18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Benjamin Leander: Brøndby har lavet et kvalitetskøb i Rasmus Lauritsen

Læs de første ord fra SpilXpertens fodboldanalytiker, Benjamin Leander, efter det mandag blev officielt, at Brøndby har sikret sig Rasmus Lauritsen på en fire-årig kontrakt.

Robert Ljubicic (Rapid), Rasmus Lauritsen (Dinamo) and Maximilian Ullmann (Rapid). Foto: Philipp Brem © Bildbyrån

Rasmus Lauritsen har i to et halvt år været en del af Balkans stærkeste klubhold, der bør være tæt på eksakt samme styrke som FC København. Det er en kvalitetsspiller, som Brøndby henter hjem“, starter Benjamin Leander med.

26-årige Rasmus Lauritsen fik sit gennembrud i Dinamo Zagreb i sin første sæson i 2020/21, men fire forskellige trænere på to år lagde en dæmper på kontinuiteten i stopperens spilletid, som de sidste to sæsoner har startet 21 ligakampe og siddet på bænken i de 20 kontra første sæson, hvor Lauritsen startede 24 kampe og blot sad på bænken i tre i 2020/21. 

I den sæson kårede statistikbanken Wyscout Lauritsen som den næstbedste midtstopper i den kroatiske liga. Blandt spillere med mindst 20 ligakampe rangerede Lauritsen flot i flere kategorier: 

  • 12.bedste succesrate på defensive dueller 
  • 6.flest blokerede skud 
  • 4.flest luftdueller i eget felt 
  • 4.bedste succesrate på luftdueller i eget felt 
  • 11.flest afleveringer 
  • 6.bedste afleveringsprocent 

Tal, som på mange måder matcher den netop solgte Brøndby-kaptajn Andreas Maxsø. Derfor mener Leander også, at der er tale om tæt på en 1:1 erstatning. 

Maxsøs erfaring og lederegenskaber samt status som kulturbærer i Brøndby kan man ikke købe sig til, men tilgangen af Rasmus Lauritsen giver alle forudsætninger for, at man får en fuldgod erstatning ind rent kvalitetsmæssigt. Lauritsen har spillet 23 europæiske kampe fra start for Zagreb, som nåede kvartfinalerne ved Europa League i 2021 med Lauritsen på banen fuld tid i alle 11 kampe fra start”, udtaler Leander, som dog også hæfter sig ved, at Lauritsen blot har fået fuld spilletid to kampe i træk siden afslutningen på selvsamme 20/21-sæson. 

Dinamo Zagreb har lidt under utålmodighed på trænerfronten med fire forskellige cheftrænere mellem april 2020 og april 2022, og de to seneste af slagsen i Zeljko Kopic og Ante Cacic har ikke set samme lys i Lauritsen som forgængerne Zoran Mamic og Damir Krznar”, fortsætter Leander. 

I denne sæson har Lauritsen været offer for svært meget rotation fra den aldrende Dinamo Zagreb-træner Ante Cacic, som har brugt både Lauritsen, næsten to meter høje Dino Peric og rutinerede Kevin Throphile-Catherine på positionen som venstre midterback hos de kroatiske giganter, som har vundet det kroatiske mesterskab 16 gange de sidste 17 sæsoner. 

Lauritsen fik blot 14 minutters spilletid i Champions League-gruppespillet i efteråret med en indskiftning mod Chelsea i første kamp, men kan Brøndby få takterne fra i forfjor tilbage fra Lauritsen, er der lyse udsigter på Vestegnen. 

Skriv første kommentar

Skriv et svar