18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Benjamin Leander: Corona-virussens betydning for hjemmesejre

Leandertal Det har været en mærkelig sæson med Corona-virussen i fodbold, og der er set et utal af mærkelige resultater og skader. Men hvilken betydning har det egentlig haft for hjemmebanefordelen, og ser vi færre sejre til hjemmebaneholdene, end før der var Corona-restriktioner? Det har Benjamin Leander taget et kig på for Superligaen og Premier League.

Corona-virussen og dens betydning for hjemmesejre i Superligaen og Premier League

Corona-virussen har sendt fodboldtilskuere verden over hjem foran TV’et, og fordelen af hjemmebane er blevet markant mindre. Men hvor meget mindre?

I England har tilskuerne været helt bandlyst siden midten af marts og helt frem til nu, mens den danske Superliga en overgang havde helt op til 8.500 tilskuere, inden myndighederne beordrede tilskuerfremmødet drastisk ned.

For Superligaen gælder det for nedenstående statistikker, at der er tale om kampe med færre end 500 tilskuere som officielt tal. I England har det officielle tilskuertal de sidste ni måneder været 0.

Hjemmesejre i Superligaen

Sejrsprocenter i Superligaen

Interessant er det dog at se, at der er spillet 102 kampe Post-Corona i Superligaen, hvor tallene ser ud som følger:

42 hjemmesejre (41%)
24 uafgjorte (24%)
36 udesejre 35%)

Hjemmesejre i Premier League

Sejrsprocenter i Premier League

For Premier League er beretningen ikke mindre interessant:

Der er spillet 188 kampe Post-Corona i det engelske med følgende tal til følge:

78 hjemmesejre (41%)
38 uafgjorte (20%)
72 udesejre (39%)

Expected Goal-statistikker er fra WyScout.com.

Skriv et svar