18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Carlos Alcaraz satte negativ rekord trods stor triumf

Carlos Alcaraz vandt sin tredje Grand Slam i en alder af blot 21 år, men dykker man ned i statistikkerne, er der alligevel plads til forbedring på særligt ét punkt. 

Alcaraz har nu vundet både US Open, Wimbledon og French Open i en alder af blot 21 år. Med andre ord har han vundet en Grand Slam på både hardcourt, græs og grus, hvilket må siges at være den ultimative understregning af, at den dygtige spanier kan levere på alle underlag. 

Det er svært for alvor at finde svagheder ved Alcaraz, som mestrer næsten alle slag, og hans værktøjskasse er så stor, at han må være en stor kilde til inspiration for alle andre spillere på ATP Touren.

Alamy

Dog er det ganske velkendt, at Alcaraz har noget tilbage at ønske i sin serv, hvor der stadig er plads til forbedring. Det er noget, som Andy Roddick tidligere på året også har pointeret, ligesom at Alcaraz selv har gjort det klart, at han skal forbedre sig endnu mere på det punkt.

Derfor satte vi os for at undersøge lidt nærmere, hvor ofte spanieren er blevet brudt i 2024-udgaven af French Open,

Lad os pointere, at der er mange mellemregninger, som ikke er inkluderet, og der kan være mange årsager til, at man bliver brudt. Derudover er det værd at have i mente, at servegennembrud kan komme på vidt forskellige tidspunkter. Da Alcaraz bliver brudt, da han er 4-0 oppe mod Zverev i 4. sæt i finalen, har spanieren næppe tænkt, at det var verdens undergang. 

Præmissen er på plads – så lad os se på de rå tal.Alcaraz topper negativ liste

23 gange blev Alcaraz brudt ved French Open, som han altså endte med at vinde. Det er flest af alle vindere siden 2012, hvor dataen er tilgængelig fra. Samtidig blev han brudt i samtlige syv kampe ved French Open, som altså også er ret usædvanligt. 

Alexander Zverev, der også kunne have løbet med triumfen endte med at blive brudt 26 gange, og hvis man nu antager, at Zverev havde vundet finalen, så er det nok ikke helt forkert at gå ud fra, at tallene måske bare var byttet rundt mellem de to. 

En kuriøs detalje er i øvrigt, at vores egen Holger Rune brød Zverev hele seks gange, men tyskeren endte som bekendt med sejren i deres indbyrdes møde.

Alt det her er ikke for at fortælle, hvor dårlig en server Alcaraz er, for det ville være en gedigen overdrivelse. Det er bare en facet i spillet, hvor der er plads til forbedring, 

Desto mere imponerende er det, at spanieren allerede har vundet tre Grand Slams - og der er med garanti mange flere i vente fra Alcaraz. 

Skriv første kommentar

Skriv et svar