18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Benjamin Leander: Er Sønderjyskes placering fortjent?

Leandertal Sønderjyske ligger pt. på en delt førsteplads i Superligaen; en placering man ikke havde forventet at se efter seks runder. Man kan forholde sig skeptisk over for Sønderjyskes præstationer, og statistiker, Benjamin Leander, har taget et kig på tallene omkring Sønderjyske. Hvad de afslører, kan du læse nedenfor.

Sønderjyske – En mulig overpræstation?

Det er voldsomt svært at værdisætte holdene i den nuværende Superliga. Fredag mødes top og bund med Vejle hjemme mod Randers, men odds fredag formiddag antyder, at der er tale om to tilnærmelsesvis lige gode hold med odds 2,40 i snit på Vejle-sejr på trods af ni points forskel mellem de to.

Det samme gør sig gældende i opgøret mellem Sønderjyske og AGF mandag aften, hvor hjemmeholdet er klare underdogs med over odds 3,00 i snit.

Kigger vi på især sidstnævnte opgør er det bemærkelsesværdig læsning, når det kommer til Haderslev-mandskabets sæson indtil videre og de underliggende, offensive parametre bagved:

Sønderjyske underliggende statistikker:
Sønderjyske statistikker

Ordforklaringer:

Chanceskabende aflevering: En aflevering, der umiddelbart efter skaber en stor chance til holdet.

Progressiv aflevering: En aflevering som bringer dig mindst 10 meter tættere på modstanderens mål, hvis afleveringen falder på modstanderens bane, mindst 15 meter tættere på mål, hvis afleveringen falder fra egen bane, men ender på modstanderens halvdel, og mindst 30 meter tættere på mål, hvis afleveringen falder fra egen banehalvdel til en medspiller på egen banehalvdel.

Afleveringer i dybden: Afleveringer (ikke indlæg) der ender i en zone maksimalt 20 meter fra modstanderens mål.

Op til AK og Haji Wright

Med andre ord skal Sønderjyske altså belave sig på, at angrebsduoen Haji Wright og Anders K. Jakobsen bliver ved med at producere så voldsomt som tilfældet er lige pt. Det er nok ikke så sandsynligt, men spændende bliver det at følge Glen Riddersholms tropper i de sidste godt to tredjedele af grundspillet.

Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar