måtte forlade showet i semifinalen og hvem står tilbage?

Efter 10 indledende uger og en semifinale er vi endelig nået til den sidste aften i årets Vild med dans, den store finale. Og det bliver uden Emili Sindlev og Mads Vad. Bookmakernes ultimative favoritter røg ud af semifinalen efter at have danset sig til en andenplads på gulvet. Men det var altså ikke nok til, at seerne også syntes, at parret fortjente en plads i finalen.

Jeg gennemgik i sidste uge et scenarie, der kunne sende dem ud, der så sådan her ud:

Merete vinder dansen foran Emili, Nukâka og Albert.
Merete vinder sms-afstemningen foran Albert, Nukâka og Emili.

Merete 4 + 4 = 8
Albert 1 + 3 = 4
Nukâka 2 + 2 = 4
Emili 3 + 1 = 4

Dette ville sende Emili ud, og det er ret sandsynligt, at det var præcis, hvad der skete. I tilfælde af pointlighed er det nemlig seerstemmerne, der er tiebreaker, og det er vigtigt at huske på i finalen også. Mere om det senere.

Rutinerede Mads Vad havde også selv regnet den ud og var godt klar over, at det var vigtigt parret vandt dansene sammenlagt. Desværre leverede de ikke helt varen i den argentinske tango, og dermed blev det kun til en sammenlagt andenplads efter semifinalens to danse.

Det betød exit for en sønderknust Emili, der kommer tilbage på gulvet i lørdagens finale, men kan se Nukâka, Merete og Albert kæmpe om titlen som vinder af Vild med dans 2020.

Seertallene kom for første gang i år over én million, og mon ikke finalen på lørdag rammer samme flotte niveau, når der ikke er julefrokoster og firmafester, der trækker danskerne væk fra tv-skærmen. Det kan få betydning også for antallet af seerstemmer, og så er spørgsmålet bare, hvem seernes favorit er.

Gennemgang af semifinalen

Inden du får mit bud på en vinder, får du her lige en hurtig gennemgang af de tre finalepars indsats i semifinalen :

Merete & Thomas, Samba og Argentinsk tango, 50 + 49
For første gang i år, så Merete fem 10-taller fra dommerne, da hun dansede en samba på et meget højt niveau. Samtidig var det vildt, at se den selvtillid hun har fået gennem 11 uger i Vild med dans. Jeg synes faktisk Emilis samba (49) var bedre, men dommerne gav altså topkarakterer til Merete og Thomas. Da de samtidig vandt den argentinske tango med 49, tog de også den samlede førsteplads i semifinalen.

Nukâka & Silas, Quickstep og Argentinsk tango, 41 + 47
Silas er modig, og han har en lydhør elev i Nukâka, der stoler på alt, hvad den tredobbelte vinder fortæller hende. Men den quickstep, de fyrede af, ramte ikke plet hos dommerne. Den var for showagtig og indeholdt for lidt klassisk quickstep, og derfor fik de kun 41 i karakterer. Heldigvis reddede de alt det tabte tilbage, da Nukâka dansede en intens argentinsk tango, der gav hende 47 og dermed en samlet tredjeplads.

Albert & Jenna, Samba og Argentinsk tango, 45 + 41
Giv Albert noget musik med fart over feltet, og han giver dig, alt hvad den kan trække. Han åbnede sin samba for fuld skrue og scorede flotte 45 af dommerne – inklusiv en lidt gavmild 10er fra Jens Werner. Finalens eneste mandlige deltager kom dog til kort i den argentinske tango. Det var faktisk Jennas første oplevelse med den sensuelle dans, og kombineret med Alberts unge alder, fik de ikke den intense følelse op på de tre andre pars niveau.

Finalen i Vild med dans: Lørdag d. 19. december

På lørdag er der så finale, og her skal de tre par på gulvet tre gange hver. Det er første gang i år, at de skal danse tre danse, og bare det at lære og huske tre koreografier på en uge stiller store krav til de tre nydansere.

Første dans:
De tre finalepar danser den samme dans som i program 1. Det betyder tango for Merete og Thomas og Albert og Jenna, mens Nukâka og Silas skal ud i en vals.

Anden dans:
Nydanserne skal på gulvet uden deres partnere og danse en direkte head to head mod hinanden i sådan lidt moderne hip hop style.

Tredje dans:
Den altid imødesete freestyle. Her er det op til parrene selv at finde på dans og historie.

Dommerne giver karakterer for hver dans, og de tre sæt karakterer lægges sammen og omregnes til point fra 1 til 3. Dvs. at uanset, hvor stor forskel der er i karaktererne fra dommerne, så er der minimal forskel, når de omregnes til point. Seerstemmerne omregnes til point efter samme princip og lægges til pointene fra dansegulvet.

Merete er favoritten. Jeg har lige siden min anden artikel her på siden spået hende til at vinde Vild med dans, og det holder jeg fast i. Hun danser med Thomas Evers Poulsen, der har været i fire finaler og vundet de to. Sidst han vandt var med en skuespiller fra Badehotellet. Nu kan han gentage den bedrift.

Nukâka er finalens nestor, som har haft en flot sæson med masser af imponerende danse og modige optrædender på dansegulvet. Hendes partner er den mest succesfulde professionelle i Vild med dans-historien. Silas Holst har stået i seks finaler, vundet de tre, og er forsvarende mester, da han vandt sidste år med Jakob Fauerby.

Albert er sæsonens store overraskelse og står i finalen, efter seerne sendte ham videre i lørdags. Han er blevet bedre og bedre, men er det svageste kort på gulvet blandt de tre finalister. Partner Jenna Bagge har været med i Vild med dans i otte år, men det er første gang hun står i finalen. Det bliver spændende at se, hvad hun finder på til parrets freestyle.

ParOdds
Merete Mærkedahl & Thomas Evers Poulsen1,53 – SPIL HER*
Albert Rosin Harson & Jenna Bagge3,60 – SPIL HER*
Nukâka Coster-Waldau & Silas Holst6,00 – SPIL HER*

Finalens mulige overraskelsesscenarie

Der skal i min optik meget til for, at Merete og Thomas ikke vinder Vild med dans. De ender med stor sandsynlighed nr. 1 på gulvet, og får formodentlig også flest stemmer blandt seerne, men næstflest kan også gøre det.

Men lad mig alligevel komme med sjovt eksempel.

Nukâka vinder dansen foran Merete og Albert.
Albert vinder sms-afstemningen foran Merete og Nukâka.

Det vil give denne stillig:
Albert 1 + 3 = 4
Merete 2 + 2 = 4
Nukâka 3 + 1 = 4

Sker dette, får alle tre par 4 point, og da det som tidligere beskrevet, er seernes stemmer, der i tilfælde af pointlighed bliver afgørende, så vinder Albert hele baduljen.

Claus Elmings spilforslag til finalen i Vild med dans

Selvom det ovenstående afsnit er et muligt scenarie, tror jeg dog ikke, at der kan være nogen tvivl.

Vinderne af Vild med dans 2020 bliver: Merete Mærkedal og Thomas Evers Poulsen.

Det er der odds 1,45 (odds 1,53 hos bet365 på finaledagen d. 19. december kl. 07.15) på, og den burde kunne skaffe dig en ekstra julegave eller to. Det havde selvfølgelig været lidt sjovere, hvis du havde spillet dem, da jeg anbefalede parret i min allerførste artikel til odds 12.

Claus Elming anbefaler: Merete Mærkedal og Thomas Evers Poulsen vinder Vild med Dans – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 19. december 2020 kl. 07:15. Odds kan ændre sig.

God jul, husk at danse med mundbind og spil fornuftigt.
Claus Elming

Artiklen er sponsoreret af Mr. Green.

Skriv et svar