18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Benjamin Leander: Power Ranking af Superligaen (8. runde)

Leandertal Vi er nået til den 8. runde i Superligaen, og det er derfor tid til at gøre status. Benjamin Leander har haft fat i hvert enkelt hold, målt og vejet dem, og det er endt ud i en Power Ranking af ligaens 12 deltagere. Hvem er Superligaens bedste nuværende hold, og hvem skraber bunden? Find ud af det her.

Power Ranking af Superligaen inden 8. runde

Superligaen er godt en tredjedel gennem grundspillet. Nedenstående power ranking tager udgangspunkt i holdenes nuværende styrke og er derfor defineret af bl.a. skader og karantæner, som kan forringe holdenes styrke til kommende weekend, men ikke siger noget om styrkeforholdet på længere sigt:

1. FC Midtjylland

Sidste sæson skulle man 20 kampe ind i sæsonen for at finde FC Midtjyllands 11. indslupne mål i sæsonen. I denne sæson kom det i runde syv. Bekymrende tendenser for Brian Priske og trænerteamet, men efter kampen her venter en tiltrængt landsholdspause, og stiller FCM med stærkest mulige start-11’er, er holdet også et halvt niveau over FCKs ditto for nuværende.

2. FC København

FCK scorede fire mål i Parken for første gang i 2020, men dårligt forsvarsspil ved begge Lyngbys mål samt en meget decimerende karantæne til anfører Carlos Zeca trækker ned i vurderingen for FCK. Jess Thorup kom fra land med en 2-1 sejr over Avarta som man ikke skal lægge meget i, men det er stadig svært at se Byens Hold støde Hedens Drenge fra tronen som det bedste hold i rækken.

3. AaB

Skiftevis galt og genialt for AaB, som dog kom ud med stort plus i Peter Fehers debut som cheftræner efter Jakob Friis’ tragiske tilbagetræden. AaB sprudlede offensivt og har skabt flest store chancer af alle Superliga-hold i sæsonen med mere end to pr. kamp. Spændende styrkeprøve fredag aften mod Randers i vente for nordjyderne.

4. Brøndby

Marvin Schwäbe reddede Brøndby fra ikke at tabe større i AaB, men Vestegnens drenge har stadig skabt næstflest store chancer i sæsonen og mangler blot en rigtig skarp angriber til at sparke dem ind. Nul Clean Sheets i sæsonen er en stor streg i regningen for de blå/gule, og afstanden ned til søndagens modstander fra OB er ikke ret stor.

5. FC Nordsjælland

Nok var FCM ramt af europæiske tømmermænd til opgøret på Right to Dream Park, men det tager intet fra FCNs fremragende 4-1 sejr. Bevares, halvdelen af målene på forrygende langskud med meget lav Expected Goals-ratio, men FCN kreérede også store chancer derudover og lignede sig selv igen hvad angår det offensive udtryk. Abu Francis ser uhyggelig spændende ud.

6. AGF

To kampe i træk uden én stor chance skabt er de barske realiteter for AGF, og halvdelen af holdets mål og point er kommet i to hjemmekampe mod Vejle og Horsens. En udekamp i Lyngby kan være en ubehagelig bananskræl for David Nielsen og co, men det ændrer ikke på, at århusianerne er rundens største favorit. For nuværende er det dog med pil nedad for ”De Hvii’e”

7. Randers

Superligaens mest produktive hold slog til igen mod Vejle, og godt hjulpet på vej af stolpe ind på to tilfældige straffespark kom Randers på tavlen efter en periode med stor udtur. Savnet af Emil Riis virker ikke voldsomt, og weekendens kamp mod AaB kommer for alvor til at afsløre, om Thomasbergs tropper skal regnes for en farlig outsider til kampen om top 6-placeringer.

8. OB

Pligtsejre over Lyngby og Horsens giver en tiltrængt puster til OB efter en skuffende stime af kampe, men spillet mellem felterne har ikke været imponerende for Michelsens tropper. Systemskiftet til 3-5-2 har gjort, at OB har set solide ud defensivt, men søndagens kamp i Brøndby bliver en god indikator for, om OB er troværdige mod ligaens bedre mandskaber.

9. Sønderjyske

Superligaens førerhold på en niendeplads? Har du spist søm? Nej, det kan ikke vare ved for Glen Riddersholms tropper, der har scoret på SAMTLIGE ni store chancer i sæsonen, men som på nærmest samtlige offensive parametre er dårligst i Superligaen. Lurer skuffelsen mod Horsens allerede på søndag? Den hårde dom bliver en niendeplads i power rankingen.

10. Vejle

Hård skæbne for oprykkerne, som ikke var decideret dårlige mod Randers, men omvendt heller ikke havde fortjent bedre end 0-0. Niveauforskellen mellem nummer tre og nummer 10 i Superligaen er ekstremt lille, men vejlenserne tager et drastisk fald denne spillerunde efter 0-3 afklapsningen i sidste runde.

11. Lyngby

To mål i Parken var klart godkendt, men Lyngby har stadig lukket mindst tre mål ind i de seneste fire kampe i alle turneringer. Den slags gør det svært at vinde fodboldkampe, og storkøbenhavnerne skaber stadig færrest store chancer af alle med blot fire i de første syv runder. Sammen med Horsens må de kongeblå nok belave sig på en sæson i 1. division næste efterår.

12. AC Horsens

Tre direkte røde kort på syv spillerunder, færrest scorede mål, suverænt flest store chancer afgivet og flest Expected Goals mod sig. Succesoplevelserne lader vente på sig for Jonas Dal og ”Den Gule Fare”, og med mindre Vejle, Randers eller Sønderjyske leverer en ufattelig nedsmeltning i løbet af sæsonens sidste 25 kampe, ligner Horsens en stensikker nedrykker.

Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar